Scudo Sports

Markası bilinmeyen bisiklet içerir :)

M. DURU

Üye
Tepki
1
Merhaba
1 Yıl kadar önce komşunun taşınırken boşa çıkan bisikletini satın aldım ama ne markasını ne modelini bilmiyorum ve biraz restorasyon değilde toparlayıp binmek istiyorum Öncelikle Frenlerinden hiç memnun değilim bu frenleri modifiye etme şansım varmıdır? Birde bu bisikletin marka ve modeli nedir? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Bülent Oğuz
Scudo
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Acaba kaça aldınız bisikleti.

Arka frenin vidalı olduğu demire bir bak orada yazması lazım.Flen içinde kendin yapabiliyorsan eğer, pabuçları değiştirmeni ve fren tellerini kendi isteğin doğrultuda gerginleştirmeni tavsiye ederim.2 adet anahtar ile yapabilirsin sonra frenin kendi telini tornavida yı kanırtarak yerine oturtabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: M. DURU
Güzel bisikletmiş. Hayırlı olsun. Ne kadara aldınız acaba?

• Beğen
Markasının Castello olduğu aşikar değil mi? :)

Hayırlı olsun. Gerçekten çok güzel bir bisiklet almışsınız. Fren pabuçlarını ve fren kollarını yakından gösteren fotoğraf yüklerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

• Beğen
@Tahir Keskin
Herhalde Castello'yu hiç duymadım demek istemiştir...

• Beğen
Fren kolları ve pivotlar dursun ama pivotları söküp temizleyip geri takın, gidon ayarı yapın, kabloları yenileyin. Bisikleti sabunlu fırça ile bir güzel yıkayın. Zinciri balata spreyi ile temizleyin ve zincir yağı ile yağlayın.

Mis gibi olur.

Yalnız o marka bana sonradan yapıştırma gibi geldi çok saçma yerleştirilmiş kadronun sadece alt demirine yapıştırmışlar.

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@Mustafa demirbacak

Frenin olduğu yere bakıcam.Söylediklerinizi tam olarak olmasada yaklaşık olarak hepsini yaptım ama hala frenler tutmak istemiyor :)

Castello spray boya ile boyandıktan sonra yapıştırılımış bir etiketmiş aldığım kişi öyle dedi ve yurt dışından gelme bir bisiklet olduğunu söyledi.

Temizlikten önce çekmiştim kir pas için özür dilerim.

(link)

(link)

Bedava sayılır. İyi bir bakımla uzun seneler iş görür.

2. resimde gördüğüm kadarıyla pabuç tam basmıyor janta, vidayı gevşeterek biraz yukarıya kaldırırsan iyi olabilir ama pabuçları değiştirmeni öneririm zamanla sertleşiyorlar ve özelliklerini kaybediyorlar ama şimdilik bir akıl vereyim idare etsin, bütün pabuçları sök düz bir tahta parçası bul ve bapucu üstüne sürt acayip bir renk çıkacak sonra herhangibir zımpara ile hafif bir şekilde zımparala böylelikle sertleşmiş ve zamandan dolayı sertleşerek işlevi kaybetmiş üst tabakayı kazımış olacaksın tabi jantlarını da silmeni tavsiye ederim.Sonrasında kendi kafana göre fren telinin ayarını yap baktın olmuyor daha da ger teli.Ama pabucu değiştirmen daha sağlıklı olur tabi.

• Beğen
Pabuçları değiştirip jantta pabuçların bastığı kısmı zımparalamayı düşünüyorum bunun janta zararı olurmu? Frenin oraya baktım marka model gibi bi yazı göremedim ama gidon borusunda yarısı gözüken seri numarası gibi bi yazı var tam olarak sökemedim sökünce fotosunu çekip atıcam.

Jant ı ellemeyin sıkıntı olur. Pabuçları değiştirip jantı da güzel bir temizleyin.gidon ve boğazı değiştirilmiş olabilir. Ayrıntılı resimler iyi olur ama tam belli de olmayabilir.

• Beğen
Gidon borusu derken kadrodan dik çıkan borudan bahsetmeye çalıştım ama tam adını bilmiyorum onun değişeceğini pek sanmıyorum.
Birde gidon bantlarının fiyatları ne durumdadır.Bantmı sarmalıyım yoksa süngerimsi şeylerimi değiştirmeliyim?

Yani o tamamen senin paşa keyfine kalmış :) 25 den başlıyor yukarıya doğru gidiyor ben şuan inek derisinden yapılan band ı tercih ettim ama silikonlu farklı ürünlerde mevcut.

• Beğen
Bisikletin kadrosuna çatalın bağlandığı noktada 00 006480 Yazıyor ne üretimi olabilir acaba? Yada üretim tarihi olabilirmi?(1980 in 64. günü gibi)

Geri