Scudo Sports

Markaların sitelerinden neden bisiklet sipariş edemiyoruz?

Bayiler de korunarak gayet de fabrikadan siparişle son kullanıcıya bisiklet ulaştırılabilir. Son kullanıcının sipariş verdiği bisiklet en yakın bayiye yollanır, bayi montajı, ayarı, ilk bakımları yapar verir müşteriye. Firma son kullanıcıya bayi fiyatından satar, bayiye de o bisikleti sattığında edeceği kâr kadar bir komisyon bırakır. Gidip bayiden almaktan çok farklı olmasa da en azından bayide stok olmaması durumunda müşteri bir sonraki partiden bisikletini önceden ayırtarak bir süre bekledikten sonra bisikletine sahip olabilir. Bu yöntemle nadiren talep olan ve genelde bisikletçilerin stoklarında bulunmayan parçalar da satılabilir (örneğin maşa kilit düğmesi, furç takımının içindeki çiçeğe benzeyen parça vb.)

Tabi bu söylediğiniz de mümkün. Fabrikalar isterlerse bayileri ile rekabete girmeden ve fiyatlarından taviz vermeden isterlerse son kullanıcıya bisiklet gönderebilirler. Anlaşılan tek tek son kullanıcı ile uğraşmaktansa 50-100 bayi ile uğraşmayı daha uygun buluyorlar.

Ayrıca bayilerin çoğu zaman karlarından fedakarlık yaparak son kullanıcıları kazanmayı hedeflediklerini unutmamak lazım.

Kaç kişi firmanın internet sitesinden daha pahalı bisiklet alır.? :)

Ben geçen hafta yeni aldığım Peugeot Gravel GR14 bisikleti bir bayisinden firmanın internet sitesinde belirttiği fiyatın altında aldım mesela :)

Scudo
Canyon bunu yapan bir firma ancak mesela geçen areoad un gidonunda sorun çıktı şimdi yeni dizayn yapıldı ve değiştirilecek. Kim değiştirecek bunu .Muhtemelen bu servis ücretlerini karşılamak zorunda kalacak.

Bir bisiklet firması çalışanı olarak geniş bir zamanımda konuyu detaylı olarak açıklayacağım.
bu mesaj editlenecektir.

Bir bisiklet firması çalışanı olarak geniş bir zamanımda konuyu detaylı olarak açıklayacağım.
bu mesaj editlenecektir.

Bence bu mesajı editlemeyin. Vakit bulduğunuzda yeni mesaj olarak yazın. Bu mesaj 1-2 gün içerisinde 1-2 sayfa geride kalacak. Siz editlediğiniz zaman sayfaları taramayan pek çok kişinin dikkatinden kaçacaktır.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Firmalar bisikletlerini kendileri satmazsa 8200 tl liste fiyatı olan bisikleti bayilerde bu fiyatlara alırız.

Bire bir doğru bir örnekleme değil. Alışveriş Sitelerinin durumu daha farklı (hepsiburada, n11, gittigidiyor vb) burada satış yapanlardan %10 ları aşan komisyonlar alınıyor. Bence bisiklet alacaksanız buralardan kesinlikle uzat durulması bisiklet alınacaksa önce üretici fiyatını bilip, kontrol edildikten veya pazarlık edildikten sonra Bayiden alınması gerekiyor. Bana 8.200.TL yi dükkanında 10.065.TL sına satan bir bayi gösterebilir misiniz.? :)

Fotoğrafını eklediğiniz aynı satıcı kendi internet sitesinde de aynı bisikleti bakın kaça satıyor.

Üretici Firma internet sitesine bisikletin açıklamalarını koymuş. Ve daha önemlisi Tavsiye ettiği satış fiyatını da koymuş. 8.299.TL Geriye tek bir şey kalıyor bir bayiye gidip bunun altında bulup bulamayacağınızı araştırmak

kartal.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bire bir doğru bir örnekleme değil. Alışveriş Sitelerinin durumu daha farklı (hepsiburada, n11, gittigidiyor vb) burada satış yapanlardan %10 ları aşan komisyonlar alınıyor. Bence bisiklet alacaksanız buralardan kesinlikle uzat durulması bisiklet alınacaksa önce üretici fiyatını bilip, kontrol edildikten veya pazarlık edildikten sonra Bayiden alınması gerekiyor. Bana 8.200.TL yi dükkanında 10.065.TL sına satan bir bayi gösterebilir misiniz.? :)

Fotoğrafını eklediğiniz aynı satıcı kendi internet sitesinde de aynı bisikleti bakın kaça satıyor. 261719 dosyayı görüntüle
Bayi mi değil mi bilemiyorum ama bu bisikletin liste fiyatının 8200 gibi bir rakam olduğunu biliyorum. ILGAZBİSİKLET06 'DA 9490 TL.
Görebildiklerimin içinde bir tek Özceylan Bisiklet'te liste fiyatına yakın bir fiyatlama ile satılıyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bayi mi değil mi bilemiyorum ama bu bisikletin liste fiyatının 8200 gibi bir rakam olduğunu biliyorum. ILGAZBİSİKLET06 'DA 9490 TL.

Bence bu konu yerine bisiklet nasıl satın alınır başlığı daha uygun olurdu. Bu işin şakası tabi.

Benim gelir geçer alışveriş tercihimde öncelikle alacağım ürünün üretici sitesini inceleyerek başlarım. Örneklediğiniz markanın internet sitesinde Carraro Big 2912 Sx ile ilgili tüm bilgileri inceler tavsiye ettiği satış fiyatına bakarım. Bu ürün üreticisinde an itibarı ile 8.299.TL Bundan sonrası benim için detay olur. Bunun 100.TL altına alabiliyorsam veya yanında hediye pedal, sele, suluk vb ekipmanlar alabiliyorsam doğru bayiye ulaşmışım demektir.

Araştırmadan ortaya bir şey atmak çok doğru değil. Hele alışveriş sitelerinden örnekleme çok yanlış. Satıcı zaten sattığı ürünün %10 unu (minimum) bu siteye ödüyor.

• Beğen
Bence bu konu yerine bisiklet nasıl satın alınır başlığı daha uygun olurdu. Bu işin şakası tabi.

Benim gelir geçer alışveriş tercihimde öncelikle alacağım ürünün üretici sitesini inceleyerek başlarım. Örneklediğiniz markanın internet sitesinde Carraro Big 2912 Sx ile ilgili tüm bilgileri inceler tavsiye ettiği satış fiyatına bakarım. Bu ürün üreticisininde an itibarı ile 8.299.TL Bundan sonrası benim için detay olur. Bunun 100.TL altına alabiliyorsam veya yanında hediye pedal, sele, suluk vb ekipmanlar alabiliyorsam doğru bayiye ulaşmışım demektir.

Araştırmadan ortaya bir şey atmak çok doğru değil. Hele alışveriş sitelerinden örnekleme çok yanlış. Satıcı zaten sattığı ürünün %10 unu (minimum) bu siteye ödüyor.
8299 tl satışı olan bir bisikletin üzerine %10 'da ( sizin yazdığınız oran ) siteye ödediğini varsayarsak bisikletin satış fiyatının 9128 gibi yaklaşık bir fiyat olması gerekir. 10.065 tl fiyatlandırma sizce de normal duruyorsa benim için de sorun değil.

8299 tl satışı olan bir bisikletin üzerine %10 'da ( sizin yazdığınız oran ) siteye ödediğini varsayarsak bisikletin satış fiyatının 9128 gibi yaklaşık bir fiyat olması gerekir. 10.065 tl fiyatlandırma sizce de normal duruyorsa benim için de sorun değil.

Hiç öyle bir şey söylemedim. Bunu nereden çıkarttınız. Tabi ki normal değil. Ayrıca bu sanal alemde aynı bisikleti 15.000.TL ye satmak isteyenlerde olacaktır. Serbest Piyasa deniyor buna. Fırsatçılık da denebilir.

Bir konu daha var. Üretici firmaların internet sitelerinde tavsiye edilen fiyatlar peşin satış fiyatları. Aynı Bisikleti Bike&Outdoor Liste fiyatına satıyor. Erdoğanlar bisiklet Peşin ödersen 8.065.TL sına satıyor.

Bence suçlamadan insanları araştırmak lazım.

• Beğen
Hiç öyle bir şey söylemedim. Bunu nereden çıkarttınız. Tabi ki normal değil. Ayrıca bu sanal alemde aynı bisikleti 15.000.TL ye satmak isteyenlerde olacaktır. Serbest Piyasa deniyor buna. Fırsatçılık da denebilir.

Bir konu daha var. Üretici firmaların internet sitelerinde tavsiye edilen fiyatlar peşin satış fiyatları. Aynı Bisikleti Bike&Outdoor Liste fiyatına satıyor. Erdoğanlar bisiklet Peşin ödersen 8.065.TL sına satıyor.

Bence suçlamadan insanları araştırmak lazım.
Ben buna serbest piyasa ekonomisi diyemiyorum , SOYGUN DÜZENİ diyorum.

Yeri gelmişken Bike&Outdoor işini iyi yapan bir firma. Geçenlerde bir tayt sipariş etmiştim yanlışlıkla elden alacağım diye işaretlemişim arayıp teyit aldılar ve ürünü istediğim adrese yolladılar. Kendileri burada ise sizin vesilenizle teşekkür etmiş olayım.

Ben buna serbest piyasa ekonomisi diyemiyorum , SOYGUN DÜZENİ diyorum.

Bundan 10-15 sene önce meraklısı olduğum Darphane Tedavül Para setlerinden 1993 yılına ait eksiğim için bir site üzerinde aradığım parayı buldum. Hiç unutmuyorum 10-15 sene öncesinin 90.TL sını verdim ve aldım. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra aynı para setinin 15.TL sına satıldığını gördüm. Sonra bir araştırdım ki tek meraklı benmişim 90.TL veren :) Satıcı firmayı aradım sinirle nasıl engel olmuyorsunuz aynı ürünü bu kadar farklı satanlara diye sordum. Dediler bizi ilgilendirmez siz araştıracaksınız.

Ben bunu 15 sene önce aynı dediğiniz gibi SOYGUN DÜZENİ içinde öğrendim. Şimdi bir şey alırken 10 ayrı yerden araştırıyorum

Benim de aynı firmadan bir iki alışverişim oldu. Kesinlikle bende bıraktığı intiba da aynı.

Konuda bir arkadaş değinmiş aslında ama konunun taraflarıyla çoğu sefer konuşmuş biri olarak aktarayım. Bayi ve ya mağaza diyelim, sezon başında 500.000, 1.000.000 TL gibi rakamlarda üreticilere sipariş geçerler. Fabrikadan ürün çıktıkça sipariş veren bayi ve mağazalara dağılır. Son kullanıcının internet üzerinden sipariş ederek firmaya kazandırabileceği meblağ çok ufaktır (sonuçta çoğunluk görerek almayı, denemeyi istiyor) ve buna karşılık ekstra personel çalıştırma, online ödeme altyapıları ve yükümlülükleri işin içine giriyor. Fabrikalar o sebeple son kullanıcı ile uğraşmayı tercih etmiyorlar, sonuçta bayi toplu siparişi veriyor, satarsa onun kabiliyeti.

Bir diğer husus ise fabrika stok tutmuyor çünkü o da bir maliyet, bu maliyeti bayi ve mağaza yükleniyor haliyle üzerine kar koyuluyor. Yani son kullanıcıya satış olsaydı bayinin koyduğu karı fabrika kendi yansıtacaktı size.

Son olarak bisiklet fuarlarına giderseniz üreticiler orda uygun fiyatlı bisiklet satıyorlar, çünkü o bisikleti fuar için toplamışlar ve ya kutulu getirmişler ve satılmazsa kayıp demek. Bir de size ufak bir kupon verirler, servise gider ayarlarını, kurulumunu vs. yaptırırsınız.

Fabrikaların yüzü ve satış kanalı olarak kullandıkları bayileri ezmemeleri bu sebeple önemlidir.

Canyon örneği bir miktar farklı çünkü Canyon fazla üretim hacmine sahip değil ve bir anda popüler oldular. Şimdi az bulunan bir çok şey gibi çok isteniyorlar ve bu da işlerine geliyor diyelim.

@Murat B. Firma yaşı ve ya cirosuyla ilgili yorum yapmamıştım ki, dikkatli okuyun. Adet ile ciro paralel olmak zorunda değil biliyorsunuz. 8000 Euro olan 10 bisiklet satmak vs. 800 Euro olan 100 bisiklet satmak. Hangisi fabrika satışı olarak daha yönetilebilir sanırım düşünebiliriz.

Canyon bunu yapan bir firma ancak mesela geçen areoad un gidonunda sorun çıktı şimdi yeni dizayn yapıldı ve değiştirilecek. Kim değiştirecek bunu .Muhtemelen bu servis ücretlerini karşılamak zorunda kalacak.

Bilmediğim için sormak istiyorum.

Canyon yurt dışında mı kendisi satıyor, yoksa Türkiye'de mi kendi satıyor. Bunu biraz açmak mümkün mü.?

Bilmediğim için sormak istiyorum.

Canyon yurt dışında mı kendisi satıyor, yoksa Türkiye'de mi kendi satıyor. Bunu biraz açmak mümkün mü.?

Her yerde kendisi satıyor. Sitesinden söylüyorsunuz eve teslim ediliyor. Mağazalarda bulunmuyor. (Belki ikinci el satan tek tük mağaza vardır tabii)

Her yerde kendisi satıyor. Sitesinden söylüyorsunuz eve teslim ediliyor. Mağazalarda bulunmuyor. (Belki ikinci el satan tek tük mağaza vardır tabii)

Doğru mu anlıyorum.

canyon.com dan sipariş veriyorsunuz. Almanya'dan direkt sizin adınıza yolluyor. Genelde havayolu ile geliyor + Ambalaj + Gümrük vergileri ödedikten sonra sahip oluyorsunuz. Minimum 4.000.Usd + üzeri bir maliyet oluyor genelde.

Kabaca doğru hesap yapmışsam o zaman canyon un yaptığı son derece normal butik bir satış. Senede 10 bisiklet Türkiye ye ancak bu şekilde gelir. İsteseniz bayilik zor.

Doğru mu anlıyorum.

canyon.com dan sipariş veriyorsunuz. Almanya'dan direkt sizin adınıza yolluyor. Genelde havayolu ile geliyor + Ambalaj + Gümrük vergileri ödedikten sonra sahip oluyorsunuz. Minimum 4.000.Usd + üzeri bir maliyet oluyor genelde.

Kabaca doğru hesap yapmışsam o zaman canyon un yaptığı son derece normal butik bir satış. Senede 10 bisiklet Türkiye ye ancak bu şekilde gelir. İsteseniz bayilik zor.

Türkiye için haklı olabilirsiniz ama hali vakti yerinde ülkelerden insanlar peynir ekmek gibi alıyor. Özellikle Almanya'da 2-3 bisikletten biri Canyon. (Şehir içinde kullanılan bisikletlerden bahsetmiyorum)

Türkiye için haklı olabilirsiniz ama hali vakti yerinde ülkelerden insanlar peynir ekmek gibi alıyor. Özellikle Almanya'da 2-3 bisikletten biri Canyon. (Şehir içinde kullanılan bisikletlerden bahsetmiyorum)

Kesinlikle.. Almanya da yaşayan ve kazanan birisi için bu maaliyetler bir şey değil. En kötüsü 1 maaşını verdimi üst segment bir model alabiliyor. Ben sadece Türkiye için örnekledim tahmin ettiğiniz gibi.

1990 yılında Köln de yaşıyor ve mark üzerinden maaş alıyordum. Güzel günlerdi :)

Geri