Scudo Sports

Markaların Sırları - 2

E o zaman bu speşılayzt değil merida-giant kırması bişey...

Scudo
Emek verip paylaşmışsınız, çok güzel ama üzümü ye bağını sorma, bisikleti sür kaynağını sorma.

Iyi de uretmek baska know how bilmek baska.

Kitabi yazan mi onemli basan m
Ayni matbada basiliyor diye orhan pamuk ile cin ali'yi ayni sanmayin...

Bilgiyi verip urettiren sirket elbet daha iyisini bilir. Nerede uretildigine ben pek bakmazdim acikcasi.
Rijitlik degerleri, geometrisi, donanimi ve surus izlenimlerini okuyup tercihimi yapardim...

• Beğen
Tepkiler: Rayko ve Yuppata
Emeklerinize sağlık gayet iyi olmuş

Güzel bilgiler var, teşekkürler.

Hocam Mosso'yla ilgili bilgi var mı elinizde?

Basligi gorunce markalarin nasil dogdugu ve hangi asamalari gecip bugunlere geldigini anlatan bir paylasim oldugunu dusundum ama bekledigimi bulamadim diyebilirim.
Bugun efsane olan markalarin cok ilginc dogus hikayeleri var.
Campagnolo'nun sarap acacagi ureticisi olmasi, raleigh'in ölmek uzere olan bir fabrikatorun imalata baslayip hayata donmesi gibi.
Ben de bunlarla ilgili bir arastirma yaparak bir paylasimda bulunayim bari

@Kuzey Ege
Honda nin kurulusunu okumanizi tavsiye ederim. Adamin azminden gozleriniz yasarir. Yesilcam da bile bu kadar talihsiz, fakir ama cengaver bir karakter yoktur.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Re-hort...

Demek ki neymiş, KTM'den şaşmayacakmışsın.... :D

( Gardımı aldım, bekliyorum...) :)

İkinci kez ve yine keyifle okudum. Teşekkürler

Elinize sağlık çok güzel bir yazı

Çok yararlı bir yazı olmuş ancak şu bir gerçek ki 80 li yıllardan sonra sadece bisiklet için değil, bütün uretim malları için önce Tayvan gibi ülkeler, sonra baskın olarak Çin kullanılmaktadır. Hatta geçen bir bisiklet dergisinde , bisiklet için , bu uretim modelinden dolayi ABD de usta kalmadığından yakıniliyordu.

(link)

Şunları ekleyeyim. Merak eden izlesin.

Fotoğraflar giant fabrikasından . Bontrager jantlar trek marka bazı bisikletlerin (ocvl karbon olmayanlar) tayvanda üretildiğini gösteriyor .

Scott ile alüminyum colnagolarin da yine giant tarafından üretildiği görülüyor .

İlk linkteki Çin fabrikası da bayağı bir Avrupalı markaya parça ve bisiklet üretiyor.

Dosyalar

• giant_DSC0345.jpg
    giant_DSC0345.jpg
    216,5 KB · Okunma: 7
  • giant_DSC0347.jpg
    giant_DSC0347.jpg
    191,7 KB · Okunma: 7
  • giant_DSC0353.jpg
    giant_DSC0353.jpg
    132,7 KB · Okunma: 6
Geri