Scudo Sports

Manisa'da Kaza, araba çarptı...

Adamın ısrarından kaskosu olmadığını anlıyorum zira aracın modeli 98.Eğer her iki tarafa da dediğiniz gibi %50 verildiyse yasal olarak sizden mahkeme kanalı ile en fazla hasarının yarısının talep edebilir.Sakın bir bilene danışmadan karşı taraf ile anlaşmaya çalışmayın.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Scudo
Kaskosunun olmadığını öğrendim. Buradaki sigortacı arkadaş karşı tarafın bana herhangi bir masraf çıkaramayacağını söylüyor. Tutanakta şu şu kadar kusurludur denmemiş. Polislerin yorumu iki tarafta %50 kabahatli görülmüş şeklinde. Kusurun oranına mahkeme karar verir diyorlar. Tutanağı burada paylaşmamın sakıncası olmazsa çizilen krokileri ve açıklamayı paylaşabilirim. Ayrıca tutanak tutulurken olay mahallinde değildim ben.

olabilir bazı durumlarda polisler kusur tespiti yapamaz ve kusurun belirlenmesini mahkeme kanalı ile bilirkişinin vermesini talep eder.
Şu an da eğer kaza tutanağında şahıslara kusur paylaşımı yapılamamış ise araç sürücüsü elindeki zabıt ile sizden herhangi bir tazminat talep edemez.
Olay yerinde olup olmamanız kusur dağılımını değiştirmez.Kazalarda taraflar arasında ölümle veya ağır yaralanma ile sonuçlanan durumlar da mevcut.

• Beğen
Büyük geçmiş olsun hocam. Böyle bir olay sonrasında insanların ilk iş olarak arabadaki hasarın peşinden koşmaları da takdire şayan.

Yolunda doğru düzgün giden bir araca bisikletin durduk yerde kafadan girip bu kadar hasar yaratması hiç olacak iş gibi gelmiyor bana. Hızlı gitmiyor olsa, önüne bakıyor olsa, gördüğü anda frene basar yavaşlar, hatta durur. Şehir içinde seyredilmesi gereken hızlarda saniyelik iş arabanın durması. Böyle kaportayı dağıtacak camı patlatacak bir kaza için kayda değer bir hızla vurmuş olması gerek. Bu kadar tehlikenin acının sıkıntının üstüne bir de mahkemeyle tazminatla uğraştırmazlar umarım sizi.

En kısa sürede tam sağlığınıza kavuşmanızı, bu münakaşayı da masrafsız şekilde atlatmanızı dilerim.

• Beğen
Teşekkür ederim.

Bisikletle bu kadar hasarı vermem imkansız. Kaldı ki bisiklette de pek hasar yok. Hasarın çoğu vücut tarafından yapılmış sanırım. Hızlı gittiği konusunda trafik polisi de hem fikir. O doğrultuda kusur yazıldı sürücüye zaten. Benim canımı sıkan benim yolun ortasından gittiğimin iddia edilerek tutanağa şerit ihlali diye geçirilmesi. Bir de tutanakta aracın fren yaptıktan sonra bana vurduğu çizilmiş ancak ben fren felan hatırlamıyorum. Sadece biranda çarptığını hatırlıyorum.

Mal sahibi aynı anlayışsızlıkla baskı yapmaya devam ediyor maalesef. Cuma günü ifadeye gidip şikayetçi olacağım. Ben kendimden eminim, yolun ortasında avare bisiklet sürmüyordum. Tutanağa da itiraz edeceğim. Yakında mobese var. Aktif mi bilmiyorum ancak görüntü kaydının incelenmesini isterim.

Kolay mı öyle adam yaralamak yahu. Araçla git bisikletliye çarp yarala, bir de sen kabahatlisin diye üzerime yıkmaya çalış. Mahkemenin doğru bir karar vereceğine eminim. Umarım zararsız atlatırız bu süreci.

Tüm iyi dilekleriniz için teşekkürler...

bence adama hatırlatın eğer kaskınız olmasaydı belki kalıcı hasar veya ölümle sonuçlabilirdi dua etsin 3000 tl masraf çıktığına dua etsin ceza evinde olmadığına

çok geçmiş olsun hep söylüyorum kelle koltukta çeviriyoruz pedalları Allah böylelerini dilerim aynı şekilde cezalandırır insanlık bitmiş hele bisikletçiysen hiç değerin yok yapılan muamele kaldırım yosmalarına yapılmaz yazıklar olsun yaa en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz umarım bu işin peşini bırakmayın hakkınızı savunun siz hayatınızı kaybedebilirdiniz bunların farkında değiller hala

• Beğen
Geçmiş olsun.İnanılır gibi değil.Böyle hayvanlarla bir arada yaşıyoruz, insan tedirgin oluyor.

• Beğen
Arkadaşlar kaza sonrasını merak edenler için sonucu söyleyeyim. Açılan kamu davasının (sulh ceza - taksirle adam yaralama) ilk duruşması Mayıs ayında yapıldı. Sanık tarafı gelmediği için benim ifadem alındı ve duruşma temmuza ertelendi. Geçen hafta yapılan 2.duruşmada (ilkine katılmadığı için) polis zoruyla getirilen sanık, aracının (2000 tl civarı) hasarından vazgeçtiğini, herhangi bir talebinin olmadığını söyledi. Hakim bana şikayetin devam ediyor mu diye sorduğunda (sanığa da söyledim ahirette dahi) şikayetçi olduğumu belirttim. Bunun üzerine sanığa 1500 tl para cezası verilerek 5 yıl ertelendi. 5 yıl içerisinde bir suç işlemezse bu ceza düşecek.

Bana gelince istersem maddi tazminat için hukuk mahkemesinden dava açabileceğimi bildirdi. Açmayı düşünmüyorum. Dizim hala tam olarak iyileşmiş değil. Ocak ayındaki kazadan bu yana baktığımızda oldukça iyi duruma geldi ancak yeterli değil. Doktorlar zamanla iyileşecek diyorlar ya bakalım...

@tekkir

Geçmiş olsun. Umarım bir daha böyle kötü bir durum yaşamazsınız.
Karşı tarafın hem kendine hem de sigorta şirketine dava açabilirsiniz. Üstüne üstlük siz bir de kalıcı hasardan bahsediyorsunuz ki bu durumda dava açmamanız hata olur. Bu konuda hukuki yardım isterseniz mesaj atmanız yeterli.

• Beğen
Geçmiş olsun. İşin peşini bırakmadığınız için tebrik ederim. Genelde insanlar ilk etki de atlatılmışsa "ne uğaraşacam" diye düşünüyor, sonra böyleleri ortalıkta abuk subuk gazlıyor. Çok iyi yapmışsınız. Tazminat alamasanız bile adamın başının ağrıması bile bir ders olur. Gerçi bizim millet bundan öyle ders çıkaracağına tam tersi ders çıkarıp gördüğü bisikletlinin üzerine sürebilir, o ayrı bir genetik problem...

Çok geçmiş olsun allah hepimizi benzeri kazalardan korusun. Dedikleri gibi kelle koltukta gidiyoruz.

• Beğen
Geçmiş olsun iyi olduğunuza sevindim.Umarım bir daha böyle bir olay yaşanmaz.Bence hakkınızı sonuna kadar savunun ve tazminat talep edin.Hukukun sizin lehinize işlediği her noktasını kullanın.Bu tarz insanlara biraz ders olsun.Yalnız şunuda belirtmek isterim.Bisiklet yolu olmayan bir yerde akşam bisilet kullanmamaktan yanayım.

• Beğen
Öncelikle geçmiş olsun.
Eşim ve ben yeni başladık bu spora. Benim gözüm biraz karadır bazı konularda ama eşim alışana kadar özellikle Ankara Eymir'de pedallamaya gayret ediyoruz. Ancak yola ve trafiğe alışması için şehir içinde ara sokaklarda da bazen küçük turlar atıyoruz. Benim merak ettiğim bisikletin trafikteki hakları nelerdir? Bu bilgiye nereden erişebilirim. Trafikte nerede nasıl seyretmeliyiz. Hangi durumlarda bisiklet sürücüsü hatalıdır, olası bir kaza anında bisikletliler hangi sınıf içerisinde değerlendiriliyor?

• Beğen
Bu tip durumlarda "bisiklet topluluğu" olarak hemen toparlanıp polise ve yargıya baskı yapacak kalabalığı oluşturabilmek lazım. Yakın illerdeki bisikletçiler destek için kazanın olduğu bölgeye gidip gösteri düzenleyebilir. Ama yapamıyoruz.

(link)
geçmiş olsun aynı tür kaza yaşamış biri olarak arkayı sürekli kaydeden bir kameranın zorunluluğuna inanmaktayım çünkü en sağlam delil

• Beğen
Teşekkürler arkadaşlar,

@alp değer tanrıverdi

Alp bey,

Bendeki hasarın kalıcılığı belirsiz. Doktorlar kesin kalıcı bir hasardan söz etmiyor. Bu yönde bir rapor alınamadıktan sonra dava açsak nasıl ispatlayacağız? Bir de aşırı cahil bir aile var karşımda. Kazanın hemen sonrasından dava açılana kadarki süreçte sürekli sözlü taciz oldu. Bırakın geçmiş olsun dilemeyi sürekli aracın hasarı talep edildi. İnanın beni en çok rencide eden de karşı tarafın bu davranışı oldu. Dizimin yaralanmasından çok insanların bu çiğliğine üzüldüm. Bu cahil takımıyla daha fazla muhatap olmak istemiyorum ve çok geriliyorum. Dizimde kalıcı hasar oluşmayacaksa tekrar dava açmayı düşünmüyorum ki devam eden iyileşme süreci kalıcı bir durumun olmadığı yönünde.

@Murat YIL

Murat Bey,

(link)nde şu şekilde geçiyor:

Madde 136

2) Ayrı bir bisiklet yolu olduğu halde, bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yollarında sürülmesi, Yasaktır.

c) Bisiklet sürenlerin en az bir elleri, motorlu bisiklet sürenlerin manevra için işaret verme halleri dışında iki elleri ve motosiklet sürenlerin devamlı iki elleri ile taşıtlarını sürmeleri zorunludur.

Mevzuattaki cetvele göre bisiklette bulundurulması gereken teçhizatların far, kuyruk lambası veya reflektör, fren ve ihbar alet (zil, korna vb.) olması gerektiği belirtilmiş.

Diğer bir cetvelde de bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet için:

"Sürücüler ve taşınması halinde yolcular için, gece seyahatlerinde görünürlüklerini sağlayacak şekilde giyinecekler veya giysilerine reflektif işaret takacaklardır." denilmiş.

(link)nda:

Motorsuz taşıtlar ve motorlu bisiklet - Madde 103
Motorsuz taşıtlar ile motorlu bisiklet sürücülerinin hukuki sorumluluğu genel hükümlere tabidir.

Kaza durumunda aynı motorlu araçlar gibi muamele görüyorsunuz.

@cenkduran

Kesinlikle Cenk bey. Kazadan sonra en çok bunun eksikliğini hissediyorsunuz. Motorlu araç sürücüsü de insafsız biriyse hemen baskı yapılmaya başlanıyor. Ülkemizde 2 tekere bakış açısı da malumken bu şekilde bir desteğe çok ihtiyaç var.

@Cuneyt Erkman

Katılıyorum Cüneyt bey, insan başına gelmeden idrak edemiyor ancak öyle suçlanıyor ve çaresiz kalıyorsunuz ki ben de keşke dedim. Keşke bir kamera olsaydı da kayıt altına alsaydım. Hatta bilinciniz yerinde ise ve acınız müsaade ediyorsa hemen cep telefonunuz ile yaşanan diyalogları kayıt altına alın derim. Kazadan sonraki yaşanan şoktan insanın aklına gelmiyor böyle şeyler. Mesela yerinizi polis gelmeden değiştirmeyin. Ben kazadan sonraki konumumu değiştirdiğime (yol dar olduğundan diğer araçların geçmesi için kazanın hemen sonrası beni ve bisikletimi kendi şeridimden çarpan aracın şeridine taşıdılar, buna izin vermemeliydim. Bundan dolayı polis tutanağı da kısmen aleyhimde tutuldu.) pişman oldum. Kaza sonrası yerden doğrulurken bir an aklıma telefonun kamerasını açmak geldi ama gerek görmedim, uğraşamadım da. Ancak sürücü kaza şokuyla beni görmediğini itiraf eder, nasıl çarptığını sorgularken ilerleyen dakikalarda beni görüp korna çaldığını, fren yaptığını ama duramadığını anlatmış polise ve kaza tutanağı bu şekilde tutulmuş. Tabi bütün bunlar olurken ben acildeydim.

• Beğen
Tepkiler: cezmi özdemir
Çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.malesef durum bu onlar çarpsın;hep onlar haklı niye çünkü yolda ne işin var kardeşim,bisiklete bineceksen mahalle arasında binsene(sanki orası çok uygun ve tehlikesiz..) kaldırımda kullan yaaaa!!!! çünkü gözlük rayban değil at gözlüğü ve böyle bakanlara dünyaya diyecek bir şey yok çünkü desen sen kızacaksın ama o andavallı bön,bön sana bakacak.bide işin polis tarafı var zaten adamların durumu ortada hepsine kızamıyorum bile.sen diyor ehliyetin yok,motorlu araç değilsin heee ozaman aslında ben bir hayaletim desene kurallara uysamda ,uymasamda ben zaten yokum !!!!!sanki ehliyeti varda biz almadık..bu böyleeee uzar gider.BEN HEP ŞUNU DİYORUM BU ÜLKEDE AZİZ NESİN ÇOK YAŞA!!!!

Çok geçmiş olsun dostum çok üzüldüm gerçekten yaşadıklarınıza.
ama en azından bisiklet yolu olmayan yerde karayolunda sürme hakkımız var sağdan olmak kaydı ile. Hatta bisiklet yolu yoksa karayolu değilde kaldırımda sürersek
kaldırımda olan kazada da direk kusurlu oluyoruz çünki yanlış yolda olan biziz.

• Beğen
Geri