Scudo Sports

Manavgat Yanıyor

neyseki otellere sıçramamış. dolar 8.50 den aşapı düşerken yapılır mı bu be?

Scudo
Bu yangınların sorumlularından biri de sağına soluna elindeki çöpü atan, gördüğü çöpü "ben mi attım deyip " alıp çöp tenekesine atmayan doğa teröristleridir!

Her yerde aynı anda yangın çıkıvermesi ne kadar tesadufi? Şans İşte!

WhatsApp Image 2021-07-29 at 16.00.57.jpeg

Eskiden THK'nın yangın uçakları vardi, hala var ama özel bir şirkete ihale edilen yangın söndürme uçakları nedeni ile THK'nın uçakları kullandırılmıyor.

(link)

İhale en pahalı teklif veren firmaya gitti haberleri daha önce yayınlanmıştı

(link)

Şimdi ise gelinen nokta her yer yanıyor, yeterli mudahale ekipleri yok. Terorun yeni yuzu orman yangınlari suclamaları basladi.

Ekran Görüntüsü (65).png

Geçmiş olsun.Umarım tüm yangınlar bir an önce söndürülür.Çok acı gerek doğaya gerek tüm canlılara.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Arkadaşlar, bu ülkede şehit cenazesine elini yaslayayıp propaganda yapıp, yaverlerine şehidin evindeki şehidin seccadesine secde ederken resim çektirten iç işleri bakanı, ekonomi, kamu yönetimi, iktisat maliye lisanslarını ya da masterlarını yapmamış ya da yapamamış ekonomi bakanı, yerli ve milli yangın söndürme uçaklarının 2 sinin motoru çalışmıyor 1 inin yangın söndürme kazanı patlak, 1 inin iniş motorları arızalı, uöurabilen varsa hodri meydan diyen çevre ve şehircilik bakanı, dünyanın en gelişmiş dijital eğitim platformu türkiye de.. Vatandaş ve velilerimiz müsterih olsun dedikten 2 gün sonra ne öğrencilerin ne de öğretmenlerin giremediği çöken sistemden sonra çok öğrenci varmış diyen milli eğitim bakanı var.. Siz niye konuşuyorsunuz ki? Ramazanlarımızda Colayı boykot ediyoruz fanta içiyoruz diyen ya da passatı makam aracı olarak beğenmeyip şahsına özel kullandığı audi a6 makam aracı alan Valileri var Türkiye nin.. Evelallah bundan da alnımızın akıyla çıkacağız çıkaracaklar çıkarmaktalar ya da tam tersi de olabilir.. Çıkarmanın tersi yani.. O yüzden sizler de müsterih olun bisiklet forum üyeleri.. Bunda da bir kumpas, yalan dolan, üst aklın oyunu var...

Kıbrıs'ta halkı hiç ilgilendirmeyen ve sadece kendisinin kullanacağı sarayı anlatmak için sözde müjde veren tayyip beyi 24 saattir gören duyan var mı ?
Sedat Peker'in videolarından sonra çıkıp konuşan Süleyman beyi gören duyan var mı ?
soracaklarım bu kadar

Ne yazsak ne etsek boş.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Bir tanesi de çıkıp açıklama yapabiliyor mu? En ufak olayda car car tv lerden köpürenler nerde ?? Kim hesabını verecek ??
Merak etme bir şekilde bu olaylarıda kullanarak ekmeklerine bal sürmenin yolunu bulurlar. Sosyal medyada hali hazırda olayların sorumlusu diye muhalefeti suçlamaya başlamışlar bile. Sanki ülkeyi muhalefet yönetiyor!

Sadece Manavgat değil Türkiye yanıyor... Mersin Silifke Boğsak.. Hergün antrenman yaptığım bu güzergahı bugün yine sürdüm, bu kez nefes alamadım... IMG-20210729-WA0040.jpgIMG-20210729-WA0040.jpg

Manavgat

Bodrum

Alanya

Kayseri

Adana

Osmaniye

Marmaris

Mersin

Kozan

Muğla

Didim

Kütahya

Kocaeli

Karaman

Bu iller yanarken neden kimse bir şey yapamıyor? Bekçi derken orman bekçileri nerede kaldı?
Ha 2 PKK üyesi yangın keşfi sırasında yakalanmış. Suriye uyruklu...

İçim eriyor bu şehirler

Başlığı Türkiye yanıyor yazsak daha doğru olurmuş.
Kaçıncı gün hala devam ediyor açıklama yok.

TEMA kampanya başlatıyor arkadaşlar 30 Temmuzdan itibaren

Biz bisikletliler kadar doğaya saygılı bir toplum kesimi varmıdır bilmiyorum. Kamp yaptığımız, turladığımız yerlerde kendi çöpümüzü bırak daha önce atılmış çöp ve pislikleri de toplarız. Onun için doğanın kıymetini en iyi biz biliriz. Doğayı en az kirleten, küresel ısınmaya en az katkıda bulunan kesim bizleriz. O nedenle çevre duyarlılığımız en üst düzeydedir
Acilen anayasaya çevre ile ilgili çok sıkı maddeler eklenmeli. Mesela yanan ormanların en geç iki veya üç yıl içinde ağaçlandırılması, orman alanlarının kesinlikle imara açılmaması gibi. Birde çevre mahkemeleri kurulmalı, doğaya karşı işlenen suçlar en ağır şekilde cezalandırılmalı.

Bana "Memleket yanıyor" tabiri yerine "Memleket saldırı altında" demek daha doğru geliyor bazı noktalardan. Zira bu doğal afet değil, planlı-programlı bir tür saldırı.
Daha çok şey yazardım ama...

Geçen sene de aynı anda birçok yangın çıktı, %90'ı insan kaynaklı ve ihmalden olduğu ortaya çıktı.

Neden aynı anda çıkıyor? Hava sıcaklığı artışı ve nemin az olması tetiklediği için aynı şehirde birkaç noktada çıkabiliyor. Daha ilkokulda öğretirlerdi bize, ormanlık alanda cam şişe atmayın, büyüteç görevi görür ormanları yakar diye. Benim kamp için gittiğim her yer çöp dolu.

İnsanlarımız eğitimsiz, yöneticilerimiz yetersiz sonra en kolayı "terörden" deyip işin içinden sıvışmak.

Ekran Resmi 2021-07-30 10.53.08.png

Ortada bir suç var ise o suçun illa sorumluların üzerinde kalmaması için gerekli olacak bir zanlı bulunmalı/yaratılmalıdır.
Suçun atılacağı bir zanlı olmazsa, sorumluların, sorumluluklarını yerine getirmedikleri anlaşılır. Bu da sorumlular tarafından istenmeyen bir durumdur.
O yüzden suç,ihmal vs, Dıj güçlerin olabilir, terör örgütlerinin olabilir, muhalefetin olabilir. Ancak asla sorumluların olmaz.

Geçen sene de aynı anda birçok yangın çıktı, %90'ı insan kaynaklı ve ihmalden olduğu ortaya çıktı.

Neden aynı anda çıkıyor? Hava sıcaklığı artışı ve nemin az olması tetiklediği için aynı şehirde birkaç noktada çıkabiliyor. Daha ilkokulda öğretirlerdi bize, ormanlık alanda cam şişe atmayın, büyüteç görevi görür ormanları yakar diye. Benim kamp için gittiğim her yer çöp dolu.

İnsanlarımız eğitimsiz, yöneticilerimiz yetersiz sonra en kolayı "terörden" deyip işin içinden sıvışmak.

270594 dosyayı görüntüle

Aksine "terörden" denmesi durumunda sıvışmak çok daha zor olur aslında.
"Terörden" dendiği noktada işin içine;
1- İstihbari bilgi eksikliği girer
2- Yöneticilerin koordinasyonsuzluğu girer
3- Terör eyleminin çapı ve yapanı/yapanları (uyruklarından tutun da ülkeye ne zaman ne şekilde girdiği gibi bilimum bilgiler...)

Yani "terörden" dendiğinde iş daha kapsamlı hale geleceğinden, EN KOLAYI olmaz, işin içinden sıvışmak ÇOK DAHA ZOR hale gelir.

Tabi ki çevre kirliliği de orman yangınlarına sebeptir ve okulda bizlere öğretilen öğretiler doğrudur ama işin içinden sıyrılmanın en kolay yolu aslında; salt halkı sorumlu tutmaktır...

Hızını alamayan terör örgütü aynı paraleldeki Sicilya, ve Kuzey Afrika ile birlikte Rusya'nın güneyini de ateşe verdi.

İklim krizi diye bir şey yok, saçmalamayın.

1627633093447.png

Geri