Scudo Sports

Maksimum 950 tl Dağ bisikleti tavsiyesi.

Bisikletleri bugün teslim aldık ve 15-20 km kadar kullandık. Bugün 4 farklı bisiklet kullandım. Açıkçası en iyisi kendi seçimim olan Salcano Insomnia 243 idi. Tabi bu kadar kısa mesafede hangisinin daha iyi olduğunu anlamak zor. Xc 750 beklediğimin altında bir sürüş keyfi sağladı açıkçası. Gerçi kadro olarak biraz küçük olmasının bunda etkisi olabilir. Eşimin xc 250 lady modeli ise oldukça küçük geldi ama genel olarak 750 modelini çok aratmadı diyebilirim. Zaten eşim hafta sonları 1-2 saat bineceği için ona yetecektir. Son olarak arkadaşımın Salcano Astro modelini kullandım. Fiyatına göre gayet iyi bir performansı var. Hem Astro hem de Xc 750 sahibi olsam dışarı Astro ile çıkmayı tercih ederim sanırım. Sadece dönüşlerde kontrol ederken biraz zorladı beni. O da 16" olmasından dolayı olabilir. Ama kendi bisikletim için eksik diyebileceğim bir şey göremedim açıkçası. Verdiğim paranın karşılığını aldığımı düşünüyorum. Bir kaç fotoğraf çektim ama eve gelip bakınca iyi çekemediğimi fark ettim. Yarın daha iyilerini çekip paylaşmayı düşünüyorum.

Scudo
Hafta sonu olması nedeni ile dün uzun uzun gezme ve test etme imkanım oldu. Bisikletin vites sisteminde bir sıkıntım var ama servise gösterdiğimde sağlam cevabı aldım. Orta göbekte sadece en üst çark sıkıntısız. Diğer çarklara aldığımda çok fazla ses yapıyor ve vites geçişlerinde ciddi şekilde takılıyor. Arka çarklarda ise en alt iki çarkı kullandığım zaman sıkıntı yaşıyorum. Bu kadar çok ses yapması ve geçişlerin bu kadar sıkıntılı olması normal mi sizce ? Gerçi sesi duyamadığınız için yorum yapmanız zor elbet. Haftaya Servise ilk bakıma götüreceğim. Yine düzelmezse İstanbul'da bildiğiniz iyi bir Salcano servisi var mı acaba? Resimde görünen Xc 750 ile bu sıkıntıları yaşamıyorum. Ne ses var ne de takılma. Ayrıca düz şekilde ilerlerken sanki bisiklet inatla sola doğru çekiyor gibi. Aynı şekilde bu sorunu da Xc 750 ile yaşamıyorum.

http://f1302.hizliresim.com/16/l/k7p2b.jpg

vites geçişlerindeki sorun vites ayarındandır ayarla düzelir.zincirden ses gelme olayı muhtemelen zinciri çapraz kullanıyorsunuz zincir de haklı olarak aktarıcılara sürtüp ses yapıyor.vites kullanımı konusunda forumda ufak bir araştırma ile benden kat kat daha tecrübeli kişilerin konularını bulursunuz çok iyi açıkladılar sorunu çözebilirsiniz.normalmidir olayına gelince sram apex vites sistemli bisikletimi ilk aldığımda vitesler ayarsızdı ve çatıda duran 40 liralık vites sistemi sram apexten daha seriydi :) tabi ayar yapılana kadar.bisiklet çok yeni daha ne sesler gelecek karşınıza biraz oturduktan sonra çok daha fazla keyif alacaksınız.biraz sabredin yeter zamanla bisiklet oturunca tüm ayarları 1 ay sonraki ilk bakımda TECRÜBELİ ADAM GİBİ bir salcano servisine yaptırın yeterli... iyi pedallamalar

• Beğen
Tepkiler: Orodyn
Teşekkür ederim. Şimdi tecrübeli bir servis bulmak lazım. İstanbul avrupa yakasında servis tavsiye edebilecek birileri olursa gerçekten çok sevinirim.

boyunuz kaç ve bisiklet kaç inch ? Boyunuza uygunmu ?

Geri