Makat çatlağı basur ve hemoroid tedavi sürecim

A.Tahsin

Daimi Üye
Kayıt
24 Kasım 2012
Mesaj
255
Tepki
96
Şehir
Ankara
Bisiklet
Bianchi
Boyle bir aci yok arkadaslar makat bolgesinde sanki cam kiriklari var gibi aci oluyordu ve saatlerce gecmiyordu ... muayenesi de parmak muayenesi ne yazik ki dr direk o sekilde kontrol ediyor ilac veriyor fitil veriyor kabiz olma diyor ... diyor da diyor ... ilac kullanmadigin anda yeniden basliyor.

Neyse aradim taradim ankarada bu isi yapan ok dr var ama sadece bir tanesi yeni teknoloji kullaniyor radyo dalgasi ile tedavi yapiyor gittim ablattim tamam 10dakikalik bir operasyon hissetmezsin bile dedi ... dedim ki yav devlet hastanesinde 2 ay yatarsin demislerdi.. dedi ki onlar eski usulle yapiyorlar ondan ... neyse tamam dedik ... uyusturdu frekans di yakmaydi dikmeydi hepsini 10dakikada bitirdi ... ertesi gun normal hayata dondum aci yok sknti yok inanilir gibi degil ...

Merak edenler icin soyleyim bisiklet at binme cok oturma vs gibi seylerden ziyade kotu tuvalet aliskanligiymis buna sebep.... ikinmadan yapmak gerekiyormus ... merak edenler icin dr ismi mustafa isik ankarada
 
Scudo

BarisBJK

Daimi Üye
Kayıt
23 Şubat 2014
Mesaj
311
Tepki
313
Şehir
İstanbul
Paylaşım için teşekkürler, İstanbul içinde lazım böyle bir doktor. Özel sağlık sigortası karşılamadı sanırım? Faturası ne kadar peki bu operasyonun?
 

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.277
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Istanbulda bu isi bircok tip merkezi ve doktor var. Zor bir operasyon degil, abartilacak bir durum hic degil. Yediginize ictiginize dikkat edin, lifli gidalarla beslenin.
Ben de bu sorunu yasamistim, tibbi destek almadan "sarı kantaron yağı" ile cözdüm sorunu. Kendim uygulayarak hallettim.
 
  • Beğen
Tepkiler: bisikletebin

Cuneyt Erkman

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Temmuz 2012
Mesaj
772
Tepki
702
Şehir
Ege Bölgesi
Bisiklet
Salcano
agrı olunca soguk birseyler icip diz cokup oturursanız 10dk yı bulmadan agrı geciyor ama sorunun ana kaynagı dogal beslenmeme ıkınma az su tüketme ve uzun sure oturup o bolgede basınc olusturma
 

SerkanH

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2014
Mesaj
3.494
Tepki
2.334
Yaş
44
Dr reklamı yapılsa da yapılmasa da önemli değil @furkan.zaman . Sıkıntılı geçen ameliyat sonrası bile hayatı zehire dönen insanlar oldu çevremde. Eminim aynı tür operasyon yapan birden fazla kişi vardır. Araştırılması gerekir. Merak edenler için doktorun adı ve iletişim bilgilerini özelden yazarım denmesi elbette daha makbul. Fakat doktora odaklanmak yerine sorunun çözümüne odaklanacağını düşünüyorum rahatsız olan insanların.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet Bag

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@furkan.zaman
hemoroid denen illetten geçen yıl ameliyet oldum ve kurtuldum ama bu iş için ankara daki doktoru cok overler ama paraci doktordan başka bir sey degildir ve tekrar etmesi yuksektir kullandığı tekniğin. en iyisi açık bırakılan sistemdir ama iyileşme sureci uzundur.

kısaca ankaradaki doktor hikayecidir.( dayımda iyi cerrahtır, bevliyecidir)

@SerkanH
Sevgili Furkan kardeşimde Doktordur ama alçak gönlü bunu dillendirmez.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Kesin bende de var ama insan cesaret edip gidemiyor. Bazen aşırı zorlamadan kanama da oluyor. Çağın en büyük hastalıklarından. Ofis hayatı, yiyip içtiklerimiz, stres vb. en büyük faktörler.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@Onur YCL
7 yaşından 47 yaşına kadar 40 yıl neler çektim ama 2 yıl once bir cesaret geldi ve ameliyat oldum,açıkca yazayım bu sebeple cok iş bıraktım, çok ortama giremedim ve hacetten sonra yarım saat dinlemek şarttı. simdi ise resmen uçuyorum.tüm doktorlarımız iyidir hastalıkları ilerlemeden tedavi şarttir. iyiki doktorlarımiz var,hepside cok iyidir.
 

shielD

Üye
Kayıt
23 Aralık 2015
Mesaj
91
Tepki
55
Yaş
38
Şehir
istanbul / Maltepe
İsim
Ahmet
Bisiklet
Dahon
arkadaşlar merhaba,
bende basur olduğumu yeni öğrendim, sürekli oturarak çalışıyorum. 6 aydır afedersiniz ağrı ve acıdan popomun üzerine oturamıyorum. doğal olarak bisikletede binemiyorum. İstanbuldayım burda önereceğiniz doktor yada herhangi püf nokta varmıdır?
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@shielD ılik suya 15-20 dakika otur. Büyükçe bir leğen edin ve bu tavsiyeyi bir hafta on gun kadar uygula ve kesinlikle lifli beslen ve özellikle pırasa yani zeytinyağlı pırasa ye.
 
Kayıt
9 Ağustos 2014
Mesaj
10
Tepki
9
Şehir
mersin
Bisiklet
Sedona
hemoroid ve fissürden konu açılmışken yazmak istedim,herşeyin başı sağlık bunu sağlamak içinde yaşa bedene kapasiteye uygun spor yapmak ve sağlıklı beslenmek lazım...konudan uzaklaşmadan söylemeliyim ki bu tür operasyonlar için vakti olmayan ve yahut maddi yetersizliği olan arkadaşlar için alternatif yöntemleri açıklayacağım..bu arada alternatif tıpba ot çer çöp diyenler , ilimden uzak çok bilinçsiz fikir üretip bunları dile getiriyorlar,alternatif tıpçıyız diye ortalığa atlamış şarlatanlara bakarak fikir yürütüyorlar,halbuki altyapısı tamamen bilime dayalı bu tedavi yöntemlerinin araştırmaları yıllar alıyor ...bitki ile 23 günde 9,5 cm uzunluğundaki kıl dönmesini çıkaran bendeniz kitaplarını okuyup sonrasında da tedavi yöntemlerini üzerimde denediğim kimya profunun önerilerini buraya aktaracağımm..hemoroidiniz 1.ve yahut 2. dereceyse ameliyata gerek kalmiyacak tır 3. ve 4. dereceyse rahatlatabilir ama geçirmez ameliyat 3. ve 4. derece hemoroidi olanlar için kaçınılmaz ...bitki basit dere otu(yaprakları sararmamış ve koyu yeşil olması tercih sebebidir) ...bakla yemeğinin üstüne atılan bildiğiniz DERE OTU(tere otuyla karıştırmayın).. bir ay boyunca aç karnına günde 3 kez her öğünden 15 dakika önce yiyeceğiniz bir yemek kaşığı dolusu dere otu 1. ve 2. dere ce hemoroidinize çözüm olacaktır DİKKAT ; salatada, yemek arasında ve yahut yemekten sonra yemeniz hiç bir işe yaramaz ,farklı gıdalarla birlikte alındığında bitkinin etken maddeleri aldığınız gıdanın etken maddeleriyle kimyasal reaksiyona gireceğinden işlevselliğini %90 üzerinde yitirecek ve dere otu tüketmenizin hemoroid tedavi sürecine hiç bir faydası olmayacaktır..fissür...tedavisi için de dişi ısırgan otunun gölgede kurutulmuşu kullanılıyor onun hazırlanış şekli bambaşka ve haricen kullanılıyor .... uygulaması meşakatli böyle dedim diye korkmayın mağbada duhül etmiyorsunuz sadece hazırlanışında dikkat edilmesi gereken püf noktalar var ve uygularken yatağınıza yüz üstü uzanıp lapayı fissür üzerinde yarım saate yakın tutmanız gerekiyor ..yazmaktan yoruldum ..ama dilerseniz onunda hazırlanış şeklini bir ara burada paylaşabilirim...seleyle sürekli temas halinde olan kaba etimizin sağlık sorunları sürüş keyfini ve konforunu doğrudan etkilediğinden yazma gereksinimi duydum ...hepinize sağlıklı,kazasız,belasız pedallamalar diliyorum...
 

Ahmet Ayaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Nisan 2013
Mesaj
1.096
Tepki
2.201
Yaş
50
Şehir
K.Çekmece İstanbul
Bisiklet
Salcano
cam kırıkları hissiyatı daha cok anal fissürü işaret ediyor. benim de başıma geldi ve en önemli sebebi kötü beslenme ve tuvalette aşırı zorlama. diğer bir hususu her fırsatta yazıyorum buraya da ekleyeyim. sele oturmak için değil arkadaşlar destek almak içindir yani sele konumunu öyle ayarlayın ki ağırlığın cogunu pedallara azını seleye verin. ara sıra görüyorsunuz aramızda 100-200 km tur yapanlar var. o kadar mesafe sele üzerinde oturarak gidilmez.
 

A.Tahsin

Daimi Üye
Kayıt
24 Kasım 2012
Mesaj
255
Tepki
96
Şehir
Ankara
Bisiklet
Bianchi
Arkadaslar tedavi oldum sureci de anlattim kime oldun da kurtuldun diyenler icin de dr un adini yazdim ... illa mesaj yazmak icin ya da tartisma yaratmak icin yazmayin ... bu arada her yerde dr var evet ama birebir tedavi olmus birinin tavsiyesi benim icin daha onemlidir ne dr lar var sakat kaliyor millet ... soyle soyleyim ben bel fitigindan da ameliyat oldum 10 tane hastasiyla konustum dr un nasil yaptigini detayli anlatmasini istedim ancak oyle ikna oldum ... sonuc mukemmel ..

Yazilarima konularima bakarsaniz hesabin fake olmadigini gorursunuz zaten ... dr yalakaligi yapmiyoruz yani ... tavsiye ediyoruz .. ee dr un adini yazmazsam nasil tavsiye edeyim

Ankaradaki hikayeci dr un adi mevlut nami deger totolara fisildayan adam ... ona da muayene oldum ve teknigini anlatmadigi icin maleasef guvenemedim ... ben muayene olurken icerde 20kisi bekliyordu 10kisi de tedavisini olmustu ... fiyat 1500 2500 arasi ... benim oldugum dr da sira yok fiyat yarisi muamele 10 numara

Bu arada ankara da dis dr u ariyorsaniz onu da onerebilirim : )

Elestiri yazacaginiza gittiginiz tedavi oldugunuz dr larin isimlerini yazin bi ise yarasin
 

uguryilmaz144

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Nisan 2015
Mesaj
1.619
Tepki
2.755
Yaş
32
Şehir
İzmir
İsim
Uğur Yılmaz
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar birçok gıda tavsiyesinde bulunmuşlar ben de kapuska (lahana) yemeğini ekleyeyim...
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
mesajimi agresif bulup silmişler :koptum: kim agresif bulduysa ozelden mesaj atabilir mi bana ? konunun icinde hala mesajim duruyor onuda haber edeyim .
 

uluyol

Üye
Kayıt
12 Şubat 2016
Mesaj
38
Tepki
13
Yaş
27
Şehir
Ankara-kayseri
İsim
Ömer
Bisiklet
Claud Butler
Arkadaşlar hemoroid türleri vardır. En sancılısı tromboze hemoroidtir. Diğerleri o kadar ağrı sancı vermez. İnternetten görsellerden sizdekinin hangi tür olduğuna karar verin. Tromboze hemoroid ben de geçirdim hatta finalimden bir gece önceydi uyuyamadım sınavda oturamadım doğru düzgün. Doktora gittim krem merhem ve fitil verdi ama okuduğum kadarıyla zaten birkaç gün süren bir sancıymış bu. Üç dört gün sonra şikayetim kalmamıştı.büyük paralar vermeden sorununuzun tam olarak ne olduğunu bilmede fayda var derim.
 
Kayıt
30 Ocak 2017
Mesaj
1
Tepki
5
Yaş
29
Şehir
İSTANBUL
Arkadaşlar bu sorundan çok çektim ve acıdan hüngür hüngür ağladığım oldu. Üç ayrı dönemde üç başka doktora muayene olmak zorunda kaldım ve sonuncusunda kullandığım ilaçlar da işe yaramıyordu.. Ameliyat ihtimaliyle korkuyor ve Rabbimden şifa dileniyordum ki; internette bir forumda 4 tane krem karıştırılıp sürülünce iyi geldiğini öğrendim. Kremlerden teramisin ve madecassol bende mevcut idi. Hemen akabinde kullandım ve bir süre kepekli ekmek elma kayısı ve bol su ile(bir hafta kadar) beslendim.. Sonuç ameliyata lüzum kalmafan sağlığıma kavuştum.. Şifayı veren Rabbime şükür.. Belki benim gibi aman aman çözüm arayanlar vardir diye yazip paylaşıyorum.. Allah şifa versin..
 

A.Tahsin

Daimi Üye
Kayıt
24 Kasım 2012
Mesaj
255
Tepki
96
Şehir
Ankara
Bisiklet
Bianchi
Kremle mremle ugrasmayin gecici cozum bunlar dr 10dakkada kalici cozum yapiyor o kremleri ben de kullandim sonuc alamadim bor de rezalet habore sur icine disina iki saat elini yika cekilecek dert degil
 

ÇaNakkaLeRuHu

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Eylül 2015
Mesaj
1.845
Tepki
5.645
Şehir
İstanbul
İsim
MuHammeT
Bisiklet
Merida
Aynı dertten bende muzdarip olmuştum senelerce çektim acısını. ( 7-8 sene kadar bununla yaşadım ) Bu süre zarfında istediğim canımın çektiği birçok yiyeceği yiyememiştim. Denemediğim yöntem kalmamıştı. Yazdıklarınızın çoğunu yapmış ve uygulamış biri olarak önerim şudur. Bu hastalığın başlangıcında dahi olsanız muhakkak hemen bir hekime başvurunuz. Benim gibi boşu boşuna senelerce bu hastalık ile yaşamak zorunda değilsiniz. Ben devlet hastanesinde oldum ameliyatımı ( Samatya). Ve doktor ilk muayeneye gittiğimde ne için bu kadar geçiktiğimi sormuştu direk olarak ve hemen ameliyat dedi. İlerlemiş bir vaka olduğu için ameliyatım normalden uzun sürdü. Yakarak ameliyat ettiler doktorlar. Tek sağlıklı ve kesin yöntemi bu imiş. Şuan her daim o doktorlara dua ediyorum.