Arkadaşlar yazılan çizilenlere eklemek istediklerim var.
Bende anal fisur problemini yaşamış biri olarak birçok metot denedim.
1. Bu hastalık eğer akut olmaktan çıkmış ise ne fitil ne krem nede suya oturma banyoları yüksek ihtimal hiç bir işe yaramaz belki bir miktar acınızı hafifletir.
2. Bu hastalık ameliyat edilse bile tekrar etme riski çok yüksektir. Bu mabadınız ile ilgili bir doku hastalığı değil, beslenme ve tuvalete çıkma düzeninizin bozukluğu nedeni ile oluşur. (Yada sindirim sisteminizde bir rahatsızlığınız da olabilir ama bu konuda bilgim yok ben bildiklerimi paylaşacağım.)
Öncelikle ameliyat son tercih olmalı. Ameliyattan önce internette arama yaptığınızda botox tedavisi de alternatif olarak görülmekte. (Ben denedim tavsiye etmiyorum.)
Hem ciddi ağrılı bir operasyon hem de oldukça pahalı (1500-2000 tl) ve bende hiç bir işe yaramadı.
Ben şu şekilde çözümler buldum ve Allah'ıma hamd olsun şuan iyiyim.
Öncelikle günlük kilonuzun % 30-35 i kadar litre cinsinden su tüketin, bu miktar zaten vücudun ihtiyacıdır.(90 kg ise 3 lt gibi)
Haftada en az 1 kez sabah kahvaltıda Süt ile yapılmış yulaf ezmesi yiyin. (bağırsak sistemini iyi çalıştırır)
Her sabah 1 adet yeşil çay içebilirsiniz (ben her sabah 1 adet doğadan form kayısılı içiyorum deneyin, bana dua edersiniz)
En az bir öğünde sofrada muhakkak salatanız olsun.
Bol lifli beslenin; sebze yemekleri (lahana, bamya, pırasa) tahıllı ekmekler tüketin, et yiyor iseniz yanında muhakkak salata olsun çünkü etin sindirim süresi çok uzundur.
Meyve ve sebzelerden mevsimine göre; armut, kayısı, karpuz, salatalık, havuç, marul gibi şeyleri ara öğün olarak tüketin,
Tuvalete çıkma alışkanlığınızı standart hale getirin, sağlıklı bir insan her gün tuvalete çıkar, tuvalet ihtiyacınız geldi ise sakın ertelemeyin, sindirilmiş gıdalar bağırsak sisteminde kaldığı süre boyunca suyu emilir ve katılaşır.
Kesinlikle ama kesinlikle Doktora gidin utanmayın, ve verdiği tedavi yöntemini uygulayın.
Sözün özü "DÖTÜNÜZE İYİ BAKARSANIZ ODA SİZE İYİ BAKIYOR"
Sağlıkla kalın.