Scudo Sports

Makat çatlağı basur ve hemoroid tedavi sürecim

Scudo
yurdum insanı sayısı az olmayacak kadar çok bu illetten çekiyor, kadın erkek yaşlı genç fark etmiyor maalesef sayımız bu konuda epey fazla, bu sıkıntıyı 7 yıl çektim dile kolay diyemicem çünkü dile dahi kolay değil çeken bilir, kardeşim hekim olmakla beraber tavsiye, yöntem ıvır zıvır koca karı, yaşlı karı,cadı,madı ne varsa denedim olmadı olmadı olmadı, çalışamıyor, gezemiyor, yemek yemek eziyet, tuvalet çin işkencesi olmuş ve her gün kan kaybetmekten göz altlarım çökmüş halde perişan çaresiz üstelik psikolojim alt üst olmuştu, artık ameliyat olmaya dahi razı olmuş kıvama gelmiştim, yine rutin acı dolu bir tuvalet işkencesi sonrası doktor kardeşimi aradım ' senin gibi hekim kardeş olmaz olsun dan girdim yermisin yemezmisin o acıyla sıcak muhabbete ve çok şükür 3 yıldır rahat huzurlu sıfır km olmuş durumdayım, şuanda ne yemek ne baharat ne de acı tatlı hamur ayırmaksızın limitsiz ne istersem tüketebiliyorum, yöntem doktorda gizli Ankara da ikamet eden arkadaşlar bilir, bilmeyenler araştırsın , isim,adres,tel reklam olmaması amaçlı yazmıyorum, dileyen arkadaşlar özelden talepte bulunsunlar, sakıncası yoksa buraya yazayım...

Bende de olabilir sanırım. Henüz bahsettiğiniz tarzda bir acı çekmiş değilim ancak bir şeylerin ters gittiğini hissediyorum. İçimden gelen bu şekilde idare etmek ancak dediğiniz gibi ilerisi çok daha ciddi ve zorlu bir dönemi getirecekse sanırım ilk fırsatta bir hekime görünmekte fayda var. İstanbul için doktor tecrübe etmiş ve öneride bulunacak arkadaşlar var mı? Devlet veya özelde.

@Kerem Özbayrak

Hiç vakit kaybetmeyin. Doktor işi biraz da şans bence. Hiç ummadığınız tavsiye edilmeyen bir yer sizin devanız olabiliyor. Bana devlette olma ALLAH(C.C.) muhafaza masada kalırsın dediler. Bende yavaşş dedim tabi. :) Devlet hastahanelerimizde gayet profesyonel ve işini bilen doktorlarımız var. Bence hemen görünün.

Foruma yeni kayıt ilk mesaj basur çatlağına krem önerisi. Tek işkillenen ben miyim ? Nick de sahte bana göre. Şahsi fikrim.

@ÇaNakkaLeRuHu
kötü doktor değil de yöntem kısırlığı dersek onlarda aklanır;), bildiğim kadarı ile hepsi aynı yöntem kesme,biçme ile halletmeye çalışıyor sonra alıyoruz kıçımızı elimize bildiğimiz bilmediğimiz iyi dilekleri sıralıyoruz, benim bildiğim kadarı ile bu iş keserek kesinlikle sonuç vermiyor, Türkiye de de kendim tedavi olduğum doktor dışında kaç kişi var bilemem araştırmak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
tedavisi basittir proctoglyvenol krem anestol krem. 3x1 kullanabilirsiniz
tromboze hemoroid ise 3x2 daflon normal dönemde 2x1 olabilir
anal fissur(yani yırtık ise) krem ile tedavi hasta çok ama çok sıkıntı yapıyor ise lateral sfintrektomi(yani anal kaslardan birni kesip ağzı açma tarzı bişey) yapılır.
en önemlisi gıdalarınıza ve hayat şeklinize dikkat etmenizdir.
ameliyat kesin en temiz çözümü değildir. Kitabi bilgidir. Hemencecik çözüm denen doktorlar şov doktolarıdır.
Kitabı bilgi olarak konuşuyorum tabi ..sizin tercih sizin :)

Fissür ya da hemoroid; İstediğiniz kadar lifli yiyin, istediğiniz kadar sıvı tüketin. Bağırsak tembelliğine bağlı kronik kabızlık ya da spastik kolon hastası iseniz sürekli ilaç kullanımı gerekiyor ve malesef genetik bir durum. Kabızlık tuvalete zor çıkmayı, beraberinde aşırı yüklenme ile hemoroidi tetikliyor. Sonrası fissür vs.. Fonksiyonel kabızlık bir süre sonra ilaç tedavisi ile aşılabilse de bu durum kilo kaybı da getiriyor. Kısacası bağırsak vücuda trip atıp ''çalışmıyorum lan'' deyip stand-by'a geçince hiç bir şey kar etmiyor açıkcası. Yani bağırsak da olmuyor bağırmasak da.. :D

@Retro Enthusiast

Süper bir yorum yeminlen :D:):koptum: Üçlü gülücük atarım ben bu yoruma.

Ayrıca bir not : Her sabah aç karna ve gece yatarken 1 kapsül çörek otu yağı atmaya başladığımdan beri bağırsak tembelliği diye bir rahatsızlık duyduğumu hatırlamıyorum. Yada mide ile ilgili bir problem. Geçen aşırı acı yedim normalde onu vucut dışına nakladerken ( en kibarlaştırılmış hali :) ) türlü acılar tatmam lazım idi, ama peşine bir çörek otu yağı kapsülü atıyorum iş bitiyor. Sanki hiç acı yememiş gibi oluyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
Bu konuda utanan sıkılan çok insan var doğal olarak. O utanan insanlardandım. Kebap kola çok everdim. Adana üzerine kola , 1-2 ay süresince böyle bir yemek düzeni edinmiştim ve arada çiğ köfte acılı. Sonrası bir gün kalkışta baktım kalkamıyorum. Allah Allah dedim noldu acaba bir acı bir sancı. Derken durumun farkına vardım doktora gitmeye mecbur kalınca gittim ameliyat dedi. Başladım araştırmaya. Hangi hastane diye. Devlet hastanesine güvenemedim o zamanlar bayağı skandal işler vardı. Özele gideyim dedim. Gittim hastane ismi vermek istemem lokal anaztesi ile bir ameliyat geçirdim. Bir yandan benimle konusuyor bir yandan işlem yapıyor. Ameliyattan çıkınca aneztezi uyuşturması yüzünden idrara çıkamadım. Son da takmaya kalktılar onda takarken fazla ittiler başladı kan gelmeye. Gecenin 2 si üçü. Tesadüfen orada bi doktor olması sonucu müdahale edildi. Valla bu ameliyat yüzünden msn profiline ızdırap günleri yazmıştım. Bir yandan ameliyat yeri acıyor bir taraftartan sonda taktıkları yer mikrop kaptı. bu acı süreci 2-3 ay sürdü. İnsanın kendini kestirmesi yani bunu göze alması teknoloji çok gelişti gibi anlatılabilir ama bazen öyle bir denk geliyorsun ki insana felaketi yaşatıyorlar. Bunları yaşamayan bilmez. O bakımdan iyi bir hastane seçmek oldukça önemli. insana verdiği parayla azap çektiriyorlar.

Bu olay ameliyattan sonra da tekrarladı. Gittim aynı doktor. Dedim böyle böyle. Nasıl durumun diye sorunca çok iyi dedim hala aynı. Bana bi patladı nerden aynı da sen geldiğinde ne durumdaydın da şimdi ne durumdasın. Bir parmak kontrol merhem yazdı. Bende şartel attı dedim buraya kadar bundan sonra doktor moktor yok. Bunu ben kendim çözmeliyim dedim. Başladım altarnetif aramaya. Bir gün kitapçı da kitap almak için kitaplar arasında dolaşıyorum gözüme bitkilerle şifa adlı bir kitap ilişti. Hadi be dedim üç kağıtçılar. İçimden bir ses bir göz at dedi. 1 kaç sayfa okudum. İndex bölümünde bitki kürlerini gördüm hangi bitki hangi hastalığa iyi geliyor diye sayfalarca yazı. Kitabın yazarı İbrahim Saraçoğluydu. Tanımam etmezdim. Araştırdım nette video vesiare hakkında ne varsa okudum. Sonra bu adam tv lerde popüler oldu.

Şayet o durumla tekrar karşılaşırsam asla ameliyat olmam. Bu ameliyat mukoza gevşemesine yol açabiliyor. Yemek tarzımı baştan sona değiştirdim. Hayatımdan asitli içecekleri çıkardım. Ara sıra soda dışında asitli içeçekler içmiyorum. Çiğ köfteyi ay da yılda bir iki ye indirdim. Kuyruk yağlı yiyecekleri adana urfa gibi lahmacun gibi yiyecekleri çok nadire indirdim. Acı biberi hayatımdan çıkardım. Demli çay kabızlık sebebi onu da fazla içmiyorum. Bu rahatsızlığa yakalanan arkadaşlarımız tüketmemeniz gereken yiyecekler var. Tüketmeniz gerekenlerde var. Bunların başında "dere otu geliyor" şu an bu sorunu yaşayan arkadaşlar yemeklerinizden önce dere otu yiyin. Bu dere otunun hemoridi azalttığını saraçoğlu söylüyor.

limonlu su hemoride sakıncalı. Acı biber ve acılı gıdaları hayatınızdan tamamen çıkarın. Çok aşırı derecede hemoridi olan arkadaşlar saraçoğlunun çoban çantası bitkisi kürünü netten bir araştırınız. yemeklerden önce Dere otu yemek önemli. Yemek listemden çıktığımda zaman zaman bu sorunla karşılaşıyorum Dere otunu denedim. Dere otu başlangıç noktasında etkili oluyor. Bana doktorun verdiği bir merhem vardı onu kullanıkça devamlı bir nüksetme söz konusuydu ve mukozayı gevşetmesi söz konusuydu. Bu merhemi bırakmayı denedim dedim bu merhemden mi sorun acaba. Merhemi bıraktım ağrı şikayeti azaldı ve kayboldu. Bana Doktorun verdiği merhem hemoridi azdırdı. Bunu fark etmeseydim doktor bağımlı bir hemoroid hastası olarak yaşamaya devam edecektim. Gerçekten çok ilginç.

Ben zamanında doktora güvenme hatasına düştüm. iyi bir doktora mı denk gelmedim bilinmez. Ama gerçekten çok acılar çektim. İşini hakkıyla yapan doktorlara sonsuz saygı duyuyorum. İşini hakkıyla yapan doktorları tenzih ederim. Alternatif tıp kitaplarını okumaya başlamam bu rahatsızlıkla oldu. Bu hastalık yediklerimizle çok yakından alakalı. İş yerlerinde oturuş süresi ile sürekli oturmak ile ilgili bağlantısı da var.

Dere otunu kullanmanızı öneririm. Yemeklerden önce. Bu hastalıktan müzdarip herkese acil şifalar dilerim.

İbrahim Saraçoğlu’ndan Hemoroid İçin Dereotu Kürü :
Bir tutam dereotu, ağızda biraz çiğnenerek ve 2-3 yudum su ile yutulacak.
Bu kür, aç karnına, yani, yemeklerden 15 dakika önce uygulanacak. Hiç ara verilmeden 1 ay devam edilecek.
Dereotu Kürü, basur veya hemoroid tedavisinde uygulanacak en kolay ve en etkili kürdür.
Bu kür, hem tedavi edici, hemde hemoroid veya basurun tekrar oluşmasını engeller.

şu video ya da göz gezdirmeniz için naçizane paylaşıyorum.

@Wasabie

Ben bu anestol kremi kullanmayı bıraktım ağrı ile hemorid tarih oldu. doktorun verdiği krem buydu. Anestol.

Arkadaşlar lütfen Kefir Tüketin !! üzerine basa basa diyorum KEFİR !!
Doğal olarak alıp , doğal sütten mayalayın lütfen..
Hazır kefir kesinlikle içmeyin..
Bağırsak florası dengesi ve bakteriler çok önemli ve tüm hastalıkların başlangıç yeri..
Kesinlikle kabız olmaz ve aksine çok rahat bir yaşam sürersiniz.
Bağışıklık sisteminden tutun da, tüm bağırsak hastalıkları ve genel hastalıkların direnç oluşturmamasını sağlıyor Kefir..
Ben içmem, tadı çok kötü, kokuyor vs...!
Sakın bunlara takılmayın, bildiğiniz ayran gibi.
Ve yukarıda ki arkadaşımızın da dediği gibi "dere otu" da çok önemli bağırsak için..
Ve bir bilgi daha "kuş burnu" mutlaka tüketin.
Çağımız da kimse orjinal besin tüketmez oldu (Hoş bulması da zor) ...
Doğal mayalanmış yoğurt+sarımsak karışımı da vücüdunuza yapacağınız yine max. iyilik.
Bu anlattıklarımı kendi yaşamımda uyguladığım için ve faydalarını gördüğüm için size de aktarmak istedim..
Sağlık olmadan ne spor ne huzur olur...
Sağlıcakla kalın bisiklet dostları..

@bisikletcantasi

Yaşadıklarınızın birçoğunu bende yaşamıştım. Hiçbir alternatif tıp olayına girmedim ameliyattan sonra. Çok başarılı bir ameliyat geçirdim. Ameliyattan sonra da doktor bana (ALLAH(C.C.) ondan razı olsun ) ne istersen ye iç 7 sene yememişin bundan sonra vur dibine dedi :) Tabi ben çektiklerimi bir daha çekmemek adına temkinli yaklaştım yine de. Ama sonuçta yemediğim herşeyi artık yiyebiliyorum şükürler olsun. Ama bundaki en önemli faktörü size söyleyeyim kulağınıza küpe olsun. Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in " ölümden gayri her derde şifadır " buyurduğu çörek otunu, hergün sabah aç karna ve gece yatmadan evvel kapsül olarak içmeyi hiç ihmal etmedim. İçmeye başladığımdan beri mide yada bağırsak ile ilgili hiçbir şikayetim olmadı ve ayrıca çok daha zindeyim Şükürler olsun...

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
@Wasabie

Arkadaslar tekrar ediyorum bu ilaclarin hepsini kullandim hicbir ise yaramadi dr isi sans degildir iyisini bulursun tedavi olursun.
yontem kisirligi yok
radyo dalgasi ve lazerle 10dakikada tedavi oldum 2 sene gecti en ufak bir sikinti yok.

Ben ilaclari kullandim ve operasyon gecirdim su an memnunum dr un adini da yazdim mustafa isik ankarada.
simdi millete bakiyorum sadece ikivtane ilc kullnmis ameliyat olmayin bunu yapin gecer doye yazmislar e birader sendeki gecmis ndeki ileriki safhaydi disin curudukten sonra istedigin kadar fircala neye yarar dolgu yapmadiktan sonra

@ÇaNakkaLeRuHu

Çörek otunun hastalıklara şifa olduğuna katılıyorum bu konuda araştırmalar da var. Lakin ben kapsül ile bitkisel olarak alma yönüne sıcak bakmıyorum. Kapsül yerine bir kaşık alıp yutmayı yada çiğnemeyi yada taze olarak öğütüp kullanmayı tercih ederim.

@bisikletcantasi

Tadından dolayı onu yapamıyorum işte. Ama kapsül olayı midede patladığı için boğazda onun acısını çok az hissediyorsun.

Arkadaşlar yazılan çizilenlere eklemek istediklerim var.

Bende anal fisur problemini yaşamış biri olarak birçok metot denedim.

1. Bu hastalık eğer akut olmaktan çıkmış ise ne fitil ne krem nede suya oturma banyoları yüksek ihtimal hiç bir işe yaramaz belki bir miktar acınızı hafifletir.
2. Bu hastalık ameliyat edilse bile tekrar etme riski çok yüksektir. Bu mabadınız ile ilgili bir doku hastalığı değil, beslenme ve tuvalete çıkma düzeninizin bozukluğu nedeni ile oluşur. (Yada sindirim sisteminizde bir rahatsızlığınız da olabilir ama bu konuda bilgim yok ben bildiklerimi paylaşacağım.)

Öncelikle ameliyat son tercih olmalı. Ameliyattan önce internette arama yaptığınızda botox tedavisi de alternatif olarak görülmekte. (Ben denedim tavsiye etmiyorum.)
Hem ciddi ağrılı bir operasyon hem de oldukça pahalı (1500-2000 tl) ve bende hiç bir işe yaramadı.

Ben şu şekilde çözümler buldum ve Allah'ıma hamd olsun şuan iyiyim.

Öncelikle günlük kilonuzun % 30-35 i kadar litre cinsinden su tüketin, bu miktar zaten vücudun ihtiyacıdır.(90 kg ise 3 lt gibi)
Haftada en az 1 kez sabah kahvaltıda Süt ile yapılmış yulaf ezmesi yiyin. (bağırsak sistemini iyi çalıştırır)
Her sabah 1 adet yeşil çay içebilirsiniz (ben her sabah 1 adet doğadan form kayısılı içiyorum deneyin, bana dua edersiniz)
En az bir öğünde sofrada muhakkak salatanız olsun.
Bol lifli beslenin; sebze yemekleri (lahana, bamya, pırasa) tahıllı ekmekler tüketin, et yiyor iseniz yanında muhakkak salata olsun çünkü etin sindirim süresi çok uzundur.
Meyve ve sebzelerden mevsimine göre; armut, kayısı, karpuz, salatalık, havuç, marul gibi şeyleri ara öğün olarak tüketin,
Tuvalete çıkma alışkanlığınızı standart hale getirin, sağlıklı bir insan her gün tuvalete çıkar, tuvalet ihtiyacınız geldi ise sakın ertelemeyin, sindirilmiş gıdalar bağırsak sisteminde kaldığı süre boyunca suyu emilir ve katılaşır.

Kesinlikle ama kesinlikle Doktora gidin utanmayın, ve verdiği tedavi yöntemini uygulayın.

Sözün özü "DÖTÜNÜZE İYİ BAKARSANIZ ODA SİZE İYİ BAKIYOR" :)

Sağlıkla kalın.

Arkadaslar aman diyim hele ki öğrenci arkadaşlar, hep katı yemekten de oluyor. Bende de baslayacaktı hemen sıvı yemege yüklendim iyilesti de simdi en ufak baslangicta yeme sistemi duzenlenmezse ilerleyen arkadaslarinki gibi zor durumda kaliniyor. Cok gecmis olsun herkese.
Gunde 3 4 litre su iciyordum bu arada, bir de ekmek arasi tarzi seyleri kesmistim :D

Hemoroid toplumun yaklaşık %50'sinde görülen bir hastalıktır. Halk arasında basur ya da mayasıl olarak da bilinir. Hastalık makattaki hemoroidal venlerin genişleyip sarkmasıyla oluşan bir durum olsa da, birçok organı etkileyip, insanlarda büyük rahatsızlıklara neden olmaktadır. Hemoroidin belirtileri ve nedenleri ise kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Esasen tedavi edilebilir bir hastalık olan hemoroid toplumdaki ön yargılar yüzünden hastaya uzun yıllar acı çektiren bir durum haline gelebilir. Makat etrafında oluşan memenin küçük bir cerrahi operasyonla alınması mümkündür. Ancak insanlarımız genel olarak doktora gitmekten çekinir ve utanır. Küçücük bir meme zamanla büyür ve kişiye her dışkılama esnasında büyük acı ve ağrılar yaşatabilir. Hemoroidin tanısı çoğunlukla fiziki bir muayene ile konabilir. Fakat daha kesin bir tanı ve hastalığın ilerleme evresi, yapılan çeşitli laboratuvar testleriyle daha netlik kazanacaktır. Ancak unutulmamalıdır ki doğru beslenme, egzersiz ve hareketli bir yaşam düzeni ile hemoroid gibi bir hastalığın başınıza gelmesini önlemek sizin elinizdedir.

Hemoroid Nedir?
Halk arasında basur ya da mayasıl olarak da bilinir. Hemoroid makat etrafında (anüs kısmında) bulunan toplardamar yumağının tıpkı varis gibi gevşeyip, meme şeklinde aşağı doğru sarkmasıyla oluşan bir durumdur. 2 tip hemoroid vardır.

1. İç Hemoroid: Anüsün içinde yer alır, ıkınmayla dışarı çıkabilir. Başlangıç safhası olduğu için daha az ağrı hissi verir, hastalık ilerlemedikçe dış kısımda fark edilmezler.

2. Dış Hemoroid: Anüsün dış kısmında yer alır. İç hemoroide göre daha belirgindir ve çok çabuk fark edilir. Genellikle ağrı, kaşıntı ve kanama gibi belirtileri vardır.

Hemoroidin Nedenleri (Sebepleri) Nelerdir? Genel olarak beslenme düzenindeki yanlışlar asıl sebep olsa da ailevi yatkınlık da hemoroide yol açan önemli bir etkendir. Araştırmalar anne ve babasında hemoroid görülen kişilerin, diğer insanlara oranla bu hastalığa daha sık yakalandığını gösteriyor. Sürekli katı gıdalar tüketilmesi bağırsakların düzenli çalışmasını engellediğinden kabızlığa, bu da zamanla hemoroide yol açmaktadır. Ayrıca acılı ve baharatlı yiyeceklerin çok tüketilmesi, dışkılama esnasında ıkınmalara ve makat çevresinde tahrişe yol açtığından hemoride sebep olur. Bunlardan başka hemoroidin nedenleri arasında sayılan belli başlı faktörler şunlardır;

Düzensiz tuvalet alışkanlığı
Obezite-şişmanlık
Genetik yatkınlık
Hareketsiz yaşam
Beslenme düzenindeki yanlışlar
Anal cinsel ilişki
Hamilelik
Yaşlanma

Hemoroidin Belirtileri Nelerdir?
Hemoroidin en sık görülen belirtileri anüste görülen şiddetli kaşıntı, şişen damarların üzerine uygulanan basınçtan dolayı yaşanan şiddetli ağrılardır. Hemoroidin belirtileri iç veya dış hemoroid olmasına bağlı olarak değişir. İç hemoroid genelde hemen fark edilmez. Kabızlık nedeniyle dışkılama esnasında zorlamadan kanamalara neden olur. Dış hemoroid ise makat dışına sarkan memeden dolayı kolaylıkla anlaşılır.

Hemoroidden Korunma Yolları Nelerdir?
Hemoroidin nedenleri arasında ailevi yatkınlığın olduğundan az önce bahsetmiştik. Eğer bu sebepten dolayı oluşmuşsa buna elbette engel olamazsınız. Ancak toplumdaki hemoroid problemi yaşayan insanların geneline baktığımızda, büyük çoğunluğu yanlış alışkanlıklara sahip olduğunu için bu sorunu yaşıyor. Pek, hemoroidi önlemek için bizler neler yapmalıyız?

Beslenme
Hemoroide yakalanmamak, eğer varsa hastalığınızın ilerlemesini önlemek veya nüksetmesini (tekrar etmesini) engellemek istiyorsanız, yapmanız gereken ilk iş beslenmenizi düzene sokmaktır. Öncelikle her gün meyve, sebze, kepekli tahıllar ve baklagiller gibi bol lifli gıdalar tüketmeyi alışkanlık haline getirin. Lifli gıdalar hem tokluk hissi verir, hem de sindirimi kolaylaştırır. Dışkının yumuşak olmasını sağladığından dışkılama esnasında ıkınmaya sebep olmaz. Mutlaka yapmanız gereken diğer bir şey ise bol sıvı tüketmektir. Günde en az 2 litre su içmeye çalışın. Bu oran kişiye göre değişir. Vücudunuzun yeterli miktarda su aldığını veya suya ihtiyacı olup olmadığını kendiniz de anlayabilirsiniz. İdrarınızın rengi açık sarı, ya da yeterince berrak değilse o gün yeterince su içmemişsiniz demektir. Çok fazla kafeinli içeceklerin tüketimi de bağırsak hareketlerini bozacağından hemoroide yol açan diğer bir faktördür.

Egzersiz ve Spor
Hemoroidi önlemenin olmazsa olmaz diğer bir şartı da düzenli egzersiz ve spor yapmaktır. Saatlerce yorulmak, spor salonlarında güçsüz kalana kadar yapılan hareketler değil kastettiğimiz. Günlük yapacağınız yarım saatlik hafif tempolu bir yürüyüş ya da evde kendi imkanlarınızla yaptığınız küçük egzersizler yeterli olacaktır. Unutmayın hemoroid hareketsiz ve şişman vücutları seviyor. Bunun yanında eğer hemoroid sorununuz varsa günlük makat egzersizi yapmalısınız.

Nedir bu egzersiz?
Günde en az 20 dakika makat sfinkter kasınıza egzersiz yaptırın. Yani tekrar tekrar kasma-gevşeme hareketi yaparsanız, o bölgedeki dokuların ve kasların güçlenmesini sağlarsınız. Bunun yanında tuvalette uzun süre oturmaktan kaçının. Ikınmalar yapmayın, bu hareketiniz o bölgedeki dokuya basınç yapar. Tuvalet ihtiyacınızı asla ertelemeyin, sık sık ve düzenli gidin. Tuvalet kağıdı alırken yumuşak dokulu olanını seçin.

Hemoroidin Tedavisi Nedir?
Tedavi yöntemi hemoroidin evrelerine göre değişir. Eğer birinci derecede hemoroidseniz, yani kanamasız ve az ağrılarınız varsa, ilaçla tedavi, bağırsak egzersizleri, kabızlığa yol açmayan gıdalar tüketmek ya da doktorunuzun önerdiği beslenme düzenine uymak yeterli olacaktır. Eğer hemoroid daha ileri evrelerdeyse, yani her dışkılama esnasında kanamalara, şiddetli ağrılara yol açıyor ve tıbbi tedavilere cevap vermiyorsa, cerrahi yöntemlere başvurulur. Cerrahi tedavi şu başlıkları içerir;

Klasik cerrahi tedavi (hastanede yatma süresi ortalama 1 gündür)
Band ligasyon
İnfrared koagülasyon (ışın tedavisi)
Skleroterapi

Ameliyat sonrasında dışkılama esnasında biraz ağrı ve kanama olması normaldir. Dünya üzerinde ve ülkemizde en çok tercih edilen hemoroid tedavisi yöntemi ise band ligasyondur. Bu yöntem iç hemoroid memesinin tabanına lastik bir band yerleştirerek hemoroide giden kan akımının engellenmesi esasına dayanır. Bu sayede kan dolaşımı kesilen hemoroid memesi kendiliğinden birkaç gün içinde dışkılama esnasında düşer.

Kaynak: (link)

Geri