Scudo Sports

Maalesef dolar:4,13 euro:5,12 arkadaşlar...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@chanik chang Dostum bilhassa Ankara'da çok vardır, arazisini müteahhite verip de kiralarla geçinen. Ablamların ev sahibi ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu ama adam işini yapmıyor. Aylık 30 bin TL civarında kira geliri var. Bu adam en kral arabalarla gezer elbette. Bunun gibi insanların mevcut olması ile ülkenin gelişmişliği arasında bağ kurulmamalı. Gelişmişlik bir değer üretmekle alakalı. İhracat ithalat dengesini kuracak somut üretim yapmadıktan sonra ya da bir marka değeri ortaya koymadığımız müddetçe ancak sömürgeleşme tipi gelişmişlik yaşarız. Her şeye sahip oluruz ama sahip olduklarımız dışarıdan satın aldıklarımızdır. Buhargücü devrimini kaçırdık, içten yanmalı motor devrimini kaçırdık, transistör devrimini kaçırdık, bilişim ve yapay zeka devrimini de kaçırmasak keşke.

Scudo
Her yerde bmw mercedes görüyoruz diyen arkadaşlara sayılarla durumu ifade edeyim
Bireysel veya şirket üzerine alınan ve çok fazla görüldüğü söylenen belli başlı otomobillerin 2017 satış rakamlarını yazayım, satılan bütün otomobillerin şahıs üzerine alınmadığını unutmayın yani kiralama şirketleri veya ticari ünvan ile alınan araçlar da bu sayıların içinde.

Audi-21.585 BMW-19.564 Jaguar-339 Land Rover-1879 Mercedes Benz-25.588 Porsche-670 Volvo-4.470 Genel toplam-74.095
2017 yılında türkiyede satılan toplam araç sayısı 956.194
toplama bakınca satılan her 13 araçtan biri lüks diye bilinen aslında premium otomobil olarak kabul edilen markaların satışı. başka bir deyişle türkiyede premium otomobil pazarı toplam pazarın %7.5 ini temsil ediyor gelelim olayın asıl yüzüne.

2 ocak 2018 itibariyle Türkiye trafiğine kayıtlı toplam araç sayısı 22.134.792 bunların %55 i otomobil yani 12.174.135 adet. Her yerde görüldüğü iddia edilen bmw mercedes gibi araçların oranını %7.5 olarak kabul edersek (her yıl bu kadar fazla satılma ihtimali de yok fazlasıyla iyimser bir rakam bu) Türkiye trafiğinde 913 bin bmw mercedes türevi araç var. Dediğim gibi bu çok iyimser bir rakam ayrıca bu oran son model olarak değil bugüne kadar türkiyede alınmış ve trafikte olan bütün bmw mercedes türevi araçların toplamı.

Nüfun 80 milyonu aştığı bir ülkede 87 insana 1 bmw mercedes türevi araç düşüyor ve siz diyorsunuz ki her yerde bmw mercedes var :D

Her yer araba diyen arkadaşlar türkiyede her 6.5 kişiye 1 otomobil düşüyor bütün gelirler eşit dağıtılsa her 6.5 kişiye gerçekten 1 araç olsa bile herkes arabaya binip bir yere gidemiyor çünkü bir otomobile en fazla 5 kişi binebiliyor :D

Bizi kıskanan almanyanın durumuna bakalım mı? nüfusumuz almanya ile aynı fakat o da ne? almanya trafiğine kayıtlı 44 milyon otomobil var ve bu otomobillerin ortalama yaşları 8.8! peki türkiyedeki 12 milyon otomobilin ortalama yaşı kaç? 12.4

Daha fazla rakam vermeye gerek görmüyorum. bu rakamları kafamda tutmuyorum yayınlanan raporları açıp buraya yazdım. Dünyaya göre neredeyiz ne kadar zenginiz diye merak ettiğiniz konuları google amcaya sorun o size sınırsız kaynak sunar. Okuyup yorumlamak size kalır. bu arada dolar 4.475

#DolardakiÖTVkaldırılsın

@MossoM
@Guanzo
Sürü psikolojisi..!
1 liranın hesabını yaparlar ama 50.000 liralık arabayı krediyle alırlar..Niye?Çünkü çevresindeki hemen herkesin gıcır gıcır arabası var..Şöyle düşünüyor bu homo sapiensler;
''Ne eksiğim var bu insanlardan?!''
''Fakir/kötü gözükmemeliyim''
''Geride kalmamalıyım''
..vb
Çocuğuna doğru düzgün yiyecek bile almayan bu tipler,gururla arabalarının direksiyonuna çocuklarını oturtup havasını atarlar..
Et almazlar,balık yemezler,fındık yemezler mesela ama son model arabalarını her pazar ailece sile sile mahvolurlar..''Yarışta geri kalmadık biz,bizde bu araba furyası içindeyiz'' mesajını verirler..

@UtkuSener
Hocam siz Ankara’da Şahin otomobil ve makam aracı dışında araç göremiyor olabilirsiniz. Benim bahsettiğimi E-5 üzerinde Beylikdüzü - Söğütlüçeşme arasını Metrobüsle giden bir kişi kendi rahatlıkla gözlemleyip yorumlayabilir. Yukarda güzel tespitler geldi @chanik chang İstanbul’da hiç çalışmadan rahat bir yaşam süren 50 bin kişiden bahsetti. Daha önce yabancılara çalışma izni konusunda danışmanlık yapıyordum bu tarz kişilerle çok tanıştım evlerinde Türkmen, Özbek kadınları çalıştırdıkları için. Asıl zengin onlar mesela hiç bi sorunları yok, kafalar rahat hepsi Türk değil tabi Ermeniler de aralarında.

Konumuza dönersek rakamları toplayıp nüfusa bölmek kolay bu da bir fikir verir elbet ama benim bahsettiğim daha başka birşey.

• Beğen
Tepkiler: özgür.
@MossoM e-5 neresidir? ankarada mercedes nerede görülür? hiç çalışmadan yaşayanlar veya türkmen kadınları çalıştıranlar kimdir nedir ilgilenmiyorum ben şahıs olarak kimseye bir şey yazmadım dikkat ederseniz isime alıntı yapmadım Türkiye'nin durumu budur dedim sadece.
Ne durumdayız ne kadar arabamız var veya kaç kişiye bmw düşüyor diye genel bir yazı yazdım sadece.

@Mustafa42
2810548_o50d5.jpg

Konu bisiklet alışverişi ile ilgili sorunlardan, "ak parti seçmenini nasıl, nereden vurup aşağılayabiliriz" e evrilmiş.

Şimdi önümüzde bir seçim var ve sorunlardan dem vuran ve bunların çözümü için iktidar değişikliğini hedefleyen arkadaşlar mutlaka tüm ekibiyle birlikte iktidar alternatifini biliyor olmalılar. Ben bilmediğim için soruyorum. Seçimlerde kime oy vermeliyiz? CB adayı ve parti olarak ayrı ayrı soruyorum.

Öyle ya, Ak parti'yi gömdük, ortada dolaşan en az %40'lık bir "ehonomi çoh eyi"ci topluluk var. Bu oyları kim nasıl devşirecek? Çünkü iktidar için buradan oy devşirilmesi gerekli, değil mi? Kayserili şivesini espiri malzemesi yapıp milyonlarca insanla dalga geçtiğini zanneden bir anlayış, oy devşirebilir mi? Mesela bu tarz bir muhalefetle beni, Ak partiye değil de başka bir partiye oy vermeye ikna edebildiniz mi?

Yoksa mesela ekşi sözlüğün çok değerli yazarlarının da belirttiği gibi, asıl mesele "KİM GELİRSE GELSİN YETER Kİ ŞUNLAR GİTSİN, SONRASINA BAKARIZ" mı?

@mtsemiz

Kimsenin muhalefetine gerek duymadan sorgulayarak kendin dogru yolu bulmalisin. Şuan yorum yaptigin baslikdaki sitemleri ve gidişatı görmüyorsan sana hiç bir muhalefet zaten çare olmaz. Azda kendinden feragat etmelisin anlamaya calisarak

Evet kim gelirse gelsin sonrasina sonra bakariz diyorum bende. Çunku kim gelirse gelsin parlementer sisteme dokunmayacak. Başkanlik yani halk dilindeki tek adam rejimini istemiyoruz. parlementer ve demokratik sistemden yanayiz. Bize bunu vaad edip savunanlardan kim gelirse gelsin diyoruz nedir burdaki sorun ?

Kimsenin ozellikle akp secmeni diye bir grupla sorunu yok. Ekonomik gostergeler ortada iken kendide zarar gordugu halde duruma tepki gostermesi gereken herhangi bir vatandaş gibi olmasi gerekirken buraya gelip de hatipoglu gibi sukredin dua edin diyenlere tepki gosteriyoruz . E bu tiplerde senin bahsettigin grupdan cikiyorsa bize degil o gruplara laf etmelisin. Sanirsin bu saçma savunma taktiklerini gelistiren bisey yaptigini sananlar turkiye kominist partili ve bizimde onlara saldirmamiz gerek

Sevgili kardeşim, bana 15 senedir yaptığınız gibi dışı dolu içi boş laflarla demagoji yapma. Somut bir soru sordum. Sen tüccarsın, malını satmaya çalışıyorsun, geçinebilmek için elindeki malı Ak parti seçmenine de satabilmelisin, bunu nasıl satarsın? Pazarlama ekibin kaç kişi, bunların deneyimi nedir? Ürünün içeriği nedir, piyasadaki bilinen mala göre artıları nedir, benim hayatımda diğer mala göre nasıl bir artısı olacak, f/p olarak üstünlükleri nedir, gerekli yetki belgelerin var mı, ürününü hangi kalite kontrol testlerinden geçirdin, bunu yurtdışına da başarıyla pazarlayabilecek gücün ve ekibin var mı, bölgesel anlamda tehdit ve fırsatlardan haberin var mı diyorum?

Sen gelmişsin, bende böyle bir mal var, bunu pazarda satmayı deneyeceğim, ama siz akp seçmenleri buna tenezzül etmeyin, siz zaten anlamazsınız, hiçbir şeyden anlamayan cahil yobaz yaratıklarsınız, zaten pazarı bir ele geçirelim, size ne yapacağımızı biliriz, diyorsun. Eh, ne diyelim, hayırlı işler be abi.

Demek kim gelirse gelsin ha? Yani kime oy vereceğini daha sen de bilmiyorsun, ama kime oy vereceğini bilen insanlara akıl taslıyorsun. TAMAM o zaman (sizin jargonunuzla dedim bak ;)).

Eh sen de haklısın be kardeşim, şirketin başına kimi geçireceğinizi belirlemek bayağı zaman aldı, yeri geldi, Ekmek için Ekmeleddin dediniz, yeri geldi zamanında seçtirmemek için 40 takla attığınız Abdullah Gül'e yapıştınız, Abdüllatif dediniz, İlhan dediniz, Sazcı Selo dediniz, Muhasebeci Kenan dediniz, milletvekilleri kiraladınız, sonunda kala kala Yalova kaymakamına kaldınız, kafa karışıklığı doğaldır.

Bak Temel başkan da fena değil, onu da bir deneyin, bir şeyler çıkabilir oradan.

@mtsemiz siyasi fikir bir mal değil ki kolayca pazarlayıp satabilesin . Akp'nin kemik seçmenlerinin çoğunun beyini yıkanıyor. Bunu nereden biliyorsun dersen youtube da son zamanlarda popüler olan sokak secim röportajlarına bakarak anlayabilirsin. Akplilerin ortak noktasi cahil olup konusmayi dahi bilmemesi, sen bu adamların önünde ne yapsan anlatamazsın.

"es ist nichts schrecklicher als eine tätige unwissenheit."
Johann wolfgang von GOTHE

Ama yol yaptılar, hüloooooo

• Beğen
Tepkiler: emrahb
Forumlarda çoğu kişi akp karşıtı (bisikletforum, donanimhaber, ekşi, r10 vs.) ama gerçekte hep akp kazanıyor bu nasıl çelişki böyle?

@Guanzo
@Guanzo

Bu akparti seçmen kitlesinin büyük çoğunluğunun daha ziyade 40 yaş ve üzerinde, teknoloji, bilgisayar ve internet kullanımı ile çok içli dışlı olmayan bir yapı sergilemesinden dolayı ortaya çıkan bir yanılgı. Sosyal mecralara(twitter, facebook vs) baktığınızda sizinde belirttiğiniz gibi bir durum ortaya çıkıyor ama iş reele döndüğünde dolayısı ile farklı bir sonuç ortaya çıkıyor.

Bu konu başlığı, içinde yoğun siyasi incilerin olduğu,40 sayfa sonunda bile müdahale edilmeden demokratik anlamda tartışmalara uygar bir çizgide devam edilen bir yer oldu.
Herkesin bilgisiyle,görgüsüyle,analizi,sentezi yapabildiğini önkoşul olarak alıyorum tabi.
Yoksa kendi özel koşullarından(Ticari,Hamasi,Dini,Ailevi,Rantiyeci v.b.) yola çıkıp ülke gerçeklerini inkar edenler zaten trene bakmaya devam ediyor..

@emrahb

Geçenlerde burada bir arkadaş Organize İşler'den replik paylaşmıştı : "Uyan Süpermen, daha uçacan"

Şu an bu seçim için yarışan hiçbir parti ve onların yöneticilerinden hiçbiri - evet hiçbiri - seçimi kazanıp koltuğa oturduğunda parlamenter sisteme geri dönmeyecek. Tam da itiraz ettiğinizi söylediğiniz tek adam oluverecek, yetkilerini sonuna dek kullanacak. Çok feci şekilde kandırılıyorsunuz, şimdiden söyleyeyim. Tabii sizler için önemli olan, mevcut iktidarın gitmesi ve ondan sonra ne olursa olsun önemli değil mantığı olduğundan bunları sorgulama gereği duymuyorsunuz.

Hatta bu süper, beklenen, özlenen Millet İttifakı içinden kim gelirse gelsin, iktidara geçtikten sonra, ola ki muhalefete düşmüş Ak Parti grubu parlamenter düzene dönüş önergesi verse bile bu gerçekleşmeyecek. Ama siz bunu yine sorgulamayacaksınız çünkü sizin için esas önemli olan parlamenter sisteme dönmek değil, Ak Parti'den kurtulmaktı, değil mi?

@Guanzo
Kendileri söylemiş

@mtsemiz
Bir insan kıt kanaat geçinipte, ekonomi çok iyi, bundan başkası yönetemez deyip sonra her muhalife fedöcü, darbeci, dış mihrak, vatan haini gibi aslı astarı belirsiz laflar söylüyorsa (bunları diyen adamın elinde tüm yayın organları mevcut) o adamı nasıl ikna edebilirsin? Sabahtan akşama ahberle beyni yıkanan adamla zombinin ne farkı vardır? Kime oy vereceğini bilen dediğin adamlar uçak yapıldığını sanıyor arkadaşım sen kimlerin onlara oy attığının farkında değilsin sanırım? Adamın cebine 50 lira versen, dindarım desen koşa koşa akpye oy atacak sen ne diyorsun. Şu yazdıklarına kendin inanıyor musun?

Müslüman çalmaz dediniz, yolsuzluğun alasını yaptı hala savunuyorsunuz
Ekonomi çok iyi dediniz, dış borca bak, dolara bak, aldığın malın fiyatının artışına bakmadan hala savunuyorsunuz
Askere kelle dedi aşşağıladı, birkaç mehmet ölüyor diye meclisi toplayacak değiliz dediler aşşağıladılar, askerimi AKP-FETÖ bir olup Ergenekon, Balyoz davalarında SAHTE evraklarla hapislerde çürüttünüz, vatan haini gibi gösterdiniz.
Çiftçime ananı al git dedi savundunuz, Soma'da ölenlere tekmeler atıldı savundunuz, polis insanımızı vurdu "vur emrini ben verdim" dedi savundunuz,
Camide içki içtiler diye salladınız, imam efendi içmediler deyince panik oldunuz, adamı sürdünüz
Kabataşta türbanlı bacıma işediler, taciz ettiler dediniz, görüntüler cumaya dediniz hüloğğğ diye coştunuz gaza geldiniz, ne götüntü vardı ne öyle bir olay, yine savundunuz
PKK yı içimize aldı İHANET SÜRECİNDE megri megri diye bağırdınız, ölen şehitlerimin kemiklerini sızlattınız, savundunuz
İki gün sonra "yav bunlar terörist ne çözüm süreci" dediler yine savundunuz
İsraile "one münüt" dedi coştunuz, gaza geldiniz, ne bir ticaret kesti, ne de başka bir şey. KUDÜS'ü başkent olarak kabul etti, Şeker fabrikasını İsraile sattı, insalarımızı öldürdü İsrail 20 milyon lira karşılığında onları da sattı yine savundunuz.
ENSAR vakfında erkek çocuklara tecavüz ettiler, taciz ettiler "bir kereden bir şey olmaz dediler" savundunuz
Zaat çıktı "eskiden neydi yav 1 milyona tuvalete gidiyorduk" dedi, bunda bile coştunuz
Zaat çıktı "uçak yapıyoruz bakın göklerde" dedi coştunuz, biriniz de çıkıp demedi ki "ulan nerede bu uçak" diye
Yunanistan adalarımızı işgal etti SUSTUNUZ!
Amerika askerimin başına çuval geçirdi, "Ne notası müzik notası mı veriyorsun" dedi yine sustunuz.
Ecevite dolar arttı diye yazar kasa fırlattınız, şimdi dolar arttı diye zaatı destekliyorsunuz.
Kaçak saray yaptı milyar liralara, milyon lira faturası var her ay, yine savundunuz cebinizde beş kuruş para yokken
Dünyanın en zengin 100 insanı arasına girdi, yüzüğünden başka bir şeyi yok dediniz!

Şimdi sana soruyorum. Bu kadar şey olurken neredeydin muz cumhuriyetinde mi de bana gelmiş anlatmıyorsunuz diyorsunuz!
MUHALEFETTEKİ HER İSİM DİYOR Kİ GELİN HEP BERABER TV PROGRAMINA ÇIKALIM
ZAAT DİYOR Kİ "Yok çıkmam" HALA SAVUNUYORSUNUZ.
BİR İNSAN PROGRAMA NEDEN ÇIKMAZ BUNU DA DÜŞÜNMEDEN GELMİŞ SAÇMA SAPAN YAZIYORSUN.
Beyin bedava... Kullanana.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri