Scudo Sports

Lx'mi yoksa Xt'mi (v fren)

wuamel

Üye
Tepki
3
Merhaba arkadaşlar. Belirttiğim gibi lx yada xt v fren ayakları almayı düşünüyorum
Sormak istediğim xt'lerde Güçlendirilmiş Paralel Link diye bir özellik var fakat lx'lerde ise bu özellik yok, bu sebeple xt'yi mi tercih etmeliyim ? nedir bu özellik yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Ayrıca lx fren-vites kolları için düşünceniz nedir ? Tercih etmelimiyim?

Scudo
@wuamel

Paralel baskılı XTler iyi frenlerdi fakat yeni XTlerde bu sistemlerden vazgeçildi,
daha önce LXlerde de vardı aynı şekilde vazgeçilmişti.
İyi ayarlanmış rigid bir v-frene göre çok büyük bir fark oluşturmadığı
düşünüldüğünden heralde...

Ben LX + baradine pabuç kullanıyorum gayet memnunum,
fren bacakları yeterli rigidlikte bana kalırsa, bariz bir esneme fark etmedim.

Benim görüşüm (ağırlığı hesaba katmadan fren performansı açısından bakacak olursak) deore hatta ve hatta altus fren bacakları ile baredine fren pabuçları ve kaliteli fren yüzeyi olan bir jant ile bile iyi fren performansı alabilirsin ;)

Valla Acera ve alio frenlerin fren koluna aslınca nasıl esnediğini görünce direk değiştirmiştim idareten kullandığım zamanlarda... O kadar esniyorduki şaşırırsıınız valla.

Paralel baskı getirdiği çok ufak performansa reağmen yüksek ağırlığı sebebiyle önce LX sonra XT den kaldırıldı sanırım bir daha ki seride XTR dan da kaldırılır...

Benim tavsiyem V-fren için LX uygun fiyatlı bir tercih...

Evet bence de Lx ve XT arasında (ikisi de paralel baskı değilse) çok fark olmayacaktır...

Geri