Scudo Sports

Lütfen Objektif Olalım :).Akıllı Telefon mu Yol Bisikleti mi ?

@M.Ersun

bisiklet almasın mı şimdi?ya da telefon?ne yapacak bu çocuk kafamız karıştı hepimizin.ben camı açayım da içeri okşijen girsin.çok dertlendim galiba :eek:

Scudo
@BİLAL K.

O kararı Ali'nin ailesi versin..

@M.Ersun

Bana bisiklet al diyen sizler değilsiniz.Ya da x bisikletini,y bisikleti al diyen sizler değilsiniz.Benim bisiklet maceram ailelerin teşekkür,takdir al sana şunu alacağız gibi bir şey.Bana ''Anadolu lisesi kazanırsan,sana istediğin herhangi bir şeyi(bütçeyi aşmamak maksadıyla) alma sözüyle başladı (ne kadar doğru,orası muamma).İşte başladım işte model uçak alın,elektro gitar alın,dj controller alın,model araba alın,f-16 falan alın derken işte bisiklete rastladım.Önce hareket bisikletleriyle başladım sonra buraya kadar geldim işte.Zaten bana bu bütçeleri sunan ailem.Başta borçlar bitsin 700-800'e bir bisiklet alırız dedi.Tabii bende o zamanlar araştırmama devam ediyorum.Bende o fiyata doğru düzgün bir yol bisikleti olmadığını söyleyince 1000 liraya çıktı.Tabii bu konuşma babam ile benim aramda geçiyor çünkü bisiklet tutkumu,aşkımı herneyse onun birini söndüreceğine söz verdi.

5.Paragraft aslında haklısınız.Onlar telefonu diretiyorken,ben bisikleti diretiyorum.Ama başarılı olabileceğime inandığım için öyle dedim.Zaten artık ben kararımı verdim.Bisiklet alacağım.Konu kilitlenebilir.

Harçlıklarınla kadro almaktan bahsetmişsin. Yazın çalışıp, kendi kazandığın para ile bisiklet almaya niyetlendiğin durumları ve sonuçlarını benden çok daha iyi biliyorsun. Neyse lafı daha fazla uzatmaya niyetli değilim ama mesajındaki bir nokta dikkatimi çekti.

Bankaya para yatırma cümlesini doğru bulmadım :),bulmayacağım.Zaten kararımı verdim.İşi onlara bıraktım.
Şu kısım ve özellikle de koyulaştırdığım bölüm, nasıl bir halet-i ruhiye içerisinde olduğunu, bu konuyu buraya ne maksatla açtığını yeteri kadar ifade ediyor zaten.

@Sefa.

4 Gün çalışmayla bisiklet alınmıyor deyip orayı geçiyorum.

O sözü sadece o bankaya para yatırma tavsiyeniz için söyledim.Neyse ben kararımı verdim.Yol bisikleti alacağım.Düzgün beslenerek ve düzgün antreman programıyla yarışlara katılma hedefim var.İnşallahta gerçekleşir.Konu kapanabilir.Karar verilmiştir,lütfen daha mesaj yazmayınız.Gerek tavsiye veren,gerek dalga geçen abilerime,arkadaşlarıma teşekkür ediyorum

Ben bisiklet ile maddi durumu birbirine çok bağlantılı bir durum muş gibi yansıtmaya çalışan insanlara katılmıyorum ve eleştiriyorum. Bisiklet tutkusunun maddi durum ile hiç ama hiç bir alakası yoktur. Buradan bilmeyenlere ya da kendisini olduğundan farklıymış gibi göstermeye çalışan insanlara haykırıyorum. 15 yaşımdan 29 yaşıma kadar hiç bisiklete binmedim. 29 yaşımda bisiklet tutkusu yeniden depreşince yada her ne ise işten güçten hayata tutunma çabasından fırsat bulup ta böyle şeylere vakit ayırmaya karar verene kadar bisikletim olmadı. 29 yaşımda ben bisiklet kullanmaya tekrar başlarken gittim. 250 tl ye orbis aldım. Araştırmadım incelemedim ağırlığına vitesine frenine bakmadım. Çünkü konu hakkında hiç bir şey bilmiyordum. Bisiklet sevdam depreşti aldım. Bu nedir yaa bisiklete binemez olduk. Yok freniymiş vitesiymiş bilmem nesiymiş. Parası olan en iyisini alır olmayan ucuzunu alır. Ama ikisi de sporunu yapar. Bir yıl bu bisikleti kullandıktan sonra Allaha şükür maddi durumum müsaitti gittim 2.000 tl ye yol bisikleti aldım. Yok 2000 liraya yol bisikleti olmazmış bunlar başlangıç bisikletleri imiş yorumları biraz can sıksa da kulak asmadık tabii. Yol bisikleti ayrı bir keyif 2.000 tl lik başlangıç bisikleti bile bana bu keyifi aldırdı. Zevkle kullanıyorum yol bisikletimi ve çok seviyorum. Şimdi olayın can alıcı noktasını söyleyim. 29 km mesafede bulunan işime ayda 12-15 kez gidiyorum. Bu 12-15 in büyük kısmını (10-12) hava şartları iyi ise bisiklet ile gidiyorum. Sporumu da bu esnada yapmış oluyorum. Ayrıca spor için vakit ayırmama gerek kalmıyor. En önemli şeyden zamandan tasarruf yapıyorum. Çünkü yolculuk toplu taşıma ile 1 Saat 15 dakika, 250 Tl lik orbis dağ bisikletim ile 1 saat 15 dakika ve yol bisikletim ile tam 1 saat sürüyor. Ama dağ bisikleti ile daha yüksek kadans ile kullanmak zorunda kalıyorum ve daha fazla efor sarfediyorum. Dağ bisikletim o kadar ağır ve akıcılığı zayıf ki yokuş aşağı bile pedal çevirmek zorunda kalıyorum. Yol bisikleti ile yokuş aşağı pedal çeviremiyorum çünkü çok hızlanıyor trafikte tehlike yaratıyor. Yani ben işe gidip gelirken yol bisikleti ile spor yapamıyorum sadece işe gidip gelmiş oluyorum. Yeterli olmuyor. Bu yüzden tekrardan 250 tl lik orbis marka en adisinden dağ bisikleti ile işe gidip gelmeye başladım. Yol bisikletime de sadece turlamak için keyif için biniyorum. Spor yapmak için bisiklet alacağını iddia edipte "Bunun göbekleri ne kadar akıcı bunun bilmem nesi yolda nasıl akar" diye hesap yapıp duranlara söylüyorum. Maksat sadece spor yapmak ise 7.000 - 8.000 tl lik bilmem ne setli bisiklete ihtiyacınız yok. Amaç pedal basmak ise herhangi bir bisiklet işinizi görüyor. Unutmadan dağ bisikletimi kullanmaktan da çok keyif alıyorum. Tabii ki maddi durumumuz müsait ise her şeyin en iyisine sahip olmak keyif almak her insanın en doğal hakkı. En rahat sele, en sağlıklı suluk, en iyisinden km kadans saati, en rahat edeceğimiz sağlığımızı koruyacak kıyafetler. Bunlara sahip olmayı herkes ister. Ama imkanlar kısıtlı ise bırakacağız sızlanmayı 250 tl ye bir ümit alıp 50 tl ye de bir kask alıp kullanacağız.

Ali yol bisikletini nasıl alacaksın? Hangi parayla? Senin paranla mı? Nerde o para?

Yoksa aileni zorlayarak mı?

Şımarıklık yaptığın başka birşey değil. Kusuruma bakma.

@ALİ BAL

Bisiklet ile maddi durumun ne kadar bağlantılı şeyler olduğunu yukarda Ali'nin;

Bende o fiyata doğru düzgün bir yol bisikleti olmadığını söyleyince 1000 liraya çıktı.

cümlesinden çıkartabilirsiniz. Bu birincisi.

İkincisi, 29 yaşında babanızdan mı para isteniz, tutar ne olursa olsun? Kendi paranızı kazanıyorsunuzdur, ister 300 tl'lik bisiklet alırsınız, ister 3000 tl'lik. Sizin bisiklet zevkinize ve kesenize kalmış.

Ama 15 yaşındayken maddi gücünüz size ait değilken, tabii ki de ailenizin 1 kuruşunun harcanması bile sizden sorulmayacaktır. Bu da doğaldır.

Bir de işin, ailenin Ali'nin sağlığını gözeterek ve geçmişteki kaza tecrübelerine dayanarak çekincesi var ki, o konuda hiç kimsenin tek bir laf etmeye hakkı yok.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
@BİLAL K.

hocam yapma allah askina. enstruman ogrenmek icin 14 yas gec olur mu ya? 40 yasindan sonra baslayip virtuoz seviyesine gelenlerin oldugunu biliyoruz biz. gencleri korkutmayalim

@M.Ersun

Ailemin parasıyla alacağım.Ailemle alacağım.Tabi ki alırlarsa.Hayır zorlamayacağım.Telefon alırlarsa aldırmayacağım,ben bisiklet istiyorum diyeceğim.Borçlar zaten bitiyor.Her ay başı sizce bisiklet alma vakti değil mi diyeceğim.Kendi düşünceniz,bir şey diyemem,karışamam.Haklısınız ama benim yarım kadar ağırlığı olan bisikleti kullanıp,çile çekmek istemem normal değil mi :) ?

@ALİ BAL

Göz ardı ettiğiniz ya da gözünüzden kaçan detay şu; Ali profesyonel olarak yarışçı olmak istiyor (en azından bugünkü düşüncesi bu yönde, 2 gün sonra ne olur bilemem).
Giriş seviyesi ya da orta karar bir bisikletle bunda ne kadar başarı sağlayabilecek? Bisikletin yarışçılık kolu öyle "bisikleti alıp yarışlara katılmak" ile sınırlı değil. Katılacağı yarışlarda başarı ve istikrar istiyorsa bisikletine yatırım yapmak zorunda kalacak (eskiyen, aşınan donanımları açısından) devamlı olarak. Daha önceki mesajlarımda da belirttim, Ali şu an gelişim çağında ve vücudu uzamaya devam edecek, bugün kendisine uygun olarak aldığı kadro ileride ona yetersiz gelecek... Bunların hepsi maddiyata bakıyor ne yazık ki. Evet, bir hedefi olmadan sadece mahalle arasında, sahilde bisiklet sürmeyi düşünen birisi olsa bende sizinle hemfikir olur, alabileceği bisikleti almasını öneririm ancak olay sıradan bir bisiklet alma/aldırma telaşesi değil maalesef.

Ali, elbetteki daha iyisini istemeni, bisiklet hevesini dizginleyememeni anlıyorum.

Ancak işin aile tarafını göz ardı etmemeni, onları maddi/manevi zorlamamanı diliyorum.

@M.Ersun

M.Ersun bey sanırım yazdıklarımdan hiç bir şey anlamamışsınız. Ben kardeşimizin kaza tecrübeleri ile ilgili hiç bir yorum yapmadım. Bu birincisi.
Ailesi ile ilişkileri hakkında tek kelime yazmadım bu ikincisi.
15 yaşımda iken kullandığım bisikletimin parasının çok daha fazlasını yaz tatillerinde çalışarak kazanıyordum. Bu üçüncüsü. Kazanamıyor olsaydım bile konu kesinlikle bu değil. Ben bu konuda bir şey yazmadım.
Bisiklet ile maddiyat arasında ki ilişkinin varlığı ve yokluğu arasında yorum yaptım. Bu yorumumu da en basit en anlaşılabilir hali ile yapmak için mevcut durumumu şöyle özetledim.
250 tl VE 2000 tl LİK 2 ADET BİSİKLETİM VAR.
ZAMANDAN TASARRUF EDEBİLMEK İÇİN SPORUMU İŞE GİDİP GELİRKEN YAPIYORUM.
2000 TL LİK YOL BİSİKLETİ İLE İŞE GİDİP GELİRKEN YETERİNCE EFOR SARFEDEMİYORUM. ÇÜNKÜ ÇOK AKICI.
BU NEDENLE 250 TL LİK MTB İLE İŞE GİDİP GELİYORUM. BİSİKLET KÖTÜ OLDUĞU VE AKMADIĞI İÇİN DAHA YÜKSEK KADANSTA VE SÜREKLİ PEDAL ÇEVİRİYORUM. BU SAYEDE DAHA İYİ SPOR YAPMIŞ OLUYORUM.

Bu nedenle de Bisiklet = Spor Yapmak formülünden yola çıkarak. Bisiklet ile maddiyatın bir alakası yoktur. Sonucuna vardım. (Bana göre edindiğim tecrübelere göre). ve sadece bununla alakalı bir yorum yaptım.
Sizinde söylediğiniz gibi ister 300 tl lik bisiklet alırsınız. Yani bisiklet spor işidir maddiyat işi değildir. Tabi Fransa bisiklet turunda derece peşinde değilseniz.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
@Ali Ceylan

ali burada katılmıyorum sana bisiklet ağırlına fazla takılma maksimum 16 kilodur mtb olsa çift amatisör benim bianchi flash vardı 13 yaşımda almıştım 5 yıllık civarı 14 kg olması lazım bıanchı ama çıkamadım yokuş yoktu ki ben inişten çok yokuş çıkmayı bıanchı sayesinde sevdim kendimi zorlamayı onun sayesinde öğrendim şimdi bende yol bisikletine geçicem 18 yaşım şuanda hayla aslında çoçuğum o ayrı ama dedikleri gibi abilerimizin kendi kararlarını kendin ver her zaman.Aile konusunda doğru diyorsun banada öyle dediler yazın almayız filan bende tamam dedim.Başladı mı okul yıl sonu geldi şimdi 1500 biriktirdim hepsini aileme verdim bakın ne kadar ciddi oldumu görün diye şaşırdılar bunları nereden buldun diye bende biriktirdim dedim ve şimdide bisikleti alacaklar 2.el alıcaz buyuk ihtimal buradaki bi abiden alıcağım inşallah benim maddi imkansizlıklarda yok ama hevesim geçiceğini sandıkları için almadılar ailem seninkilerde böyledir buyuk ihtimal ama buradaki abilerimizin dedği gibi kendi kararlarını kendin ver her zaman mutlu olacaksın
beni okudun için teşekürler :)

@ALİ BAL

Konuyu başından sonuna kadar okumamışsınız sanırım. Konuyu açan arkadaşı 3 konusunu da iyi biliyorum.
1- Federasyon yarışlarına katılacam lisans olayı.
2- 80km için 1500 TL lik bisiklet tavsiyesi
3- Bu konu.

Yarışlara katılacam diyor ama telefon mu bisiklet mi diye saçma bir soru ile karşımıza çıkması ne kadar ciddiyet ile yaklaştığını gösteriyor. Geçen 80km konusunda git bir takıma konuş dedim hiç bir takıma gidip konuşmuş mu acaba?

Yapacağını ne alacağını öğrenmiş mi?

80 km konusunda attığım videoları da seyrettiyse eğer bu tarz ne istediğini bilmeyen ve geçici heveste olan kişilerin gerçek niyetinin ne olduğunu öğrenmek için spinlere bindirip uzunca sürdürtüyorlar. Senin çocuğun tutsun 2500 TL lik bisiklet alsın 2 gün sonra hevesini alıp atsın. Bakalım o zaman sizin tavrınız nasıl olacak? Bu güne kadar ki açtığı konulardan da arkadaşın sadece heves ettiği görünüyor. 2 gün sonra o bisikletin ürümeye bırakılmasına acırım.

Vereceğim tek tavsiye var sana.

Eğer gerçekten yarışlara katılacam diyor isen. Git İstanbul da bir takım ile konuş oraya başla bu bir.

Git 270-300 TL ye 89-90 model bir bisiklet al ve onu sürmeye başla bu da iki.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=127374

Paranın geri kalanını dolar yaparsındamı atarsın TL olarak mı atarsın bilemem. Bankaya at. 6 ay sonra hevesine ve perfomansına göre adam akıllı bisiklet veya telefonunu al. Bu da üç

Ergenlik dönemindesin 18 yaşına kadar çok pahalı bir bisiklet alma mümkün olduğunca ucuz ve ikinci el bisiklet al. Kadro küçük geldikçe değişçe değiştirirsin ergenlik dönemin bitince adam akıllı bir şey alırsın. bu da dört"

• Beğen
Tepkiler: Tolga Günsezer
@M.Ersun

Tamam.O zaman bende xrs 700 alacağım.Peşin tahminen 650 civarına geliyor.İleride de yurtdışından parça alırım.Olmaz mı ? Çok kötü bir bisiklette değil gördüğüm kadarı ile.

Ailen nekadar telefon desede sen bisiklet diye diren mücadele ver pes etme hemen. Ben ilk profosyonel bisikletimi almak için tam 1 yıl uğraştım hep fotoğraflara bakardım alamıyorum diye üzülürdum ama en sonunda aldırdım ve yarışlara katıldım hep gezdim eğlendim bisiklet sayesinde birsürü arkadaş edindim . tek kaldığım zamanlarda bisikletim hep yanımdaydı hiç yok demezdi o hep macera isterdi :) şimdi benim en büyük destekcim ailem sporu bırakmama kesinlikle izin vermiyorlar bi ara bende bisikleti satıp telefonmu alsam dedim vazgeçtim iyikide vazgeçmişim :) harçlıklarımı biriktirip iyi kötü bir telefon aldım yine ama bisikletin varken telefona gerek duymuyorum tavsiyem Bisikletten yana olacaktır :)

• Beğen
Tepkiler: onur güneş
@Turan Babacan

Şuan zaman bulamadığımdan dolayı gitmedim.Ya da belki özel bir işim çıktı.Tamam bende 650 liraya xrs 700 alıyorum.Heves ise 350 lira daha fazla kazanıyoruz,değilse ileride parça alacağım.

@Deniz Caz

Bende biraz daha düşük fiyatlı bir bisiklet almaya karar verdim.

@Onur Gunes

Tamam.Artık daha düşük bütçeyle bir bisiklet bakıyorum.

@Sefa.

İnsanların olaylara bakış açısı ve algıları farklı farklı bu yüzden farklı fikirler ortaya çıkıyor. Durumu güzelleştiren de bu zaten. Ben kardeşimizin bu isteğini biraz ütopik buluyorum. Bir bisiklet için bile maddiyat olarak ve tehlike vs şartlar olarak ailesi ile çatışma halinde. Gelişim döneminde olması kısa süre sonra ikinci bir kadroya hatta bir süre sonra üçüncü kadroya ihtiyacı olacak olması. Göze alındığında başka bir yerden yardım almadığı sürece kardeşimizin hayalini gerçekleştirmesi pek mümkün görünmüyor. Bu yüzden yorumumu bu doğrultu da yapmıştım. Şimdi benim ailem başıma bir şey gelir diye benim ilk bisikletimi 13 yaşımda aldı. Bende küçükken ne doktor ne mühendis olmak istemiyor dum. Motosiklet yarışçısı olmak istiyordum. Başına bir şey gelir araba çarpar diye çocuklarına ilk bisikletini 13 yaşında alan bir ailenin çocuğunun motosiklet yarışçısı olma ihtimalini hesaplamak ile geçti benim çocukluğum. Neyse konu çok dağıldı. Ben eğer motosiklet yarışçısı olsaydım. Kenan sofuoğlu benim yanımda ne kalırdı varın siz hesaplayın. Adamın babası senelerce çocukları için çalıştı durdu. Adam dünya şampiyonu olunca mucize gibi lanse edildi. Ya ben dünya motosiklet şampiyonu olsaydım. Başına bir şey gelir diye 13 yaşında bisiklet sahibi olan, Dünya motosiklet şampiyonu çocuğu vayy be. Kulağa bile komik geliyor.

@ALİ BAL

Tamam.Bende son kararımı aldım.Madem ailemin durumu kötü,madem ben bisikletin bende tutku mu aşk mı olduğunu bilmiyorum,salcano xrs700 ya da xrs800 alacağım.İleride de parçaları yenileceğim.Ve böylece alacağım bisikletin ağırlığına ve fiyatına yakın bir bisiklet elde etmiş olacağım.Buna karşı çıkan var mı :) ?

Çocuğun yarışçı olmayacağına geçici bir heves olduğuna dair fikirlere hemen hemen herkes sahipti. Ben de yorumlarımı bunu dile getirmeden ama bu ana fikir üzerinden yaptım sürekli. Artık sayemizde çocuk mahalle aralarında turlayan biri bile olmayacak galiba.

Geri