Scudo Sports

lütfen herkes yorum yapsın

Konya halkı zaten bisiklete başlı başına ilginç yaklaşıyor.Birinci ulaşım aracı bisiklet neredeyse.Orada yaşayan akrabalarım bisikletle uzaktan yakından hiç ilgisi olmamasına rağmen bir konuşmamızda Yusuf Ecevit'in kırdığı rekordan bahsetmişti.Tabi başta söylendiği gibi coğrafi şartlar bunda büyük önem kazanıyor.Konya'nın dümdüz bir şehir olması bisiklete binilmesini kolaylaştırıyor.Orada 7'den 70'e bisiklete binen bi dünya insan var.Neredeyse her evde bir bisiklet var. Aşağıda dünyada bisiklet kullanımıyla ilgili daha önce gönderdiğim bir mesaj var. Onlar ve biz arasındaki farkları biraz gösteriyor.Ama benim en beğendiğim vergi alımı (alınmaması) ve para iadesi maddesiydi.Belki bizdede bu yapılabilir.Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi bayramda seyranda bedava sefer düzenleyeceğine bu tip özendirmelere gidebilir.
ahanda buda link https://www.bisikletforum.com/showthread.php?p=10791#post10791

Scudo
meraba ben yorum yapmıştım ama bazı söylediklerim inegöl halkı için geçerli değilmiş.
dün pazar günü yani,arkadaşlarla bursa'dan inegöl'e pedal basmayı planladık ve her şey yolunda gitti.inegöl'e vardık.şehir merkezine ,en yakın markete uğramak için ilerledik ve girişte bir market bulduk ,marketin hemen yanındada cami vardı ilk önce cami'ye gittik.ikindi vakti gelmişti ezan okunmasına 5 dakika vardı.işte o anda beni mutlu eden ve duygulandıran olay oldu.yaşlı dedeler bir, bir ,bisikletlerle camiye doğru gelmeye başladı ben çok mutlu oldum. biraz daha gözlemleyince inegöl insanının bisikleti çok tercih ettiğini gördüm. Gördüğüm bisiklet sayısı neredeyse araba sayısı ile aynı denecek kadar çoktu........buradan inegöl insanını kutluyorum ve inegöl insanında duyarlılığınında örnek alınması gerektiğini düşünüyorum
saygılar ..

• Beğen
Tepkiler: sgtalper
aslında e-5 karayolunda arabalar tragıgı yerıne bısıklet trafıgı olsa ne gusel olur :D

bız mıllet olarak rahatı severız
ha tamam ıs cıkısı dık ramplar ınsanın gozunu buyuyor onada bısı dıyemem

çünkü bisiklet kendi gitmiyor pedal çevirmek gerekiyor ve türk insanıda rahat varken biraz cefa çekmek istemez belki bir gün bizde onlar gibi oluruz diye hayal ediyor ve bekliyoruz

@bisikletci

Bir de üniverte okuyorlar olucak iş değil :(

Merhaba ben izmir bisan sporda koşan aynı zamanda Ege üniversitesinde okuyan bir öğrenciyim.
Bir çok neden var bisiklet sporunun ve hatta diğer sporların geri kalmasında bence.Aklıma bikaçını buraya yazmak geliyor.

2006 izmir fuarında bsd standında insanların bisiklete bakışını, bisiklet hakkında fikirlerini öğrenme fırsatı bulmuştum.7 günde 100-150 kişi ile iletişim kurma şansı buldum.Her kesimden bir çok insanla konuşurken aslında bisiklete olan ilginin sevginin sanılandan çok daha fazla olduğunu gördük. 7 günde 1000 den fazla kişi standı ziyaret edip üye oldu.Gel gelelim derneğin ilk toplantısında o 1000 kişiden anca 30 kişi katılmıştı.
Ben buradan gönüllülük bilincinin yeterince gelişmediği, işin eylem boyutuna gelindiğinde ortak bir paydada buluşulmadığını çıkartıyorum.

Bir de Türkiye büyük sorunlarla boğuşurken (açlık sınırı geçim derdi malum konular v.s.)) bu işe fırsat kalmıyor sanırım.

Tekrar ben biliyor ve sahit oluyorum ki ne yazıkki yolsuzluk çok var.Bu çok büyük engel.

Bu sporu yönetim anlayışımızda sanıyorum ki bir yanlış anlama var, zira bana göre sporcu federasyon için değil, federasyon sporcu içindir;federasyonun yegane var olma nedeni bu sporu yapan insanlardır.Bizim bizi yönetenlerden tek farkımız, onlara bizi yönetme hakkını tarafımızdan verilmiş olmasıdır.

Aslında bisiklet yolu yapılsa bu gerginlikler bu sorunların hepsi çözülür ülkemizin gerilemesi de bu yüzden işte.Yahu bir bisiklet yolu yapmaktan acizmi bizim ülkemiz????

Hazır araba varken gaz pedalına bastınmı giderken Kim uğraşır bisikletle ya:D şaka bitarafa insanlar iyicene lükse alıştı... (Sözüm meclisten dışarı:D)

Bu konu hakkında söylenilenlere eklemek istiyorum: Ülkemiz petrolü ve motorlu araçları pazarlayan babaların etkisi altında oldukça, bisiklet kullanımını ve demiryolu ulaşımını geliştirecek büyük adımlar atılamayacağı kanısındayım. Eğer ki adam gibi bisiklet yolları, bisiklet şeritleri, bisiklet otoparkları gibi kolaylıklar sağlanırsa otomatik olarak pek çok kişi araçlarını bırakıp bisiklete dönecektir. Ama işte bisiklet sadece kalori yakıyor. Yakıt yaksa eminimki bisikletin yaygınlaşması için çalışmalar yapılır. Bisiklet yakıt yakmayınca birileri daha az para kazanacak. Dolayısıyla demiryolu ve bisiklet ulaşımını destekleyecek somut adımlar atılmayacak.

nerden baktıgımıza gore degısır sımdı bır ıs adamı elbette arabaya bınmesı gerekır yetısmesı gereken toplantılar vs (amcamdan bılıyorum canı cıkıyor kostrmaktan)
ıkıncısı ogrencılerın okula gıdıp gelmemesı tamamen annelerden ve ogrencılerın ıstemsızlıgınden
aslındfa karayollarının da bu konuda payı var ben bısıkletımı toladııım gıbı bısıkletle gıdıp gelıcem
ama bu konu bıraz acayıp sonucta herkesın kendıne gore nedenı var gıbı gelıyor bana

bisiklet yoluna kokoreç tezgahları konulursa böle olur

aslında bisiklet kültürünü küçük yaşta okula yeni başlarken vermek gibi yada bisikleti özendirici reklamların yapılması gibi büyük projeler üretilebilir. mesela almanyada çacuklar sınıfca bisiklete biniyolar ve bisiklet tamiri bazı okullarda öğretiliyor. türkiyede de bu iş küçük yaşta eğitimle verilse ve medyada da bisiklete daha çok önem verilse türkiyede bisiklet kültürü çok hızlı yayılır

arkadaşlar herkes eğitimden bahsetdiyor ama bence öyle olmadığını belirtiyim diye söyleyelim her ne kadar eğitimli de olsa söyledikleri laf bisikleti çocuk oyuncağı gibi görmeleri ki öyle deil mesela bu hafta KAYSERİ'ye gitmiştik.kayseri merkez düz bir yer olduğu için tüm halk bisiklet kullanıyor.Oradaki arkadaşlarla tanışmamız muhteşem oldu kafamdaki kasktan dolayı halkın bana cins cins bakmaları benim ilgimi çekti.Yani her ne olursa olsun bisiklet kasksız olmazzz...kaskı bütün millete sevdirirsek o zaman anlarlar belki de bisikletin ne olduğunu...

"gerikafali"liktan baska birsey diil bu
20-30 sene sonra cozulmeye baslar bu meseleler

@Hasan Hakan Koç

bencede kokorec :):) kusadasındayken haftada en az 3 kere yerdım sımdı hakgetıre:)

mrblr,ya aslında hepimizin sıkça duyduğu kelımelerden biri dir bu bisiklet kullanma ve kullandırma,ülkemiz gerçekten de bir çok güzelliklerden mahrum olduğu gibi bisiklet sevdasın dan da mahrum,vee haaala bisiklet bir çocuk oyuncağı yada yalnızca çocukların kullanabileceği küçücük bir araç gibi görüyolar,hepimiz de etrafımızdan duduğumuz ''bisiklet çocuk işi''yada sen çocuk musun kı bisiklete biniyon oysa değerli arkadaşlar hepimizin için de ''bır çocuk'' yokmudur,yaş kaç olursa olsun,benim başka öerim de özellikle minibüs şoförlerinin bisikleti bir araç olarak görmesini diliyorum,sonra diğer araç sahipleri ve tüm insanlar.hepiniz dostca ve bisiklet le kalın:)::)

türk insanı gösterişi sever onun için hep desinlere araba alıyorlar ahmetin mehmetin arabası var bakın hesabı adamın yicek yemegi yok 46 ay vade banka kredisi öduyor bu nasıl akıl anlamadım GÖKHAN ÖZTÜRK cannondel

bisiklet kültürüü yokkii ülkemizde.hiçbir zamanda olmayacak. MALESEF!!!

Geri