Scudo Sports

lütfen herkes yorum yapsın

cevabını hemen verem burası Türkiye....inaslar icin bisklet ya cocuk eglence aracı yada mıllete havatmya calısan ınsanlar olarak goruluyor yapcak bırsey yok bisikletlerle ilgilğ bir kanal yada belgesel cıksa bence bıraz daha ıyı olur..
örnek vereyım ben benım katılmıs oldugum bır yarısta adam bızı ızlıyor.yanlız elınde sıgara var... ve dıyor kı ulan o bısıkletın ustunde ben olacam ne basarım ama buda bıseymı bunlar bısey degıl dıyor ne dersın kııı

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
Scudo
Araba varken bisikleti kim ne yapsin?Hem ulasacaginiz yere gec gidersiniz,hava kotuyse islak gidersiniz,birde ustune hasta olup salya sumuk gidersiniz.

Boyle seylerde tatminde ariyoruz,saglik icin yapmak bizi doyurmuyor,biri gorunce agzi acik kalsin istiyoruz,eee bu amaca en uygun sey araba degil mi,yada yakin zamana kadar cok cok meshur olan cep telefonlari.Bisiklet gibi iki tekerlekli ilkel bir cihazi kim ne yapsin.

Koskoca adam bisiklete biner mi?Iste benim asil sinirlendigim nokta burada,bunu bir sitede okumustum,anladimki forum gibi tartisma platformlarindakiler daha akli basinda insanlar ve gereken cevabi cok guzel verdiler.Yinede bu insan bunu nasil sordu anlayamiyorum,yetiskin olmak,adam olmak,beyefendi olmak icin bisiklete binmeyip,kisa pantolonla dolasmayip,cesitli kriterlere uymak mi gerekiyor?Bunun cevabi sadece egitim denilip gecilir mi bilmiyorum.

gecenlerde bir hollandalı ile sohbet etme fırsatım olmuştu ve ona bu ülkedeki insanların bisiklete hiç önem vermediklerrini ve hatta bisiklet deyince aptal aptal suratınıza baktığını söyledim ve o da güldü buna tabi. sizce neden böyle bu insanlar acaba holandalılar mı yoksa türklermi daha zeki olduğu için bisikleti kullanıyolar/kullanmıyolar dedim o da bana: eheheee ehehe ağzımı kilitliyorum yorum yok. dedi.
güzel kardeşim burda bisiklete bineceksen hayatını feda edeceksin. ben öyle yapıyorum...

cok guzel nedenler saymıssın araba kredılerı yuzunden boyle cogaldı heryer :D hehe bence bızım halkımızı bıraz rahatına duskun evınde zeytın olmaz ama arabasında benzın olur boyle tıplerde var mesela :) benım ıcın problem degıl aslında bos yollarda antrenman tercıh edın problem olmaz ole olursada yanınızda bısey tasıyın delıcı kesıcı :D kımı ınsanlar laftan anlayamıyabılıyor o sıze zarar verıcene sız ona verın :D ne guzel ornek oldum be :D

AFERİN SANA AMA
KEŞKE HERKES SENİN GİBİ DÜŞÜNSE
BU MEMLETKETE ÇOK HAYRI VE FAYDASI OLURDU NAPACAKSIN HERKES KA FASINA GÖRE TAKILIYOR NEYSE SALLA SANA İYİ AK ŞAMLAR MNSN Yİ DE AÇ KÖRÜŞÜRÜK

Geri kalmış ülkelerde özel ulaşım araçları (kullanılan otomobiller), sosyal statü göstergesidir. Yazık.

• Beğen
@kaflik

forumumuzda büyük harfle cümle kurmak yazmak yasak küçük harfle belirtirsen daha iyi olur forum kurallarını lütfen okuyunuz

• Beğen
Tepkiler: Bulunmaz
bencede rahata düşkünlük ve gosteriş merakı en başta gelir..eğitim bilinçsizlik vs üstüne..şu imza kampanyası işi bitse, birde zamanı geldiğinde toplanıp bisiklet sürsek onu duyurmak için biraz daha olsun rahatlar demeyi çok isterdim ama bzim insanımızın pek tınlamayacağını düşünüyorum:D :(

Turkiye`de bisiklet kulturu yok. Genel olarak sadece cocuklara mahsus eglence araci olarak goruluyor. Lise`den sonra bisikleten binersen karizmayi bozarsin gibi bilincalti dusunce yapisi var. Ayrica trafikte bisiklete HIC saygi yok. Aslinda trafikte dort tekerlek ve ustu araclar disinda olan hicbir seye saygi yok ne yazik ki. Bunu motorsiklet kullananlar da bilir. Bu konuda yapilacak cok is var, belki gelecek nesile...

Merhaba,

Tam uzun uzun yazacaktım Ender abimiz gayet güzel en büyük sebebi anlatmış: İnsanlarımız bisikletin farkında değil, Meral Tamer'e yazdığım düşüncelerdeki gibi, bu ülkede bisiklet "oyuncaktır" fikri sabit. Oysa öyle mi? Yeryüzünün en ekonomik, en verimli, en mucizevi, en zevkli vasıtasıdır bisiklet.

Evet tek yapmamız gereken insanları tanıştırmak bunun için de ailemizin içinden başlamalıyız. Çocuklarımıza "yedek tekerlek kullanmadan" bisiklete binme sevgisini aşılamalıyız. Ben oğlumu yıllarca kreşe arkaya yaptığım koltukta kafasında kaskıyla taşıdım, kreşteki arkadaşları önce uzaylı gibi bakıyordu ama sonra hepsi alıştı ve bazı veliler de bisikletle getirip götürür oldular...

Yani bolca reklam yapmalıyız başka yolu yok :)

Saygılarımla

• Beğen
Hayatında güzel bir bisiklete sahip olmuş birisi onu bırakmaz istemez benim düşünceme göre. Ama öyle piyasada çokça satılan yalandan full süspansiyonlu sözde downhilller demir teneke demek yerine hi-ten kadro diye şişirilip satılan kadrolar olduğu sürece ve ilk bisikleti insanların bunlar olduğu sürece sevemezler. Süspansiyonsuz bisiklet allalı ya da sadece ön süspansiyonu olmalı şehir içinde yada hafif çaplı cross yapılcaksa. En aşağı alüminyum malzeme kullanmış olmalı kadro ve sistemlerde. Böyle bir bisikletin fiyatı şuanda 250 YTL'den başlıyor. E göz boyuyan 125 ytlye satılan modeller de oldu mu adam oğluna gidiyor bir yazda parçalayıp bıkacağı o dandiri bisikleti alıyor. Bir kalite gelecekse bisikletlerin kaliteleşmesiyle geleceği kanısındayım. Tamam 125 YTL bütçe ayırmış kişiler de olabilir, bu kişiler ikinci el bahsedilen özelliklerde güzel bir şey almayı düşünmeliler ilk başta. Ha ille de sıfır alacam diyorlarsa sıkcaklar, bekliycekler. Ben ahtapot gibi her işe elini atan sanayicilerimiz, iş adamlarımız varken bu dandiri bisikletlerin önüne zor geçeriz diye düşünüyorum, bu noktada tüketiciler işi bilseler işte sorun olmıycak.

2 sene boyunca bisikletle Londra sokaklarında cirit atdım ve çok şükür hiç bir kazam olmadı. Çünkü hemen hemen her yerde bisiklet yolları var ve kurallar bisikletliden yana....4 senedirde İstanbulda bisiklete biniyorum ama malesef hep site içinde....ancak 2006 yazında tayfurun sayesinde dışarı açılabildim....

Biraz eğitim birazda trafik kuralları koyarak bu işi çözeriz gibime geliyor...

@rahmankarataş
Bende bu konuda Rahman abi ye katılıyorum.İnsanlarımız malesef bisikleti çocuk oyuncağı görüyor.Bir çok arkadaşımla konuşurken bisikletten açıyorum konuyu teşvik etmek için ama hemen alaycı bir tavırla,sen daha çocuksun,yada ne zaman büyüyeceksin gibi tepkiler alıyorum.Yani insanlar bazı şeylerin yapılacağı belli bir yaş sınıfı tayin etmişler.Onlara göre bizim yaş sınıfıda bisiklet sürmek için çoktan geçmiş

arkadaslar kesinlikle düşüncelerime tercüman oldunuz,bu ülkede bisiklete binmek gerçekten çok fedakarlık isteyen bir durum.İsveç gibi bir ülkede bazı bakanlar işlerine bisikletlerle gidip geliyorlar.Bizde de 150 m.ilk yere zırhlı mercedeslerle....Onun için bence yaşadığımız süreç gayet normal.Bir bisiklet turunda bize bakayım derken kaza yapan insanlar gördüm ben...
Ama yine de şimdilik bisikletimin arkasında yolculuk yapan çocuğumun büyüdüğünde daha uygar bir ortamda bisiklete bineceğini düşünüyorum.

Hocam bizim bakanlar hangi yüzle insan içine çıkacakda,pedal basacaklar.Binmek isteselerde binemezler.Çok kendilerine güveniyorlarsa önce üzerlerindeki dokunulmazlık zırhından kurtulsunlar sonra nasıl olsa binerler.Biraz siyaset oldu ama kusuruma bakmayın.

bunun tek cevabı bence eğitimsizlik ve kültürsüzlük ..
Ama suda var herşey eğitimle bitmior . Universitede okuyorum son sınıfım arkadaslarımın dediklerine bi bakın , 2 milyara bisiklet toplıcam diyorum

200 milyonluk neyine yetmiyor..
o fiyata araba alırım ,
o paraya neler alınmaz ,
bisikleti napacaksız ,
motor alsana ,
olum sen kafayımı yedin

Bikac kişi dısında bisiklett tamamen gereksiz , israf böyle 15 li yaslarda kullanılacak bi alet gibi gelio ..

araba varken neden bisiklet kullanarak yorulsunlarki.sonuçta amaç pedal basmak değilmi? ha arabanın gaz pedalı , ha bisikletin pedalı .Bu insanlar için ikisidde aynı şey diye düşünüyorum.Zorlukları sevmeyen bir toplumuz.Nerde kolayı varsa oraya akın ediyoruz.
Afedersiniz ama Ayranımız yok içmeye....

• Beğen
Millet kendi lüksünü düşünüyo bir araçla gideceğiniz yere zamanında varabilirsiniz ama bisikletin üzerinde saatlerce ve yorgun olarak ulaşırsınız istediğiniz yere.

Biz bisikletlileri ,halk ;bisiklet kullanmak çocuk oyuncağıdır kim olsa kullanır die düşünüyor halbukisi öle deil.

Bisiklete binmek de en az bir arabaya binmek kadar risk ister.Düşünsenize yoldaki çukurun arabaya bişiy yapmadığı ve bizim bisikletimizin teker kalınlığı küçük olduğu için sallantı yaptığı normaldir denge ister dikkat ister.

İşte trafikteki insanlar bizi düşünmeyip kendi araçlarını öncelik tanıyolar.Halbukisi bu KONYA gibi mübarek şehirde öle deil.Buna arazi şartlarını da dile getirmek istiyorum.10 gün önce İRONMAN mesut abileri ziyarete gittiğimizde konyanın halkı bizi ÇOK güzel karşıladığı kesindir.Heleki trafiği bi o kadar bisikletliye saygıyı gösteriyor ki.....

Pedallarımız döndükce bu dünyada dönecek ve tüm dünya bizleri konuşcak....

Konya halkını buradan tebrik ediyorum.Diğer illerimize örnek olması dileğiyle...

Geri