Scudo Sports

Londra'nın geleneksel kostümlü bisiklet turu

Resimler güzel ,imrenek bakıyoruz değil mi, kültürlerini övdüğümüz ABD,İNGİLTERE gibi devletler dünyanın en büyük sömürgeci devletleri.Küresel ekonomiye yön veren şirketlere sahip bu ülkelerde sosyal yaşam haliyle daha yüksekte oluşuyor.Bu gibi resimler Dünyanın ne derece siyah ve beyaz iki farklı renk kadar hayatlarla dolu olduğunun ufak bir detayı bana göre.Sadece ellerini bizden çekseler biz ülke olarak daha iyisini yaparız.

Scudo
Konuları herkes görmek istediği açıdan görürse gerçekleri ıskalarız ve sonuçta yapılması gereken uygulamalar yapılamaz. Bisikletli ulaşım konusu da böyle bir konu. Dün bisikletimle işten gelirken komşu beni yolda gördü bu ne dedi 40 yaşına yaklaştın çocuk gibi bisiklete biniyorsun. İşe bisikletle gidip geliyorum deyince soru uzak mı nerde iş yerin konusuna döndü. Daha sonra işine derken tekstil dememle bana bir kot ayarlaya geldi dayandı. Başka bir iş arkadaşım da bana çocuk musun bisiklete biniyorsun dedi. Geçen günlerde bisiklet çocukluk hatırası yazmıştım. Ne yazık ki bisiklet bizde çocuklukta binilip kenara atılacak bir oyuncak olarak akıllarda zihinlerde yer etmiş durumda. Birileri tv ye çıkıp gazetelere demeçler verip bangır bangır bisikletin bir ulaşım aracı olarak kullanılmak üzere tasarlanan yada bu iş için kullanılan bir araç olduğunu anlatmadan bisikletli ulaşım ülke genelinde hayalden öteye gidemeyecek. Şu an çalıştığım iş yerindeki patronum ehliyet kursuna gidiyor. Evle iş yeri arası 6 km. Gel sana bir bisiklet alalım işe onunla gidip gel dedim. İstanbul da araba şart dedi. O zaman hepimiz bir araba alıp yollara çıkalım dedim. Bu sefer bisiklet sürmeyi bilmiyorum dedi. Öğrenirsin dedim. Araba alıp yola çıkacağı günlerin özlemini çekiyor. Ben ona arabayı neden sattığımı ve nasıl büyük bir külfetten kurtulduğumu anlattım. O tabi ki kendi bildiğini yapacak arabayı alacak yollara çıkacak.

Konulara bireysel yaklaşımlar bireysel hareketler bireysel uygulamalar sorunu sorunsal hale getirip kilitliyor. Kendi görmesi gerektiği açıdan yani işine geldiği açıdan görür ise toplum kaybediyor. Kendi kazanıyor ya da kazandığını zannediyor. Toplumsal bakış açısı ile bakış ; örnek veriyorum " Ben araba kullanmaz bisikletimle ya da toplu taşıma araçlarıyla gideceğim yere gidip gelir isem evet ben biraz zahmet çekerim ama ülkeme katkı sağlarım doğaya katkı sağlarım bisiklete binerek spor yapmış olurum sağlığıma da katkı sağlamış olurum" diye düşünülmediği sürece top yekün kaybetmeye mahkumuz.

Türkiye de kişi başı araç kullanım sayısı her geçen gün artıyor. Bu şu an bir sorun. Bundan beş sene sonra bir sorunsal haline dönüşecek aslında bana göre çoktan dönüştü , fakat bu durumu medya ve basın dikkate almıyor bu konuları işlemiyor. Oysa bir sorunu görmemek sorunu içinden çıkılamaz bir sorunsal hale dönüştürür.

Bu arada geçen gün bir gazete bisiklet ile ilgili bir haberi manşetten verdi. Birden içimden bir sevinç duygusu yeşerdi oh be dedim sonunda bisikleti gördüler. Haberin devamını okuduğumda Haşim işcan Bisiklet çarşısında çıkan yangını haber yaptıklarını fark ettim. Felaket haberi oldu mu balıklama bir manşetleme söz konusu :)

@bisikletebin katılıyorum
Ben Hollanda da bisiklet yollarının açılması meselesinin çocuk ölümlerinin yüksekliğini daha aşağılara doğru çekmek için olduğunu videodan öğrendiğim de şaşırmış ve "çocuklar a verdikleri değere bak" demiştim.
Aynı şekilde ABD de kıyamete hazirlananlarin okul otobüsü nu taşıma aracı olarak seçme nedenlerinin de "trafikte ki en sağlam ve güvenilir aracın okul otobüsü olması" da bunu göstermişti...

Sonuç olarak bunlar okuyan düşünen eleştiren konuşan ve doğru şekilde yönetilen toplumlarda ortaya çıkıyor. Biz insanlara trafikten tek çıkış yolu nun bisiklet olmasını ogretemiyoruz .
19 yaşındaki çocuklara "ünv. Kazan araba alacağım" dememiz bundan değil mi?

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
keşke buralarda da olsa bu tür etkinlikler

• Beğen
Tepkiler: alper 76
Burası belki yeri değil ama açtığım konular neden onaylanmıyor....

@Çağdaş78
Şalvar sansürü yer bence, en iyisi mumya gibi şerit kumaşa sarınmak, tepeye de huni

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Az önce bir web sitesinde tesadüfen gördüm. 2016 yılında İzmir'de buna benzer bir etkinlik yapılmış.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: alper 76
@Ilter Elmas oooo çok ilginç miş ... Hiç duymamış tim

İzmir işte İzmir!! Canım İzmir in...

Şu sıralar böyle bir şey mersin de yapılsa herhalde ya çıplak ya da mayo+terlik ile katilirdim... Sicaaaak!!!

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Geri