Scudo Sports

Londra'nın geleneksel kostümlü bisiklet turu

@Çağdaş78 mesela şerbetçi canlandı gözümde ... Sırtında teneke vs.. ya da Yahşi batı daki gibi macınciaa diye bir macuncu :)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Scudo
Bisikleti sahiplenmek bisikleti ülke olarak benimseyebilmek benimsetebilmek. Gazetelerde radyolarda tv lerde Bisiklet ile ilgili hiç bir haber yapılmayan bir ülkede bisikletin gözardı edilmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bisikletin neler kazandırdığının farkında olan ülkeler bisikleti ulaşım aracı olarak çoktan benimsetip tavsiye edip halkına aşıladılar. Bizde Bisiklet hala karne hediyesi çocukluk hatırası olarak algılanıyor. Büyük bölümde bu düşünce böyle.

Biz normal bisiklet turu yapalım yeter. Ecnebi kardeşlerimiz işi fantezi aşamasına taşımış. Üryan sürülen bisiklet organizasyonları da yapıyorlar. Çok da şeetmemek lazım :)

@bisikletebin Katılıyorum, çocukken binilen bisikletin büyüyünce algısı da farklı oluyor. Bunun kültür olması da böyle güzel bir paylaşım haline gelmesi de bu ellerde biraz zor gibi görünüyor. En azından araba! araba şimdi de motor motor! telefon! telefon! diye ölen tüketim manyağına dönen insanımıza bunu anlatmak cidden zor.

Forumda bile biraz algısı geniştir diye böyle bir başlık açınca insanların (pardon ibiskletçi insanların) bakış açılarının darlığı daha bizde bu işin olmayacağını gösteriyor. O zaten zor da . Bazı larında algı da yok! asıl ilginç o!

Evrope bizim bisiklet yollarını kıskandığından, "anasını satim bizde bisiklete kostümlü bineriz alem bisikletli görsün" demiş olabilir. Yoksa böyle bir absürtlüğün başka bir açıklaması olamaz..

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Bence biz bisiklete böyle de bineriz öyle de demişlerdir... absürd bulmuyorurm
yol kenarına arabayı çekip kapıları açan ve göbek atan şişko amcalar bana daha absürd geliyor, ya da piknik masası varken çime yayılan sülale modelleri...

@alper 76 bey şu anda kimsenin kimseyi görecek, duyacak hali yok.At gözlükleri ile dümdüz ve tam sürat ilerliyoruz. (Amacımızda pek belli değil yada seçimimiz değil aslında ).Önce biraz yavaşlamamız , sonra gözlükleri çıkarmamız lazım. Tabi alabiliyorsa keyif alması lazım.(Keyif ile zevki kastetmiyorum.)

@Çağdaş78 hocam bu iş zaten buradan ne olcak bu ülkenin hali? ne doğru gider... Ben de zaten karamsarım bir O -HAL durumları var...hiç girmeyeyim

@alper 76 bey şimdi hava güzeldir sizin orada .Çık şöyle balkona,al eline bir içecek , kafanı dinle . Ölümlü dünya, en azından arada keyfini yapalım :)

Yapıyorum zaten dostum, bu gün yağmur yağdı. Yarın oradayım canım izmirimi özledim. ne güzel yerlerimiz var... ancak CAHIL olmak lazım cahil, hayat bize zor geçiyor. Çok acıyorum üzülüyorum ülkeme, halimize. Her yer gittikçe beton... her yer gittikçe öküz doluyor üredikçe de ürüyorlar...
salla be yaw... dediğin gibi, sevgiler selamlar

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Görüyorsunuz adamların bisikletleri hep eski, Avrupa bitmiş, ahlaksızlar sarhoş olmak için, etekle bisiklete binmek için bahane üretmiş resmen...

Bazı şeyleri seyretmek güzeldir. Geçen gün çok ünlü bir sanatçımız instagramından trafik sorunu diye bir resimli paylaşımda bulunmuş. Resmin altına çözüm bisikletli ulaşım, refah düzeyi yüksek ab ülkelerinde bisikletli ulaşımın kullanılıyor olması tesadüf değil hükümet politikasıdır yazdım. Biraz daha bisikletin faydalarından bahsettim.Sanatçılarımız bisiklete binmeyi teşvik ederlerse seviniriz yazdım. Yorumumu silmiş. Hem trafikten dert yanıyor hem çözüm yorumunu siliyor. Müzik veb siesi sahibi olarak kendime şu soruyu sordum " Ben bunların müzik haberlerini yaparak neden bunlara destek oluyorum dedim."

Sorunu gören çözümü sununca ya aman banane deyip kendini geri çekiyor. Bu sanatçı düzeyde de böyle halk düzeyinde de böyle. Mesela basına gazetelere bisikletli ulaşımın aktif olması için yazabilen herkesin haber sitelerine gazete sitelerine destek talebinde bulunmalarının gerekliliğine vurgu yapmış olsam da 1 kişi den ses çıkmadı.

Gazetelerde bisikletli ulaşım yada bisiklet kullanıcılarının karşılaştığı sorunları yazan hiçbir haber yazı makale bulamazsınız. Medyada göremezsiniz. Radyolarda duyamazsınız. Bisikleti konuşmamak yazmamak için sözleşmiş olsalar bu derece ahenk içinde hareket edebilirler miydi?

@bisikletebin çevrede Gerzek çok dostum ne yaparsın?
Ben de aynini söylediğimde sorunun tek çözümü olduğunu anlattığım ve örnekleri nin o Hollanda olduğunu söylediğimde "bisikletle kafayı yemiş" bakışları alıyorum.

Bir fotoğraf daha atayım insan baktıkça içi açılıyor ooohh!Tweed+Run+Poster+2017.jpg

Bishu 2016 fotoğrafları
161203_1106.jpg 161203_1043.jpg
161203_0870.jpg 161203_1043.jpg 161203_1167.jpg 161203_1585.jpg 161203_1168.jpg

161203_1664.jpg 161203_0364.jpg 161203_0940.jpg 161203_0361.jpg 161203_1234.JPG

2016 Londra
tweed-run-2016-1378.jpg tweed-run-2016-0495.jpg tweed-run-2016-1791.jpg tweed-run-2016-2627.jpg tweed-run-2016-0880.jpg tweed-run-2016-0489.jpg tweed-run-2016-1983.jpg tweed-run-2016-0605.jpg tweed-run-2016-1759.jpg tweed-run-2016-0580.jpg L1040586.jpg

Dosyalar

• 161203_1168.jpg
    161203_1168.jpg
    43,2 KB · Okunma: 5
  • 161203_0361.jpg
    161203_0361.jpg
    45,4 KB · Okunma: 5
  • 161203_0364.jpg
    161203_0364.jpg
    36,5 KB · Okunma: 6
  • 161203_1664.jpg
    161203_1664.jpg
    44,6 KB · Okunma: 6
  • 161203_0870.jpg
    161203_0870.jpg
    20,6 KB · Okunma: 8
  • tweed-run-2016-0880.jpg
    tweed-run-2016-0880.jpg
    43,8 KB · Okunma: 6
İrlandalı tatlış bir bisiklet sporcusunu takip ediyorum. Benim takip etme sebebim yaptığı antrenmanlarla ilgili bilgileri ayrıltılı bir biçimde paylaşıyor olması ancak kendisi neredeyse her hafta bir yarışta. 9/5 bir ofiste çalışıyor ve artan zamanlarında bisiklet sürüyor ancak bir antrenörü dahi var ve işi tabi ciddi boyutta yürütüyor. Yaşadığı şehirde bir takımları var, o takımla "kadın" takımında sürüyor. Toplam nüfusu İzmir kadar olan bu ülkede profesyonel olmayan bir bisikletli her hafta yarışacak bir yarış bulabiliyor. Şehirlerinin boyutları tahminen büyük şehirlerimizdeki ilçeler kadar yokken birbiriyle rekabet eden takımları bile var. Çok değişik hissediyor insan.

Bilgiye değer veren toplumlar ilerliyor ve gelişiyor bu sayede eleştiren ve üreten haline geliyor ve dünya sahnesinde mücadele ediyor lar. Bu durum yanında kültür sanat ve sporu da getiriyor.
2.. Dünya savaşı sonrasında Avrupa bilim çevresinde birleşmeye karar veriyor ve CERN bu şekilde kuruluyor.
Sonuç: internet ilk kez CERN de kuruluyor, olmayan elementler in yapılabildiği yeni bir element ler tablosu ortaya çıkıyor ve bu gün kullandığımız teknoloji nin temeli atılıyor.
Daha ilginç olan çalışmalar sonucunda elde edilen bilgiler in sadece %20 di bilimsel amaçla kullanılıyor. Gerisi ticari ve günlük hayata faydası olan ürünler olarak dönüyor.

Hepsi birbirine bağlı şeyler, bilim-ozgurluk-sanat-kultur-uygarlik

Sonuç daha mutlu uygar ve zengin, geleceğe umutlu bakan insanlar

Muhteşem bir ülkede yaşarken biz daha iyisini hak ediyoruz diyorum...

Bana buna mı takıldın veya yobazın tekisin falan diyebilirsiniz ama o bayrağın üstüne oturmaları normal bir şey mi?

Konu bu değil haklısınız ama ben bunu hoş karşılamıyorum. Sizin görüşünüze de saygı duyarım.'Bayrak, milletlerin şerefidir. Ne olursa olsun yere serilemez ve çiğnenemez.' (1922)

Görünce ya da bir yerde karşılaşınca onlara söylersiniz ... Ne diyeyim:)

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@KüçükGiant
Herkesin bayrağa yaklaşımı farklıdır. Kimisi iç çamaşırında kullanmayı normal görüyor, kimisi ise nasıl katlanması gerektiğini yasayla belirliyor.

Geri