Scudo Sports

Londra'nın geleneksel kostümlü bisiklet turu

alper 76

Forum Bağımlısı
Tepki
1.737
Bisiklet
Scott
sözcü gazeteci 19.mayıs 2017 (bu gün) haberi
(link)

Londra da her yıl mayıs ayında "en güzel giyinen bisikletli" seçiliyor. Yüzlerce bisikletseverin katıldığı etkinlik yaklaşık 19 km sürüyor. Şehrin önemli görsel mekanlarını önünden geçiliyor, bir çay molası veriliyor ve piknik ile etkinliğe son veriliyor. Amaç beraberlik, stres atma ve bisiklet severlerin birlikte bu mutluluğu birlikte paylaşması olarak özetleniyor.

web:
(link)

static1.squarespace.com.jpg 1..jpg 2..jpg 5.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 17.jpg
12.jpg 18.jpg 19.jpg

Bunu aslında "avrupa bizi kıskanıyor" başlığı altına eklemem gerekliydi ama açtık bir kere ...

4..jpg 6.jpg 10.jpg

Aynı etkinlik başka şehirlerde de yapılmış mesela
TOKYO1.jpg 2.jpg 3.jpg 4..jpg 5.jpg 6.jpg

Dosyalar

• 4..jpg
    4..jpg
    84 KB · Okunma: 22
  • 12.jpg
    12.jpg
    82 KB · Okunma: 23
  • 18.jpg
    18.jpg
    24,4 KB · Okunma: 22
  • 19.jpg
    19.jpg
    42,6 KB · Okunma: 21
Scudo
abi çok iyi ya kalite kokusu buralara kadar geldi..:) fakat şu ön tekeri büyük olan bisiklete binerken,seleye otururken nasıl bi yöntem kullanıyorlar merak ettim doğrusu devrilme tehlikesi sezdim sanki birazda güvensiz geldi bana ama bi yerlerde kullanan birisine denk gelirsem mutlaka deneyeceğim...iyi bir paylaşım olmuş tebrik ve teşekkür ederim @alper 76

NEW YORK 2011
1.jpg 3.jpg 4.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg

londra 2015 etkinliği
instagram vs hesabı varmış ilgilenen oradan da fotoları takip edebilir. Çok hoş gerçekten adamlar hayata sevimlikil sıcaklık ve renk katıyor..... biz iki kadın gözüktü diye video kaldırıyoruz1.jpg 2.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg

13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

Dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    45,5 KB · Okunma: 14
  • 3.jpg
    3.jpg
    62,8 KB · Okunma: 13
Koca tekere bayildim:koptum:

2015 den fotolar
İnsanların böyle beraberce mutluluğunu görmek çok hoş1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg
Ben en çok hamaktaki elemana özendim doğrusu...

ah! amanın kadın bacağı gözükmüş silelim patron! pardon!

IMG_2577.jpg

Bu arada "en iyi giyimli kadın ve en iyi giyimli erkek" ödülü var. Her isteyen değil önceden katılım gerekiyor. kollardaki numaralar sanıırm katılımcı numarası. Belki şehir turuna isteyen katılıyordur bilemiyorum ama görsel olarak müthiş bir etkinlik

@Kuzey Ege ne diyorsun abi bu konuda ?

@alper 76 bizim buralarda yemez abi. Bisiklet avrupada hayatin bir parcasi olmus.
Biz marka ve nitelik anlaminda avrupanin kat kat ilerisindeyiz. Onlarda bu kadar detaylara takilmak yok. Burda yol bisikleti kullanip pedal duz olunca ikinci sinif bikeci muamelesi goruyorsun. Tayt giymeyip kask takmayinca bisikletci yerine bile konmuyor insanlar.
Bu kadar sekilci bir toplumda olmaz abi boyle etkinlikler.

:D Tımarhaneden kaçmışlar gibi adeta :D

Londra tımarhanesi geleneksel bisiklet turu :D

Tablolar her zaman güzeldir. Ressam görüneni çizer, boyar, tuvale sığdırır.. Tablolara takılarak kendi ülkemizi kötülemeyelim. Her toplum bir değildir ve topluma göre insanın değeri kıyas edilemez. İnsan her zaman değerlidir.
Ülkemizde de güzel etkinlikler olmaktadır. Etkinlik ve mutluluk kavramını belirli bir toplumun yaptığı belirli bir şeye göre de kıyas edilemez. O nedenle bu arkadaşların yaptığı bu etkinliğe bakarakta ülkemiz hakkında kötümser konuşmamak gerekir. Bu cümlem özneldir. Katılıp katılmamak seçimseldir.

Yapılan etkinliği yinede elbet tebrik ediyorum. Kaynaşma anlamında güzel bir fikir. Bizim etkinliklerimiz şa şa lı olmasa da en az bu kadar da güzeldir. Nice arkadaşlarımız var bu işi büyüteceklerine inanıyorum.

Yanlız amaç beraberlik, eğlence ve birlikte aynı paydada olma. "Güzel giyinen" derken şık insanlar var göründüğü üzere

@Love The Wind in dediği gibi hayvanlar ya da hayvanat bahçesi kackinlari yok
Görüldüğü üzere ilginç olmak için değil "beraberlik ve güzellik için" oradalar. Görebilmek gerek

@AF1L1YALN1Z burada toplum mu yargılandı? Ben mı yanlış anladım?
Ben takdir ediyorum iyi yapıyorlar. Bizde yok bu kafayla zor olur... Bu benim ülkemi halkimi sevmediğim anlamına da gelmez . "Güzel iyi" diyetek değil, iyiyi görmek kendimizdeki eksikleri eleştirmek le gelişir ilerleriz.

@Kuzey Ege ya da tayt giyince uzaylı, Bisan a binince gariban, Passat CC ile ADAM! Oluyoruz.
İyi ki varsın dostum,

Bu gün Queen "ride my bicyle " videosunu forumda paylaştım. 80 lerde yayınlanmış bilinen bir şey olmasına karşın kaldırıldı... Ne diyeyim şimdi?!???

Wiggins i seçemedim:D

Batı dünyası gerçek bir kültür üretim makinesi.

"Toplumsal sözleşme" meselesini çözmüşler. Artık ortak paydalarda rahatça birleşip kültür yaratiyorlar.

Bisikleti sadece mekanik bir alet olarak icad etmekle kalmıyorlar. Bunun etrafında bir de kültür oluşturuyorlar.

Edit: Bir cümle sildim.

Büyük tekerlinin adı penny-farthing
ingiliz bozuk parası penny ve farthing e benzetmişler tekerlerin büyüklüğünü.

çok ta hızlıymış yarışları var avustralyada vb.

• Beğen
Tepkiler: cngz ve Rocketman
Ben bisiklete değil de yuzlerdeki mutluluk ve huzur a takıldım. Düzgün pırıl pırıl giyinip gelmiş ler mis gibi ortam.

Bizde nasıl olurdu diye düşünüyorum 2 gündür

Ama şık kıyafetler konusunda aklıma birşey gelmiyor...

İngiltere hiç merak etme digim bir yerdi taa kı şu etkinliğe kadar....

@cngz Ankara damı iptal. İnanılmaz derece de üzüldüm :(

Konuyla alakalı bir şeye daha dikkat etmek isterim ki; kıyafetler eski dönemleri çağrıştırıyor. Ben insanların mutluluğunun, gelişmişliklerinin ve gelişmeye devam ettiklerinin yanında eski kültürlerine de ne kadar sahip çıktıklarını görebiliyorum. Harika bir şey.

• Beğen
Tepkiler: cngz ve alper 76
Kıskandım. Keşke burada da böyle etkinlikler olsa.

• Beğen
Tepkiler: alper 76
Geri