Geçen sene Kurban bayramında Muğladan başlayıp Akyaka, Ekincik, Dalyan, İztuzu, Sarıgerme, Fethiye, Ölüdeniz, Faralya, Kabak koku,
Dalaman, Göcek, Saklıkent, Patara, Kalkan, Kaş, Kekova, Demre, Fethiye, Olympos, Kemer rotasını izleyerek Antalyaya kadar gittik. Ekincik, Sarıgerme ve Ölüdenizde kampingde kaldık. Kalkanda nefis manzaralı bir otelde, Kaşta arkadaşımda, Olimposta Ada pansiyonda kaldık. Olympos ve Çıralıda kamp yapma olanağıda var. Yollarda yokuşlar var ama ciddiye alınacak boyutlarda değil. Bir süre sonra alışıyorsunuz pedal çevirmeye. Likya yolu konusunda ciddi bir bilgi kaynağı istiyorsanız Kate Clow un yazdığı Likya Yolu kitabını okuyun. Kitabın aslı İngilizce ama Almanca ve Türkçesi de mevcut. Ben şu anda aynı yazarın The Kaçkar adlı ingilizce kitabını okuyorum ve çok beğendin. Aynı yazarın St. Poul Road isimli bir başka kitabı da var.
Lykya yolu Garanti bankası tarafından tabelalarla işaretlenmiş ama bu yolu yürüterek aşanlardan yolda ayrıca Kate Clow tarafından yapılmış ve çok daha kapsamlı işaretleme tabelaları olduğunu öğrendim.
Yaptığımız turla ilgili izlenimlerimi ve fotoğrafları
bisikletgezgini.blogspot.com adresinde bulabilirsiniz