Scudo Sports

L'etape Türkiye by Tour de France - İstanbul 19-20 Ekim 2024

Scudo
Fena yağmur yağıyor yarın yerler ıslak olacak gibi görünüyor

• Üzgün
Tepkiler: TeamO2.cc
Ben kiti alırken sordum, arabamızı yarış öncesinde tesisin otoparkına park edebilirmişiz.

Yarışta yağmur yeme ihtimalimiz yok gibi ama yerlerin ıslak olacağı muhakkak. Sabah güneşli gösteriyor ama o güneş ne kadar yolları kurutur yarın göreceğiz 😄 Herkese kazasız, belasız, eğlenceli bir yarış diliyorum.

Yarın beykoz yağışlı gösteriyor ama saat kaçta yağar bilemiyorum, Istanbul için local shower böyle havalarda her an yağıp her an durabilir, hiç belli olmaz

Havada bulut yok, ama yerler ıslak şu an. Start noktası 8° ona göre

Tüm katılımcılara başarılar 🙏🏻

Evde olanlara da bir soru, Tv'de canlı yayın bu sene de var mı acaba, varsa hangi kanal?

Tüm katılan arkadaşlara rahat ulaşım ve kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Bu sunucu kadını nereden bulmuşlar yahu :D elindeki kağıttan not okuyan ilkokul öğrencisi gibi, tour de france'ı telafuz dahi edemiyor. Liyakatsiz deniliyordu hep ama gerçekten çok kötü durum.
Ülkemizde bisiklet yollarımızın yapılması ile birlikte herkes bisiklete binmeye başlamış, hiç haber vermiyorsunuz valla teessüf ediyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Rezalet bir organizasyon ya. Kaç tane koşuya katıldım benzer organizasyonlar ama bu kadar kötüsüne denk gelmedim. O konulan ulaşım seferleri yanlış. 6 da Mecidiyeköy'de salak gibi soğukta bekledim Instagram'da bir baktım post değişmiş. Saat 6 yazmıyor sadece 5:20 kalmış. Ulan 5:20'de orada olmam için 4:30'ta kalkmam lazım. Bu ne saçmalık. Ayrıca son dakika 6:00'da olanı kaldırmak nedir. Zaten bunu kendi sitelerinde değil Instagram'da paylaşmaları da saçma. Yarış programı için de aynı durum. Allah bilir rotada dönülecek yerler vs. De doğru duzgun belli degildir. Gidemedim özetle. O kadar gidip kitleri aldık, bir ton hazırlık, bilmem ne, boşa gitti. Çok sallama bir organizasyon ya. Bu kadar lakaytlik olamaz, olmamalı. Koskoca l'etape bir de, kıytırık belediye koşuları bile daha iyi organize oluyor açıkçası. Çok canım sıkıldı. Bütün haftasonum rezil oldu.

Turkiyenin pogacar i gokhan uzuntas,tebrikler kendisine,

Kısa parkura katıldım, geçen senekine göre daha iyi bir organizasyondu bana göre.
- Beykoz ormanı bence iyi bir seçim olmuş, park işi sorun olmadı. Ayrıca ormanın içinde olduğu için heralde gördüğüm en iyi expo alanı burasıydı diyebilirim. Sponsorlarla dolu doluydu.
- Buranın kötü yanı ise start kısmıydı. Hem direkt sert bir iniş ve sonrasında yokuş vardı hem de yol bir kaç metrelikti. Üstelik bir de zemin kaygandı. Zaten çıkışta bisikletten inip çıktık.
- Yolun yarısı (köprü kısmı) rahat sürüşlü, yolların kısmen kuruduğu şekilde geçti. Ama diğer yarısında ciddi tırmanışlar vardı ve zorladı.
- Yağmur yağmadı ama Beykoz'un olduğu kısımlar ve özellikle Acarkent sonrası bayağı ıslaktı yollar güneş almadığı için.
- Beslenme noktalarında pek bir opsiyon olmasa da yeterli sayıdaydı.
- Bir kaç tane kaza yaşanmıştı, ambulanslarla müdahale edildiğini gördüm. Özellikle Avrupa'ya geçiş öncesi 8-10 tane bisikletçinin kazaya karıştığını gördüm. Umarım ciddi bir yaralanma yoktur.
- Ulaşım konusunda yukarıdaki arkadaşın bahsettiği konu bana da garip gelmişti, benim de aklımda 6 diye kalmış ki fazla erken geldi bana. Geçmiş olsun, bu konuda organizatör firmanın iletişime daha açık olması lazım. Beykoz Spor Ormanı netice itibariyle köprüye yakın ama merkezi bir yer denemez, bu konuda araçla veya sürerek gelmeyenleri düşünmeleri gerekirdi.
Özetle rota geçen senekine benzese de bence daha keyifli bir rotaydı.

Kısa parkura katıldım, geçen senekine göre daha iyi bir organizasyondu bana göre.
- Beykoz ormanı bence iyi bir seçim olmuş, park işi sorun olmadı. Ayrıca ormanın içinde olduğu için heralde gördüğüm en iyi expo alanı burasıydı diyebilirim. Sponsorlarla dolu doluydu.
- Buranın kötü yanı ise start kısmıydı. Hem direkt sert bir iniş ve sonrasında yokuş vardı hem de yol bir kaç metrelikti. Üstelik bir de zemin kaygandı. Zaten çıkışta bisikletten inip çıktık.
- Yolun yarısı (köprü kısmı) rahat sürüşlü, yolların kısmen kuruduğu şekilde geçti. Ama diğer yarısında ciddi tırmanışlar vardı ve zorladı.
- Yağmur yağmadı ama Beykoz'un olduğu kısımlar ve özellikle Acarkent sonrası bayağı ıslaktı yollar güneş almadığı için.
- Beslenme noktalarında pek bir opsiyon olmasa da yeterli sayıdaydı.
- Bir kaç tane kaza yaşanmıştı, ambulanslarla müdahale edildiğini gördüm. Özellikle Avrupa'ya geçiş öncesi 8-10 tane bisikletçinin kazaya karıştığını gördüm. Umarım ciddi bir yaralanma yoktur.
- Ulaşım konusunda yukarıdaki arkadaşın bahsettiği konu bana da garip gelmişti, benim de aklımda 6 diye kalmış ki fazla erken geldi bana. Geçmiş olsun, bu konuda organizatör firmanın iletişime daha açık olması lazım. Beykoz Spor Ormanı netice itibariyle köprüye yakın ama merkezi bir yer denemez, bu konuda araçla veya sürerek gelmeyenleri düşünmeleri gerekirdi.
Özetle rota geçen senekine benzese de bence daha keyifli bir rotaydı.
Kopru gecisini kaldirmalari lazim rotadan bunu yaparlarsa çok daha rahatlar organizasyon. Expo alani icin beykoz spor ormani çok rahat. Start finish gene orasi olmali kesinlikle. Kopru gecisi yarisi zorlastiriyor organizasyon olarak.

Instagramda Bostancı kaynarca arasında grupla antrenman yapan Sevket Ozer i takip ediyorum. Bugün yarışta düşmüş ya da anladığım kadarıyla düşürülmüş. Kendisi Yunus Özdemir in bir postunu paylaşmış. Yunus'un paylaşımına göre Gökhan Uzuntaş şahsi bir meseleden sebep peletondan birini kasıtlı düşürmüş ve peletonda bu sebeple 3 kişi düşmüş. Yunus'un sağ kolu çatlamış.

Bisiklet yarışlarından zaten korkup hiç bulasmiyordum. Bu durum beni iyice korkuttu. Aynı zamanda bisiklet süren herkes benim nazarımda iyi insandır argümanım zarar gördü. Tabi çok az şey bildiğim için daha fazlasını bilen varsa neymiş ne değilmiş anlarız.

Son düzenleme:
Instagramda Bostancı kaynarca arasında grupla antrenman yapan Sevket Ozer i takip ediyorum. Bugün yarışta düşmüş ya da anladığım kadarıyla düşürülmüş. Kendisi Yunus Özdemir in bir postunu paylaşmış. Yunus'un paylaşımına göre Gökhan Uzuntaş şahsi bir meseleden sebep peletondan birini kasıtlı düşürmüş ve peletonda bu sebeple 3 kişi düşmüş. Yunus'un sağ kolu çatlamış.

Bisiklet yarışlarından zaten korkup hiç bulasmiyordum. Bu durum beni iyice korkuttu. Aynı zamanda bisiklet süren herkes benim nazarımda iyi insandır argümanım zarar gördü. Tabi çok az şey bildiğim için daha fazlasını bilen varsa neymiş ne değilmiş anlarız.
Rekabetin olduğu yerde gereksiz hırs da oluyor.

Gökhan Bey’i yarışlardan tanırım, kendisiyle laflamışlığım da vardır. “Şahsi bir sebeple kasıtlı düşürmüş” lafı hoş değil ve ispat gerektirir. Yunus Bey’den olayın devamını bekliyoruz..

Amatör yarışlara para ödülü konulursa o iş amatörlükten çıkar. Tabii olaya bizim gibi amatör olarak bakmayanlar mevcut ama bu tip organizasyonların daha amatör ruhla yapılması lazım. Ben bugüne kadar granfondolara 3 defa katılabildim ve bu bilinçle bu coşkuyla katıldım. Kimseyi rakibim olarak görmedim, kimseye de rakip olmadım. Parkurdan ve grup sürüşünden keyif almaya baktım. O yüzden katılım sayısı yüksek olan organizasyonlar beni hep korkutmuştur. Bir de dikkatimi çeken bir şey var, neredeyse tüm granfondoların start anı en önde hep aynı yüzler var, az başka başka yüzler görsek tanısak ona da fırsat yok galiba, neye göre hangi kritere göre düzenleniyor bilmiyorum.
Kazaya karışan herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

• Beğen
Tepkiler: CSA
Geri