Scudo Sports

Le Tour De France 2009

Tur başladığından beri ilk defa Lance Twitter sayfasında bugün hiç bir mesaj yazmamış. Bu acaba bugün koşulacak etaba farklı bir konsantrasyon mu?

Scudo
@gurol

Yemez; Johan onun kadar fanatik. Ama kızmış ta olabilir. Çünkü Johan'ın yarıştığı zamanların fotolarını atmış dün :)

Mustafa bey ve değer bir kaç arkadaşlarının yazdıklarına güveniyorum. çok çiddi bir şekilde beni bilgilendiriyorlar. yurumlarınız benim için değerli teşekkür ederim
voigt feci düştü, bugün bir haber alabiliriz umarım.
en güzel görüntüde lance nin arkasına bir kaç saniyede olsa takılan frank tı.

ayla abdan

@Aybars Öge Sürücü

Yeni sponsorlar buyuk ihitmal ile livestrong , nike ve oracle olacak.Bruynell'in gelecek sene L.A nin takiminin yoneticisi olacagida kesin gibi birsey cunku vino'nn Bruynell den bagimsiz astana ya donecegini aciklamasi Bruynell ile astana nin iplerini kpardi.Vino'nun aciklamasi onun icin bir bakima bahane oldu cunku L.a nin takimi icin glcek sene astana'yi zaten birakirdi.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
Bu sene bile Lance'ın dönüşüyle ilgili bir sürü spekülasyon yapıldı. Biz bile bu platformda ,acaba kazanmak için mi burada, yoksa sadece kanser mücadelesine dikkat çekmek için mi burada , ya da tour'a dönmesinin bambaşka bir nedeni mi var diye yazdık çizdik .
Acaba seneye de tour'da olmak istemesinin gerçek nedeni ne? Gerçekten bir kere daha kazanmayı mı düşlüyor? Gerçekten bir kere daha kazanacağına kendi de inanıyor mu? (Ki bence inanıyorsa başarır diye düşünüyorum) Yoksa seneye gelmesinin bilinmeyen bir nedeni de olabilir mi?
Sevgiyle
gökalp

• Beğen
Tepkiler: ayla abdan
@gökalp öztürk

Politik kariyeri icin isminin tekrar one cikmasini istemesi olabilirmi ?Tdf bunun icin en buyuk platformu olusturuyor.

Bütün sarı mayo adayları ön gruplarda toplandı..
Harika bir etap oluyor.
Böyle giderse çok büyük kapışmalar izleyeceğiz..

17. yarış sonunda,

1 021 Alberto CONTADOR AST 72h27'09'' 00''
2 031 Andy SCHLECK SAX 72h29'35'' 2'26''
3 036 Frank SCHLECK SAX 72h30'34'' 3'25''
4 022 Lance ARMSTRONG AST 72h31'04'' 3'55''
5 023 Andréas KLÖDEN AST 72h31'53'' 4'44''

Ve Frank Schleck etabı alır sarı mayo hala Contador da...Finişe Schleck kardeşler ve Contador üçü bir geldiler.Son 30km içinde baya gruplar oluştu bir süre yalnız pedallayan Lance de finişe Nibali ile geldi.
Eğer TT de yakın takipcilerinden Contador a önemli bir zaman farkı gelmezse tur sonunda sarı mayo Contador da kalacak gibi geliyor bana :) .

Contador'un başına olmadık bir şey gelmezse (kaza,hipoglisemi vb..) sarıyı aldı diyebiliriz artık.Şimdi planları artık podyumu üçleyebilmek. Zor bir hedef. Klöden bugün son tırmanışı kaldıramadı ama zaman karşısı iyidir ve farkı kapatacaktır. Lance'in de en azından Schleck'lerden iyi olduğunu biliyoruz. Bu durumda Mont Ventoux da çok iyi bir taktikle (hatta Contador bile Lance'e çalışabilir orada) Astana Paris'te şov yapabilir. Zaten son haberlere göre Astana intihar etmekte ısrarcı olduğuna göre bu onlar için süper bir son olacaktır. Bir daha böyle bir takım zor kurulur.

@Mustafa ÇAKAR

Ben de aynen öyle düşünüyorum beklenmedik bir şey olmadıkça ve TT de yakın takipcilerinden önemli bir fark yamedikçe Contador sarıyı almış demektir...

• Beğen
Contador bugün Schleklere yaptığı atak ile resmen "benimle oynamayın ikinizide bitiririm" imajı verdi. Yani bırakmak için bir atak değil gibiydi hemen oturdu selesine.

Etabın sonundada sürekli Frank ın kalçasına dokunarak ve el ile işaret ederek " sen etabı al tur zaten benim" mesajını açıkça vermiş oldu.

Kloden e gelince bence çok akıllı bir davranış ile yarınki zamana karşı etabı düşünerek Andy nin son atağına cevap vermedi.

Bugün Schlek kardeşler yokuşlarda kendilerini gereksiz yere öldürdüler kanısındayım.

Yarın zamana karşıda ciddi zaman kaybedeceklerdir.

Bugünün yıldızı ise kesinlikle Hushovd idi...

@Oksal Özdöl

Sondan bir onceki cikis olan "Col de Romme" de Wiggins'i silkelemek icin Schleck kardeslerin yaptigi atak Astana'nin da isine yaradigi icin cevap verdi .Ama Son cikista Contador'un yaptigi atak cok gereksiz .Bruynell'in etap tan sonra soylediklerine bakalim: "Contador'un o atagi yapmamasi gerekiyordu .Eger atak yapmasa idi 1. 2. ve 3. sirada olacaktik simdi 1.4.ve 5. siradayiz"...Belki Schleck'leri geride birakmak istedi ama olan Klöden'e oldu takip edemedi ..
Schleck'lerin kendilerini yokusta oldurduklerine katilmiyorum cunku yarin zamana karsi yapilacak yarista Wiggins'e karsi kaydecekleri zamani goz alarak bugun atak yaptilar.Son olarak bugun den sonra c.tesi gunu bir dag etabi var.Bunlar da Wiggins'e karsi atak yapacaklari en iyi zaman .Klöden ve Wiggins'e fazla zaman kaybetmezler ise c.tesi en azindan Wiggins'e karsi zamani telafi ederler..
C.tesi de bugunku gibi bir senaryo olabilir.

• Beğen
Tepkiler: yasin cb
COntadorun yaptığı ve Klöedeni kopartan atak Astana takımında tansiyonu yeniden yükseltmiş.

Bruyneel etap sonrası "atağın çok gerekli olduğunu düşünmüyordum bizim için 1.2. ve 3. sıralara sahip olmak yeterliydi ve esas en yakın GK rakibimiz Wiggins le zaten zaman farkını açmıştık" demiş.

Lance ve Bruyneel'in takım kurma çalışmalarını resmi olarak açıklamaları sonrası işler iyice kızıştı demek ki, yarın ki duruma göre Mont Ventoux da çok acayip şeyler olabilir :)

• Beğen
Tepkiler: STORMER
Oksal, Contador'un o atağını görünce direk "intihar" dedim. Contador orda Kloeden'i tempodan düşürdü ve 2 dakikadan fazla fark yemesini sağladı. Ama anlamı çok net ve basit. Bence o atağıyla Contador dedi ki "Hey Johan ve Lance, ben tek başıma da bu turu kazanırım, sizin 1-2-3 planınızı da böyle bozarım".

Baris'a katılıyorum, yorulduysa herkes yoruldu. Dolayısı ile yarını ortalama eşit etkiler. Ama bir gerçek var arkadakilere 2 dakikadan fazla fark atıp yarın kaybedeceklerini kapatmış oldular. Böylelikle büyük ihtimalle yarınki etap da Cancellara'nın oldu.

Son inişte Nibali muhteşemdi. Hafif biri olmasına rağmen apexleri çok iyi alıyordu ve Lance'in gerisinde olduğu halde hemen yakaladı. Lance tek olsaydı daha fazla zaman kaybederdi. Lance arkada epey yattı hatta bir ara Nibali el kol hareketi ile Lanci önüne aldı. Bu Lance'in ne kadar yorulduğunu gösteriyor. Normalde yardımlaşıp öndekilere yetişmeye çabalaması lazım.

Wiggins ve Contador yarın diğerlerine karşı süre kazanacaklar. Bugünkü etaptan önce Kloden için de bunu söylemiştim ama etabın sonundaki halini görünce artık diyemiyorum. Nibali de diriydi, o da umduğumdan iyi süre verecek gibi.

Yarın ilginç olacak.

Bu arada Cumartesi günü, Contador son 3 km'de kapatıp gidecek. Herkes de seyredecek.

@Mustafa ÇAKARArtık çok zor Mustafa. Olaylar dışarıya bu kadar yansıyorsa, kimbilir takım içinde neler dönüyordur. Artık ne Contador Lance', ne de Lance Contador'a yardım etmez.

• Beğen
lance ve "ortagi", pazar yerine cevirdiler sanki. sabredemediler mi tur bitseydi de oyle bi seyleri konussalardı? lance zaten elini sallasa ellisi.
bir de contador, kardesleri ite kaka kosturdu. sinir oldum. ya ne dokunuyorsun baskı kuruyorsun, aslansın koçsun işte.
kardeşler neşeli bi şekilde finişi geçiyorlar, contador kafayı eğmiş...
geçen gün de lance aynısını yaptı, tükürdü, eastwood eastwood fotograf verdi..

bi sertlik, atar var bu durumlarda.

yorulma durumlarını anlayamadım aslında, 2:30 dakikalık fark yaratan bi atak bünyeyi yarın için öyle zorlar mı?
eurosport saat kaçta verecek yarın?
seyredelim bi doya doya pilotları...ama evans kayboldu gitti, cav'i de küstürdüler son puan kesme olayından sonra. sastre'den bahsedilmiyor bile.
gerci seneye bu ilk 20 telasa dusurecek bizi demek ki..

Geri