@baris karliEvet bu doğru. Zaten ağır çekimde gösterdiği bir an var. Contador ile konuşularken, bu etap için pazarlık konuşması. Çünkü, eğer zorlarlarsa 2 takım arkadaşı tek olandan zaten etabı alır. Hem Contador'un oradaki amacı süreyi korumak. Etap umrunda da değil.
@TeoremosVallahi yüzde yüz katılıyorum. Bir takımın mensubu iken sürekli kendi gelecekleri ile ilgili açıklamalar yapmaları hoş değil. Şunu da unutmamak lazım, hem Johan hem Lance Astana'dan para almıyor. Dolayısı ile eyvallahları yok. Dilediklerini yapıyorlar. Eğer para karşılığı sözleşmeli olsalardı ne bu tip açıklama yapabilirlerdi, ne takım hakkında başka açıklama. Çünkü kontratlar bağlıyor.
bir de contador, kardesleri ite kaka kosturdu. sinir oldum. ya ne dokunuyorsun baskı kuruyorsun, aslansın koçsun işte.
kardeşler neşeli bi şekilde finişi geçiyorlar, contador kafayı eğmiş...
....
yorulma durumlarını anlayamadım aslında, 2:30 dakikalık fark yaratan bi atak bünyeyi yarın için öyle zorlar mı?..Bu "sen öne geç" olayı kaçan grup içinde genelde olur. Eğer kaçan grup kendi içinde anlaşamıyorsa daha çok olur. Contador için durum basit, der ki "ben öne geçmem, yavaş da gitseniz ben süre avantajına sahibim kardeşim, arkadakilere fark açmak istiyorsanız buyrun.". Sanırım son kazandığı sene idi, Lance'in Basso ile bu muhabbetini hatırlıyorum. "Arkadakilere fark açmak istiyorsan buyur".
Yorulma tabiki göreceli. Mesele 2 dakika fark değil, o farkın açılmaması için harcanan efor. Dünü en rahat bitiren adam Contador ve Andy Schleck. Diğerleri yetişebilmek için daha fazla efor harcadılar.
Tabi ki bunlar yorum, bugün "yoruldu" dediklerimden biri insanüstü bir eforla şaşırtabilir. Geçmişte çok örneği var.