Scudo Sports

Le Tour De France 2009

Scudo
Bu arada şimdi inceleyince farkettim. Geriye -normal koşullar altında- genel klasmanı etkileyebilecek 3 etap kaldı.

ÉTAPE 15 - Pontarlier Verbier 207.5 km dimanche 19 juillet
ÉTAPE 18 - Annecy Annecy 40.5 km jeudi 23 juille
ÉTAPE 20 - Montélimar Mont Ventoux 167 km samedi 25 juillet

15 Verbier ve 20 Mont Ventoux zirvede bitiyor. 18 Annecy ise zamana karşı.

Ayrıca tur sonunda
1. Contador
2. Andy S.
3. Nibali

desem çok mu abartmış olurum?

Herkese gunaydın
Bu aralar sabah aksam TDF ıle yatıp kalkıyoruz ve etaplarada baktıgımda bu sabah johan ın 2007 de yaptıgı levı ve contador ıkılemının busene 3 lu olabılme ıhtımalının ne kadar yuksek olduguna kanaat getırdım.Ilk 5 de 4 tane astanalı ve hepsıde 1 favorı ve 3 domestıc olarak gozukselerde hepsının TT lerı ve yokusları saglam + dıger rakıplerıde yokuslarda yalnız bırakacaklarını hıc sanmıyorum ve dakıka farklarınıda goz onune aldıgımızda bunu daha rahat yapıcaklarına ınanıyorum.Yukardakı etapların profıllerıonde yokuslar saglam ama hep ınısde fınısh var ve buda ılk 5 de 4 favorılı astananın ısıne gelıyor.Takı 20.etaba kadar kı ordada durum bu sekılde kendını korursa bu etabın cok cekısmelı olacagına ınanıyorum

@STORMER

20. etaba kadar bence bir şeyler değişir.20. etaptada da değişenler tekrar değişebilir:)
Turun geride kalan etaplar içerisindeki kırılma noktaları
13. etap Platzerwasel Pass -
Buradan sonra 60 K kalıyor bununda 50 si iniş.10 K gene yokuş.Cat 3.
15. etap Verbier
Esas kırılmayı burada bekliyorum yokuş finish son 20 K neredeyse yokuş.Cat 1.
20. etap Mont Ventoux.
Son 30 K yokuş-finish-.Cat HC.Herkesin merakla beklediği etap olacak.Fakat bu etaba kadar sarı mayo arkası ile 3 dakikanın üzerinde bir fark yaratırsa bunu korur diye düşünüyorum.

Contadordan erken ve sağlam bir atak 15. etabın son çıkışında Verbier'de bekliyorum.Contadorun atağına gelecek potansiyel yanıta göre de Lance'ın turdaki konumu netleşecektir.Yanıt olursa Lance'de kaçanları bırakmayacaktır.Contador'un ama sonraki etaplarda zaman kaybedeceğini ve başarılı olamayacağın düşünüyorum.Sastre'den iyi performans bekliyorum.
Süper bir tur oluyor.Hem yeşil mayo hemde puanlı mayoda da büyük çekişmeler oluyor ve olacak.

@gurol

Bende biraz abartayım o zaman.

1-Sastre,
2-Armstrong,
3-A.Schleck,
4-Kloden,
5-Nibali ya da Sanchez
diyorum :)

• Beğen
Tepkiler: bfatih
@Mustafa ÇAKAR

Sözlerimi geri alıyorum.Columbia gibi bir takım kurulmadıkça Cav'i geçecek sprinter yokmuş. Diğer sprinterlerin takımları iyi olsa bile kendileri şu anda iyi değil zaten Alplerde yolda kalmazsa Cav yeşili giyer.

Bisikletlerin o andaki hızlarını neden vermiyorlar ekranın bir kenarında.

Zorla turu izlettiğim bir arkadaşım ne varki işte gidiyorlar ağır ağır demez mi bugün ?

Anlatamadım 40 - 50 bazen 70 e kadar çıktıklarını , inişte uçtuklarını.

Çünkü; kamera hareket ettiği zaman hız çok anlaşılmıyor.

Bir tour de france izleyicisi kaybettik böylece. Zaten sayımız ne kadar ? :)

Yok yok, giderek artıyoruz. Enseyi karartmayalım. :)

@Soner Sarihan

Şu turun anlık derecelerini veren animasyonda sağ üst köşede, soldan 1 bölme de anlık hızlarını veriyor. Onun yanında da ise ortalama hızları mevcut ;) Sakına benim gibi en baştaki bölmeyi anlık hız sanmayın. Sonra yokuş aşağı 150 ile gittiklerini sanıp kafayı yiyebilirsiniz :D

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@Mustafa ÇAKAR
Vallahi ikisi de zirveden sonra epey mesafeye sahip. Belki Bornand da geride kalanlar süre toparlayabilir.

Bisikletçiler Twitter sayfaları çok eğlenceli. Silence Lotto dan Charles Wegelius Armstrong'a attığı mesajda aynen şöyle diyor:

"Looking at my results maybe I should rethink and buy some iron maiden!! He might be old, but he still kicks my ass!!"

Armstrong'un cevabı :
whoa, whoa, whoa. Passport says I'm old but I feel pretty damn young. Van Morrison - ok. Pre- race - not ok. Got it?

eğleniyor adamlar.

• Beğen
Tepkiler: hamit kahraman
Bornand tepesine grup olarak değilde 1-2 dakika farkla tek bir çıkış yapılabilirse ordan sonra etap alınabilir...

Yarın kaçakların günü olabilir. AUGE, VOIGT,CASAR, CHAVANEL ,TERPSTRA muhtemelen kaçabilir.

http://www.letour.fr/PHOTOS/TDF/2009/1200/PROFIL.gif

Dünkü bitiş nefesimi kesti , biara 68 km/h ye çıkan ortalama sürrat ile birlikte heyecan doruğa çıktı, sprintte bisikletleri kıracaklar zanettim o kadar yol gel sen sonra son kilometrede 68 e çık o savaştan sağ çık.!:)

İnsan değil bunlar bence :) Bir kez daha saygı duydum :)

Yarın ki etapta uygulanacak radyo yasağı ile ilgili tartışmalar alevleniyor.

Düz etapta karara itiraz eden 14 takımın dağlık etapta bunun uygulanamyacağını belirtip etabı nötralize etme ihtimali belirince UCI organizasyon sahibi ASO' nun yasağın kaldırılmasının mümkün olup olmadığını kendilerine sorduklarını yarın komitenin bir karar vereceğini söyledi. ASO ise topu UCI a atıp "Bizim böyle bir sorumuz yok.Onlar bize yasak kalkarsa itirazınız olur mu dediler bizde neden olmasın kalkabilir dedik" şeklinde açıklama yaptılar.

Kısacası yarın ya nötralize olmuş bir etap yada radyo yasağının olmadığı bir etap seyredeceğiz sanırım. Bence radyo yasağı kalkacak.

Şahsi fikrim ben radyosuz olarak ciddi bir yarışta bisikletçileri görmek isterim ancak bundan önce bir çok yarışta denenmesi olası bir yasağın kalkıpta TDF ta yapılması çok mantıklı bir karar değildi.

@Mustafa ÇAKAR

Dün etap kenarında kulaklık takılmış bir tavşan gösterdiler bir süre.
Ünlü tavşan - Kaplumbağa yarışına ( hikayesine ) bir gönderme mi vardı acaba ?

Kalkmasa ne olur ki, etabın her 5 km sine bir denk düşecek şekilde, hatta isterlerse daha da sık aralıklarla elaman yerleştirirler, ellerinde tabelalar vs ile hatta bağırarak yarışçılara bilgi vermeye devam edebilirler takımlar. En kötü bu olur.

Ama bence de yasak kalkacak.

Geri