Scudo Sports

Le Tour De France 2009

Son bi kaç yıldır Eskişehirde yaşıyorum.aslen istanbulluyum,bu sene iznimin 9 günlük bölümünü tam fransa turuna getirdim ve İstanbula ailemin yanına tatile gittim...Allahım benden mutlusu yoktu:D Eskişehir ayazından sonra nemini sıcağını ölesiye özlediğim memleketimdeyim. kahvaltımı yapıyorum fransa turu yayını başlayana kadar Thomas Stevens'ın "bisikletle dünya turu" kitabımı (Pozitif yayınları) okuyorum. tur yayın saati geliyor t.v açıyorum 4-5 saat t.v nin karşısına gecip gözümü ayırmadan yarışı seyrediyorum.:) turun son bölümlerinde annemin çayları böreklerı ve çay eşlığınde olarak...:D
tur akşama doğru bitiyor saat 6-7 civarı formamı,eldivenimi,kaskımı giyip bisikletimle o çok özlediğim benim memleketim istanbulu arşınlıyorum.bir gün Yeşilköy tarafına,diğer gün boğaza; beşiktaş,ortaköy rumeli hisarı,ondan sonraki günler vapurla bisikletim ve ben karşıya geçiyoruz. üsküdar,çengelköy,kanlıca o eşsiz parkurlarda 9 günlük tatilimin 6 günü her yayın bitimi bisikletimle kendi turumu yapıyorum.:eek:
Allahım ne güzel bir tatildi benim için İstanbul,fransa turu,kitabım ve akşamları balkonda bira keyfi...:p
Tamam Eskişehire döndüm,tamam eşimi ve çoçuğumu çok özlemiştim ama ne güzel bir tatildi benim için...geldiğimden beri akşam özetlerini yakalamaya çalışıyorum ve hiç bisiklete binemedim daha...:(
Eskiden lance'den hiç hazetmezdim hep ulrich'in kazanmasını isterdim.ama son bir sene kitabını okuduktan sonra ve geri dönüşünden sonra aynı yaşta olmamızdan dolayı benim yaş kuşağıma verdiği ilhamdan sonra bu turu onun kazanmasını istiyorum.
Kazanırmı bilmem,biraz zor gözüküyor...sanırım contador daha güçlü...ama lance contador'un yapıcağı en ufak bir hatayıda affetmiyecektir bunu biliyorum.ayrıca cadel Evans benim çok sevdiğim kişilikli bir bisikletçi keşke o kazansa ama bu sene de olmayacak anlaşılan...
Yarın izinliyim yine öğlen kalkıcam kahvaltımı yapıcam turun yayın saatine kadar Eskişehire döndüğümden beri okuyamadığım kitabımın sayfarını karıştırcam.yayın başlayınca günlerdir hareket olmayan turda güzel bir etap olacağını düşündüğüm yarışı seyredicem ve yarıştan sonra bisikletime atlayıp gaza gelmiş bir biçimde Eskişehir kırsalında pedal basıcam...
:D
Not: Bu arada, burdaki yorumları büyük keyifle okuyorum herkesin bileğine aklına sağlık...

Scudo
Bu konuda zaten çok yazdık çizdik önceki sayfalarda.

Bu konuda da çok yazdık çizdik ama dönüp dönüp başa sarıyoruz sürekli nedense.

Kimin daha önce ne yazdığı benim için bir önem taşımıyor ,sadece okurum beğenirsemde teşekkür butonuna basarım. Hala devam eden bir tur var ,herkes bu konuda kimin daha önce ne yazdığına bakmadan favorisini de yazar düşüncelerinide, kimse birilerinin yazdığını takip etmek zorunda değil bu yüzdende başa sarılan bişey yok.Biz daha önce yazdık'ın bir anlamıda kalmıyor haliyle.:cool:

Arkadaslar

Musadenizle turla ilgili bir animi sizlerle paylasayim.

Bjane Riis'in turu aldigi yil 1996...

Kendimi turu canli olarak izleme sansina sahip olabildigim icin sansli hissediyorum.
Miguel Indurain, Richard Virenque, Erik Zabel, Jan Ulrich, Djamolidine Abdoujaparov (ozellikle benim idolumdu) gibi bisikletcileri bire bir yakindan izledim.
Isin en zevkli yani yollar 5-6 saat onceden trafige kapaniyor ve ben bisikletimi de yanimda goturdugumden 3 gun boyunca bisikletciler gelmeden belirli bir bolumu ozellikle son yokuslari bisikletle ciktim.
Inanilmaz bir duygu. Sestrie'yi cikiyorum binlerce insan yollarda 2 saat sonra arkadan gelenlerle sanki beraber hissediyordum kendimi.
Yollarda beklerken televizyonlarini acmis Fransizlarla kimin onde geldigini naklen izliyorduk. Oncelikle reklam karavani hediyeler dagitarak 2 saat onden geliyordu. Hele 4-5 saat bekleyisten sonra o helikopterin sesi adamin tuylerini diken diken ediyordu.
Sestrie'de (Italyada) 30-40 inci olarak gelen bir bisikletci gorulunce buyuk bir gurultu, ugultu koptu sanki sesler goklere ulasiyordu ve kim di o tahmin edebiliyormusunuz: Claudio Chiapucci, halkin sevgilisi sempatik bisikletci.
Birde o bisikletcilerin suratindaki cektigi acilari gorunce o anda yok ben Jan veya Miguel taraftariyim diye birsey hic insanin aklina gelmiyor. Insanin yuregi her bisikletciyle beraber atiyor. Bilmem dikkatinizi cektimi her bisikletci sanki seyircilerin idolu gibi tezahurat goruyor. Iste bu orada bulunmanin verdigi bir duygu, bunu televizyon basinda hissetmek cok zor.O televizyonlarda iri kiyim gozuken bisikletciler adeta incecik birer fidan gibiydiler.

Umarim birgun yine oralara gitme firsatim olur. Veya buyuk bir grup halinde bakmissiniz yollara Bisikletforum'un adini yazmisiz:)
Selamlar.

www.mumju.com

@Aytaç Biber

Bir kaç sebebi var. Birincisi olmaz ya, peloton o noktaya birlikte geleiblir. İkincisi, bazı yıllarda sprinter olmayanlar yeşil mayoyu kazanmışlar. Üçüncüsü, bir bisikletçi için önemli olaylardan biri Fransa turuna katılmaktır. Elbette bunun en güzeli tur sonunda 4 mayodan birini almak. Ama bir çoğu tek bir puan bile alamadan turu bitirir. İşte bunlar için bir kez bile olsa puan alabilmek, bir sprint kapısında kazanmak önemlidir.

@Mustafa ÇAKAR

Platzerwasel'de Sastre, Pelizotti, Andy Schleck'ten atak bekliyorum.
Diğerleri takip edecektir.

Bakalım ne olacak bugun???

Armstrong bence de turu alamayacak ama ilk 5 de bitirecek.

Turu alırsa dikilecek olan bronz heykeli altına çevirirler:)

Turu alırsa ben de bi daa Bisikletforumda tour de france yorumu yapmam:)
Daha da gelmem.:)

@Bülent ÖZER

Öyle ise sizin yazdıklarınızda kimse için bir önem taşımıyor demektir. Hoş bir cevap şekli ve üslup değil bu.

Levi tura devam edemiyor.Biileği kırılmış...

Tam performansını gösterecekken bu kötü oldu...

@hamit kahraman

Hem kendi için hem takım için ve en kötüsüde Lance için hiç iyi olmadı.

Ben levi yi lance e destek olarak görüyordum , hatta lance in en kötü ihtimalle leviye çalışacağını düşünüyordum :rolleyes:

Dengeler değişeblir , bakalım ne olacak....:(

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
@serkkan

Twitter da yazdıklarına bakılırsa Lance acayip bozulmuş bu işe. Levi de yaşadığı hayalkırıklığını tarif edemeyeceğini yazmış.

@Aytaç Biber

Yorum ise taşımaz tabi herkesin yazdığı kendini ilgilendirir .Sizin uslübunuz ve yazdıklarınızda hiç hoş değil ,haliyle yazılana cevap verilmiştir .;)

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@Bülent ÖZER

Hiçkimsenin yazdığının bir önemi yoksa biz ne için burdayız ki o zaman? Tabi ki herkezin yazdığı bir önem taşıyor.

Ben konuyu başından beri sürekli takip eden forum üyeleri için, artık bu sürekli tekrar eden konunun sıkıcı olmaya başladığını söylemeye çalıştım. İnsanlar bir söyleşiye ortak olmak için pek tabi söyleşinin gidiş hattını bilerek, takip ederek yorumda bulunsalar, sürekli aynı şeyleri yazıp çizmeseler konunun gelişimi ve devamlılığı açısından daha yerinde olmaz mı?

Sürekli Lance kazanacak, kazanmayacak tartışması yerine izlediğimiz etapları konuşsak daha çok daha iyi değil mi? Sonunda zaten kimin kazanıp kimin kaybedeceğini göreceğiz, gs-fb muhabbeti gibi kazanacak kazanmayacak kısır döngüsü tatı kaçırıyor bi yerden sonra. ( Burda bende bir miktar sorumluyum tabi )

35. km 7 li bir kaçış var. 45 sn fark var. Kaçaklar Benim dünkü grupta beklediğim Chavanel, Voigt ve Moreau,Garate, Moreno, Uran ile Haussler.Çok fazla şansları yok bence.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
@Aytaç Biber

Karşılıklı atışamaya dönmesin olay yorumlar kişilerin kendilerini ilgilendirir burda kimse bilir kişiliğe soyunmasın senin yazdığını beğenende vardır beğenmeğende bu benim içinde herkes içinde böyledir , bu konu hakkında bilende yazıyor bilmeyende önemli olan bunu saygı çervesinde değerlendirmek biz bunu daha önce yazdık başa sarmayın ne demek, sanki arızalı bir parça hakkında bilgi istenmişde cevabını daha önce yazdık der gibi ...yahu tur daha devam ediyor kimin kazanacağı hakkında isteyen istediği yorumu yazar beğenen okur beğenmeyen okumaz, herkes senin bıraktığın yerden devam etmek zorundamı.

• Beğen
@Bülent ÖZER

Bilir kişiliğe soyunmakla ne alakası var? Sen bu şekilde anlıyorsan söylemek istediğimi zaten söyleyecek başka söz yok. Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
Dünkü etapta farkettinizmi yine Schleck yine lastik problemi. Ve sadece Andy'nin başına gelmiyor. Cancellara, Arvesen de daha önce problem yaşadılar. Lastik sağlayıcısı kim bilmiyorum. Bu kadar sık olunca tesadüf sınırını geçiyor herhalde.

Bir ayrıntı daha Lance lastik patlatınca 4 Astanalı birden bekledi başka takımda bunu görmemiştik. Patronluk bu olsa gerek.

• Beğen
@Mustafa ÇAKAR

Bu isimlerin bende sonuna kadar kaçabileceğini zannetmiyorum. Bakalım favoriler bugün son tırmanışta risk alarak atak kaldıracaklar mı? Yoksa yine kardeş kardeş bir bitiş mi göreceğiz?

@Mustafa ÇAKAR
Sanırım kullandıkları dış değil iç lastiklerden kaynaklanıyor. Bu takım riziko derecesinde ince ve hafif iç lastikler kullanıyor olabilir.

arkadaslar,
teknik, tarih bilgisi daha iyi olanlar ile yaris kosmus lisansli olanlar bu tutkuyu daha iyi özelleştirdiklerinden ve biriktiklerinden dolayı yazdıkları nitelikli ve keyifli oluyor.

aytaç biber, mustafa çakar ve aybars öge bir süredir görünmüyorlardı ki yeniden yazmaya başladılar. keşke mustafa içdağ da burada olsaydı ama
"karikatürlerden" gördüğüm kadarıyla arap yarımadasında bi yerlerde galiba.
dolayısıyla tur ve bisiklet tarihi bilinci fazla olmayanlar tabii ki bildiği bi kaç cümleyi kelimeyi bir süre tekrar edecektir. ama forumdan, bu konu altındaki yazılanları takip ettiğimde, yazanların yönlendirmeleriyle şu ana kadar varolandan daha çok şey öğrendim. bu da tırmanışları, kaçışları, mayoları, puanları, teknikleri, haritayı okumayı, 80'li yılları, Lemond'u, Merckx'i ve yılların sürekliliğindeki kimi isimlerin inatlarını ve yardımlaşmalarını aslında yarım asırlık bir bilgiyi görmemi sağladı. eminim ki bisiklete emek vermiş buradaki forumdaşlar da bu bilgiyi paylaşmaktan memnun.

ve lütfen böyle gitsin. tekrar edenlen de, eksiklerini "çaktırmadan" farkederler ve koşarlar. büyük bi motivasyon bu. hem birbirimizle tanışmak hem öğrenmek adına...
sizleri tanımış olmaktan ve forumun 50. sayfasındaki dengesinden çok memnunun... hepinizin eline sağlık.

bence her yazılan, yazanın bildiği kadarıyla kendine göre değerli ve kişinin gelişmesi de yöneldiği "şey"e verdiği değer kadar olacaktır.

yıpranmadan yıpratmadan...

herkese iyi seyirler...

Arkadaşlar benim net bağlantım sorunlu; maalesef çözülemedi. Ancak bisikletmagazin'e yetişebiliyorum.

Kavga edecekseniz oynamayalım beyler ;)

Geri