Scudo Sports

Le Tour De France 2009

@Soner Sarihan

Evet bende ondan tekrar başarılar bekliyorum,heleki o eski alplerdeki tırmanış videolarını izledikten sonra.Sürekli ayakta çıkıyor herhalde,nasıl bir insansa öyle. :) Zaten kitabında da belirtmiş doğuştan bazı avantajları olduğunu.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
Scudo
8 Temmuz 5. etabının genel klasman ilk 50'si :

1 033 Fabian CANCELLARA SUI SAX 15h07'49'' 00''
2 022 Lance ARMSTRONG USA AST 15h07'49'' 00''
3 021 Alberto CONTADOR ESP AST 15h08'08'' 19''
4 023 Andréas KLÖDEN GER AST 15h08'12'' 23''
5 024 Levi LEIPHEIMER USA AST 15h08'20'' 31''
6 058 Bradley WIGGINS GBR GRM 15h08'27'' 38''
7 029 Haimar ZUBELDIA ESP AST 15h08'40'' 51''
8 076 Tony MARTIN GER THR 15h08'41'' 52''
9 059 David ZABRISKIE USA GRM 15h08'55'' 1'06''
10 056 David MILLAR GBR GRM 15h08'56'' 1'07''
11 026 Sergio PAULINHO POR AST 15h09'05'' 1'16''
12 051 Christian VANDE VELDE USA GRM 15h09'05'' 1'16''
13 034 Gustav LARSSON SWE SAX 15h09'11'' 1'22''
14 077 Maxime MONFORT BEL THR 15h09'18'' 1'29''
15 093 Roman KREUZIGER CZE LIQ 15h09'20'' 1'31''
16 079 Michael ROGERS AUS THR 15h09'21'' 1'32''
17 074 George HINCAPIE USA THR 15h09'25'' 1'36''
18 027 Yaroslav POPOVYCH UKR AST 15h09'25'' 1'36''
19 095 Vincenzo NIBALI ITA LIQ 15h09'25'' 1'36''
20 031 Andy SCHLECK LUX SAX 15h09'30'' 1'41''
21 054 Ryder HESJEDAL CAN GRM 15h09'35'' 1'46''
22 039 Jens VOIGT GER SAX 15h09'52'' 2'03''
23 032 Kurt-Asle ARVESEN NOR SAX 15h09'54'' 2'05''
24 075 Kim KIRCHEN LUX THR 15h10'05'' 2'16''
25 036 Frank SCHLECK LUX SAX 15h10'06'' 2'17''
26 097 Brian VANDBORG DEN LIQ 15h10'14'' 2'25''
27 161 Vladimir KARPETS RUS KAT 15h10'20'' 2'31''
28 091 Franco PELLIZOTTI ITA LIQ 15h10'21'' 2'32''
29 001 Carlos SASTRE ESP CTT 15h10'33'' 2'44''
30 038 Nicki SORENSEN DEN SAX 15h10'33'' 2'44''
31 096 Fabio SABATINI ITA LIQ 15h10'39'' 2'50''
32 073 Bert GRABSCH GER THR 15h10'40'' 2'51''
33 061 Mikel ASTARLOZA ESP EUS 15h10'43'' 2'54''
34 116 Luis PASAMONTES ESP GCE 15h10'45'' 2'56''
35 011 Cadel EVANS AUS SIL 15h10'48'' 2'59''
36 165 Serguei IVANOV RUS KAT 15h10'48'' 2'59''
37 006 Thor HUSHOVD NOR CTT 15h10'48'' 2'59''
38 035 Stuart OGRADY AUS SAX 15h10'49'' 3'00''
39 164 Mikhail IGNATIEV RUS KAT 15h10'51'' 3'02''
40 111 Oscar PEREIRO SIO ESP GCE 15h10'52'' 3'03''
41 009 Hayden ROULSTON NZL CTT 15h10'54'' 3'05''
42 113 Rui Alberto FARIA DA COSTA POR GCE 15h10'55'' 3'06''
43 005 Heinrich HAUSSLER GER CTT 15h10'56'' 3'07''
44 004 Volodymir GUSTOV UKR CTT 15h10'58'' 3'09''
45 181 Linus GERDEMANN GER MRM 15h11'00'' 3'11''
46 119 Rigoberto URAN COL GCE 15h11'01'' 3'12''
47 087 Rinaldo NOCENTINI ITA ALM 15h11'02'' 3'13''
48 089 Nicolas ROCHE IRL ALM 15h11'05'' 3'16''
49 156 Jérôme PINEAU FRA QST 15h11'06'' 3'17''
50 115 José Ivan GUTIERREZ ESP GCE 15h11'06'' 3'17''

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@Aytaç Biber

valla pek diri görünmedi Menchov bana. Dağlarda diğerleri ile arayı kapatsa bile zamana karşı etapta tekrar düşmeyeceğinin garantisini kimse veremez :D

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
Lance bu akşam twitter sayfasında mesaj olarak şunu yazmış.

Strength does not come from physical capacity. It comes from an indomitable will.” --Mahatma Gandhi

Dayanıklılık fiziksel kapasiteden değil boyun eğmemekten gelir.

Belki sorunuza cevap budur.

• Beğen
Tepkiler: AtilaF
Armstrong'un yüz ifadesi kendini fazla zorladığını açıkca gösteriyor. Yaptığı ''Bu kadar zor olduğunu unutmuşum. Katılmasa mıydım acaba?'' açıklaması şakayla karışık olmasına rağmen gerçeklik payı taşıyor. Ancak yaşına, sporu bırakıp tekrar dönmesine, henüz tam olarak iyileşmemiş köprücük kemiğine rağmen sadece 8 salise farkla sarı mayoyu kovalıyor. Yaptığı iş insan işi değil valla:)

Cancellara'nın yerinde olsam gelmiş geçmiş en büyük yarışçıya 8 salisenin lafını etmez sarı mayoyu hediye ederdim.:)

Sarı mayoyu giyip Alpe d'Huez tarzı bir etapta şöyle bir arkasına bakıp eski günlerdeki gibi atağa kalkarsa hiç şaşırmayın. Bu adam onu da yapar:)

İyide adam düz yolda 65-70 gibi bir tempo ile gidiyor. Kameralar sürekli lance in üzerinde aynı tempoda evans ın yada SCHLECK lerin yüzlerini gördünüzmiki???

@Mustafa ÇAKAR

Johan Bruyneel için "Rhyme of the ancient manager" diye çeviriyordur şarkıyı dinlerken heralde :D Şiir gibi akacak veya 7 etapta Arrmstrong. Veya "Run to the hills" dinliyor da olabilir :D

@ilkerikier

''Acı geçicidir, mücadeleyi bıraktığınızda yaşayacağınız duygu ise kalıcı'' diyen birisi için büyük bir sorun olmasa gerek :)

Uzun zamandır yol bisikleti yarışlarını seyrettiğimi söyleyemem.Lance Armstrong'a olan hayranlığım ise birçoğunuzun yalayıp yuttuğu videolardaki, o muhteşem performansından kaynaklanıyor.

7. etabı sabırsızlıkla bekliyorum. Kimin inadı inat tutacak göreceğiz :)

tuhaftır bahsettiğimiz şey bir yarış...
ama gerçek olan bunun ‘gerçek’ olması. Everest’e çıkmak da her babayiğidin hakkı olmadığı gibi sahneye çıkmak da öyle. herkes sahneye çıkabilir ama herkes o sahneye yakışmaz. sebebi yaptıklarıdır ve seyircinin de “eyvallah”ı lazımdır. abd, amerika...kötü sözlerin hepsini hakediyor 'yönetimi'. tipiklik nasıl bir bedene yansımadır ki inat eden bir adamdan bahsediyoruz. kelebeklerin 4 gün yaşadığı gibi. nice dedeler (merckx, indurain, pantani...) gibi nihayetlerden sonra lance de (burada abartmadan lütfen) sanki bastonuyla 'gençlere', 'basın lan basın, hadi artık bırakacağım vallaha torunuma bırakacağım bu yolları ama alın elimden şu telden eşeği, demir atı...' der gibiiii değil mi? Bir yandan da yolu gösteriyor hani : “Şimdi şuradan gideceğiz oradan da sola döneceğiz.” Adam rotayı çizmiş yani…

gerçi henüz etapların 4. 5.de olması bu yorumlar için de güzel...

velhasıl contador 'gibi' aslında bedeninin tam kıvamında olduğu bir yaşta, felsefesinin de güçlü olması gerekirken, nedendir böyle bir ego savaşı içine girilmesi. oysa ki öğretici olan şey, takım ve bireyin birbirini domine etmesi yerine, dengesini iyi kurmak değil miydi? bu da tecrübeyle, mentaliteyle, bilinçle oluyordu.

geçen sene gerçekten de tanıdık isimlerin olmamasından dolayı, hani şarkının dinleyeni içine almaması gibi, donuk donuk bakıyordum ekrana. bi sastre vardı ama onun da yüzünde bir heyecan yok gibiydi. ifade yok adamda, emekliliğini bekliyor gün dolduruyor gibi çeviriyor pedalı (geçen sene öyle görünüyordu bana). ortalıkta bi çoluk çocuk koşturuyor gibilerdi. hani ullrich yok pantani vefat etmiş o'grady, zabel gibi bildik isimler de çok uzaklarda olunca bir de lokomotif lance de gidince...

ama bu sene, "iyi oldu gelmişken bi de alp d'huez'de çay içeriz" der gibi başladı şimdi de contador'un kalbi kırıldı. kırılsın...çevirsin adam da. çevirsin adamlar. öyle küsmek darılmak yok. gerçek bu.

ah biz insanoğlu, profesyonelin bacağı, amatörün klavyesini eskitir aslında. aradığımız gerçekliklerdeki senaryo olmadığını düşündüğümüz bir "şey" bu tur.
özgürlük için, kendi canımızı yakıyoruz ya o yokuşlarda. ama inerkenki rüzgarı istiyoruz...değil mi arkadaşlar...

Linus GERDEMANN'ın saçına takılan rüzgarı gördüm, sabah benim de yanımdan geçti o rüzgar...

lance tabii ki eddie'nin yanına uğrayamaz ama eddie lance'in sırtını sıvazlayacaktır...ki bütün babalar ve dedeler o çocukların yanaklarından öpecektir.

bir de beni rahatsız eden durum şu ki Lance için "kötü" şeyler söyleniyor ya amerikalı diyerekten. 92'de pro olan bi adamdan ne beklenir? bizler karanlıkta yolumuzu bulmaya çalışırken oralarda ışıl ışıl yollar. o yüzden : peki ya memleketimiz? belediyelerden başlayıp, orta dereceli okul yönetimlerinden, üniversileterden devam edelim. çok mu zordu bu hayatı "finanse" etmek... okul aile birliklerini organize etmek...40 yaşına geliyoruz anca en güzel bisikletimize göbeğimizle binebiliyoruz.
bırakın adam(lar) koşsun ama bize de ilham (gaz, ara gaz vb.) versinler artık.
işte o yüzden "yürü be koçum kim tutar seni"...
kulağımda "flight of the icarus"

@Teoremos

Uzun süredir forumda beni bu kadar alıp götüren, sağa sola savuran, dakikalarca bir sürü ( gerçekten çok fazla ) çağrışım yaptıran bir mesaj okumamıştım. Ellerine, yüreğine sağlık .

Lance her zaman bir başka , hep biraz daha üst seviyede.
Kazansada kaybetsede. Onu sürerken görmek yetiyor.

bir gizem, bir ışık, yaygın terimle bir elektrik var adamda.
Kafasında dikişler olan bir fotoğrafı var görmüşsünüzdür. Tek bir saçı yok.
Bu adam 7 kere üstüste alıyor turu.

Şimdi bu yaşta 8. si geliyor hazır olsun herkes.

İron Madien in Eddie si gibi kemikleri kalsa yine yarışacak sanırım.

Bence turu her ne kadar bugune kadar öne çıkmasalarda Frank Schleck , Pellizotti , Sastre üçlüsünden biri kazanacak,

Armstrong için yorum yapmaya hiç gerek yok, o zaten yaşayan bir efsane olarak yorumunu GK'da yapıyor.Sen 3,5 sene uzak dur sonra gel başla, sonra köprücük kemiğini kır, sonra giroda 12.ci ol.sonra da fransa turuna gel aynı zamanla 2. ol ilk hafta!!!
İnanılmaz birşey.

Contadorunda stresi yönetemeyip başarılı olamayacağını fiziksel olarak yeterli ama kafa olarak yeterli olamayacağını düşünüyorum.

Klodenin de tekrar 2.lik alabileceğini düşünüyorum.

Levi den bir sürpriz beklemiyorum.

Dağ etaplarında Sastreden ve Pelizzottiden ise ciddi bir kapışma bekliyorum.

İlk dağ etaplarında fark açmak isteyen olacaktır.Çünkü sonraki haftalarda defans stratejisi daha tercih edilebilir.Çünkü herkes yorulacak özellikle Ventoux'da ataktansa defans daha mantıklı bir strateji olacaktır.O yüzden 7., 8.,9. etaplar turun en önemli etapları olacaktır.Farkı açıp, farkı korumaya çalışacak favoriler.

İyi performans beklediğim diper bisikletçilerde Evans, Sanches ve Karpets.

Sevgiler

frank schleck domestik olacaktır bence kardeşine. Sastre bence pandoranın kutusu gibi içinden ne cıkacağı belli değil. Tırmanış etaplarından birinde Moncutie süpriz yapabilir. Mont Ventaux tecrübesi de var bu sene ama ne olursa olsun turu kazanacak güce sahip değil.

Teorıler ve taktıksel dusunceler cok guzel aslında bolum sımdı dahada guzellestı Bu guzel yorumlar oldugu surece 21.etaba kadar bır beyın fırtınası yasayacagımız kesın:D
Benım kısısel fıkrımse elbette 7 etapla bırlıkte kırılma noktaları gelıyo ama ben bır favorı olsam gucumu sonuna kadar saklarımkı ılk kırılma etaplarında harcayacagım gucu yerıne koymak her gecen gun zorlasacak gecıtler yamaclar sertlesecek yıkıcı olucakkı ozellıkle 18. etap ITT yanlıs hatırlamıyosam 40km<nıye dersenız suruculer ITT de herseylerını verırler ve tam bır guc gosterısıdır > ve devamındada 20.etap varkı turun sonu sayılacak ve kısısel yorgunlugun doruk noktasında oldugu kelımenın tam anlamıyla maxımum un da ustunde performansa ıhtıyac duyulacak bır dag etabına yeterlı gucte kalabılmek yada kalan bu tura noktayı koyacaktır

18. ve 20.

Biraz magazine ne dersiniz? Tasarımcı Damien Hirst, Lance Armstrong için bisikletini yeniden dizayn etmiş. Tabi sadece görsel olarak.Paris etabında kullanılacakmış. Detaylı olarak bir görüntü yok. İşte küçük bir kısmı: Fotoğraf için kaynak : (link)

http://img18.imageshack.us/img18/9565/armstrongyenitasarm.jpg

Tasarımcı hakkında Wikipedia daki bilgiler şöyle:

Damien Hirst (d. 7 Haziran 1965), İngiliz sanatçı; Young British Artists olarak anılan grubun en önemli sanatçısıdır. Çalışmalarında ölüm teması sık görülür ve önemli bir yere sahiptir. Formaldehitte muhafaza edilen ölü hayvan figürleriyle tanınmıştır. Bunlardan olan ikonik çalışması The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living ("Yaşayan Birinin Zihninde Ölümün Fizikî İmkânsızlığı") bir vitrin içinde, formaldehitte muhafaza edilen ölü bir kaplan köpekbalığından oluşur ki eser 2004 yılında 8 milyon ABD dolarına satılmıştır[1]. 2007 yılında sergilenmeye başlanan For the Love of God ("Tanrı Aşkına") isimli üstü binlerce elmasla kaplı bir kafatasından oluşan eseri ise 51 milyon £ değerindedir[2].

arkadaşlar,

turdaki stratejileri şöyle güzel güzel bi anlatsanız...9 kişinin iş bölümü, kaçanları kovalamak, tavşanlar, ataklar, savunmalar...

bu konuları anladıkça hem turu hem koşucuları daha iyi anlamak hem de kendi sürüş tekniklerimizi de değerlendirme şansımız olur.

[Selamlar,ben turu anlatan sunucuya bu öneriyi yazdım . E mail ile bilgi besleme yapılırsa daha başarılı bir anlatım olur diye düşünüyorum.

Öncelikle başarılı yayınlar dilerim. Fransa turu ve bu sene yayınlanan Cumhurbaşkanlığı turu Türk bisiklet sporunun gelişmesine yeni genç ve yeni insanların bisiklet sporuna ilgi duyması için büyük bir fırsat. Turu anlatırken türk bisikletininde geçmiş sporcularından geçmişinden bahsediyorsunuz.
Ben de 80 öncesi bisiklet sporu yapmış eski bir bisikletçiyim. Yayında bahsetiğiniz Rıfat Çalışkan , Erol Kücükbakırcı, Yalovalı Kasım Asma ,O yılarda iyi bir tırmanıcı olan Kastomonulu , Yaşar Kabuk. gibi isimleride ara sıra canlı yayına telefon ile dahil etseniz, yada yeni sporcuları. Bu konuda anlatacak çok şeyi olacağına inandığım Murat Suyabatmaz,Murat Birsol aklıma gelen isimler.

Başarılar,

Kemal Erdoğan,

Adana

Hushoooooooovd :)

Sonunda :) Cervelo aldı valla sevindim.Genel klasmanda da hala Cancellara ile Armstrong arasında saliseler var.İlk 5'te de 4 Astana'lı.Hadi bakalım.. Yarınki etabı merak ediyorum.

@kemal erdogan

Eurosport'ta bunu yapmaları olanaksız çünkü onlarda İstanbul'da bir apartman dairesinden bu yarışı anlatıyorlar. Ancak ana merkezin verdiği görüntüler üzerinden konuşuyorlar. Teknik olanaklarının bunu yapmaya yeteceğini sanmıyorum. Bu gibi röportajları ancak TRT, NTVspor vb.. gibi kanallar yarışı verirse yapabilriler. Hadi özel kanalları bir kenara koyun kamu için yayın yapan TRT bile bu tür orgnazasyonlara ilgi göstermiyor. Ama Dünyanın bir ucunda bir futbol maçı olsa verirler.Örneğin NTVspor Arjantin Liginden her hafta maç yayınladı. Kaç kişi seyretti bilmiyorum. Bazen düşünüyorum bisiklet yarışlarını iddaa programına dahil etseler acaba bu spora ayrılan süre ne kadar artar?

Geri