Scudo Sports

Le Tour De France 2009

netten canlı seyretmesi bile bu kadar güç iken linkler hep kırık çıkarken, download biraz fantazi gibi geliyor bana en iyisi gece tekrarlarını izlemek veya kayıt cihazınız varsa program saatine ayarlamak.

Scudo
Bugün takımların çıkış saatleri şöyle:

15:30 Caisse d'Epargne; 15:37 Katusha; 15:44 Rabobank; 15:51 Lampre; 15:58 Bouygues; 16:05 AG2R; 16:12 Skil-Shimano; 16:19 Francaise des Jeux; 16:26 Agritubel; 16:33 Silence-Lotto; 16:40 Quick Step; 16:47 Cervelo; 16:54 Milram; 17:01 Liquigas; 17:08 Euskaltel; 17:15 Cofidis; 17:22 Garmin; 17:29 Saxo Bank; 17:36 Columbia-HTC; 17:43 Astana

ya ben bu yurosportun yahoo sayfasindaki sacma sapan flash animasyonundan hic bi sey anlayamiyorum...

(link)

bu ne ya bu ne?
kacinci dakikadalar ne yapiyorlar, aradaki saniyeler nedir?
ortalama suratleri ...
hic bi sey yok !

Şu anda durum:
1 Katusha; 2 Caisse d'Epargne @ 6"; 3 Ag2r @ 25"; 4 Rabobank @ 57"; 5 Silence-Lotto @ 1'12"

ancak 1st check point en hızlı Liquigas tarafından geçildi. An itibariyle en hızlı Liquigas.

Sarı mayo da çıktı. Saxobank yolda.

Edit: Cervelo TT üçüncülüğü kaptı.
Durum:
1 Katusha; 2 Caisse d'Epargne @ 6"; 3 Cervelo TT @ 15'', 4 Ag2r @ 25"; 5 Rabobank @ 57"; 6 Silence-Lotto @ 1'12"

Edit: Astana çıkıyor

Edit: Saxobank 1st check point'i 5. sırada geçti.

Edit: Liquigas 1. liği aldı.

Edit: Garmin 2nd check point'i 1. sırada geçti.

Edit: Saxo Bank biraz hızlandı, 2. noktayı 3. sırada geçti.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Yalçın
bukadar kötü parkurda TTT seyretmemiştim daha önce, hem asfalt kötü hem yollar dar.

Astana en hızlı. 2. noktayı 1. geçti.
Garmin 1. sırayı kaptı.

Edit: Astana 3. noktayı Saxo Bank'tan 41 saniye önce geçti. Bu, sarı mayo Armstrong'da demek.

Edit: Astana Saxo Bank'tan 40 saniye önce bitirdi :)

1- Astana 46:29
2- Garmin-Slipstream @18''
3- Saxo Bank @40''
4- Liquigas @58''
5- Columbia @59''

Cancellara sarı mayoyu korudu!!!

yok ya açıklamaya göre saliseler ile 2. şuanda armstrong :) ben boyle çekişme görmedim. son 2 km'yi çok laylay gitti astana. Cancellara daha cok istedi formayı korumayı bence ;)

@Tuonela

Eurosport spikeri "Cancellara still in yellow!!!" diye bağırdı ama?
Ha pardon, son editimi okumadın galiba :) Ben de bir an Armstrong sarıyı aldı diyorsun sandım.

Evet Cancellara gelecek etapta da sarı mayoyu taşıyacak arkadaşlar :)

• Beğen
Tepkiler: AtilaF
Armstrong fırsatı kaçırdı. Neredeyse sarı mayoyu alıyordu. Sanırım bu sene bir iki etapta olsa giymek istediği mayo çok yaklaşmasına rağmen ufak ufak uzaklaşmaya başlayacak. kategori dışı tırmanış ile biten 7. etaba kadar bu 1 saniyeyi kaanamazsa birdaha sarı mayo giyme şansı bulamaz turda bana göre.

Bugün genel beklentiler yerini buldu ve Astana çok güçlü bir takım zamana karşı çıkardı. Astana nın 4 liderlik edebilecek potansiyeldeki sporcusuda ( Armstrong, Contador, Leipheimer, Klöden) iddialı yerdeler. Bakalım içlerinden hangisi 7. etapta öne çıkıp takımın liderliğini alacak.

Beni bugün iyice üzen Rabobank ın rezalet ötesi takım zamanı oldu ve Menchov tam 2 dakika 20 saniyede bugün kaybetti. :( İş iyice sıkıntıya giriyor.

Bu kadar heyecanlı bir mücadele seyretmedik herhalde bu sene. Saliseler ile sarı mayo kaçtı. Ben Armstrong'un o kadar kolay bırakmayacağını hala düşünüyorum Şimdi 7. etap çok çok önemli Lance orayı iyi çıkarırsa TT ye kadar sarı mayoyu giyebilir. Menchov 'un turu bırakma ihtimali güçleniyor bence.

Arkadaşlar selamlar,
Eurosport ta yorum yapan sunuculara mail atıyorlar, bu iletişim mailini bilen arkadaş varsa bilgiyi paylaşırsa memnun olurum,

saygı sevgiler

Aybars, sende mi mucize bekleyenlerdensin? :) Armstrong turu kazanamaz ama Astana genel olarak turu çok güçlü bitirecek gibi görünüyor. Şu an için TT leri, durumlarına göre en kayıpsız atlatan Liquigas oldu gibi geliyor bana. Garmin, Saxo Bank ve Astana gibi TT ye yatkın bir ekip olmamasına rağmen Nibali, ve Kreuziger 1.30 dakikadalar.

Son olarak, Evans ve Sastre içinde tıpkı Menchov gibi tehlike çanları çalmaya başladı.

Bu arada eklemek istiyorum, eğer Armstrong mucizeyi gerçekleştirir ve turu kazanırsa bu kariyerindeki en gerçek büyük tur zaferi olacak bana göre. Çünki ilk kez bütün sezonu kovalayıp üç büyük turdan birini kazanmış olacak ve bunu ara verip döndükten sonra başarmış olacak. Ozaman gerçekten onu Eddy Merckx e kafamda yaklaştırmış olacağım :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
TDF renkli görüntüler

http://img197.imageshack.us/img197/1851/astanattt.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/8188/saxobankttt.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/1561/highroadcavendishaddict.jpg

http://img219.imageshack.us/img219/7186/cavendish.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/8655/2009stage3.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/4282/napolitanost2.jpg

@Aytaç Biber

Aytaç
Yaşının bana yakın olduğundan herhalde benimde en çok kazanmasını istediğim tur bu. O bu turu kazanırsa Gürol daha önce söylemişti herhalde diğerleri bıraksınlar zaten bu işi. Kazanmasa bile 3 yıl ara verip sonra da gelip babaları ile yarıştığıni söylediği gençlerle bu kadar başabaş mücadele etmesi, hala kazanma hırsından kaybetmemesi çok olağanüstü. Merckx bile bence çoktan kendine yaklaştırmış hatta daha iyi olduğunu kabul etmiş. :)

@Mustafa ÇAKAR

Yok, okadar da değil. Merckx tabi ki Armstrong u övecek. Bu kadar doymuş, çok şeyi hazmetmiş ve iyi yetişmiş bir insana da olumlu konuşmak yakışır. Merckx kolay kolay yeri doldurulabilecek bir adam değil. Armstrong u ondan büyük gösterip olayı abartmayalım :) 5 Fransa turu yanında 5 İtalya Turu, 1 Vuelta turu ve 3 dünya şampiyonluğu var. Onun dışında kırdığı pist rekorları ve sürüsüyle diğer daha kısa sezon içi tur zaferlerini saymıyoruz bile:)

Şuan yarışan ve favori olan hiç bir sporcu bu sezon vede geçen sezon yarıştığı yarışlarda agresif binişler sergilemedi.

Evans hiç atak yapmayan bir sporcu. Belki biraz menchov olabilir ama bir iddası kalmadı gibi.

Schlek kardeşlerin turu kazanacak güçlerinin oladuğuna inanmıyorum en azından bu sen için.

En formda gözüken adam contador. Üzerindeki baskılar da eğer gerçekten kazanacak gücü varsa hiçbir şekilde birinci olmasını engellmez.

Yokuşta gücün varsa dayanıklılığın varsa gidersin.

Baskıdan gidemedim kılım döndü taytım yırtıldı bunlar işin bahanesidir.

Armstrong konusuna gelince çok güçlü ne yapacağı belli olmaz.

Bence şampiyonluğa en yakın isim Contador ikinci en yakın isim ise Armstrong.

Ama Kloden de beklenmedik şovlar yapabilir....

@Aytaç Biber

aynı sene 3 mayoyu da kazanan tek bisikletçi olduğunu da unutmayalım Merckx'in (hem sarı hem yeşil hem benekli) işte birkaç istatistiki bilgi Merckx için:
-sarı ve yeşil mayoyu aynı sene kazanan 2 bisikletçiden biri .Merckx 3 defa 1969-1971-1972 ,Hinault 1 kere 1979
-sarı ve dağların kralı mayosunu aynı sene kazanan 4 bisikletçiden biri 1969 ve1970 . diğer 3 bisikletçi bartali,coppi ve bahamontes
-3 mayoyu (sarı+yeşil ve benekli) aynı sene kazanan tek bisikletçi 1969 yılında ( günümüzde böyle bir başarı Lance için bile hayal bile edilemez)
-1974 yılındaki başarısı ise kelimenin tam anlamıyla inanılmaz aynı sene italya turunu,fransa turunu isviçre turunu ve Montréal'deki dünya şampiyonluğunu kazandi.
Ama ben de Merckx ten sonra gelmiş geçmiş en büyüğün ''BOSS'' olduğunu düşünüyorum ve bu sene kazanırsa (ki bunu yürekten istiyorum onun için ve bisiklet sporu için) benim kafamda da Lance Merckx in yanına yerleşecek...
sevgiyle

Geri