Scudo Sports

Le Tour De France 2009

Harika, çekişmeli ve bol sürprizli bi tur olacağı belliydi, böyle de devam edeceğe benziyor, eğer Lance yarın sarı mayoyu alırsa, tırmanma etaplarında neler olacağını tahmin bile edemiyorum, Astana içinde iç savaş çıkabilir :) Kim kazanırsa kazansın çok keyifli bir tur izleyeceğimiz garanti.

Scudo
bu durum tuhaf degil mi arkadaslar?
lance ve contador ayni takimin yildizlari olmasina ragmen ic catisma soz konusu bile olmamali.
ya da TDF gibi (ayni zamanda) bir pazara dinamizm getirmeyi de amaclayan bir politika midir bu?
zaten boyle giderse ASTANA konusulacak ve gene lance gene lance.
bu adam ne insanlari eritti...ullrich de hep 2. olmustu, evans da bu sefer hep 2.cilikten 3. olacak galiba.
neyse ki gecen sene lance yoktu da sastre aradan geldi 1. oldu...

ama contador ile lance'teki "abi kardes" iliskisinin sporculari bu denli hircinlastiracagini dusunmek istemiyorum :)

o kadanslari gordukce yokuslari da yiyorum.
yangin var bacaklarimda.
iyi seyirler...bol ilhamlar...

not : NTV gibi keske kimi kanallar da radyodan yayin yapsa. ya da eurosport'u radyodan da dinleyebilsek...

@Teoremos

NTV ye ben bu konuda radyo değil ama ntvspor'un bisiklet yayınlarını yapması için bir kaç defa mail attım. Tabii cevap gelmedi. Belki mail bombardımanı ile falan bir sonuç çıkar.

astanada durum 6- 7inci etapta netlesecek gibi. etaplardan sonra yorumları okumak ayrıca keyifli oluyor katkılarınız için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
@Mustafa ÇAKAR

birde yarınki etap var tabi.yorumunuza tamamen katılıyorum:)

Armstrong a karşı, yine sezon başından beri olduğu gibi bir hava oluştu forumda. Armstrong turu alamaz arkadaşlar, hayal görmeye gerek yok:) Tur daha tam başlamadı bile. Kategori dışı tırmanışlar başlayınca herşey değişecek. Armstrong un kategori dışı tırmanışlarda Menchov, Pellizotti, Schleck gibi isimlere tutunabileceğini hiç zannetmiyorum. Dahası, Astana diğer turlarda olduğu gibi bu turuda alacak hissi vermiyor bana. Herzaman olduğu gibi yine tez canlı olduğumuzu gösteriyoruz forumda:) Contador a gelecek olursak, durumu bence hala lüpheli... Ciddi tırmanışlar başlayınca ancak Armstrong a karşı olan durumunu göreceğiz. Levi yide yine unutmamak lazım. Astana sağ gösterip sol vurmaya çalışabilir:)

Yine unutmadan eklemek isterim, bu turda Karpets inde ne durumda olduğunu göreceğiz. Karpets de şu an kapalı kutu.

@Aytaç Biber

Aytaç kardeşim anladım Lance'i sevmiyorsun. Ama bu tura hava getiren kesinlikle Lance. Geçen seneki turu hatırlıyorum bu kadar keyif almamıştım. Astana'da iki ayrı takım seyrediyoruz sanki bence heyecan verici. Ben Lance'in tura asıldığına inanıyorum. Düşünsene Hala benden iyisi yok demek için daha güzel yol olabilir mi? Menchov'u bende severim ama bence burada şansı yok. Çok yorgun görünüyor. Schleck kardeşler 2 dk gerideler ve yarın daha da açılabilir. 7. etapta bence de düğüm çözülür.

(link)
çok güzel kazanan kaybeden analizi var. Okunmasını tavsiye ederim. En ilginç kazanan ise Columbia nın yeni sponsoru HTC hatta Cav kazanırken sanırım onlara gönderme yaptı bugün. Neredeyse 1 hafta içinde yatırımlarını geri aldılar.

@Aytaç BiberAytaç, Menchov ilk 5'e kadar tırmanabilir ama kazanabileceğini hiç sanmıyorum. Pelizotti ise takım arkadaşı Nibali'nin gerisinde kaldı bile. Bence bahsettiğin isimların arasında en önemlisi Schleck kardeşler. İkisi birden Astana'nın domestiksiz halinden güçlü olabilirler. Domestiksiz diyorum çünkü takım şu anda 4'e bölünmüş durumda. Bir tarafta Lance ve iki domestiği dururken diğer tarafta Contador, Levi ve Klöden. İlginç bir ekip.

Her ne olursa olsun Lance ile ilgili yorumuna katılıyorum. Belki podyum yapabilir, o da belki. Ama o bu sene kazanırsa, tura 1 numara olarak gelen tüm bisikletçiler bisiklet sporunu bıraksın.

Şu anda gerçek olan ise yarın takım zamana karşı etabından sonra 1-2-3-4 Astanalı olabilir.

Bence Contador bu turu alır.

@Mustafa ÇAKARTurun keyifli olması konusunda haklısın. Gerçi ben Lance'in 6 ve 7. galibiyetinde turu izlemekten sıkılmıştım. Geçen seneki de sıkıcı idi nispeten. Yanlış hatırmalıyorsam 94'den beri hemen her turu kısmen de olsa izledim. Cidden çok azı bu kadar soru işaretli başladı.

Schelck'leri Liege Bastogne Liege (2009) de izlemiştim. Çok güzel bir kedi fare oyunu ile kazanmışlardı. Çok iyi bir ekipler (ikisi). Kardeş olmaları avantaj. Geride kaldıkları ve yarın da farkın büyüyeceği gerçek. Ama tırmanmalarda çok iyi kedi-fare oyunu oynayabilirler. Özellikle uzun bir tırmanmada geriye 7-8 kişi kaldıysa.

Yarın süre kaybetmeyebilirler de... Göreceğiz.

Arkadaşlar bu çok güzel yorumlarınız için teşekkürler ancak hiç olmazsa turun özetini veren bi link yazın:( Link bi link bilen yok mu? Ben bulamadım. Nereye tıklasam boş çıktı.

Mustafa abi, Lance ı sevmemem gibi bir şey sözkonusu değil...Sadece realist bakıyorum olaya. Menchov un yorgun olduğunu düşünmüyorum, ama süpriz sayılacak derecede zaman kaybetti, buna katılıyorum.

Gürol;

Nibali ve Kreuziger ikilisinden bir süpriz beklediğimi zaten söylemiştim ama hala erken. İlerleyen etaplarda bu 3 isimden biri Liquigas ın liderliğini alacak. Ama kağıt üzerinde lider hala Pellizotti. Tabi Pelli çoğu şeyi hazmetmiş bir isim. Tırmanmalarda geride kalacak olursa Astana dakine benzer bir çatışma Liquigas da olmayacağını düşünüyorum.

Takım zamana karşısı konusunda ise sana tamamen katılıyorum. Astana takım zamana karşıdan çok karlı çıkacak gibi görünüyor.

Son olarak, Contador unda turu kazanacağını düşünmüyorum. Psikolojik olarak aşırı baskı altında ve bunu kaldıramayabilir.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
@ikidiriki

enazından son sprinti seyretmek istiyorsan linkten acabilirsin.

(link)

eurosport varsa birazdan özeti olması lazım bu saatlerde bugünkü etabın.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
Bu çocuğu kim durduracak ? Fransa Turu'nu tamamlayacak mı ? Kaç etap daha kazanır ? Sprintler onun mu yoksa takımının başarısı mı ?

Görüyoruz ki Mark sprinte kalktığı anda karşılık veren yada kafa kafaya mücadele olmuyor, takım arkdaşları çok yüksek tempoda son 200-300 e kadar çekiyor son hamle Mark'a kalıyor. Sonra da Mark bitiş çizgisini geçerken telefon ile pizzaları sipariş ediyor. :)

(link)

(link)

yalnız dikkat ettiyseniz, kapı gibi fiziği ile hushovd'un bile kadansı sprint sırasında düşük kalıyor. cavendish gözle görülür şekilde daha cok ceviriyor. vites seçimleri mi, taktiği mi, tekniği mi ya da kondüsyonu mu veya takımı mı bilinmez ama bu gidişe dur diyecek biri cıkacak elbet bakalım kim olacak. ben hushovd'dan umutluyum acıkcası (telefonu kapatma işareti yapacaktır eliyle) ;)

@Ali AKTAŞHocam soruna cevap maalesef takımda cok ıyı calısıyo cavendısh de ıyı calısıyor :D :D :D Dunkı etapta fınısh e 30 km gıbı bır mesafe kala tamtakım olarak bır kacıs +o meshur ruzgar ve son 10km kalana kadar sadece daha dogrusu %90 colombıanın calıstıgı bır makara ve arkanızda her ne kadar Cancelara nın kacısıyla baglantılı olarak peletonu yavaslatırcasına kafayı ceken saxo bank ın ardından gelen grubun taze kanlarının verdıgı tempoya ragmen 15km-10km-5km kapılarında devamlı sanıyeler ekelyen bır kacan grubu takdır etmemek elde dııl Bununla bırlıkte son 1km temposu aklıllara zarardı.Takım muhtesem kazandı ve cavendısh arkada tutunmayıda cok guzel becerdı + veledromdakı sprınt tarzını da bırlestırerek ok mısalı yaydan fırladı.Bıldıgın gıbı arkada tutunmakta bı sanattır kı bence hushovd u bıle yoran bır tempo vardıkı hushovd cavendısh tam onunde olmasına ragmen cevap verdı ama nefesı kalmadı.Aslında bu etaptan hıc bu kadar heyecan alacagımı sanmıyordum.Klasık sprınt etabı kosarlar son 200mt dede saldırırlar dıye dusundum ama dunu yasadıktan sonra aldıgım heyecan ap ayrıydı

Bu arada dunkı kacan grubun ıcındekı bazı hareketler ufak sınyaller vermekle<popovıchy> bırlıkte LA sorulan bır soruda neden bole bı durum oldu?dendıgınde LA ben sadece buna bıraz sans bıraz dogru yerde olmak bırazda tecrube dıyebılırım demesı cok guzeldı Oncedende tam olarak hatırlamıyorum ama bır yazımda tur sadece pedal cevırmekle kazanılmıyor demıstım bunu halada olduguna ınanıyorum <Secret peleton>

Yazılar tamamıyle kısısel fıkrımdır kımsenın yanlıs anlamasını ıstemem:D

Alı hocam bu cocugu belkı hushovd dıcem ama durdurmak zor gozukuyor:D

arkadaslar,
bugün, işimden dolayı TTT'yi seyredemeyeceğim.
acaba yarışların download'a uygun olarak kaydedilğini bir server, bir site biliyor musunuz?

taa eski kayıtları pantanileri, ullrich, LA, TT kapışmalarını, geçen seneki sastre'nin tirmanışlarını da indirmiştim. ama günü birlik değil...bir süre sonra bulunuyor.

acaba bugünkü koşuyu bir yerden indirebilir miyiz?

Geri