Scudo Sports

Lastikte patlak bulma

m.klcts

Forum Bağımlısı
Tepki
403
İsim
Muhammed
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
arka lastiğim patladı ama 1,5-2 günde anca iniyor havası bu hafta sınavlardan tamir edemedim ama çok az kaçırdığı için su ile patlağı bulabileceğimi sanmıyorum başka yöntemi varmı yoksa su ile bulunur mu

Scudo
bide lastiğe yama yapıcam ama yama büyük gelicek büyük ihtimal kesmem lazımmı yamayı

Eger patlak degılse sboptan da kacırıyor olabılır guzel sık sibobu.

@ElcaSeJawS olabilir ama 2kere şişirdim 2 kere indi

su yardımı ile bulmayı deneyin. olmadı yeni iç lastik alın

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
siboptan kaçırıyor olabilir

Aynı sorunu bende triban 300'de yaşamıştım.Lastiği iyice şişirdim suya daldırdım ve patlağı kolayca bulmuştum :kyfmyrn:

• Beğen
@m.klcts Tamam işte ucu kacırıyor olabılır bende de vardı yokda gıderken bır anda cıst cıst etmeye basladı aha dedım patladı eve gıttım soktum patlak yok sonra baktım sıbop kacırıyor ıyıce sıkınca bısı olmuyor du. Ama arka lastıgıme gore ıcındekı hava daha cok azalıyordu.

• Beğen
Su ile bulamıyorsan diğer yöntemlerle kolay kolay bulamazsın. Sibopdan kaçırıyor olabilir.

• Beğen
Bir aydır lastiğin nerden patladığını bulamadım. Dinliyorum ses yok, su dolu kovada bakıyorum hava kaçmıyor, siboptan yavaş kaçırıyordur diye sibop değişimi de yaptım fakat her ne yaptıysam bir türlü lastiğin kendi kendine inmesini engelleyemedim sebep ne olmuş olabilir? Böyle bir durumla karşılaşan var mı?

Lastik sabah soğukken şişkin görünebilir, ancak gün içinde sıcaklığın artmasıyla basınç düşebilir. Bu durumda lastik hava kaçağı yaşamadan deforme olabilir veya mikro yırtıklar olabilir.

Lastik sabah soğukken şişkin görünebilir, ancak gün içinde sıcaklığın artmasıyla basınç düşebilir. Bu durumda lastik hava kaçağı yaşamadan deforme olabilir veya mikro yırtıklar olabilir.
Sıcaklığa bağlı olsaydı havası 2 güne tamamen inmezdi diye düşünüyorum. Fakat mikro yırtık olayında haklısınız galiba. Diğer türlü kaçağı bulamadım.

• Beğen
Tepkiler: Eren etem
Sıcaklığa bağlı olsaydı havası 2 güne tamamen inmezdi diye düşünüyorum. Fakat mikro yırtık olayında haklısınız galiba. Diğer türlü kaçağı bulamadım.
Abartılı hava basarsanız suyun içinde çıkacaktır ortaya.

• Beğen
Tepkiler: ali önder

Sıcaklık artarsa, lastiğin basıncı düşmez, tam tersi, artar. (P.V=n.R.T)

Abartılı hava basarsanız suyun içinde çıkacaktır ortaya.
Hocam her türlü denedim. 1 ayda ne kadar yol varsa denedim artık kendisinden soğuma noktasına geldim. Lastik söküp takma noktasında baya pratik yaptırdı sağ olsun. Fakat yine yok 😐. Dediğiniz gibi kılcal patlak olabilir. İç lastiği değiştireceğim artık.

Geri