Scudo Sports

Lastiklerinizin ilk günkü görünümü için

Bu kadar parladığına göre, Bu parlatıcı yağ içeriyor. Kayıp düşmeyin sonra..
Bi de fren yanaklarına gelirse.. Amman dikkat...

Scudo
@Bora AlbenBravo Bora, güzel açıklama.

Benim merakım şu; parlayınca ne oluyor? Daha mı iyi yol tutuyor? Daha mı hafif oluyor? Daha mı uzun ömürlü oluyor?

Antik Yunanı mı anmak lazım estetik kaygıları olduğu için?

Çeşitli oto aksesuarcıları,benzinlikler,bazı alışveriş merkezlerinde vardır lastik parlatıcısı.Bende kullanıyorum bazen detaylı temızilik sonrası gorunum için ama konu geçmiş evet bunlar lasitğin yolla teması açısından cokta yararlı değil.Heleki ilk sürdüğünüzde yanlış bir hareket yaparsanız büyük ihtimalle hoş bir şekilde kayacaksınız.Belli bir km sonrası saten kaybediyor yola basan kısmındaki kimyasal özelliğini o zamana kadar dikkatli kullanmakta fayda var.
Kalitesiz bir parlatıcınında lastiğe zarar vermesi olasıdır,piyasada 5tl den başlayıp benim gördüğüm 30tl ye kadar çıkan fiyatları var.

arkadaslar bu tip ürünleri arabada kullanırken sadece yanaklara sürüyolar ama bisiklette direk yere değen kısma sürdügünüz için yolda tutuş azalıcakdır fren mesafesi uzayacakdır yani sağlığınız için en temizi biraz kirli görünmesi

bu tip ürünler kalıcı değil lastiklerinizin her yerine sürebilirsiniz zaten dışarı çıkınca tekerlerin bir turunda tabana sürdüğünüz parlatıcı toz sebebiyle gidiyor nitekim cila! gres yağı değilki sürüşünüzü etkilesin ben iki yıldır kullanıyorum lastik parlatıcı hiç bir sorun yaşamadım...

Bence riske girmeye gerek yok,şahsen görünüme önem veren biri olaraktan;ben sürmüyorum hem lastiğin ömrü kısalmıyor hemde yola tutuşum artıyor bisikleti yıkıyıp lastiklerini güzel bir bezle siliyorum pırıl pırıl oluyor.. Güzel gözükecek diye canımızı tehlikeye atmaya gerek yok.

Merhaba,
Lastiklerin dışı ile ilgili olarak hiç bir çabam olmuyor.Her binişten sonra mutlaka su,sabun köpüğü ve sünger ile temizleyip, bez ile de kuruluyorum. Ayrıca kışın kullanmadığım lastiklerimin iç kısmını mutlaka pudralarım. Sizlere de önerim kullanmadığınız veya yedek dış lastiklerinizin iç kısmını pudralayın.

Kolay gelsin.

Dün kola dökmüştüm lastiklere:)ilk gün aldığım gibi simsiyah..Ayrıyeten V frenli bisikletiniz varsa kolayı jantada bulaştırırsanız ilk bir kaç saat freniniz normal frenlemeden 2 3 kat daha güçlü tutuyor....(Tecrübeyle sabit,Ön frene fazla asılmayın:))

en güzeli yağmur suyu, az önce havuz gibi sudan geldim lastikler mis gibi hemde parıl parıl parlıyor şimdi :D sihirli bi sudan mı geçtim ne oldu bende anlamadım..

en güzeli lastikleri sabunlu suyla silmek bulaşık deterjanıyla falan mesela süper oluo lastikler :D

benim tavsiyem kisin karda bisiklet surun tekerin dislerinin arasina kar girsin sonra o durumda cekin bi garaja lastikleri bi guzel durulayin karlari arinsin ilk gunki gibi siyah olacaktir tabi bunu yapmak icin imkaninizin olmasi gerekir yoksa kisin bisikleti yikamak ne derece komik olur bilirsiniz

gerek yok kolanın asidini kaçır ve sür :) toprağa kadar mükemmel parlaklık :))

Ben Benzin İstasyonunda TaZİKli su ile yıkayıp siliyorum :) ilk gün ki gibi oluyor

Geri