Scudo Sports

17 yıllık bisikletin yeniden doğuşu – Wichita Viper

@GiciK eRay ADALI

"Spor" olarak futbol benim için 60 dakika (evet halı sahada) :) . İzlemekten zevk alacağım bir gösteri olarak ise 90 dakika :)

Bisikletin kadro boyu yeterli olsa ben de yavaştan ekipmanların tamanını yenileyecektim ama bana küçük gelen ve geçiş dönemi olarak kullandığım bir kadro için değmez diye düşündüm.

Mahalle bisikletçisi tabirini küçümsemek amacı ile belirtmedim kesinlikle, elbette oradaki ustanın belkide benim yaşım kadar tamir-bakım tecrübesi var. Saygı duyarım. Ama ben önce insani yaklaşıma bakarım. O an bana biraz yardımcı olsa, ben zaten bisikletimi kendimce iş görür hale getirdikten sonra kendisine götürecektim bir kontrol etsin ve eksiklerimi gidersin diye. Veya bir tura çıktığımda bir arıza çıktığında o ustaya götüremeyip kendim geçici bir çözüm bulduktan sonra tur dönüşü yine o ustaya kontrole götürecektim. Ama şu an evime 3km olan o bisikletçi yerine evime 20km olan diğer bisikletçiye götüreceğim bisikleti kontrol için. Özellikle şu rublenin yalpalaması (8 çizmesi) kafamı kurcalıyor çünkü.

Öncelik aslında kask değil, beyin :) Birçok vatandaşımız malesef kendi beynine önem vermiyor ve eşkiya gibi geziyor bisikelet veya motorsiklet üzerinde. Defansif sürüp her türlü dikkatime rağmen olası bir kazada kask beni biraz olsun koruyabilirse ne ala.

Teşekkür ederim yorumlarınız için.

@Ugur Basdag

Teşekkür ederim, en az bisiklet üzerinde rüzgarı hissetmek, ya da rüzgara karşı pedallayıp bacaklarımın yandığını hissetmek kadar keyifli :)

Scudo
1 ay olmuş konuyu açalı. Bisikleti kullanmaya başlayalı da 1 ay kadar olmuş demek ki. 400 km yapmışım aşağı yukarı. 92 kilodan 87 kiloya düştüm 1- 1.5 ayda.

Bisikletçiden tanesi 50 kuruşa aldığım fren pabuçları erimiş. Decathlondan (link) aldım bakalım 17 TL'ye. Umarım uzun süre iş görür.

Son 70 km'lik turumun 35. kilometresinde arka frenin telinin kopmak üzere olduğunu farkettim. Temkinli temkinli sürerek eve zar zor geri döndüm. Decathlon'dan tel alıp her iki fren telini de değiştirdim. Frenler zımba gibi oldu şimdi yeni pabuçlarla beraber.

Küçük klasik zillerden almıştım ama baktım sesimi duyuramıyorum, borazan gibi olan kornadan aldım. Kamyon gibi ötüyor şimdi bisiklet :D

Maddi kaynak oluşturunca yol bisikleti (veya cyclocross) alacağım ama bu "düldül"ümden nasıl ayrılacağım bilmiyorum. Saklayıp ilerde kadro hariç baştan bisiklet toplayarak restore ederim diyorum ama kadro boyu bana küçük. Müstakbel eşime restore etsem, ona büyük kadro. Kardeşime de edemem, benden de uzun o. Bakalım bulacağız artık bir çözüm.

Uzun lafın kısası, bekle beni dropbar...

Güzel görünüyor. Frenler özellikle harika renkleri. Güle güle kullanın...

• Beğen
Tepkiler: AykutÇ.
@AykutÇ.
Frenler çok önemli. Benim önceki bisikletim yaklaşık 7 ay kadar önce almıştım iki hafta önce sattım. 6 ay içerisinde 5897Km yol yapmışım. Mekanik disk frenleri vardı. Ümit Navigator 2D modeli. Üzerinde zerre çizik yoktu. Sadece aynakol göbeğinde sorun çıktı (Aşırı kullanım sonucu aşınmış) o da eski nesil milli göbekdi servisi aradım araya Ümit satış sonrası hizmetler bölümü ile görüştüm ve göbeği Shimano kasetli göbek ile değiştirdiler ama ayna kol bu yeni göbek türüne uygun olmadığı için aynakolu da Shimano aynakol ile değiştirdiler. Son aynakol ile 622Km yol yaptım ve bisikleti sattım. 6 ay önce 103Kg ağırlığım vardı ve o bisiklet sayesinde 88Kg olmuştum. Şimdiki bisikletimi bisikletforum dan aldım. Yaklaşık 2 haftadır neredeyse aralıksız kullanıyorum an itibariyle 85Kg olmuşum.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=136142

Hidrolik frenler çok rahat ama ben ön balataya hidrolik yağı sıçrattım :). Fren balata temizleyici sıktım anca kendine geldi yedeklerini aldım balataların duruyor artık elimde.

• Beğen
Tepkiler: AykutÇ.
Geri