Scudo Sports

lastikhavasını nasıl ayarlayabilirim

Burak Oguz

Forum Bağımlısı
Tepki
89
abiler kiloya göre lastik havasını nasıl ayarlayabilirim

Scudo
merhaba kiloya görede olsa birde lastigin üzerinde min -max hava degerleri var onlara bak o degerlerin dışına çıkmamaya calış.

@Emirhan Atasöz

aslında ben bu konuyu kendime açmamıştım hani bilennler varsa nasıl ayarlandıgını yazsın bilmeyenler(bende :D) öğrensin diye açmıştım ama sonuç bu inşallah iyi olur ne diyim

Lastigin havasini belirlemek icin, kilonun yaninda lastigin ebadi da onemli..
Bilgi verirsen yardimci olabiliriz

Lastiğe hangi limitler arasında hava basacağın üretici tarafından lastiğin üzerine yazılmıştır. Bu limitlerin altında veya üstünde hava basmak lastiğin yapısal bütünlüğüne zarar verir. Bu sebeple asla üreticisinin verdiği değerlerin dışında basınçlarla lastikleri kullanmayın.

Buna sayısal değerler vermek güç çünkü lastiğin boyuna göre de değişir (hava hacmine göre), pratik bir yöntem: lastiğe vücut ağırlığı ile ani yük verilir bisiklet üzerinden lastikte 1/3 kadar çökme konfor ve güvenlik açısından iyidir, 1/2 çökme kontrolü zorlaştırabilir biraz ama daha konforludur çok tombul lastiklerde kullanılabilir, 1/2 ile 1/3 çökme arası arazi şartlarında çok iyi netice verebilir.

@Tarık Kalkan

Aslinda ozetle senin de dedigin gibi, akicilik ve tutusu bozmadan, iclastik ve janta(tubeless icin) zarar vermeden kullanilabilecek min. havayi basmak ideal olan...
Zaten dogru havalari bir kez yakaladinmi, bisikletten alinan keyif de katlanarak artiyor:)

teşekkürler arkadaşlar vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı ve bide benim bir sorunum var

Bugün bisiklet sürerken yeni bir hareket denedim ve sonrasında bir yerden atlamak zorunda kaldım.Bu atladıgım yer 50-60 cm yüksekligindeydi ve atladıktan sonra lastik yavaş yavaş inmeye başladı.Benim aklıma ilk gelen şamyel de bir sorun var ama anlamadım.

Not:Benim bisikletim resimdende görüldügü gibi piyasa malı ve haliyle lastiklerde.
Şimdiden teşekkür ederim...

Geri