Scudo Sports

Lastik Seçimi Yardım

Ziya Yılmaz

Forum Demirbaşı
Tepki
54
Bisiklet
Cannondale
(link)

(link)

Lastik almayı düşünüyorum. Bu iki lastik arasında ne gibi farklılıklar var acaba? Aralarında bayağı bir fiyat farkı var.

Scudo
Önerilerinizi veya cevaplarınızı bekliyorum.

lastıklerın genıslıklerı aynıymıs maraton plus patlamaya karsı extra dayanıklı oluyo bu yuzden bıraz daha agır dıgerınden agırlıkları varılmemıs arada da bayağı bi fiyat farkı var eger cok fazla arazıye gırmem dıyorsanız maxxıx ısınızı gorur dıyorum

• Beğen
Tepkiler: Ziya Yılmaz
Maraton plus için ömürlük sıfatı kullanılabilir.. Patlamaya karşı dirençlidir. Ve hamuru son derece kaliteli bir lastikdir.

Maxxprotect ise aynı işlevde, daha alt bi seviye lakin maxxis'den memnun olanların sayısı az değil. Hiç satmadan kullanacağınızı düşünüyorsanız ve bütçeniz varsa maraton plus'ı alın derim..
Ama diğeri de çok çok işinizi görür...

• Beğen
gittiğim yollarda çok fazla kırık cam falan var maraton en iyi seçim gibi olacak.

Teşekkürler : )

bende konu açacaktım schwalbe mi maxxis mi diye isabet olmuş. ben biraz baktım schwalbe nin 700*25 lastiği var extra korumalı maxxis overdrive ın 700*35 var daha incesi yok ne kadar ince o kadar az patlama riski diye düşünüp schwalbe alacam , schwalbe marathon plus. schwalbe marahthon plus 700*25 ile maxxis overdrive 700*35 aynı ağırlıkta.

@yilmaz kaynak

700*25 ne lastiği oluyor acaba?

Bende dağ bisikleti var mesela onun ölçüsü 26inç 1.75lik al dediler. 700 25 farklı bisiklet için mi?

@Ziya Yılmaz

lastiklerde iki farklı ölçü kullanılıyor.milimetre olarak 700x25'in anlamı: 700mm lastiğin çapını 25 mm ise genişliğini gösteriyor ki bu değer ingiliz ölçüsü olan inç bazında ifade edilirken 700mm/25,4mm(yani 1 inç)=27,55 inç oluyor bu değeride yuvarlarsak 28 inç'e karşılık geliyor.dolayısıyla metrik ölçü sisteminde 700x25 mm olarak ifade edilen bir lastik inç bazında 28x1.0 inch olarak değerlendiriliyor.yani senin alacağın lastiğin çapı 26 inç olmalı 28 inç(700mm) büyük gelir.

Marathon plus iyi bir seçim olur :))))
ama ağırdırda aşagı yukarı bir lastiğin ağırlığı 1kg yakındır size önerim(eğer bütçeniz varsa)benim size önerim şu an kullandığım lastikler olan Schwalbe Marathon XR bu lastik tur amaçlı bir lastikdir marathon plus en önemli farkı ağırlığıdır aşağı yukarı 800gr civarı(tek lastik) bu lastikleri bende kullanıyorum
şu an 8-10000 km civarı oldu daha lastiğin üzerindeki çizikler duruyor lastikten cam,ataç,diken çıkardım ama bu kadar zaman dilimi içinde bir kere bile patlamadı.Cam cam berbat birşey inanırmısınız lastikdeki kesiklerin içinden cam kırıkları çıkarıyorum ama lastik hayla banamısın demiyor :))
Tabiyki bu lastik artık üretilmiyor onun yerine
Schwalbe Marathon Extreme Evolution faltbar Touren Reifen aldı bunu kullanan arkadaşlarımda var diğer Marathon XR farkı bu daha hafif (ama fiyat olarak pekde hafif değil) :)))) istersen şurdanda videosuna bakabilirsin

(link)

eğer niyetiniz uzun turlar ve patlakla uğraşmak istemiyorsanız bu lastikleri öneririm ama işte bu lastiklerin en büyük dezavantajları ağırlıkları
ne yapalım "Gülü seven dikenine katlanır" ben kullanıyorum ve memnunum :))

• Beğen
Geri