Scudo Sports

Lastik profilinin arka göbek miline etkisi nedir?

bikernomad

Daimi Üye
Tepki
216
Herkese merhaba,
Bir süredir arka göbek millerinde sorun yaşıyorum.Lastiklere basılan fazla hava, çukurları geçerken seleden kalkmamak,mil üzerindeki rulman yataklarının aşınması+yağ değişiminin aksatılması,yatakların bilyala baskısı v.s. dahil olasılıkları değerlendirdikten sonra;lastik profilindeki(diş yüksekliği)aşırı eksilmenin lastiğin süspansiyon etkisini ortadan kaldırdığını (veya anlamlı oranda azalttığı)bunun da arka göbek miline fazladan şok etkisi yaptığını düşünüyorum.Konuyla ilgili kafa yoran veya araştırması olan ya da araştırma okuyan var mı ?
Varsayımı lastik basıncı/sürücü ağırlığı dengesi oranının güvenli sürüş için gereken limitlerin altına inilemeyeceği fikrinden hareketle kurdum.(Güvenli sürüş tekniklerini bilenler doğru lastik basıncının özellikle iniş ve dönüşlerde vazgeçilemez olduğuna katılacaklardır.Dolayısıyla lastik basıncını olması gerekenin altına düşürerek extra süspansüyon etkisi yaratma fikrine pek katılmıyorum.)
Bol pedallı günler olsun

Scudo
@Ercan Bayram

remex 719 36 telli jantlar.formula göbek.tioga factory 2.1 lastikler

@bikernomadMantıklı bir yaklaşım. Ancak oluşacak fazladan şok ihmal edilecek kadar küçük olacaktır.

Şu açıdan yaklaşmakta yarar var; diş derinliği az ve daha sert lastikler olduğuna göre, bu tip lastikleri kullananların sürekli göbek problemi yaşamaları gerekir. Böyle bilinen bir tecrübe yada istatistik olmadığına göre korkmaya gerek yok.

Benim şehir içi mtb antrenman bisikletimde yol lastikleri var dolasıyla hiç diş yok, psi basıncı da yüksek, asfalttaki bütün sarsıntıları çukurları yansıtıyor göbeğe, göbekde çok eski stc rc göbek binlerce km yapmışımdır herhangi bir sorun yok, göbeğe de hiç bir bakım müdahele yapmadım...

• Beğen
Tepkiler: bikernomad
@Hakan Yazman
Merhaba Hakan,
Valla haklısın.Konuyu bütün olasılıkları görebilmek amacıyla actım zaten.Ben de bisikletin birinde schwalbe maraton XR kullanıyor bagajlıyken de 65 psi hava basıyorum.göbekler de aynen stx rc.malzeme değil, kullanıcı hatasından kaynaklanan bir arıza olduğundan iyice emin olmak istedim.
Tekrar teşekkürler

Geri