Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Snanscam
Bir zamanlar kullanmıştım 2000km falan kullandım patlak yüzü görmemiştim,ıslak zemin tecrübe edemedim ama yol tutuşu tatminkar.

• Beğen
Tepkiler: KOMA
Scudo
@seko35.50 en kısa sürede sipariş vereceğim teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Merhaba ben 27.5 jant dağ bisikleti kullanıyorum buna yol lastiği olarak 650x25 aldım fakat janta geçiremedim 1,5 karış gerilme oluyor zorlamama rağmen sokamadım acaba uygun değil midir ?
Bu lastiğin boyutu 16" eminim sizin bisikletinize uymayacaktır. Ben 2 senedir kullandığım mitas hook modelini önerebilirim 27.5x1.50 boyutunda fakat 28" modelleri de var galiba biraz araştırmak gerekir beni üzmedi lastik tavsiye edebilirim hem de uygun fiyatlı:harika:
Merhaba ben 27.5 jant dağ bisikleti kullanıyorum buna yol lastiği olarak 650x25 aldım fakat janta geçiremedim 1,5 karış gerilme oluyor zorlamama rağmen sokamadım acaba uygun değil midir ?
Snanscam
Bir zamanlar kullanmıştım 2000km falan kullandım patlak yüzü görmemiştim,ıslak zemin tecrübe edemedim ama yol tutuşu tatminkar.

Aldığınız yol lastiği 650B değil de 650C olabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@bahrithis Ben de lastiğimi ilk taktığımda zorlanmıştım takarken. Öyle zannediyorum ki daha hiç kullanılmamış olduklarından dolayı biraz zor geçiyorlar daha sonradan alışıyor lastikler. Lastiğe zarar vermeyecek şekilde biraz zorlarsanız takılabilirler.
Lastiği takmadan önce jant ve lastiği yan yana tutup bir bakın ölçüleri benzer mi diye. 650 meselesine gelince de ben bilmiyorum o ölçüyü malesef 27.5 janta uyar mı uymaz mı tavsiye veremem

FLASH V66 37X622 bu lastiğe hangi iç lastik almak gerek ?

622x21 janta en kalın lastik kaç numara takabilirim bisikletim 2020 carraro sportive 321 üstündeki orjinal lastikler 38c olarak geldi ama ben en üst sınır lastik takmak istiyorum bilgi verirseniz çok makbule geçer

622x21 janta en kalın lastik kaç numara takabilirim bisikletim 2020 carraro sportive 321 üstündeki orjinal lastikler 38c olarak geldi ama ben en üst sınır lastik takmak istiyorum bilgi verirseniz çok makbule geçer
Sheldon Brown'ın sitesine göre 21 mm janta 50 mm lastik takabilirsiniz. Kadro ve fren boşluklarının bu ölçüye izin verdiğinden emin olmalısınız ama.

1596568207880.png

• Beğen
Tepkiler: koppa ve Olcay0899
@laciverti
Hocam, zırhlı ve varsa reflektörlü bir dış lastik almak istiyorum. Bisikletim Kron Tx 150 Trekking 28 jant. Tekerlekte 700x40C, 42-622 ibareleri var. Rubena Mitas Flash olarak satın aldığımda üstündeydi. İlk senede sıkıntı çıkarmadılar fakat 2. sene patlamalar başladı. Şu an 2. sene bitti ve bayağı eridi üst kısımları. Km. saat kullanmıyorum fakat, çok kullandım ve uzun yollar da yaptım. Geçen günlerde aşırı bir asfalt dışında kullanmama rağmen, kaldırımı bozuk bir toprak kısma girince patladı. Değiştirmeye karar verdim. Altta zırhlı ve reflektörlü olarak geçiyor:
(link)
Ne önerirsiniz? Teşekkürler...

27.5*2 lastik kullanıyorum, bunu yol sehir tipine çevirmek istiyorum 27,5*1.5 olurmu bilgisi olan bisiklet whistle miwok 1824

27.5*2 lastik kullanıyorum, bunu yol sehir tipine çevirmek istiyorum 27,5*1.5 olurmu bilgisi olan bisiklet whistle miwok 1824
Şu sayfaya göre ölçüm yapıp, en alt ölçüyü alabilirsiniz.

(link)
Kadro tipi ve ağırlıkları da farklı olduğundan ne kadar trekking olur bilemiyorum. Sadece lastik ile bisikletin neye yönelik olduğu anlaşılmıyor yani bildiğim.
Örneğin ben de lastiklerin çabuk patlamasından şikayet etmeye başladım son zamanlarda. Bir dağ bisikleti lastiği takamayacağım için, zırhlı ve kaldırabileceği en kalın lastiği aldım. Şu an biraz ağırlaştı pedallar. Fakat bacaklar da alışmaya başladı gibi. Fakat performans olarak da düştüğünü hissettiriyor. Yol kavrama ve kaymama açısından iyi.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bisikletten çok anlamıyorum carraro race 011 veya 012 almayı düşünüyorum jant ölçüsünü bilmiyorum bisikletin yaşadığım şehirde yollar çok düzgün değil o yüzden bisikleti aldığımda yanında daha kalın dayanıklı bir lastik almak istiyorum 30mm 32mm falan uyar mı bu bisiklete?

Yerli malı bisiklet lastiği üreten yok mu? Aklıma Lassa geliyor, Lassa'nın bisiklet takımı varmış ama neden bisiklet lastiği üretmiyorlar merak ettim.

Yerli malı bisiklet lastiği üreten yok mu? Aklıma Lassa geliyor, Lassa'nın bisiklet takımı varmış ama neden bisiklet lastiği üretmiyorlar merak ettim.
Anadolu Lastik var.
(link)

Ne çektim be bu 3 lüden. Jant, lastik, uyum😁cyclo cross bisikletime jant almak için 1 yıl uğraştım. Herkes farklı ama doğru şeyi söylüyordu. Kafa karısıklığı, para yetersizliği, ürün bulunamaması, bulunsa uymaması, uysa olmaması, vsvs😂🤣Sonunda Cole rollen 29 brontes model jant setinin olacağını öğrenince hemen Dr bisiklette soluğu aldım. Ramazan ağğbeyyyyy sende bundan var mı? Var. OHHHHHHHH. ŞIMDI BISIKLETIM VE BEN ÇOK MUTLUYUZ😍😍😍bu arada düşünen varsa gerçekten harika bir jant seti. Su anki fiyatı 2.500 TL. Ama hakkını veriyor tavsiye ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bisikletim Kron Tx500 üzerinde 700x35 lastikler var. Lastikler hem eskidi ve çatladı hemde zırhlı olmadığı için güven vermiyor.
CST Platinum Protector almak istiyorum ama ölçüler kafamı karıştırdı. 700x35 700x38. Ve 700x45 ölçülerinde lastiklerin hepsi bisikletine uyar mı aralarındaki farklar nedir. Hangisini almalı.
Bisikleti şehiriçi çok uzun olmayan 5-6 km lik mesafelerde kullanıyorum. Hangi ebatı almalıyım yardım edebilirseniz memnun olurum.

@Xiamen bence 700x38 konforlu olur

• Beğen
Tepkiler: Xiamen
Geri