Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

@mfk O konuyu bilmiyorum, link verdiğim rubena oto sibop zaten

Scudo
@mfk Hiç olmaz.

Presta ya da oto sibop hiç farketmez. Sadece janttaki sibop deliğine bakın, özellikle prestadan oto sibopa geçecekseniz, zira oto sibop daha kalındır, jant deliğinden geçmeyebilir. Ancak: janttaki delik kalın, yani oto sibopa göre ise oto sibop siboplu iç lastik takmanızı öneririm, daha iyi olur, boşluk kalmaz jantla sibop arasında.

@mfk eferim yienim;) selam Fatihcim ben de biraz bilgileneyim diyordum seni gördüm. Görüşmek üzere

• Beğen
Tepkiler: mfk
@Orhan Akarkut Abim sana teşekkür ederim. 700x40 yol lastiği aldım. Asfaltta performansı epey arttı. Yalnız bir sorum daha var. Arkadaşımda 26" mtb var. Bana özendi yol lastiği almaya karar verdi. İç lastiği 26x1,75-2.10. Elinde 26x1.50 dış lastik varmış. Bu durumda sorun olur mu?
Ayrıca yol lastiğinde 175

Merhaba,

Jant 28" Freeway Çift Kat Alüminyum 36 H
Jant Ebat 28
Lastik Michelin 700x35 C 37x622 Protk Siyah Ref. Patlamaya Dirençli

Bisikletimdeki özellikler bunlar. Schwalbe Durano Dd 700X28 özellikte lastik kullanabilir miyim? Konuyu açan arkadaş formulü vermiş lakin ben jant ölçüsü olayını kavrayamadım. Kullandığım bisiklet Carraro 224.

@.Ormancı. Lastiklerin yenilenmesi gerekiyorsa ve çok istiyorsanız 28'lik alabilirsiniz ama ben önermem. Çok az bir fark hissedebilirsiniz performansınıza bağlı olarak. 28'lik çok ince durur bisikletinizde ve alt sınıra da yakın olur.

jantımda darbeden dolayı sibopun yan kısmında gozle belli olmayan bir yamukluk var akort yapılsa bile cok hafif yumurta yolda hissediliyor ve sibopun yanındaki teli zamanla kırıyor yada gergi somunundan bosa cıkıyor akortun bozulmasını nasıl engellerim?

@Cuneyt Erkman İyi bir usta akort yaptı ve ona rağmen bozuluyorsa çemberi değiştirmelisiniz. Tel kırması ve akort tutmaması çemberin yamulduğunu gösteriyor.

27.5 teker boyu için takılabilecek en kalın yol lastiği ne olur. ince istemiyorum mtb gibi kalın olsun ama dişli değil, düz yol lastiği olsun istiyorum. böyle bir lastik varmıdır araştırdım bir sonuca varamadım yardımcı olursanız çok sevinirim

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
Hali hazırda bisikletimde 26x1.75 lastikler mevcut. Jantların eni için olan değerde 21C yazıyor.

Buna göre ideal olarak 21x1.8=37.8mm (Yani en yakın değer 26x1.5" lastik)

En ince olarak da 21x1.4=29.4mm (Yani en yakın değer 26x1.15") hesaplıyorum. Hesapta bir hata var mıdır, doğru anlamış mıyım? Kısaca kontrol ederseniz sevinirim.

Selamlar

• Beğen
Tepkiler: kapluj
Kıymetli Arkadaşlar ;

Herkese Merhabalar. Ben Sedona 410 kullanıcısıyım. İç Lastiğim patladı ve yenisini almak istiyorum ama nereden alabileceğimi ve hangi iç lastiği almam gerektiğini bilmiyorum. Daha önce kullandığım iç lastiğin kutusunun fotoğrafı EKte yer almakta. Kutuda 28/47 -622/635 28AV33mm yazıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden Teşekkür ederim.

Dosyalar

• WIN_20170826_11_26_36_Pro.jpg
    WIN_20170826_11_26_36_Pro.jpg
    73,1 KB · Okunma: 33
@yusekacycle Sizin dış lastiğiniz: Compass P1024 marka (Sedona sitesinde öyle yazıyor).Bu lastik 700x38c ebatlarında.Yani kalınlığı 38 mm(1.5 inç) oluyor. Yukarıdaki iç lastik 28 mm-47 mm aralığında kullanılabilir.
32 mm-47 mm aralığında iç lastikler daha da uygun olur.İç lastik alırken sibop şekli ve boyuna da dikkat etmek lazım...
Kalitesi hakkında birşey söyleyemem ancak bu linkteki lastik de sizdeki dış lastiğe uygundur.
(link)

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım kırklareli ilinden. 6 yıl önce almış olduğum salcano istanbul m bisikletim var. Bugün 30 km lik bir turda ağırlıklı asfalt birazda toprak yolda ilerlerken iki dış lastiğim de gitti. Lastikler bisikleti ilk aldığımda üzerinde olan lastikler olduğu için değiştirmeye bahane arıyordum bugün o fırsat elime geçti :) lastik ölçüleri olarak 700x35 yazıyor lastiğin üzerinde. Kırklareli'de iki bisikletçiye baktım birisi rubena tavsiye etti diğeride salcanonun servisiydi orjinalinden getirtelim dediler. Rubenanın desenini beğenmedim ve zırhlı olduğu yazıyordu. tanesine 65tl fiyat istediler. Açıkçası otomobil lastiğinden anlarım ama konu bisiklete gelince hiçbir fikrim yok. Edirnede bAir arkadaşım jant boyutu aynı fakat biraz daha dar (700x32) lastik almamın daha iyi olabileceğini belirtti bende sizin fikirlerinizi almak isterim. Teşekkürler.

Merhabalar. Merida crossway 100 bisikletimin dış lastiklerini cok disli ve kalin olmasi sebebiyle degistirmek istiyorum. Üzerindeki lastik 700x40 fakat ben 700x32 veya daha ince bir lastik takabilirmiyim bunun alt ve üst sınırları ne oluyor?
(link)
Bu lastiği kullanabilirmiyim?

Geri