Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Scudo
Merhaba. Bisikletimdeki lastikte 700 X 35C - 28 X 1 3/8 X 1 5/8 yazısı var. Yeni lastik almak istiyorum nasıl almalıyım ?

Merhaba

Araştırdığım kadarı ile bulamadım. 28x2.35 lastiğim var aşağıdaki listeye göre benim lastik ölçüm kaç C ye denk geliyor.

(link)

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ersinnsahin 2.35 lastiğin inç cinsinden taban genişliğidir. c cinsine milimetre olarak ölçülür. Bunun için 2.35 x 2.54 = 5.97cm = 59.7 mm değerini buluruz. Buna da 60c diyebiliriz.
Yani 28 x 2.35 = 700 x 60c

Merhaba arkadaşlar bisikletim salcano ng250 hd dış lastikler 27.5 2.20 boyutlara sahip sorum şu arka dış lastik aşırı aşınmış ben buna illaki 2.20 dış lastik mi almam lazım yoksa arka 2.10 olsa ön 2.20 de kalsa bir sorun olur mu? Marka tavsiyesi? Cevap için şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: KARTAL_1903
Merhabalar. Ghost marka sehir bisikletimin üstünde Schwalbe Smart Sam Performance serisi 700*40c lastik var. Bisikleti daha cok asfaltta kullaniyorum nadiren toprak yola giriyorum. Performansı ve akıcılığı arttirmak icin Lastikleri 32c ile degistirmek istiyorum. 85 kiloyum. Onerebileceginiz marka, seri vs varsa memnun olurum.

@biyolog4472 Merhaba,

2.20 x 2.54= 5.588 cm = 56 mm
2.10 x 2.54= 5.334 cm = 53 mm

arada 3 mm fark var. Hiçbir sorun olmaz ama hem ağırlığı taşıyan lastik olduğu hem de daha çabuk eskiyeceği için bence öne yeni 2.10 lastiği arkaya eski 2.20 lastiği takmanız daha iyi olabilir. Arka lastik eskiyince yeni bir tek alıp tekrar değiş tokuş yaparsınız.

@biyolog4472 sorun olmaz farklı boyda olmaları. Yeni lastik için ise bisikletinizin stok lastiklerine benzer tipte olan continental modellerine bakabilirsiniz.

1.50 jant'a 1.35 lastik olur mu dostlar? mantiken olmaz ama yinede sorayim dedim. yani jantin ustunde 16x1.5 yaziyor. 305x19 ETRTO. ben buna schwalbe kojak 16x1.35 takabilirmiyim

gerci schwalbenin 1.35 olduguna da emin degilim sitesinde sadece "ETRTO 32-349 (16 x 1 1/4 Inch)" yaziyor.

@mertözenç
Sorum güncel. Yardımcı olursanız sevinirim.

@mertözenç cok anlamam ama gene lastiginizin serisinin 32 m.lik olani varsa tercih edebilirsiniz..rubena nin zirhli lastigi var onuda met ediyorlar is gorur patlama direnci iyi..yurt disi sitelerde schwalbe nin maraton plus lastijleri bazen iyi indirim aliyor 32 mm olan takip etmek lazim.
Bende 38 mm lik salcanonun orjinal lastigi var.ne zirh korumasi var ne biseyi
Girmedigim cam tas tokac kalmadi, bir kez patladi oda essek dikeni denen ot dikeni girmis, dikende oyle boyle degil resmen civi gibi.

• Beğen
Tepkiler: mertznc
25c lastiğe 19/23 iç lastik takarsak sorun olur mu?

@yavuzselimsebik Olmaz ancak iç lastik alırken bir kısmı 23 bir kısmı ise 23-25 aralığında çalışır. Buna dikkat edin. Yani üst sınırı 23 lastik alırsanız basacağınız hava basıncı daha az olması gerektiği için muhtemelen ilk çukurda patlar. Btwin lastiklerde bu çok tipiktir, kutunun üzerine dikkatle bakın 23-25 ibaresine dikkat edin.

Ben dağ bisikletimde 2.00 country mud larda kullandığım btwin in 26 x 1.75->2.10 iç lastiğini kullanıyorum .aynı iç lastiği 1.4 ritchey tom slick ilede kullanıyorum 8 ay dır problem çıkarmadı(daha patlamadı ama şimdi söyledim diye kesin patlayacak :D)
içine katlanmadan ve bir yerde toplanmadan oturtursanız problem olmuyor ama aynı işlemi küçük iç lastik geniş lastik şeklinde yaparsanız uygun olmayacağını düşünüyorum iç lastik bulabilen varsa uygun olanı kullanmak en doğrusu ;)
Hatam olduysa affola tekerinize daş değmesin ;)

@Boran Selçuk Bugün üst sınırı 23 olan btwin iç lastiği , 25c michelin pro 4 dış lastiğe taktım. Ve tahmin ettiğiniz gibi karanlıkta göremediğim bir çukurda aniden patladı. İlk defa böyle bir şey başıma geliyor.

sedona borla 6061 bisikletim var şuan üstünde cst marka lastik var ama değiştirmek istiyorum tekerleğin üzerinden resimde görülen sayılar var ama anlamadım lütfen yardımcı olur musunuz hem şehir hemde dağ da kullanabileceğim lastik istiyorum hangi model marka tavsiye edersiniz
nWWbGg.jpg

@besyocu o lastik basinci araligi.
Lastik boyutu rakamlari digerleri..muhtmelen 26 jant sizin bisiklet..diger rakamlar lazim

@Ismaildmr abi şimdi bisiklet arkadaşta ama internette aynı modelin özellikleri var 26x2.10 lastik yazıyor bunun için hangi marka hem arazi hem şehir lastiği tavsiye edersin iyi bir şey olsun istiyorum hem uğraşmak istemem

@besyocu araziye daga tasa cok cikiyosan boyle biseyden alman lazim zaten..yok ben cok cok az daga tasa cikiyorum ozellikle yolda sehirde kullaniyorum diyosanda segir lastigi alman daha akillica..lastik tercihi konusunda asiri bilgim yok..bilen birisi yardimci olacaktir.takipte kalin.

Geri