Scudo Sports

Lastik ölçüleri, jant uyumu ve lastik seçimi

Scudo
Kısa bir sorum var, iç lastik ölçüm 1,75"-1,95" arasını destekler iken bunu 1,65" dış lastikte kullanırsam sorun olur mu? (Her 2si de 26" janta uyumlu) Aradaki fark oldukça az fakat emin olamadım.

Bir de eski iç lastiğimin üstünde hiçbir ölçü yazmıyor ve 1,95" ile kullanıyordum, bu tip ölçü yazmayan iç lastiğe ince bir lastik taksam, sorun yaratıp yaratmayacağını görsel olarak anlayabilir miyim? Yani bu işin bir göstergesi, pratik metodu var mıdır?

(Forumu uzun süredir takip etsem de ilk mesajımmış, tarihe not düşelim.)

Bu arada bir şey farkettim. Okuyacak arkadaşlara bir yararımız olsun diye ekliyorum.

Aldığım ürün: "Rubena 26"x1,5-1,95" D06"oem koduna sahip bir iç lastik. Bu lastiğin üstünde 2 adet bilgi var. Hem 37-50mm yazmışlar hem 1,75-1,95" yazılmış. Burada bir sorguladım, çünkü 37 mm, 1,5"e denk geliyor.

Bunun üstüne katalogları araştırdım. 2016 ürün kataloğunda D06 için yine 37-50mm ve 1,5-1,95" arasını desteklediği yazılmış ve 1,75-1.95" arası ürünleri yok. Zaten mantıken de üst aralığı oldukça dar olduğu için daha ince lastikleri desteklemesi daha mantıklı. Çek Cumhuriyetinde de metre sistemi kullanıldığı için bir baskı hatası yapılmış olması muhtemel. Bu sebeple metre bilgisi daha güvenilir geldi ve model kodu da bunu doğruluyor. Rubena'dan da bu beklenirdi. :) Dış lastikleri de problemli bir firma.

Edit: İç lastiği elektronik tartı ile ölçtüm 155 gr geliyor. Bu da + bir bilgi olarak dursun.

Şu katalog bilgileri linki: (link)

Şu satın aldığım lastiğin fotosu:

Dosyalar

• 20160820_213101.jpg
    20160820_213101.jpg
    115,3 KB · Okunma: 27
merhabalar , iç lastik konusunda tavsiyenizi alabilirmiyim, ölçüler 37-622 28*13/8*15/8 böyle yazıyor ölçüleri

Pahalı birşey aranıyorsan Rubena al mağaza olarak sporcu pazarı ndan alın

Arkadaşlar 622-19 mm jantima 700*28 lastik aldım.Arka lastiğe el pompamla semsert olana kadar bastım aynı şekilde öne de .Akşam bindim geldim. Ön lastik patlamış.Söktum fln lastiği sisireyim dedim sismiyor baktım koskaca delik baktım double jant bu arada jant bandını kesip patlamış bu günden sonra 1 kere aynı yerden 2 kere başka yerden böyle oldu yamayı bile deliyor.Sikinti nedir

Jant ölçüsü tam olarak nerde yazıyo lastiğin üstündekimi?

Jant ölçüsü jantin herhangi bir yerinde olabilir bende jant bandında yazıyor

@Orhan Akarkut
Benim jant double jant. İç lastik Jant bandını kesip jant duvarlarının arasına giriyor ve patlıyor.

@Orhan Akarkut
Çift kat jant dediğim gibi jant tel başlarının olduğu kısımlarda boşluk var.
Bende anlamadım ama dediğim gibi yamayı falan deldi.
Bi de iç lastiği normal takılı değilken bir kısmında şekil bozukluğu var ve katlanma çizgileri üzerinde değişik yerlerde tel başlarının olduğu kısımlarda izleri var

Jant bandını değiştirmeniz gerek sanırım, telleri de kontrol ettiniz mi, boşta olan, oynayan var mı?

Lastiğin üstünde 32-622(700×32C) yazıyo anlayamadım bişey

@laciverti

Hocam yeni bisiklet aldım jant üzerinde etrto 584x19c yazıyor ben anlamıyor hangi aralıklarla lastikler alabilirim lütfen yardımcı olun..

Tur bisikletleri için en uygun jant seti ölçüleri nasıl olmalı ? 26" bir bisikletim var v fren uyumlu bir jant seti önerebilir misiniz ?

Bu kadar açıklamadan sonra anlamamak çok zor ama ben yinede emin olmak istedim. Etrto 559x19c için asfalt tekerleği ölçüleri nedir ? Yada daha fazla randımanı güvenli şekilde hangi ölçülerde alırım ?
Bir türlü istediğim performansı alamadım sanki potansiyelinin yarısında gibi bisiklet. (Bianchi rcx110).

• Beğen
Tepkiler: h.kozan
@Scearlesh jant etrto na göre 28 mm ile 42 mm arası kullanabilirsin.Yani alacağın lastik 26x1.10/1.60 aralığındaki bütün lastikleri kullanabilirsin.Zaten bu aralıklarda asfalt için.Çogu insan Rubena Flash öneriyor ama Rubena almayın derim.Ben 28x1.60 Rubena dan 28x1.10 Cst ye Geçtim alacaksınız cst öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Scearlesh
Geri