Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Scudo
mümkün değil hocam. 28i bazı kaliperler destekliyor ama sonrası pek olası gelmedi.
Serdar hocam bu kaliper shimano değil. Shimanoda kaliperler gerçekten dar oluyor. Bu elimdeki btwin marka kaliper. Bisiklet de triban 300. Bu kaliperler shimanoya göre daha geniş olduğu için foruma sorayım dedim. Denedikten sonra yazarım buraya da ileride birilerinin işine yarar belki.

Serdar hocam bu kaliper shimano değil. Shimanoda kaliperler gerçekten dar oluyor. Bu elimdeki btwin marka kaliper. Bisiklet de triban 300. Bu kaliperler shimanoya göre daha geniş olduğu için foruma sorayım dedim. Denedikten sonra yazarım buraya da ileride birilerinin işine yarar belki.
Benim 28 lastikde durum bu kaliperlere aşırı az mesafe var.

Bisiklet üzerinde giderken sert sağa sola oynattığımda bir yerlere sürtüyor çok az. Sesi duyuyorum ama sadece ani sağa sola gidişlerdeIMG_20250904_153840.jpgIMG_20250904_153819.jpg

Shimano kaliperler dar oluyor gerçekten. Benim attığım fotoğraflara bakarsanız ciddi anlamda boşluk var.
Evet ama arka çatallar dar gibi geldi bana. Yine de umarım olur 32 lastikler

Benim ön taraf sürtüyor sebebi karbon maşa sanıyor çok az sürtüyor ondan. O da ani sağ sollarda sadece

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
ben shimano kullanmadım neredeyse . rim break zamanından beri sram kullanıyorum. genel olarak universal bir veridir bu 28mm olayı. ben de 28 ile bir foto olacaktı bulmaya çalışayım. deneme şansınız varsa deneyin ama %10 ihtimal bile vermiyorum ben.

ben shimano kullanmadım neredeyse . rim break zamanından beri sram kullanıyorum. genel olarak universal bir veridir bu 28mm olayı. ben de 28 ile bir foto olacaktı bulmaya çalışayım. deneme şansınız varsa deneyin ama %10 ihtimal bile vermiyorum ben.
Bende de 105 V fren var 28mm lastikler ucu ucuna geçiyor ve biraz zorlanıyor takarken havaları inik olsa bile.

• Beğen
Bende de 105 V fren var 28mm lastikler ucu ucuna geçiyor ve biraz zorlanıyor takarken havaları inik olsa bile.
Benim de aynı durum. Kastırarak söküp takıyorum. Üstte yazdığım gibi maşa karbon olduğu için ani sağ sollarda esniyor sürtüyor fren sistemine

• Beğen
Benim malesef 20 senelik bir bisikletim var
dış lastikler saglam ama lastik full şişmiyor ve
sanki bataklıda gidiyormus gibi lastik kıyılıyor
iç lastik sibob kısmında kaçak olabilirmi saygılar
kg 79

Benim malesef 20 senelik bir bisikletim var
dış lastikler saglam ama lastik full şişmiyor ve
sanki bataklıda gidiyormus gibi lastik kıyılıyor
iç lastik sibob kısmında kaçak olabilirmi saygılar
kg 79
20 senede hem dış hem iç lastik özelliğini kaybetmiştir sağlam göründüğüne bakma ama şişmiyorsa iç lastikte problem vardır çıkarıp bir kontrol edin.

Merhaba, konu oluşturma yetkim olmadığı için buradan yazıyorum. Elektrikli mtb bisikletim için 27.5 lastik bakıyorum. Çoğunlukla asfaltta kullanacağım ancak bozuk yol da baya var. Şu an stock olarak michelin force xc dağ lastiği takılı ve suda yağ gibi kaydırıyor ve yüksek hızda sürekli sekiyor. Biraz araştırma yaptım ve schwalbe green marathon 2.35, Maxxis Metropass 2.40 ve schwalbe al grounder 2.35 arasında kaldım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Forumda; Tribanlara özel, 28 mm'den daha geniş lastik takılabildiğine ilişkin bir yazı hatırlıyorum eskilerden.
Şu sayfadaymış hatta
B'twin Triban Serisi Kullanıcıları Kulübü (3-5ler buraya)

Son düzenleme:
  • Beğen
IMG_7289.pngSabah sürüş sırasında hafif bir tümsekten geçerken pat diye ses geldi, lastik indi.
Şimdi kontrol ettim, yamanın ortası açılmış. Dışarıdan batan bir şey göremedim.
Yama dejenere olmuş çürümüş sanki eski delik ortaya çıkmış acaba öyle mi oldu?
Sormak istediğim yamanın belli bir süresi mi var, öyle zaman içinde eriyip giden bir şey midir?

Arkadaşlar ince iç lastiğe yama yapılır mı

IMG_8007.jpeg IMG_8006.jpeg

Lastik yanağındaki bu çatlak her iki yanda da mevcut. Şu an herhangi bir etkisi yok ama daha önce böyle bir çatlak oluşma ve deneyimleyen oldu mu? Lastik aşağı yukarı 1 yıldır kullanımda. Güneşte bırakmıyorum.

Geri