Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.411
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Bu başlığa yazarsanız daha iyi yorumlara gelecektir Yol bisikletinizde hangi lastiği kullanıyorsunuz?Yol bisikletinde yarış için hafif ve akışkan en iyi lastikler nelerdir acaba

Merhaba
Şehir içi lastik basınç kaç olmalı 40 psı uygun mu? Birde Lastik içerisinde ki basınç atmosfer basıncından fazla olduğu için manuel ayak veya el pompası ile lastiği şişiremiyorum. Anca benzincide ki patlak lastik ile dolumu oluyor. Hız bir şekilde pompalarsam olur mu yoksa iç lastiğin supabında çek valf gibi bir şey mi olması lazım iyi akşamlar.
Bence şişirmek için en uygun pompalar göstergeli pompalar. 160 PSI 'ya kadar basabilenler var. Basınç olarak ise lastiğe göre değişir. Mesela 27.5 x 2.25 ise kilonuza göre 50 PSI uygunken, 700x25c 'de 110 PSI olabilir. Lastiğin büyüklüğüne, yüzey alanına göre değişir. Yanakta uygun aralık verilir.Merhaba
Şehir içi lastik basınç kaç olmalı 40 psı uygun mu? Manuel ayak veya el pompası ile lastiği şişiremiyorum lastik içinde ki hava dışarı çıkıyor. Anca benzincide ki patlak lastik ile dolumu oluyor. Hız bir şekilde pompalarsam olur mu yoksa iç lastiğin supabında çek valf gibi bir şey mi olması lazım iyi akşamlar.
Şehir içi temiz yolda sürüyorsan basıncı yüksek tut performans ve bisikletin akıcı olması için. Yüksek ne dersen de, ben mtb kullanıyorum 26×1.95 lastiğim var uzerinde bulunan değerler min 35 psı, max 65 psı. Ben sehir içi 55 psı nın altına inmiyorum. Ön 56 arka 60 basarım genelde. Sende ust limite yakın değerler basabilirsin. Bazı insanların başta endişeleri oluyor yuksek basinc kullanırken 3 5 artira artira o seviyelere gelirsin.Merhaba
Şehir içi lastik basınç kaç olmalı 40 psı uygun mu? Manuel ayak veya el pompası ile lastiği şişiremiyorum lastik içinde ki hava dışarı çıkıyor. Anca benzincide ki patlak lastik ile dolumu oluyor. Hız bir şekilde pompalarsam olur mu yoksa iç lastiğin supabında çek valf gibi bir şey mi olması lazım iyi akşamlar.
Yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 40 psı basmama rağmen bisiklete bindiğimde biraz inik gibi duruyordu. 60 70psı çok geldi gözümü ama lastikte de max 70psı diyor 50 psı deneyeceğim.
55 psı okuyabildiğim kadarıylaLastik üzerinde yazılan minimum değer kaç?
55 psı okuyabildiğim kadarıyla

Hava tisladiysa ic lastik delinmistir hocam yamalayinMerhaba, hafta sonu bisikleti temizlemeyi planlıyordum lastiği kontrol ederken, dış lastiğe aşağıda fotoğrafını koydum telin girdiğini gördüm. Teli lastikten çektim, yarısı içeri girmişti ve ilk çekerken biraz hava tısladı ancak sonra baktığımda havası inmemiş durumda şu anda. Acaba bu haliyle dış lastiği kullanabilir miyim? İç lastiği çıkarıp kontrol etmem gerekir mi?
289182 dosyayı görüntüle
Ben schwalbe durano plus foldin 25c modelini kullanıyorum. Ben yarışmak gibi bir amacım olmadığı için tercih ettim ama, koruma kısmı hayat kurtarıyor.
| Jant | Starrims J19DR |
| Jant Ebat | 28 |
| Lastik | Flash V66 37x622 Long Way |
merhaba mosso legarda 1721 bisikletim var ilk zamanlar çok akıcıydı ama sonraları bu akıcılık kayboldu sanırım lastik basıncında hata yapıyorum.
lastik ölçüleri bu şekilde kaç hava basmalıyım petrol istasyonunda kendim hava basabilirmiyim hava basıncını kaça ayarlamalıyım lütfen yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim
Jant Starrims J19DR Jant Ebat 28 Lastik Flash V66 37x622 Long Way
Emin olmamakla birlikte katlanır olması ve ağırlık (gram) dışında bir farklılık olacağını düşünmüyorum. (bendeki 700x25c folding tanesi 385gr.) Geçmiş dönemlerde wiggle üzerinden 25c katlanır modelini almıştım. Dediğiniz gibi yarış koşma vs gibi bir derdim olmadığı için patlak koruması olması en büyük avantajlardan bir tanesi. Sitesinden aldığım 2 görsel altta. Onun dışında daha detaylı bilgisi olan varsa yazabilir.Herkese merhabalar,
Epeydir ben de schwalbe durano plus "wired/telli" 28c kullanıyorum. Çok ama çok memnunum bu lastikten. Bir-iki tık yuvarlanma direnci var TLE'lere göre. Ama açıkçası yarışma amacım olmadığı için, sizin gibi; hiç önemsemiyorum. Antrenman/Tur esnasında patlakla uğraşmaktansa, kaslara bir kaç watt fazladan eklemek daha konforlu geliyor bana.
Merak ettiğim şu; folding (katlanır/telsiz) model ile (wired/telli) model arasında ne gibi farklar var? Artılar/Eksiler neler acaba (birbirlerine kıyasladığımızda)?