Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Scudo
Arka lastiğim neredeyse dümdüz olduğu için 27.5" boyutunda dış lastik arıyorum fakat uzun süredir bisiklet piyasasından uzağım. 140-150 liraya satılan Race King'ler bile 300₺ olmuş. Var mı öneriniz? Bütçem maalesef çok değil 150₺ civarı belki biraz yükseltebilirim. Biliyorum Race King gibi bir kalite gelmeyecek karşıma, fakat en azından Mitas Ocelot gibi aşırı hızlı eriyen kalitesiz bir lastikte olmasın lütfen.

Yol bisikletinde yarış için hafif ve akışkan en iyi lastikler nelerdir acaba

Dosyalar

• 1650715057640.png
    1650715057640.png
    65,1 KB · Okunma: 4
selamlar, triban 500 bisiklete ara sıra toza toprağa çıkmak için ara sıra yol yapmak için lastik arıyorum. bisikleti ikinci el olarak yeni aldım. başka gerekli şeyler önerebilirseniz sevinirim.

20220430_120740.jpg Iyi geceler bu lastik bitik mi? Kac km daha idare eder?

Merhaba
Şehir içi lastik basınç kaç olmalı 40 psı uygun mu? Manuel ayak veya el pompası ile lastiği şişiremiyorum lastik içinde ki hava dışarı çıkıyor. Anca benzincide ki patlak lastik ile dolumu oluyor. Hız bir şekilde pompalarsam olur mu yoksa iç lastiğin supabında çek valf gibi bir şey mi olması lazım iyi akşamlar.

Son düzenleme:
Merhaba
Şehir içi lastik basınç kaç olmalı 40 psı uygun mu? Birde Lastik içerisinde ki basınç atmosfer basıncından fazla olduğu için manuel ayak veya el pompası ile lastiği şişiremiyorum. Anca benzincide ki patlak lastik ile dolumu oluyor. Hız bir şekilde pompalarsam olur mu yoksa iç lastiğin supabında çek valf gibi bir şey mi olması lazım iyi akşamlar.

Lastik basıncı lastik üstünde belirtilen aralığın içinde olmalı. Yüke göre yükseltilebilir, konfor için azaltılabilir, ıslak zemin için azaltılabilir ama mutlaka alt sınırın üstünde, üst sınırın altında kalmalı.
İlk cümleden sonrakileri anlamadım.
Ben (link) ve (link) ile trekking lastiklerini 75 psi'ye, yol lastiklerini 120 psi'ye şişiriyorum.
Marka bayisi oto lastikçilerde çok güçlü ve hassas kompresörler var, onlara şişirtilebilir ama lastik basıncını her zaman ideal tutmak için kişisel pompa bulundurmak lazım.

Merhaba
Şehir içi lastik basınç kaç olmalı 40 psı uygun mu? Manuel ayak veya el pompası ile lastiği şişiremiyorum lastik içinde ki hava dışarı çıkıyor. Anca benzincide ki patlak lastik ile dolumu oluyor. Hız bir şekilde pompalarsam olur mu yoksa iç lastiğin supabında çek valf gibi bir şey mi olması lazım iyi akşamlar.
Bence şişirmek için en uygun pompalar göstergeli pompalar. 160 PSI 'ya kadar basabilenler var. Basınç olarak ise lastiğe göre değişir. Mesela 27.5 x 2.25 ise kilonuza göre 50 PSI uygunken, 700x25c 'de 110 PSI olabilir. Lastiğin büyüklüğüne, yüzey alanına göre değişir. Yanakta uygun aralık verilir.

(link) Bu pompa mesela benim sevdiğim ve kullandığım bir pompa, öneririm.

• Beğen
Tepkiler: mesyen47
Merhaba
Şehir içi temiz yolda sürüyorsan basıncı yüksek tut performans ve bisikletin akıcı olması için. Yüksek ne dersen de, ben mtb kullanıyorum 26×1.95 lastiğim var uzerinde bulunan değerler min 35 psı, max 65 psı. Ben sehir içi 55 psı nın altına inmiyorum. Ön 56 arka 60 basarım genelde. Sende ust limite yakın değerler basabilirsin. Bazı insanların başta endişeleri oluyor yuksek basinc kullanırken 3 5 artira artira o seviyelere gelirsin.

Yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 40 psı basmama rağmen bisiklete bindiğimde biraz inik gibi duruyordu. 60 70psı çok geldi gözümü ama lastikte de max 70psı diyor 50 psı deneyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 40 psı basmama rağmen bisiklete bindiğimde biraz inik gibi duruyordu. 60 70psı çok geldi gözümü ama lastikte de max 70psı diyor 50 psı deneyeceğim.

Lastik üzerinde yazılan minimum değer kaç?

Merhaba, hafta sonu bisikleti temizlemeyi planlıyordum lastiği kontrol ederken, dış lastiğe aşağıda fotoğrafını koydum telin girdiğini gördüm. Teli lastikten çektim, yarısı içeri girmişti ve ilk çekerken biraz hava tısladı ancak sonra baktığımda havası inmemiş durumda şu anda. Acaba bu haliyle dış lastiği kullanabilir miyim? İç lastiği çıkarıp kontrol etmem gerekir mi?

tempImageUMXC74.jpg

Son düzenleme:
Merhaba, hafta sonu bisikleti temizlemeyi planlıyordum lastiği kontrol ederken, dış lastiğe aşağıda fotoğrafını koydum telin girdiğini gördüm. Teli lastikten çektim, yarısı içeri girmişti ve ilk çekerken biraz hava tısladı ancak sonra baktığımda havası inmemiş durumda şu anda. Acaba bu haliyle dış lastiği kullanabilir miyim? İç lastiği çıkarıp kontrol etmem gerekir mi?

289182 dosyayı görüntüle
Hava tisladiysa ic lastik delinmistir hocam yamalayin

Herkese merhabalar,
Ben schwalbe durano plus foldin 25c modelini kullanıyorum. Ben yarışmak gibi bir amacım olmadığı için tercih ettim ama, koruma kısmı hayat kurtarıyor.

Epeydir ben de schwalbe durano plus "wired/telli" 28c kullanıyorum. Çok ama çok memnunum bu lastikten. Bir-iki tık yuvarlanma direnci var TLE'lere göre. Ama açıkçası yarışma amacım olmadığı için, sizin gibi; hiç önemsemiyorum. Antrenman/Tur esnasında patlakla uğraşmaktansa, kaslara bir kaç watt fazladan eklemek daha konforlu geliyor bana.

Merak ettiğim şu; folding (katlanır/telsiz) model ile (wired/telli) model arasında ne gibi farklar var? Artılar/Eksiler neler acaba (birbirlerine kıyasladığımızda)?

merhaba mosso legarda 1721 bisikletim var ilk zamanlar çok akıcıydı ama sonraları bu akıcılık kayboldu sanırım lastik basıncında hata yapıyorum.
JantStarrims J19DR
Jant Ebat28
LastikFlash V66 37x622 Long Way
lastik ölçüleri bu şekilde kaç hava basmalıyım petrol istasyonunda kendim hava basabilirmiyim hava basıncını kaça ayarlamalıyım lütfen yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim

merhaba mosso legarda 1721 bisikletim var ilk zamanlar çok akıcıydı ama sonraları bu akıcılık kayboldu sanırım lastik basıncında hata yapıyorum.
JantStarrims J19DR
Jant Ebat28
LastikFlash V66 37x622 Long Way
lastik ölçüleri bu şekilde kaç hava basmalıyım petrol istasyonunda kendim hava basabilirmiyim hava basıncını kaça ayarlamalıyım lütfen yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim

Bütün lastiklerin yanağında minimum-maksimum basınç aralığı yazar. Normalde o aralığın ortasına yakın, fazla yük olduğunda biraz daha fazla ama üst sınırı aşmadan, yağışlı havada biraz daha az ama alt sınırın altına inmeden şişirebilirsiniz.
ETRTO değeri 37-622 olan lastik 700x35'e denk gelir, basınç aralığının alt sınırı 60-65, üst sınırı 80-90 arasında bir yerlerdedir, ortalama 70-75 civarı basılabilir.

Herkese merhabalar,

Epeydir ben de schwalbe durano plus "wired/telli" 28c kullanıyorum. Çok ama çok memnunum bu lastikten. Bir-iki tık yuvarlanma direnci var TLE'lere göre. Ama açıkçası yarışma amacım olmadığı için, sizin gibi; hiç önemsemiyorum. Antrenman/Tur esnasında patlakla uğraşmaktansa, kaslara bir kaç watt fazladan eklemek daha konforlu geliyor bana.

Merak ettiğim şu; folding (katlanır/telsiz) model ile (wired/telli) model arasında ne gibi farklar var? Artılar/Eksiler neler acaba (birbirlerine kıyasladığımızda)?
Emin olmamakla birlikte katlanır olması ve ağırlık (gram) dışında bir farklılık olacağını düşünmüyorum. (bendeki 700x25c folding tanesi 385gr.) Geçmiş dönemlerde wiggle üzerinden 25c katlanır modelini almıştım. Dediğiniz gibi yarış koşma vs gibi bir derdim olmadığı için patlak koruması olması en büyük avantajlardan bir tanesi. Sitesinden aldığım 2 görsel altta. Onun dışında daha detaylı bilgisi olan varsa yazabilir.

Dosyalar

• fold.JPG
    fold.JPG
    55,3 KB · Okunma: 7
  • wired.JPG
    wired.JPG
    57,3 KB · Okunma: 7
  • Beğen
Tepkiler: RoninRider
Geri