Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

25 mm en hızlısı
28 mm en rahatı
23 mm en gereksizi
28mm almak istiyorum fakat hızdan çok ödün verir miyim hocam hiç deneyimlediniz mi malum izmirin yolları da yol değil zaten 28mm gönlümden yana fakat birde şöle bir sorunum var salcano xrs050'nin ön maşa 25mm bile desteklemiyor sundu bisikletteki abi traşlaman lazım dedi nasıl olur bilmiyorum karbonda böle bir sıkıntı yok

Scudo
28mm almak istiyorum fakat hızdan çok ödün verir miyim hocam hiç deneyimlediniz mi malum izmirin yolları da yol değil zaten 28mm gönlümden yana fakat birde şöle bir sorunum var salcano xrs050'nin ön maşa 25mm bile desteklemiyor sundu bisikletteki abi traşlaman lazım dedi nasıl olur bilmiyorum karbonda böle bir sıkıntı yok

Önceleri 25 mm Kenda kullanıyordum.
Sonra 28 mmlik lastiklere geçtim.
Schwalbe One 28 mm ve Pirelli P Zero Velo 28 mm kullandım.
İkisinin de yuvarlanma direnci çok iyi çok akıcı, hızlı, çok hafif, sessiz, iyi yol tutan lastiklerdir. Konfor olarak ise niye bugüne kadar 28 mm kullanmamışım dersiniz.
Schwalbe one'ı 3000 km kadar kullandım 11 patlak yaşadım. Pirelli P Zero lar ile 10.000 km de bir patlağım var. Pirelli çok ilginç bir şekilde yıpranmadı da.
Tavsiyem Pirelli P zero Velo 28 mm

bisikletlerimden biri xrs 050 28 desteklemiyor 25 kullanıyorum ön maşada çapak vardı aldım uydu kenda 25mm, diğeri cyclocross onda da 28 kullanmayı düşünüyorum şuan 32 var üstünde. Maşayı uygun hale getir salcanoda 25mm kullan diğerinde 28 kullan bence en iyi boyut 28.

• Beğen
Tepkiler: Fys ve hamlet2006
bende hocam lastik olarak gatorskin 25mm veya gatorshell ve conti 5000 25mm ve de tufo calibra plus 23mm almayı düşünüyordum wiggleden toplu sipariş vereceğim 25mm ile 28mm arasında hız olarak en azından benim gibi sıradan yol bisikletçisinin hissedebileceği fark yok diyorsanız 28mm alayım en azından karbonum için not: 110 kiloluk birisiyim

bende hocam lastik olarak gatorskin 25mm veya gatorshell ve conti 5000 25mm ve de tufo calibra plus 23mm almayı düşünüyordum wiggleden toplu sipariş vereceğim 25mm ile 28mm arasında hız olarak en azından benim gibi sıradan yol bisikletçisinin hissedebileceği fark yok diyorsanız 28mm alayım en azından karbonum için
Ben de İzmirliyim. İzmir'in bezemelerine pardon yollarına en uygun lastik 28 mm. Hız farkını ortalama bir sürücünün anlayabileceğini sanmıyorum ama konforda hissedilir çok müthiş fark var. Yuvarlanma direnci iyi lastikle hızlanabilirsiniz bile.

Ben de İzmirliyim. İzmir'in bezemelerine pardon yollarına en uygun lastik 28 mm. Hız farkını ortalama bir sürücünün anlayabileceğini sanmıyorum ama konforda hissedilir çok müthiş fark var. Yuvarlanma direnci iyi lastikle hızlanabilirsiniz bile.
almak istediğim bu lastiklerle yuvarlanma direnci açısından bilginiz var mı hocam mesajlarınız için teşekkür ederim bende balçova da oturuyorum 39 yaşındasınız bende 34 yaşındayım abim sayılırsınız müsait olursanız bigün izmir de turlayabiliriz birlikte hakkınızı helal edin

23 mm neden gereksiz hocam?
Aslında gereksiz çok doğru bir ifade olmamış.
En hızlı mı, değil.
Konforlu mu, değil.
Optimum mu, değil.
Pro pelotonda bile tercih edilmeyen bir ebat. Yurdun bezemelerine zaten uygun değil.
Ben tercih etmezdim

En hızlı mı, değil.
Konforlu mu, değil.
Optimum mu, değil.
Pro pelotonda bile tercih edilmeyen bir ebat. Yurdun bezemelerine zaten uygun değil.
Ben tercih etmezdim
110 kiloma rağmen bende daha hızlı gitme psikolojisiyle her zaman 23c almışımdır halbuki 110 kiloyla ne kadar artık randıman alacaksam ahaha

almak istediğim bu lastiklerle yuvarlanma direnci açısından bilginiz var mı hocam mesajlarınız için teşekkür ederim bende balçova da oturuyorum 39 yaşındasınız bende 34 yaşındayım abim sayılırsınız müsait olursanız bigün izmir de turlayabiliriz birlikte hakkınızı helal edin
Yuvarlanma dirençlerini bu siteden karşılaştırabilirsiniz.
(link)

Fırsatımız olursa turlarız, neden olmasın. Bir Çeşme yapar geliriz.

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve Fys
En hızlı mı, değil.
Konforlu mu, değil.
Optimum mu, değil.
Ben tercih etmezdim
Çok sordum ama neden hızlı değil onu da açıklar mısınız? Sonuçta lastik ebatı küçüldükçe sürtünme azalacağından hız artmaz mı

• Beğen
Tepkiler: Fys
Yuvarlanma dirençlerini bu siteden karşılaştırabilirsiniz.
(link)

Fırsatımız olursa turlarız, neden olmasın. Bir Çeşme yapar geliriz.
inşallah abi karbon esbike tamirine gitti geldiğinde inşallah yaparız sende müsait olursan çeşme karaburun oralara aşığıyım hayalim o yollar çok kötü olmasına rağmen deniz ve manzara insanı alıyor hocam

Çok sordum ama neden hızlı değil onu da açıklar mısınız? Sonuçta lastik ebatı küçüldükçe sürtünme azalacağından hız artmaz mı
Aynı basınç altında geniş lastikler dar olanlara göre daha düşük yuvarlanma direncine sahiptir.Dar lastiklerin ise hız arttıkça ürettikleri hava direnci daha düşüktür.Dar lastiklerin avantajı aerodinamik avantajlarından dolayı yüksek hızlarda daha fazladır.Daha düşük ve sabit hızlarda(günlük kullanım hatta normal ilerleyen peloton ortamı) ise daha az psi a sahip geniş lastikler şok ve vibrasyonu daha iyi emer.Ülkemizin bezemelerinde(bozuk yol) yüksek basınca ihtiyaç duyan dar lastikler her çukura girip çıktığında dikey yönlü bir hareket de oluşur ve bu da performansımızın kaybına neden olur.(Eğer laboratuar ortamında olsaydık yani kaymak asfaltta olsaydık 23 mm lastik enerji kaybı da yaşatmazdı.)25 mm yi pratik dünya, 23 mm yi de ideal teori ortamı sayar isek pratikteki(25mmlastik) enerji tasarrufu da fazladır.

inşallah abi karbon esbike tamirine gitti geldiğinde inşallah yaparız sende müsait olursan çeşme karaburun oralara aşığıyım hayalim o yollar çok kötü olmasına rağmen deniz ve manzara insanı alıyor hocam
Takım oluşuyor gibi, beni unutmayın ha. Çok güzel artçı olunur.🤣

• Beğen
Tepkiler: Fys
Sen 25 mmlik yeni lastik almışsın.:snzdglsn:
Bizimkisi 28 lik kardeşliği.:cool:
Hadi canım başka gruba.
Dağ bisikletinde de böyle, 27.5" seçen herkes dışlanıyor.
Ben herkese en azından başımla selam veririm yolda. Önceden yol bisikletlileri selamımı almazdı. Şimdi de yol bisikleti sürerken dağ bisikletlileri selamımı almıyor.🤣
Ben kaderim yalnızlık sanırım. Oyunda bile (PUBG) sürekli "yalnız kurt" oluyorum. 😅

Merhaba 1500km kullandığım arka lastiğim bu hale geldi. Sizce neden böyle yamuldu? Değişmem gerekirmi?IMG_20210613_182558.jpg

Son düzenleme:
içindeki ip örgü hasar görmüş böyle olmuş bu şekilde kadroya sürter değiştirmek gerekli
Henüz sürmüyor ama bu yamulma artarsa sürtmeye başlar sanırım.

Sizin şehir bisikleti olunca demek kadro geniş o yüzden tamam doğrudur ama sürerken arkadan sizi sarsmıyor mu? tekerler akordu bozuk gibi 8 çizer böyle sürerken bildiğim.

Geri