Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Merhaba, ben 27.5" bisikletime dış lastik almak istiyorum da ne önerirsiniz? Bisiklet Corelli Snoop 4.1 modeli. Arka lastiğim Mitas Ocelot ve neredeyse dümdüz olmuş durumda. Bir de ben sadece bir tane alıp arkaya taksam ön-arka lastik farkından sorun olur mu? Çok pahalı olmayacak şekilde işimi görecek modeller önerirseniz sevinirim. :)

Scudo
Arkadaşlar el pompası ile şişirirken sibobun ucu kırıldı, bunun bir çaresi var mıdır yoksa iç lastik çöp mü oldu?

ABBFD075-203A-4789-8BDC-3242E929A562.jpeg

DDB0236B-0A64-45B1-891A-EA99377250B6.jpeg

ABBFD075-203A-4789-8BDC-3242E929A562.jpeg

Merhaba, ben 27.5" bisikletime dış lastik almak istiyorum da ne önerirsiniz? Bisiklet Corelli Snoop 4.1 modeli. Arka lastiğim Mitas Ocelot ve neredeyse dümdüz olmuş durumda. Bir de ben sadece bir tane alıp arkaya taksam ön-arka lastik farkından sorun olur mu? Çok pahalı olmayacak şekilde işimi görecek modeller önerirseniz sevinirim. :)

(link)

@Torakoabdominal içeride kalan parçayı çıkarın, eski lastiğinizdeki iğneyi takabilirsiniz.

Hocam site güvenilir mi? Bir de alabileceğimin en iyisi bu mu? Bir arkadaşım almıştı farklı marka lastik sorunlu çıkmıştı ben de öyle bir sorun yaşarsam ne yapabilirim?

Buradan (link) ya da buradan (link) alsam daha güvenilir olur sanki.

Son düzenleme:
@Bir Geroni Kullanıcısı

Yanlış kişiyi etiketlediniz ama bana yazdınız sanırım. Site güvenilir, Şişman Bisiklet iyidir. Verdiğiniz Hepsiburada linklerinden biri Kartal bike shop mesela, hem de 26".

100 TL bütçe varsa daha iyisi olmaz sanırım. Daha fazla verebilirim derseniz 140 TL'ye N11'de Conti Race King görmüştüm. Ucuza lastik yok artık. Sizin tükettiğiniz Ocelot da CST ile aynı para.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Bir Geroni Kullanıcısı

Yanlış kişiyi etiketlediniz ama bana yazdınız sanırım. Site güvenilir, Şişman Bisiklet iyidir. Verdiğiniz Hepsiburada linklerinden biri Kartal bike shop mesela, hem de 26".

100 TL bütçe varsa daha iyisi olmaz sanırım. Daha fazla verebilirim derseniz 140 TL'ye N11'de Conti Race King görmüştüm. Ucuza lastik yok artık. Sizin tükettiğiniz Ocelot da CST ile aynı para.
Hocam kusura bakmayın dediğiniz gibi yanlışlıkla sizin mesajınızı alıntılamışım. Düzelttim.

Eğer dediğiniz gibi Şişman Bisiklet güvenilir ise yarın sipariş edeceğim o siteden. Teşekkürler.

(link) Race King dediğiniz lastik bu mu? Eğer arada fiyat farkına değecek kadar büyük bir fark varsa biraz daha eklerim almaya çalışırım fakat şöyle bir şey var bu lastik 2.20 kalınlığında benim ön lastikte olan Mitas ise 2.10 kalınlığında yanlış hatırlamıyorsam. Sorun oluşturur mu?

Ayrıca çok ucuz diğerlerine göre. Bir şeyler olmasın bu işte?

@Bir Geroni Kullanıcısı Fiyatta anormallik yok. Şurada 139,75 TL;

(link)

Race King daha hafif ve hızlı bir lastik. Ama idare etsin yeter dediğinizden CST önerdim. Seçim sizin.

• Beğen
Tepkiler: Geronix
@Bir Geroni Kullanıcısı Fiyatta anormallik yok. Şurada 139,75 TL;

(link)

Race King daha hafif ve hızlı bir lastik. Ama idare etsin yeter dediğinizden CST önerdim. Seçim sizin.
Tamamdır hocam teşekkürler bunu alacağım. Arka lastiğim dümdüz durumda sizce arkaya mı takayım yoksa ön lastiği arkaya alıp önemi takayım?

@IslakElliAsker size zahmet olmayacaksa çok memnun olurum
Eski bir iç lastiğe ihtiyacımız var. İğnenin ucunda küçük bir somun var onu penseyle tutarak saat yönünde çevirerek çıkartıyoruz mil boşa çıkıyor mili lastikten çıkartıyoruz daha sonra takacagimiz lastiğe küçük bir delik açarak takıyoruz. 4 tane dışı var zaten tam oturuyor taktıktan sonra somunu tekrar takıyoruz ve güzel bir yama yapıyoruz. Lastik artık kullanılabilir 👍🏻

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
@Bir Geroni Kullanıcısı Kalın lastiğin önde olması daha doğru sanki. Daha iyi tutunur. Yanılıyorsam daha tecrübeli biri düzeltsin.
Yani hocam aslında ben bu lastiğin arkada olması gerektiğini düşünüyorum çünkü eğer ön lastiği arkaya takarsam yine hızlı bir şekilde eriyip dümdüz olacak ve tekrar lastik alma ihtiyacım doğacak. Yine de bilemiyorum.

Eski bir iç lastiğe ihtiyacımız var. İğnenin ucunda küçük bir somun var onu penseyle tutarak saat yönünde çevirerek çıkartıyoruz mil boşa çıkıyor mili lastikten çıkartıyoruz daha sonra takacagimiz lastiğe küçük bir delik açarak takıyoruz. 4 tane dışı var zaten tam oturuyor taktıktan sonra somunu tekrar takıyoruz ve güzel bir yama yapıyoruz. Lastik artık kullanılabilir 👍🏻
Teşekkür ederim, ilk fırsatta deneyeceğim

• Beğen
Tepkiler: IslakElliAsker
Merhaba Continental Race King lastik sipariş etmiştim ben fakat lastik çok ince gibi geldi gözüme. Bisiklette hazır gelen Mitas bile daha kalın gibi hissettiriyor ve Mitas'ın içinde garip bir döşeme bile var fakat bunda neredeyse elimi diğer taraftan hissedebiliyorum pütürler bile gözüküyor sorun olur mu? Diken vs. battığında beni kötü duruma düşürür mü?

Merhaba.
Bisikletimi aldığımdan beri, bisiklet ile gelen lastikler ile çoğunlukla asfaltta yaklaşık 1500 km kullandım. Üç defa lastiğim patladı (Chaoyang 700*38). Sürüşlerim daha ilerlemeye başladı. Yani biraz daha taş, toprak yollarında olduğu alanlarda kullanmaya başladım. Düşüncem bu lastikleri zırhlı lastikler ile değiştirmek.
Aşağıdaki soruların cevaplanması konusunda bilgilerinizi paylaşır mısınız?
Teşekkür ederim.

1) Vittoria Urbano marka/model zırhlı lastikleri tavsiye eder misiniz? 220 TL civarında satılıyor. Tavsiye edeceğiniz başka üründe olabilir. Lastik açıklamasında telli olarak belirtmiş. Telli olması, dayanıklılığı açısından sanırım iyi. Ancak sürüş esnasında dezavantajı ne olabilir?

2) Özellikleri arasında şu açıklamaya yer verilmiş: " Kauçuk Bileşik: Naylon, 33 tpi Karkas yoğunluğu: 33 TPİ/EPİ " Kauçuk yerine, naylon yazması ve 33 tpi değeri dayanıklılık bakımından düşük müdür?

4) Son sorum ise 700*38 yerine, 700*40 ebatında lastik almam, janta uyum sorunu çıkarır mı veya sürüş konforu, yol tutuşuna olumlu katkı sağlar mı?

lastik üzerinde yazan bilgilerden ya da işaretlerden lastiğin zırhlı olup olmadığını anlayabiliyor muyuz?

Geri