Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Yakın zamanda ben de mtb ye yol lastiği denemesi yaptım, öncelikle kişisel bir yorum olmakla beraber gerçekten mtb'ye dişsiz lastik yakışmıyor. Çok cılız bir görüntü yaratıyor. Üstelik bisikletin asıl yeri olan arazideki tüm performansını yok etmiş oluyorsun. Bunu da çok da mükemmel olmayan bir hız kazancı için yapmış oluyorsun.

Evet dişli lastiğe göre fark yaratıyor, ama mtb mtb dir, doğasını bozmaya değecek bir hız farkı kesinlikle bekleme. İki bisiklete yerim olmadığı için ben de bu yolları denedim, sonuç bir dünya mtb geliştirmeleri denememden sonra yol bisikleti almam oldu.

Scudo
@serdar4646 Yakın zamanda 1.5-2 ay civarı gibi bir süre önce ben de merak edip Aktifpedal mağazasından yarıyarıya indirime düşen Specialized Fat Boy 26x1.25 slick lastikten 1 çift aldım.Özellikle kaymak asfaltta harbiden fark etti.Maksimum ve ortalama hızlarımda kayda değer bir fark oldu.Amma ve lakin ki yaşadığım yer genelde soğuk asfalt ve bir süre sonra lastikte ki yüksek basınç yüzünden rahatsız olmaya başladım ve tekrar Michelin Country Rock Noir 1.75 lastiklerimi taktım.Biraz da yolların sürekli olarak ıslak olması da etken oldu.Tabi ki bu kişisel bir tercih ama @furkangezer Arkadaşımızın da dediği gibi MTB'ye çok ince lastikler biraz naif kalıyor, uyguna bulabilsem Continental Race King 2.2 veya Maxxis Larsen TT almayı düşünüyorum :D

@furkangezer

Benim yol lastiği kullanma sebebim mtb'yi sadece yolda kullanmam. Yoksa yol lastikleri mtb'de gerçekten garip duruyor. Ama bende büyük bir fark yarattığını söyleyebilirim performans açısından. Hem daha yüksek hızlara çıkabiliyor hem de daha az efor sarfederek aynı yolu alabiliyorsunuz. Kısa zamanda yol bisikletine geçmeyecekler için tavsiye edebilirim. Ben de yazın yol bisikletine geçmeyi ve mtb'ye kaliteli mtb lastikleri takarak mtb'yi amacına uygun kullanmayı düşünüyorum.
bisiklet.jpg

Arkadaşlar bende lastikler bittiğinde 1.75 veya 1.50 lastiğe geçmeyi düşünüyorum. Üzerinde şu an 2.00 lastikler var acaba lastikleri değiştirdiğim zaman iç lastikleri de değiştirmeme gerek var mı?

arkadaşlar bende de size 1.75lik lastikler hakkında bilgiler vereyim ben bisikletime taktığımda performans artmıyor şayet düşme de düşmüyor bayır yukarı çıkmak bile aynı oranda kalıyor benim bisiklet gerçi 27.5x1.75 bisikletçi adisi yüzünden 1.75 aldım yoksa 1.50 alacaktım kimseye tavsiyem değildir performans serili 2.25 lastiklerle eşit performansa sahiptirler @Kunget gerek yok galiba 1.50ye kadar destekli yanılmıyorsam 1.75te olabilir gerçi şambrele bakarsanız belki yazıyordur belkide

@emre64 Hayırlı olsun güzel günlerde kullan, eski dişli lastiklere göre performans artışı tabi ki olur, benim kastettiğim insanların ben dahil mtb ye yol lastiği takıp yol bisikleti performansı beklemesi idi. Kıyaslamayı dişli mtb ile yapıyorsanız problem yok :)

Merhaba,

Bisikletim'de (carraro 022) cst 700x25 lastik var. Bunu değiştirmek istiyorum. 700x23 lastik takabilir miyim?

Dış lastik konusunda yardımcı olursanız mutlu olurum.Tavsiyelerinizi bekliyorum

Bütçe (set için 150 200 tl)

Teşekkürler..

Merhaba arkadaşlar, dün bir arkadaşla lastik üzerine muhabbet ederken bir konuda itlafa düştük.

Benim iddam misal 26" 1,5 denen lastiğin kalınlık olarak 35' e 26" 1,75 denen lastiğinde 38 kalınlığa eşit olduğu yönündeydi arkadaş öyle olmadığını iddaa etti.

Bir fikri olan var mı ?

26X1,50 Dış Lastik ile 26X1,15 lik Dış Lastik İkisi arasında önemli bir fark var mı? Yani 1,50den 1,15 geçmek performans olarak fark yaratır mı?

Yaratır ancak ben bahsettiğiniz lastik ölçüsünü yol bisikletleri ve katlanır bisikletler hariç pek yakıştıramıyorum. 1,50 tamam kabul edilebilir ama bir dağ bisikletinde 1,15 pek doğru değil gibi.

@Tolga Çelebi
Dağ bisikleti değil hocam, tur/ şehir bisikleti kullanıyorum. Amortisörsüz. Önceden 26x2 oranında kullanıyordum geçen yıl ilk bahar aylarında 26x1.50 geçtim ciddi fark olduğunu gördüm.şimdi bisikleti elden çıkartıp yol bisikleti alamam,yaptıpım masrafların çok altında anca satarımki zarar ederim.o yüzden böyle ufak dokunuşlarla yola yaklaşabilir miyim diye merak ediyorum. 45tllikten iki adet 26x1.15llik dış teker alsam,2de normal iç lastik alsam.aşağı yukarı 120tl geçiş sağlanır.ama pek bir performans artışı yakalayamazsam boşa masraf olur mu diye düşünüyorum

Benim MTB'de kullandığım trainer lastiğiminin ölçüsü bu, MTB üzerinde kelebek gibi duruyor...

Ben 26 jant sabit maşalı tur bisikletimle kısa bir süre kullandım sahilde antrenman için. Fark yarattığı kesin ancak benim bulabildiklerim kalitesiz malzemeydi.
Tutuş sorunları nedeniyle vazgeçtim. Ayrıca virajda pedallar yere sürtüyor, sadece genişlik değil yanak da inceliyor çünkü.

@burcinhan
Bisiklette çamurluk var,sırıtacağını sanmıyorum.hatta çamur sıçrama olayıda iyice azalar,çamurluğyun içinde kaybolacağı için.
@Homer
Virajlarda pedalın sürtmesi olayı ilginçmiş.mantıken olmaması lazım üç beş mmlik alçalma böyle yapmaması lazım.en azından extrim dönüşler yapılmadığı sürece.
Benim tedirgin olduğum nokta yol tutuşları çok düşüyor mu? 1.50 kuru zeminde bile freni az sert sıksan arka oynuyor.
Yolcular 1.15 kullanıyor sanırım,hepsinde üst düzey teker mi var nasıl kullanıyorlar acaba?:)

@Raptor8 ben en iyisi akşam sana foto çekeyim :D

2” lastiğin olduğu janta 1.15” uymaya da bilir. Tabloları vardı jant eni ve uyumlu lastikleri gösteren

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Arkadaşlar merhaba, bisikletin arka tekeri yalpaliyor. Teknik terimleri bilmiyorum, dişli bloğunun olduğu yerde bir parça eksik gibi ama süren arkadaşım herhangi bir kırılma olmadı diyor. Ayrıca onun simetriğinde bulunan pul da yerinden çıkmış gibi, sanırım yapıştırılmış çünkü kurumuş yapıştırıcı vardı. Tamir etmeye çalıştım ancak sorunu bulamadım. Sizce sorun ne olabilir?

8Y8X3a.jpg

VrEBGn.jpg

Hangi rakamlar üretim tarihini gösteriyor lastiklerde ? 180 tl ye 300 km kullanılmış 2. el schwalbe Marathon Plus 26x1.75 dış lastik buldum. Bugün alacağım aklımdaki soru üretim tarihi

@dnzlye
Muhtemelen istediğiniz ebat uyacaktır,lastik tavsiyesi içinse az patlak sorunu yaşamak istiyorsanız schwalbe marathon serilerine bakın,patlak koruması önemli değil diyorsanız schwalbe lugano serileri bütçenize uygundur.

@Serdal Apardım
Gözüme çarptı da, bisikletinizi bu şekilde kilitlememenizi tavsiye ederim

Geri