Scudo Sports

Lastik balans-akort problemi

ordi

Daimi Üye
Tepki
316
İsim
Orhan K
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba bisikletimin son zamanlarda ön lastik akortunun bozulduğunu fark ediyordum. Kendim akort yapabiliyorum ama yine de tavsiye edilen bir usta var burada, ona gittim. Janta akort ayarı yapıldıktan sonra teker takılınca bariz balans yaptığını fark ettik, yani sorun akortta değil lastikteymiş. Ön arka değişim yaptıktan sonra aynı sorun arka lastikte devam eder oldu, ön teker düzeldi. Yani sorun kesin olarak lastikte. Belki lastik janta tam oturmuyordur diye lastiği çıkartıp kenarlarını sabunlayıp tekrar taktım ama nafile. İç lastikte bir adet yama var. Lastikleri takalı 10 ay oldu. Sizce sorunun sebebi nedir? Ve çözümü var mıdır?

Scudo
Hocam tam emin değilim ama jant dönerken jant ve papuç arasındaki mesafeye bakınca jantın yanal akordunda biraz sorun varmış gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: ordi
Kalitesiz lastikler zamanla esniyor ve iç lastik şiştiğinde çemberin içindeki tırnaklara dayanmaları gerekirken, bu tırnağı bazı yerlerde atlamaya başlıyorlar. Bu sebepten dolayı da lastik çemberin her yerinde simetrik durmuyor.

Lastiği sanırım uyguna aldınız ve anladığım kadarıyla schwalbe.uyguna almanizin sebebi uzun süre lastiğin beklemiş olmasıdır.her lastiğin raf ömrü olur, bir zaman sonra lastik telleri kendini bırakır.lastigin ömrü dolmuş yani

• Beğen
Tepkiler: ordi
@Fknn951 Aynı ölçü olarak geçen sıfır lastiklerde bile markadan markaya fark oluyor. Bazısını çembere elimle rahat geçirirken bazısını levyeyle bile zor geçiriyorum. Çemberler de dış çap olarak milimetrik aynı olmuyor.

Lastiği sanırım uyguna aldınız ve anladığım kadarıyla schwalbe.uyguna almanizin sebebi uzun süre lastiğin beklemiş olmasıdır.her lastiğin raf ömrü olur, bir zaman sonra lastik telleri kendini bırakır.lastigin ömrü dolmuş yani
Lastiği wiggle dan almıştım, fiyat olarak Türkiye'ye göre uygundu.

Arkadaşlar, yukarıda video da görünen balans yapan lastiğin yerine yenisini almak istiyorum. Takım bozulmasın diye aynı (link) alma niyetindeyim. Almadan evvel şunu sormak istiyorum. Her ne kadar içime sinmesede lastiği değiştirmeden bu şekilde kullanmaya devam etsem he gibi bir sorunla karşılaşırım ?.

Katlanır lastıklerde balans çabuk bozuluyor galiba? Üst sınırdan hava bastktan sonra çıkardığımda yamulmustu biraz lastıklerım.

Katlanır lastıklerde balans çabuk bozuluyor galiba? Üst sınırdan hava bastktan sonra çıkardığımda yamulmustu biraz lastıklerım.
Katlanırı bilmem ama katlanmayanı katladığınızda anında bozuluyor balansı :)

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Benim de ufak bi zıplama problemim var. Tertemiz yolda giderken arka lastik tık tık vuruyor alttan. Ne yapmam gerek acaba? Silivri bölgesinde iyi bir yer var mı yapabilecek?

Merhaba iç lastikte yama yada patlak önleyici şerit var mı?
Merhaba

Ic lastik dis lastik komple yeni ama jant seridim cok kotu oldugu icin cikarip yerine patlak onleyici serit cektim mecburen.

Bende de aynı sorun vardı malesef.şeritler zıplama yapıyordu.ne kadar düzgün de taksam zıplama oluyor.akordum iyide olsa sürerken hissediyordum.onları çıkartıp zırhlı lastiğe geçtim.

Bende de aynı sorun vardı malesef.şeritler zıplama yapıyordu.ne kadar düzgün de taksam zıplama oluyor.akordum iyide olsa sürerken hissediyordum.onları çıkartıp zırhlı lastiğe geçtim.

Bendr bosta duran bi cift lastik zirhi vardi iste, onu cektim jant seridi yerine. Yani zirh lastikte degil jantta takili, ic lastik ile jantin arasinda.

Selamlar, iç lastiğin kalitesinin de dış lastiğin düzgün dönmesine etkisi var diye düşünüyorum. Iç lastik olarak ucuzundan cst almıştım. Mevcuttaki Michelin marka patlayınca cst'yi taktım. Lastik bir tuhaf dönmeye başladı gibi geliyor. Michelin iç lastik pürüzsüz ve incecik, ama cst aksine kalın ve kalitesiz. Dış lastik tam oturmuyor ne yapsam ve yalpa yapıyor gibi geliyor nedense.

Yamalı Michelin eskisi gibi kusursuz dönüş saglar mi tekrar? Yamanin ne kadar etkisi olur sizce?

Teşekkürler

Selamlar, iç lastiğin kalitesinin de dış lastiğin düzgün dönmesine etkisi var diye düşünüyorum. Iç lastik olarak ucuzundan cst almıştım. Mevcuttaki Michelin marka patlayınca cst'yi taktım. Lastik bir tuhaf dönmeye başladı gibi geliyor. Michelin iç lastik pürüzsüz ve incecik, ama cst aksine kalın ve kalitesiz. Dış lastik tam oturmuyor ne yapsam ve yalpa yapıyor gibi geliyor nedense.

Yamalı Michelin eskisi gibi kusursuz dönüş saglar mi tekrar? Yamanin ne kadar etkisi olur sizce?

Teşekkürler

Ben bi kac tane michelin yamalamak zorunda kaldim ve ziplama bayagi oluyordu. Evet yamalamak cok daha ucuz bi secenek ama surus dinamigini bayagi etkiliyor.

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Geri