Scudo Sports

Lance Armstrong'un hayatı

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Bisiklet sporuna gönül vermiş herkesin yakinen tanıdığı Lance Armstrong'un hayatı ve yaşadıkları sinemaya uyarlandı... Bu hafta vizyona girdi.

Filmin ismi - Son Efsane

İrlanda'lı bir spor muhabiri, ünlü sporcu Lance Armstrong'un Fransa Bisiklet Turu birinciliklerini performans arttırıcı maddeler kullanarak elde ettiğine inanmaktadır ve gerekli kanıtları bulmak için uzun soluklu bir maceranın içerisine atılır. David Walsh'un kitabından sinemaya uyarlanan filmin yönetmeni en son Philomena filmiyle izleyici karşısına çıkan Stephen Frears. Filmde ünlü bisikletçiye Ben Foster hayat verirken oyuncu kadrosunda Foster'a Lee Pace, Dustin Hoffman, Jesse Plemons ve Chris O'Dowd gibi isimler eşlik ediyor.

Filmin fragmanını buradan izleyebilirsiniz...

(link)

Scudo
Hayatı filmleştirilmeyi kesinlikle hak eden biri..Azim ve zaferin sembolü.Yedi sene üst üste Toúr Dé France'yi kazanmak hayal gibi.Zirvede bırakmak buna denir.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@Candan Biberci Bence hayatının film olmasının nedeni başarılarından ziyade kesinleşen doping skandalları ve geri alınan şampiyonlukları. Ayrıca zirvede bırakmadı bu spordan ömür boyu men edildi.

Acı ama gerçek

(link)

ben izledim çok eksikleri var filmin. Ama kesinlikle izlenmesi gerekiyor. Eğer izlemeyen varsa (link) bu belgeseli de göz ardı etmeyin

@MURAK Doping testlerinde nasıl çıkmaz anlamamışımdır.Adam programda itiraf etti diye bütün ünvanları alınıyor.7yıl boyunca nerdelermiş acaba?Hepsindemi doping yapmış?
@Ulaş Çavuşoğlu Fransız aksanı ile yazayım o zaman Tur dö frans:)

• Beğen
Tepkiler: Ulaş Çavuşoğlu
@Candan Biberci Yapılanlar çok zekice. Aslında alışılmış anlamda bir doping yok. Ancak yarıştan bir saat önce vücuttaki bütün kanı dışarı alıp oksijen ile besleyerek vücuda pompalamak ciddi anlamda doping etkisi yapıyor ve testlerde de herhangi bir katkı girmediği için gözükmüyor..

Farklı biri olduğu kesin, hırslı ve başarılı birisi de olduğu kesin ama kim ne olursa olsun yapılanları ben şahsen doğru bulmuyorum.

Ah Lance ah. Büyük şampiyon,Amerikanların yetiştirdiği son 15 yılın en parlak sporcusu,

Lance aerobik kapasitesi çok yüksek bir sporcuydu ancak bu özelliğini aldığı ilaçlar mı kazandığını bilmiyorum lakin öyleyse kendini mahvetti. Belkide doğuştan büyük bir şampiyondu ancak hırsının kurbanı oldu. Doping bisiklet sporunun her zaman içinde olacaktır şu anda bile tüm sporcular performans arttırıcı kullanıyorlardır bundan eminim ancak UCI kullanılan bu maddeleri doping olarak kategorize etmiyordur. Ya dopingi herkese kullandıracaklar yada büyük bir temizlik yapacaklar.

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@MURAK @Candan Biberci
Eğer takım arkadaşı vicdanına inanıp da itiraf etmeseydi her türlü rezalet zaten ortaya başka şekilde çıkacaktı. Sadece kan verip alma dışınd aonlarca doping iddiası olan, bile bile yalan söyleyerek televizyonlarda konuşan ve doğruları yalanlayan bir YALANCI dır kendisi. Bu konuda yapılan belgesel national geographic de yayınlanmıştı ve izledim. Olayın içinde birbirinden farklı şeyler var idrar değiştirmeler, türlü türlü maddeler vs vs
Ben yalancılara hayranlık duymuyorum, dolayısıyla izlemeyeceğim. Hangi yarışı dopingsiz kazandığı belli olmayan bir adamı neden izleyeyim ki? isteyen izler ancak bu filmin olması bile bence rezaletin amerikalılar tarafından satılmasıdır. "biz yalanı bile pazarlarız" mantığı...bir de bunun üstünden para kazanacaklar...
Gerçek sporcu desteklenmelidir, yalancılar düzenbazlar değil

@alper 76 Kesinlikle düşüncelerinize katılıyorum. İzlememe kararınızı da saygı ile karşılıyorum. Sizin kararınız.

Ben bazı şeyleri destek olmak için değil, ders çıkartmak için de seyredebiliyor olmalıyız diye düşünenlerdenim sadece..

@alper 76 Hocam iyisinizdir umarımki.Bu doping olayının bu derece olduğunu bilmiyordum.Evet yapılan doğrular her zaman hatırlanmayabilir ama yalnışlar hiç bir zaman unutulmuyor.Tarih hep bunu gösteriyor bizlere.Ömür boyu hep böyle anılacak kendisi malesef.Hırs ve başarı için herşeyi mübah görmekten kaynaklanıyor.Hatayı kabullenip en azından susmak lazım.Kimse benim yoğurdum ekşi demez özellikle Amerika.
Hocam bu arada verdiğiniz lastiklerle sayenizde1000 km yi devirmiş bulunmaktayım.:)

• Beğen
Tepkiler: alper 76
@Candan Biberci sadece neredelermiş doping kontrolü için kelimesine yorum yapıyorum:) günümüz teknolojisi her geçen gün yeni test yöntemleri bulmamızı sağlıyor o yüzden büyük madalyalı sporcular başta olmak üzere geriye dönük örnekler üzerinden kontrol testleri daha da çoğaldı

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Mr olympia,nabba,mr universe birde bu yarışmalarda yarışan adamlara ne demeli acaba? günah keçisi lance'mi yani bu işin futbolu,boksu,daha neleri var.

Hala Lance'i savunan insanlar var, çok güzeliz vesselam :) Adam Avrupa'ya adımımı attığım andan itibaren doping yapıyordum diyor, hala yok yapmamışdır diyenler çıkıyor :komik::komik:

Acaba doping olmadan birşeyler başarabilirmiydi diye düşünüyorum sizce ? :)

Geri