Scudo Sports

Lance Armstrong doping yapmış mıdır?

Scudo
Lance Armstrong Ve Doping Sohbetini Canlı Dinleyin (link)

duyar duymaz paylaşayım dedim ama ne yazıkki kısa bir sohbet oldu

• Beğen
Tepkiler: hamibektas
@ReşitÇağırgan

Sonuna yetiştim ya :( 600 testten temiz çıktı dedi. Ama gene de şüphelilermiş?

2011 WADA verilerine gore bisiklette 5253 biyolojik pasaport tahlili yapildi. Populer sporlardan futbolda bu sayi sadece 13, teniste 0!

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
şahsi düşüncem
yapmamıştır. ne yaptıda yıllardır anlaşılmadı

Aranıza katılan yeni bir üye olarak tüm yazılanları dikkatlice okudum.Gerçekten etkileyici bilgilere sahip üyeler var.En azından bana göre.Naçizane görüşüm bu tip durumların bisiklet sporlarına pek zararı olmayacağı yönünde.Belki işin maddi yönü sponsor durumları falan biraz değişebilir.Sonuçta futbolda neler duyuyoruz ama hala popüler bir spor seven yine seviyor vazgeçmiyor.

http://stat.mobli.com/media_stills/media_22700756.jpg

geçen gün koymuş.. dinlenirken. resmen adam umrumda değilsiniz ben kendimi biliyorum mu demek istiyor
ya da yarattığı yalan dünya da hala kendini patron mu sanıyor ne ilginç bir foto olmuş garip

@Serkan.ÇABAŞ

Bence bunun umrundalıkla veya patronlukla alakası yok bu tamamen yaşanmışlıkla alakalı orada izlediği formalarının hepsinin bir anısı var sonuçta yani orada bir yaşanmışlık var oturup eski günleri düşünebilir... Dediğiniz gibi " patronluk veya umrundalık " ile alakalı olduğunu sanmıyorum...

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Oktay Volkan

Sporda yapılan bir hile sporu değil sporcuyu kötüler bence de... Çok haklısınız...:)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Bencede yapmamıştır , bukadar uzun süren araştırmalar ve polemikler sonunda bunca yıldır adamı bitiremiyorsun geliyorsun birden tık diye işi bağlıyorsun , hadi bakalım.

Bizler yorulduk takip ederken , Lance ne hale gelmiştir:)

Birde o yıllarda 200 kişilik peleton da kaçı dopinglidir veya değildir ? Herkes aynı ayakkabı ile koşmuyor sonuçta.

Yüzmede tam kıyafetleri yasakladırlar rekorları etkiliyor diye peki iptal edildimi rekorlar , hayır teknoloji gelişti fiziksel performanslar arttı rekorlar yineleniyor.

İleride yeni lance ler çıkacak değil 7 kere 10 kere kazanıcak TDF yi , ne diyecekler o zaman ? olamaz imkansız buda bişeyler yapmışır :)

Yok yok bu konu bitmez :)) bizi yorar sadece :)

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@hamibektas

Aynen öyle. Doping yapmış olsa da, ki ben yaptığına eminim, o adam yine o pelotondaki herkesten daha çok acı çekti, daha çok çalıştı. İnsanların body buildingde de, bisiklette de, diğer sporlarda da yanıldığı nokta bu. Doping yapınca bacaklarınız kendi kendine gelişmiyor. Onun hakkını vermek için daha çok çalışıp, daha çok acı çekmek gerekiyor ki, kullandığınız maddeler işe yarasın.

Onun dışında;
Çok sevdiğim bir hocam Lance'in testis kanseri olmasını bile aşırı testosteron kullanımı olduğunu söylemişti. Üstüne yaklaşık 20 sporcu (kendi takımından ve diğer takımlardan) adamın doping yaptığı yönünde şahitlik yaptı. Gerisini siz düşünün.

• Beğen
Tepkiler: hamibektas
Ben sahsen inanmiyorum ama yaptiysada ben affediyorum; Cehenneme gitmeyecektir :) Nedenmi? Yaptigi kendi acisindan zararlidir ama bu kanser olayi, kendisinin hayata bakis acisini degistirmistir! Bir insana veya hayvana yardim etmek kadar guzel birsey yoktur ki istatistiklere bakarsaniz isini en hazla yapan insanlar, basklarina yardim etmeyi gorev edinmis insanlardir. Bir insan kendinde kotu birseyler buluyorsa veya degersiz hissediyorsa, baskalarina yardim ederek bu olumsuzluklari unutur ve hem kendine hemde topluma yarar saglar. Lance belki kendine zarar vermistir (Dedigim gibi ben inanmiyorum cunku kim en tepedeyse ve seviliyorsa, her zaman indirilmeye calisilir!) ama bir o kadarda bircok insanin hayatini kurtarmistir, yardim etmistir, ve etmektedir. Livestrong urunlerini alanlar iyi bilirki, aldiginiz urune gore, satilan urunlerin belli bir kismi Livestrong yardim kurumuna gider ve bu gelir kanser arastirmalarina gider. (Kanser olmak istemiyorsaniz spor yapin, adam gibi beslenin, zamaninda yatin, kafanizda dakka basi telle gezmeyin, vs vs:) Suna emin olunki bu adamdan nefret eden 1000 kisi varsa sevende milyonlarca kisidir! Ben sporla cocuklugumdan beri ugrasan ve inanilmaz seven bir insanim. Amerika'da kaldigim uzun sure icerisinde bisiklet olayina daha cok asildim (Spor cenneti evelallah. Orda spor yapmiyorsaniz, zaten hicbir yer sizi gaza getiremez!) ve Lance sayesinde daha cok sevdim. Livestrong urunlerini cok seviyorum cunku insanliga bir yardiminiz oldugundan kendinizi cok iyi hissediyorsunuz. Neyse, severim Lance Baba'yi sempatik adamdir! :) Doping yapan sporcuda oldukca hat safhadadir! Tabii ki bu dogrudur demek istemiyorum ama inanin ona b.. atanlarin coguda doping yapmis veya yapiyor olabilir! Ben artik medyanin hicbir seyine inanmiyorum. Bu dunyada hersey satilmis birader. Gazeteler bile yanli haber yaparken, spor haberlerininde dogruluguna pek inanmiyorum.

Bu arada, su Livestrong Fx 7.2 alan bi arkadasimiz varsa (590Euro), bana burdan hafifmidir, hizlimidir, kadrosu iyimidir,vs. bilgi verebilirse sevinirim :) Turkiye'de Trekler ne kadar pahali yaw! Bisiklet almak istiyorum ama fiyatlar beni sinir ediyor. Yok su Yesil Bisiklet, Ortakoy Trek falan disinda daha ucuza 0 alabilecegimiz bir yer varmi. Benim trek 4300D'im vardi 410$ almistim yurt disinda, burda 750$ Euro. Yuhh... Soyle max 600Euro biseyler bakiyorum, tavsiyeleriniz olursa bilinen markalardan fikirlerinize acigim. Ben dag bisikletcisiyim fakat Livestrong 7.2 herkez iyi demis biraz kafam karisti. Burda Istanbul'da yolda hybrid bir bisikletle dolastigimi pek dusunemiyroum bu kadar manyak surucu ve etrafta tehlike varken! Bazen Bagdat Caddesi'nde, Sisli'de, Levent'te tek tuk trafik icinde slalom yapan arkadaslar goruyorum ama ne kadar akillica bir istir, orda biraz dusunuyorum! O yuzden, orman icinde tek basima veya birkac kafadarla deli gibi surmeyi tercih ederim :)

Amstrong'dan Yılın İtirafı

USA TODAY'in haberine göre çekimleri tanımlanan ve ABD'de perşembe günü yayınlanacak olan Oprah Winfrey'in Lance Armstrong ile yaptığı röportajda, aylardır hakkındaki doping iddialarını kabul etmeyen Amerikalı bisikletçinin merakla beklenen itirafı yaptığı iddia ediliyor.

Lance Armstrong'un hangi maddeleri kullandığını açıklamadığı ifade edelirken, programda konuşulanlarla iligli başka bir bilgiye de yer verilmedi.

Lance Armstrong dün de kurucusu olduğu kanser vakfı Livestrong'u zirayet edip çalışanlarla özel bir görüşme yapmıştı. Basında bu görüşme de Armstrong'un doping yaptığını itiraf edeceği yönünde yorumlanırken, Livestrong’un sözcüsü Katherine Mclane yaptığı açıklamada, “Lance Armstrong, yıllardır burada çok önemli işler yapan çalışanlarla özel bir görüşme yaptı” demişti.

15 Ocak 2013
Eurosport

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
Geri