Scudo Sports

Lance Armstrong doping yapmış mıdır?

Koca bir Amerikan balonuydu zaten. Kasten ve bilinçli yaratılmış bir başarıydı. Kariyeri boyunca en ciddi rakipleri doping cezası yedi. Ama amerikalıya dokunan olmadı. Pantani' sinden Vinokourov' una kadar hepsini bitirdiler. Ama Vino döndü onca yaşına rağmen zaferler kazandı ve üstüne olimpiyat şampiyonluğu ile kariyerini noktaladı. Armstrong? O kanserdi, ölümden dönüp spora geri gelmişti, başarılı olmuştu, muhteşem bir hikaye ve muhteşem bir reytingdi. Reklamlar, izlenme oranları, sponsorluklar ve paralar lıkır lıkırdı. O bir Amerikan ikonuydu, ona kimse dokunamazdı. Neden? Çünki sporun böyle bir hikayeye ihtiyacı vardı ve üstüne amerikalıydı. Ben temiz olduğuna asla inanmıyordum ve aslada inanmayacağım.

Scudo
@Kerem D.

bisiklet sporunda fanatizime yer yok... ben ne kadar sevsemde. kalkıpta biride birdir on kere yapanda ki kalkıp dopingten ceza alıp gelenlere hele hiç saygım yoktur..
lancenin durumu ap ayrıdı bişeydir paylaştığım linki güzelcene okuyun sakin sakin kimlere yem olduğunu lancenin anlayın

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
@Serkan.ÇABAŞ

abı okudum yazıyı cok duzdun ve objektıf bakmıs olaya ... çok hoşuma gitti ... yayınladığınız için teşşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Ç.
Genç ölen şampiyonlar,başlıklı bir kaç dizi yazı hazırlayıp,bisikletforumda yayınlamıştım.Orada,bisiklet tarihinin çok önemli isimlerinin doping hikayeleri de vardı.Sanırım artık bu bir kaç kelime,bisiklet sporunun istiklal marşı olacak.

Jacques Anquetil:"Leave me in peace; everybody takes dope"

TR: "Rahat bırakın beni,herkes doping yapar"

Mesele marka yaratmak meselesidir.Bu da para demektir.Büyük para yani.
Peki neymiş? Para.
Uluslararası doping ajansı neymiş?
Koca bir palavra.
Parayı bastıran,ilacını alır.
Kimin yakalanıp kimin yakalanmayacağına ise,
Parası olan karar verir.
WADA nedir?

http://img145.imageshack.us/img145/6628/vadaawol.gif

Bir bankanın reklam ikonudur:)

birinde yaptı yakalanmadı, ikincisinde yaptı yakalanmadı, üçücüsünde yaptı yakalandı satın aldı..... yaaaaa yedisinde de doping yaptı ve bir şekilde sakladı bu bana biraz saçma geliyor.
böyle büyük başarı gerçekten sportif kondisyondan ve yetenekten geliyordur diye düşünüyorum. ikinci kez kazandıktan sonra bence zaten daha göz önünde bir sporcu olacağından böyle bir şeye kalkışılırmı bilmiyorum. şimdi çıkıp onun doping yaptığını iddaa edenler bence bu tesleri yapan indanlarıda zan altında bırakıyor yani kardeşim bir B*ku beceremediniz siz yakalayamadınız 7 yıl sonra ben açıklıyorum. Benim asıl merak ettiğim Fransa turundaki başarıları nasıl elinden alınır USADA buna yetkilimi, alıp napacak oturlarda ikinci olanamı verecek, buna yetkilimi, buradaki hukuki süreç ve yetkiler nasıl olacak merak ediyorum. benim fikrim USADA rekleam kokan harektlere girdi.

@celikzeki
Daha şimdiye kadar başarıları sadece dopingten diyen görmedim ve duymadım. Adamın Fransa turu için manastır hayatı yaşayıp, parkuru metre metre incelediğini, bütün yaşamını bu tura yönlendirdiğini herkes biliyor.
Diğer yandan ödülleri ikincilere vermesi de güç bir durum. Onlar da kısmen dopingten yakalanmış kişiler. Üçüncülere mi, beşincilere mi verseler?
Doping konusunda Armstrong' un hakkında o kadar çok dosya ve takibat var ki, burada tartışmayla bitmez. Bir kısmı kapatıldı, bir kısmına yanlış uygulama denildi. Bir kere yakalandı, reçeteyi sonradan çıkarttı, ceza vereceklerine takibatı durdurdular. Biraz tahmini olacak ama, artık ne ilişkileri varsa, Jean Marie Leblanc Armstrong' u sonuna kadar korudu.
Zaten kanser dolayısıyla testosteron kullanması serbest. Ben spotif başarı için kullanmadım diyor kendisi. Söylenecek bir şey yok, testosteron kullanmaktan sportif hayatı sona ermiş bir sürü sporcu var.
Zaten bütün prolar astımlı(!), astım ilaçları serbest hepsine, doktor raporları var. O zaman astıma uyan bir spor yapsanıza, golf, bilardo ...gibi.
Keşke yazmasaydım dedim kendi kendime, ama olsun, bu seferlik dilimi tutamamış olayım.

@ihtiyar

Bütün bunlara ek olarak, Armstrong' un UCI ye verdiği 250.000 dolarlık "bağış!" da unutulmamalı. Çok bonkör adam, gönlünden geçmiş vermiş, ne art niyet olabilir ki? :)

Armstrong' a çok yüklendik. Vuelta' nın ilk dördüne bakalım: Üç tanesi doping yasağından dönenler.
Chris Froome temiz görünüyor. Pek çok kişinin "Kenya'lı olduğu için yüksek kondisyonu olduğu" fikrine ek olsun diye şu linki veriyorum, Güney Afrika' da yetiştiğini görebilmeleri için. Bütün hayatı Kenya' da geçmiş değil. Sporculuğunun bir kısmı Kenya' da geçmiş.

(link)

Bu linkte Froome' un geçmişi ile ilgili çok bigi yok ama, beraber spor yaptığı kişilere bakarak nasıl buraya geldiği konusunda bilgi sahibi olunabilir. Örneğin; David Kinjah Froome' u bisiklet sporuna getiren kişiymiş gibi...

(Safari Simbaz= Safari Arslanları)

idmanlarını hala kenyada yapmıyor mu froome ?

@Serkan.ÇABAŞ
Belki yapıyordur. Ama sanırım kız arkadaşı Michelle Cound ile beraber Monaco' da oturuyordur, bisikletçilerin pek çoğu gibi. Vergi meselesi!:)

Profesyonel olarak yaristigi ülke Güney Afrika, fakat lisansi Kenya' dan, ingiliz vatandasligi ise cok yeni. Yani kisaca bisiklet sporu nereye sürüklemisse, oraya gitmis anladigim kadariyla!

Ben de bir link görünmüyor!
Anladim, yanlislikla karisan link! Sildim onu!

@Serkan.ÇABAŞ

Bunu sen mi söylüyorsun ? :)

Lance doping yaptı . Hem de bugüne kadar yapılan en sistemli , en organize , en kuvvetli dopingi yaptı . Bu nedenle yakalanması bu kadar geç oldu . Ama sonu hüsran oldu .Amerika'da bisiklet satışlarının artırılması için bir piyondu . Sayesinde Trek , Specialized cart curt bir çok Amerikan firması ihya oldu .

Vinokourov kendini akladı . Contador'da gelecek yaz Fransa'da tozu dumana katacaktır . Ama Teksaslı'nın buna bile şansı olmadı Çünkü balondu . Wiggins'da ondan farklı olmaz

Sen de bir an önce o üçkağıtçı, düzenbaz kovboyun resmini indir ordan. Sahtekarları kendine kahraman seçme . Abi tavsiyesi :)

"Her zaman doping yapmam , ama yapınca kazanırım"
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/23899783.jpg

Lance doping yaptı , ama girdiği 500 test yakalanmadı , Çünki diğer bisikletçilerden çok daha akıllı çok daha sistemli ve piyasada yasaklı olmayan maddeleri kullanarak . Adamın kafası çalışıyordu . Lance in pozitif çıkmış hiç bir test yok!!! Çünki Lance Vino kadar salak değil di kanında eritropoiteinle yakalanacak .

Lance sıkıldı . Banada haklı olduğum konularda 3-4 sene haksızsın muhabbeti yapsalar çektirin gidin savunma falan yapmıyorum derim .

Üzgünüm ama bu adam üst üste 7 defa fransa turu kazandı sizler üst üste 5 el tavla kazanamazken ... Çünki adam gelmiş geçmiş en iyi 2-3 bisikletçiden biri . 4 demiyorum bakın onun gibi belki 2 kişi vardır .

Söylenenler yazılanlar adamın umrunda bile değil .Adam hangi spor dalına elini atsa başarılı oluyor . Diğer leride bu adam nerden çıktı ya ?? Moduna giriyorlar.

Diyorum kim ne derse desin adamın POZİTİF ÇIKAN TESTİ YOK :) ADAM 7 FRANSA turunun şampiyonu :)

Buarada Lance in elinden şampiyonlukları aldıktan sonra Yeni Fransa turu 1. leri bellimi ? Eğer Ulrich ise ki severim kendisini adam dopingçinin teki Baso keza öyle ? Kim kardeşim bu 7 fransa turunun 1. si ??

@Oksal Özdöl

Lance sıkıldı diye bir olay yok . Olayın aslı şu , Lance mahkeme kararıyla doping yaptığı kabul edilseydi , hakkında açılacak tazminat davalarından dolayı herşeyini kaybedecek , vakıf bile kapanacaktı . Avukatları , davacı tarafla anlaşarak böyle bir karar alındı . Sonuçta resmi mahkeme kararı yok , ayrıca yalnızca USADA tarafından alınan bir karar .UCI'ya göre Lance hala 7 TdF'nin galibi .

Benim kızdığım doping yapıp yapmaması değil . Hepsi kanının son damlasına kadar yapıyor ama "Ben yapmadım , masumum vs" demek sonra da bu hallere düşmek rezillik . Ben onun yerinde olsam intihar ederdim . Sen kanser ol , ondan sonra kalk Fransa Turunu kazan . Adama "ha s:)ktir" derler. Ayrıca işinde b:)kunu çıkarmak gerekmezdi . 1 TdF , 1 Giro , 2 Vuelta , 2 Kuzey klasiği kazansaydın da insanlar seni "çeşitliliğinle" hatırlasaydı . Şimdi neyle hatırlayacağız . Sorarım size

Şimdi neyle hatırlayacağız ? Bence dopingle 7 TdF kazanmak da büyük aptallık . Adama vur demişler , öldürmüş

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Geri