Scudo Sports

La Vuelta 2021

Ayrıca, 3. etapta da tahminen kimse büyük bir atak yapmaz. Prolog ve sprint etabı sonrası genel klasmancılarda herhangi bir yıpranma görmeyeceğimizden dolayı herkes diriyken atak yapılacağını da sanmam.

İşte bunlar hep yarış bittiğinde kim kazanacak diye düşünmekten... Halbusi sarı, kırmızı ve pempiş mayoyu giymiş olmanın da ayrı bir önemi var :)

Ben tam tersini düşünüyorum açıkçası. 3. günden genel klasmanın belirlenmesi diye bir şey söz konusu dahi olmaz zaten. Ancak 3. gün kırmızı mayoyu sırtına giyen kişi muhtemelen 7. güne kadar sırtında taşımaya devam edecek. Hatta kazara 7. günde de direnebilirse bir sonraki gün düz etapta da kırmızı kırmızı bisiklet sürme şansı olacak... Nasıl anlatsam. Sallıyorum DSM ya da Groupama'nın genel klasmanla alakalarının olmadığı ortada. Nibali'nin Fransa üstü olimpiyatlardan sonra Vuelta'da genel klasman kovalayacağını da sanmıyorum. Ki... Top tier olmayan takımlar için de 10 numero reklam şansı. 4 ya da bir ihtimal 6 gün boyunca kırmızı kırmızı parıldamaya kimse hayır diyemez.

Genel klasmancı olmayan, etap kovalamakla meşgul bir takım olsam bir numaralı hedefim 3. gün olurdu.

Son düzenleme:
Scudo
Takım tanıtımları şu anda Eurosport 1 de...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Açılış etabımız 7.1 k.m.lik "Bireysel Zamana Karşı"..
Eski kayakla atlamacı-son şampiyon kağıt üzerinde favori...
de6f2.jpeg
Yayın 18:50 - 21:45 arası Eurosport 1 de..
Sorunsuz, kaza/belasız bir üç hafta diliyorum..

Portret-Primoz-Roglic-2021-vrijstaand-2.png

Son şampiyon, olimpiyat şampiyonluğundan sonra da formda ...Kısa ve acısız bir etapla ilk meydan okumasını yaptı...

İkinci etap ile pazarımız şenlenecek...
Sprint finişi için turda kimler formda, trenler nasıl dizilecek, taktikler işe yarayacak mı görme fırsatımız olacak..

6dad9.jpeg

Yayın 15:50 - 18:45 arası..

Bugün tatilin keyfini çıkartma zamanı.La Vuelta :)

Bu turun sprintleri çok farklı çekişmeye sahne olacak...
Kadrolar içinde gene en şanslısı Quic-Step..Bugün son düzlükte trenler raydan çıkınca Phılıpsen son nefeste kıl payı etabı aldı...

3.gün uzun bir etap ve zirve finişi ile bitiyor. Kaçış grubunun sayı ve kimyası etabın kaderini çizecek...
Rotada yolun bozuk ve çakıllı bölgeleri ile kuvvetli rüzgâr olacak.
Bardet, Aru, Landa, Lopez buraları sever.
Roglic, Bernal, Vlasov, genel klasmanda 3.günden zaman kaybetmeyi göze alamaz.
Çekişmeli ve zevkli bir gün bizi bekliyor...
59fb3.jpeg
Yayın 15:50 - 18:45 arası...

Canlı yayın başladığında etabın son 100 k.m.sine girilmiş, kaçış grubu da yedi buçuk dakikalık farkla ana grubun önündeydi. O an anladık ki ; genel klasmancılar, kaçışçılar arasında kendilerini tehdit edecek kalibrede kimse görmediğinden etabı almayı düşünmeyecek...
Zaten etabın uzunluğu, rüzgâr ve son tırmanışın zorluğu birleşince "Kırmızı Mayo" emanet olarak verilip birbirine karşı zaman hesapları devreye girdi.
Makul zaman farklarını herkes kabul edip önümüzdeki sprint etaplarını da göz önüne alarak stratejik bir dinginlik içine girdiler..

Kaçışçılar arasından yaptığı atakla öne çıkan son yıllarda pek parıltısı görülmeyen Taaramae, bir büyük turda etap kazanan ikinci Estonyalı oldu, genel klasman liderliğine yükselip tarihe geçti..

4. gün görece düz bir etapla toplu sprint finişi ile sonlanacak gibi.
Kaçış grubu dünkü gibi güçlü sporculardan oluşur ve rüzgâr da olmazsa belki şansları olabilir.
Genel klasmanda bir değişiklik olması zor, bir kaç gün daha peleton arı kovanı gibi topluca çalışır..
7eea9.jpeg

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Kaçanlar İspanyol düşük profilli üç kişi olunca peletona yutulmaları kaçınılmazdı...
Diriliş örneği olan ve her sporseverin takdirini kazanan Jakobsen, sprint katarı takımıyla etabı almayı bildi..
Zaman farkları değişmedi.

Çok fazla zaman ayırıpizlemesem bile gün sonlarını olabildiğince takip etmeye çalışıyorum. DQS destekçisi olarak sprint trenlerini izlemek büyük zevk veriyor. 7. etapa kadar çok büyük kırılma olmayacağı belli. Günün en ilginç olayı liderin tek başına düşmesiydi. 3km sınırı içinde olması şans mı? emin olamadım.

5. günü rüzgâr ile anacağız...
Son nefeste gene bir toplu sprint görünüyor.
Dün geçilen Demare bugün etabı almak için hırslanmıştır ama uzman takım kuşkusuz Quic-Step...
cb3ee.jpeg

Güne kaza damgasını vurdu. Biz rüzgârın yıpratmasını beklerken bir tekerlek değmesi peletonu domino taşı gibi döküp ikiye böldü.En şanssız olanlar ;12 dakika zaman kaybedip yarış liderliğini kaybeden Taaramae ve formda olup ciddi yaralar oluşup iddiasını yitiren Bardet oldu...
Philipsen kendinin ve şampuancıların ikinci sprint zaferini kazandı.
Son k.m. de trenler içinde en dominant Alpecin-Fenix di.
Mayolar da değişti...
Genel klasmancılar ön grupta olduğundan kayıp yaşamadı..

6. gün daha heyecanlı geçecek gibi.
Nihayet denize kavuşuyoruz.
Yokuş finişi ilginç olacak...
497ed.jpeg
Yayın 15:50 - 18:45 arası....

Düzenleme:
Üst yorumları görünce dün ki yarışı izlediğini gördüm. @cazci abim sağolsun yazmış 🙂

Başlıktaki bildirim giden üyelere selam olsun ben gibi evden çalışanlar veya izleme imkanı olanlara yarış birazdan başlayacak.

Son düzenleme:
Ben de düzenledim @MakRo :) ..

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bugüne kadar ki en keyifli etap oldu...
Hugh Carty nin kazası dışında enteresan aksiyonlar oldu:
En başa Magnus Cort Nielsen 'i yazalım.
Kaçış grubunun son k.m.lerde havlu atmasına rağmen tek başına kaçışına ivme kazandırıp son yokuşta finişi ilk geçen oldu.
Sadece etabı kazanmadı, Roglic' geçilmeyerek Eurosport a yeni bir karikatür görüntüsünden de yırttı..
Valverde 41 yaşında ve yarış liderinden 41 saniye geride 4.lüğe yerleşti..
İlk on yavaştan şekilleniyor...
Tabi günün kazananı emaneti geri alan Roglic, artık onun liderliği çevresinde yeni bir macera olacak...

Bugüne kadar ki en keyifli etap oldu...
Hugh Carty nin kazası dışında enteresan aksiyonlar oldu:
En başa Magnus Cort Nielsen 'i yazalım.
Kaçış grubunun son k.m.lerde havlu atmasına rağmen tek başına kaçışına ivme kazandırıp son yokuşta finişi ilk geçen oldu.
Sadece etabı kazanmadı, Roglic' geçilmeyerek Eurosport a yeni bir karikatür görüntüsünden de yırttı..
Valverde 41 yaşında ve yarış liderinden 41 saniye geride 4.lüğe yerleşti..
İlk on yavaştan şekilleniyor...
Tabi günün kazananı emaneti geri alan Roglic, artık onun liderliği çevresinde yeni bir macera olacak...

7. etap sonrası kırılmalar olmadan herkes pedallara asıldı, seyir zevki güzel bir etaptı. (izlediğim son 20km için diyebiliyorum.) Magnus Cort düştü düşecek derken ipi göğüslemesi harikaydı.

7. etap sonunda formda olanların belli olacağı gün diye düşünüyorum .

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve cazci
Geri