Scudo Sports

La Vuelta 2021

Tekil ve çoğul kaçışlar sonunda 7 kişilik sağlam bir grup oluştu.
Son 25 k.m. inanılmaz bir lokomotif gibi çalışıp farkı koruyarak sprinti gördüler....
Bizim "Bıyıklı" Magnus üçüncü etabını da alarak kariyerini parlattı. @necmeddin , @hamlet2006 , kulaklarınız çınlamıştır..
Peleton yorgun göründü, kuşkusuz yarını ve pazar gününü de hesaba kattılar.

@takcil , görünen o ki podyum belli.
Yarın Movistar kalan 5 sporcusu ile elinden geleni yapacaktır. Mas, takımın lideri konumunda ve İspanyol olduğu için Lopez bir adım geride kalır...
İneos, bu yılın en kötü ve şanssız turunu bitiriyor. Çok başlılık onlara yaramadı, onlarda 5 kişi kaldı ve podyum şansları yok gibi..

Scudo
Bizim "Bıyıklı" Magnus üçüncü etabını da alarak kariyerini parlattı. @necmeddin , @hamlet2006 , kulaklarınız çınlamıştır..
Bu olayın benimle uzaktan yakından alakası bulunmamaktadır. Bıyıklı @necmeddin ağabeyimi ilgilendirir. Magnus da bıyıklı Necmeddin de bıyıklı sonuçta.

Beni kıl tüy yönünden ilgilendirebilmesi için örnek teşkil edecek sporcunun kıçının kıllarının kadayıf olması gerekir ki bana benzeşebilsin.

• Hahaha
  • İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin ve cazci
20 etap, turun en ilginç ve çekişmeli etabı olmaya aday. Profilin yaklaşık yarısı düz, sonrası ise tam bir seyirlik.. İki sıkı tırmanış var, ikincisi zirvede bitiyor. Klasikçiler sahneye çıkar..
Yılın son büyük turunda genel klasmanda sürprize yer bırakmayan ama rekabetin de son demleri bizleri bekliyor..

003e9.jpeg

4e417 (3).jpeg

cfd25.jpeg
Yayın 16:15 - 18:45 arası..

Harika bir yarış oldu. Son bölüm çok keyifli idi . Spikeri de tebrik ediyorum. İyi bir anlatım vardı.

Bugünkü Vuelta etabı izlediğim en ilginç büyük tur etabıydı. Çok ilginç şeyler oldu. Movistar yine bir drama yaşattı, o da bonus oldu.

Uzun ve kırılgan etap sürprizler doğurdu..
Canlı yayına Benelüx turunun geç bitmesiyle son 70 k.m civarı bağlanıldı.
İniş çıkışlar başlamış, geniş bir kaçış grubu 7 dakika cıvarı fark yaratmıştı.
Gibbons 40 k.m. civarı solo kaçarak arayı açtı.
55 k.m. kala etap başlarken 3.sırada bulunan Lopez' in yarışı bıraktığı haberi geldi. Kaza, sakatlık gibi bir sorun olmamasına rağmen ( şu anda ilk dört sıradaki ekibin kaçışına ayak uyduramayıp podyum şansının kalmadığını hissedip) psikolojik bir kırılma yaşadığı söylendi.
Bu gelişme sonrası takip grubu tempoyu artırıp son 5 k.m. de Gibbons'ı yakaladı. O anda Gibbons bir hamle daha yapıp arayı açtı ama 3.4 k.m. kala kırmızı mayo grubu onu yakaladı.
Hepimiz bu 4 lünün zirve için kapışacağını beklerken, finişe 1.7 k.m. kala yanlarından hışım gibi geçip giden ve en büyük sürprizi yapan Champussın oldu.
Çok güzel bir galibiyetle yarış zevkini bize yaşattı.
Yeni sıralamada Roglic turun lideri,
İkinci Mas, üçüncü Haig ve bir dakika gerisinde dördüncü Yates ...
Genç mayosu Bernal' den Mader' e geçti.

Geldik final etabına..
21 günlük bu büyük tur ile sezonu ufak ölçekli tur ve ertelenen klasikleri izleyip bitireceğiz.
Son etabımız "Bireysel Zamana Karşı" ..
34 k.m.lik teknik bir rota, tırmanış, iniş ve dönemeçli..
Kürsü belli gibi ama 3.lük kapışması olabilir.

67417.jpeg

Yayın geç başlıyor, akşamı geceye bağlıyor: 18:50 - 22:00 arası...

Beklediğimiz gibi hatta Vuelta tarihinin en çok zaman farkı olan 4'42" ile Roglic 3.kez turu kazandı.
İkinci Mas, üçüncü Haig oldu. Bir ara tempoyu yükselten Yates 3.lüğe göz kırptı ama sonunu getiremedi.
Sprinter Jakopsen, Dağların Kralı Storer, Gençlik mayosu da Mader'in oldu.En savaşçı bizim bıyıklı Magnus olurken, takım klasmanında Bahreyn Victorius ilk sırayı aldı.

Tur boyunca yorum, katkı ve beğenilerini esirgemeyen tüm forumdaşlara teşekkür ederim.
Yarış tutkusu, bisiklet sevgisi hep bizimle olsun ...

Başlığa katkı sağlayan tüm forumdaşlar sağolsunlar. @cazci abi , özellikle sana teşekkür ediyorum. Yorumlarınla, grafiklerinle ve yarış detay videolarınla tüm forum yarışı takip etti. Eksik olmayasın Eyvallah.:harika:

Eksik olma @necmeddin kardeşim.
Canlı yayında saatler boyu bizlere bu turu keyifli hale getiren @Berkem Ceylan , Sarper Günsal ve Caner Eler için de ayrıca teşekkür edelim. Onlar bu ülkede "Bisiklet Sporu" için çok güzel işlere imza atıyorlar, iyi ki varlar.
Ayrıca yeniden bu Sloven ve takımına alkışlar..
1630878576901.png

Son düzenleme:
Son 2 etabı akraba düğün dernek işlerinden dolayı izlemedim. İzlediğim etaplarda Roglic hem fiziksel hem de zihinsel olarak olayı bitirmişti. Sonu kadar hakkettiğini düşünüyorum. Turun en unutulmaz anı bana göre disiplinli sprint trenleri ile bilinen DQS takımından Jakopsen'in takım arkadaşına azarıdır.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Geri