Road_Runner
Road Runner
- Tepki
- 24.877
- Bisiklet
- Cervélo
@-Skynet-
Yanlış demek istemiyorum ama eksik var. Bildiğim kadarıyla vücut hiçbir zaman %100 karbonhidrat veya %100 yağ yakmıyor. Bunlar hep birlikte yakılıyor. Bunu tempo belirliyor; %80 karbonhidrat %20 yağ veya %50 yağ, %50 karbonhidrat gibi. Bunu da şu tabloya güvenerek söylüyorum tabiki:
Karbonhidrat çabuk biter evet, ama öyle yarım saatte de bitmez. Eğer çok ciddi tempoda sürmüyorsanız 1.5 - 2 saati görür karbonhidratın bitmesi. Tabi bu süreye vücuttaki karbonhidrat depolarının hangi doluluk oranında olduğu ve kahvaltı edip etmediğiniz (yani midenizde ve bağırsaklarınızda yeni karbonhidratların yolda olup olmadığı da etkilidir).
Eksik olarak nitelendirdiğim bilgi ise, vücut karbonhidratı bitirdikten sonra yağın yavaş enerjiye dönüşmesi sebebiyle protein yakımına yöneldiği. Tecrübe ettiğim kadarıyla böyle olmuyor
Bunu da, pek çok kez yaşadığım "duvara çarpma etkisi" ne dayanarak söylüyorum. Duvara çarpma hissi çok ilginç bir his
Herkes mutlaka yaşamalı
Eliniz ayağınız bir anda kesiliyor. Çünkü vücudunuzda yakabileceğiniz karbonhidrat kalmamış. Enerji ihtiyacınızı karşılayan bir tek şey kalmış: Yağ. Ve bu yüzden de hızınız saatte 10-15 km/h civarına düşüyor. Yani bu durumda inip yürüseniz daha iyi
Yokuş falan asla çıkamazsınız zaten. Hiçbir şekilde güç kalmıyor bacaklarınızda, bacaklarınız emre itaatsizlik yapıyor adeta
Bir anda, aniden güçten düşüyorsunuz. Ve o andan itibaren piliniz tamamen bitiyor. Vücut "Ben bu durumda protein yakayım da aynı tempoda gitmeye devam edeyim" diyemiyor malesef
Fazlasıyla yavaşlıyor, hatta durma noktasına geliyorsunuz.
Yanlış demek istemiyorum ama eksik var. Bildiğim kadarıyla vücut hiçbir zaman %100 karbonhidrat veya %100 yağ yakmıyor. Bunlar hep birlikte yakılıyor. Bunu tempo belirliyor; %80 karbonhidrat %20 yağ veya %50 yağ, %50 karbonhidrat gibi. Bunu da şu tabloya güvenerek söylüyorum tabiki:
Karbonhidrat çabuk biter evet, ama öyle yarım saatte de bitmez. Eğer çok ciddi tempoda sürmüyorsanız 1.5 - 2 saati görür karbonhidratın bitmesi. Tabi bu süreye vücuttaki karbonhidrat depolarının hangi doluluk oranında olduğu ve kahvaltı edip etmediğiniz (yani midenizde ve bağırsaklarınızda yeni karbonhidratların yolda olup olmadığı da etkilidir).
Eksik olarak nitelendirdiğim bilgi ise, vücut karbonhidratı bitirdikten sonra yağın yavaş enerjiye dönüşmesi sebebiyle protein yakımına yöneldiği. Tecrübe ettiğim kadarıyla böyle olmuyor