Scudo Sports

L Carnitin ile Powerade Combo

@-Skynet-

Yanlış demek istemiyorum ama eksik var. Bildiğim kadarıyla vücut hiçbir zaman %100 karbonhidrat veya %100 yağ yakmıyor. Bunlar hep birlikte yakılıyor. Bunu tempo belirliyor; %80 karbonhidrat %20 yağ veya %50 yağ, %50 karbonhidrat gibi. Bunu da şu tabloya güvenerek söylüyorum tabiki:

General-Energy-Burn-Rate.png

Karbonhidrat çabuk biter evet, ama öyle yarım saatte de bitmez. Eğer çok ciddi tempoda sürmüyorsanız 1.5 - 2 saati görür karbonhidratın bitmesi. Tabi bu süreye vücuttaki karbonhidrat depolarının hangi doluluk oranında olduğu ve kahvaltı edip etmediğiniz (yani midenizde ve bağırsaklarınızda yeni karbonhidratların yolda olup olmadığı da etkilidir).

Eksik olarak nitelendirdiğim bilgi ise, vücut karbonhidratı bitirdikten sonra yağın yavaş enerjiye dönüşmesi sebebiyle protein yakımına yöneldiği. Tecrübe ettiğim kadarıyla böyle olmuyor o_O Bunu da, pek çok kez yaşadığım "duvara çarpma etkisi" ne dayanarak söylüyorum. Duvara çarpma hissi çok ilginç bir his :D Herkes mutlaka yaşamalı :cool: Eliniz ayağınız bir anda kesiliyor. Çünkü vücudunuzda yakabileceğiniz karbonhidrat kalmamış. Enerji ihtiyacınızı karşılayan bir tek şey kalmış: Yağ. Ve bu yüzden de hızınız saatte 10-15 km/h civarına düşüyor. Yani bu durumda inip yürüseniz daha iyi :eek: Yokuş falan asla çıkamazsınız zaten. Hiçbir şekilde güç kalmıyor bacaklarınızda, bacaklarınız emre itaatsizlik yapıyor adeta :( Bir anda, aniden güçten düşüyorsunuz. Ve o andan itibaren piliniz tamamen bitiyor. Vücut "Ben bu durumda protein yakayım da aynı tempoda gitmeye devam edeyim" diyemiyor malesef o_O Fazlasıyla yavaşlıyor, hatta durma noktasına geliyorsunuz.

Scudo
@-Skynet- Yalnız şunu da söylemeden geçemeyeceğim, hiç bir şekilde zararı yoktur demem, diyemem.. Ben uzman değilim, Yaptığım araştırmalar da aynı şeyi söylüyor zaten.. "Kesin bir kanıt yok" deniyor..
Ama elbette ki buna güvenerek hareket etmemek lazım..
Ben şu şekilde carnitine kullanıyorum;
Dediğim gibi haftada 5 gün spor salonuna gidiyorum, 3 gün kondisyon, 2 gün ise kas çalışması yapıyorum..
Örnek olarak Pazartesi günü kondisyon çalışmasından yarım saat-45 dakika önce carnitine yi alıyorum, o şekilde çıkıyorum..
Çarşamba günü ise carnitine almadan devam ediyorum, Cuma günü ise yine yarım saat-45 dakika önce carnitine yi alıyorum.
Bir hafta böyle yaptıktan sonra, bir sonraki hafta ise sadece Çarşambaları alıyorum yani bir hafta 2 kere, sonraki hafta 1 kere..
Birer gün arayla veya 3-4 günlük ara verdikten sonra alınan carnitine etkili oluyor, yoksa her antrenmanda alırsan vücut uzun süre ara verdiğindeki gibi reaksiyon vermiyor. en azından bende böyle oluyor.

Bir diğer önemli konu ise, vücutta bulunan yağ oranı ile alakalı.. Çünkü carnitine yağ parçalayıp enerjiye dönüşmesinde rol alıyor.
Mesela yağ oranı olarak % 12-15 iseniz carnitine`nin etkisini çok fazla göremezsiniz.
Ama %20-30 civarındaysa ozaman etkisi olacaktır.

@Serkan Mıstınoğlu

Sorun değil hocam,yanlışta biliyordurum düzeltirseniz sevinirim.Sen benim,ben onun, o da başkasının yanlışını uygun bir şekilde düzeltirse o zaman bir formda muhabbet etmenin anlamı gerçekleşmiş olur. ;)

Karbonhidratların tabi önce kökü kurumazdır, vücutun günlük kullandığı bir miktar elbet vardır. Tam kitabını bilmiyorum ama bu şeye benzer,zayıflamak için günde ölmeyecek kadar yemek yemek doğru değildir teoremi var. Çünkü vücut bir noktadan sonra kendini korumaya alır,noluyoruz yahu, diye.:D
Sonra diğer organik maddelerin yakımına geçer,burada yağ proteinlerin parçalanmasına oranla daha uzun sürede enerjiye çevrilir.Proteinler aminoasit zincirlerinden meydana gelmiştir.Ama bir nötral yağ,3 yağ asiti+gliserolden oluşur.Parçalanması daha uzun sürer.O yüzden diyoruz,ağır tempoda yapılan egzersizlerde anlık enerji tüketimi fazla olduğu için vücut önce günlük yakabileceği karbonhidratı yaktıktan sonra enerji gereksinimi yüksek olarak devam ediyorsa proteinleri parçalar.Odada vücuta yeterli protein alınmazsa kas yakımı meydana gelir.O enerji düşüklüğü genelde olur,hani gidiyorum ama nasıl gidiyorum nereye gidiyorum haberim yok dersin,geçende yavaş yavaş giderken sol şeritte yavaş gelen araca doğru gidiyormuşum,adam eliyle noluyo lan gibisinden işaret ediyordu.:DDalmalar başladımı demekki enerji sıkıntısı oluyor diye kabul edebiliriz.:)Tabi bir karbonhidratın yerini bir protein veya yağ tutmaz,ena azından hız açısından diyelim.Çünkü yağlar tam bilmiyorum ama karbonhidrattan daha fazla enerji veriyorda olabilir,pek hatırlayamadım doğrusu.:okyrm:

@Angaralı Barış
Yağ yüksektirya,%20-30 aralarındadır.Çünkü en son baktırdığımda öyle diyordu.Yapı olarak o kadar kilolu gözükmüyorum ama yağ olarak fazlalığım var.Bu tip destekleyici ürünlerede o yüzden yöneliyorum.
Spor olarak sadece bisiklet sürüyorum.Haftada maksimum 3 defadır.Genelde 2 defa. Her biri 40kmden 80-120km arası değişiyor.Dolayısıyla haftada 2 defa bir çorba kaşığı alsam benim için yeterli.
(link)
Bu ürün nasıl,hangisini önerirsiniz?

@-Skynet- Ben aynı markanın (link) bu ürününü kullanıyorum.
Piyasadaki en yüksek mg`ye sahip ürünlerden birisi. Bu ürün sizin gösterdiğinizden daha etkili, kesinlikle pişman olmazsınız.
Hem de hediyeleri de bol ;);)
Ürünü spora başlamadan veya bisiklete binmeden min. yarım saat max. 45 dakika önce tüketmenizi öneririm.
Limon aromalıdır ve kesin bir tadı vardır, 1 şişenin (30ml.) tamamını tek seferde tekila gibi vurursun, üzerine de istersen ağzındaki acımsı tadı atmak için sadece 1 yudum su alır çalkalarsın o kadar..

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Düzenli et yiyin diyen olmuş yapay ulen bunlar diyen olmuş az kaçılın bi arkadaşlar öncelikle 800 mg karnitin almaniz icin 1 kg et yemeniz lazim bunu yedikten sonra da bisiklet surebilirseniz buyrun, uzun yolda cok fark ettiriyor ayrica da bazi insanlarda karnitin az olabiliyor bu insanlar her gun 1 kg et yiyemeyecegine gore az susun hala zararli diyorsaniz kullanmayin

Geri