Scudo Sports

Kuşadası- kaş 7gün/850km bikepacking turu

Hasankaran

Aktif Üye
Tepki
383
İsim
Hasan karan
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Merida
Selamlar kuşadası-kaş / kaş-kuşadası bikepacking turumdan bazı resimleri paylaşmak istedim

bisiklete bikepack için
newbolerin(aliexpress) bikepack çantalarını döşedim onların altına bant koydum ki çizilmesin kadro
bisikleti evde tarttım 2matara(650ml alıyor:) su dolu halde tam herşey dahil 17kg geldi boş halini diğer donanımla 8,8kg oldugunu bılıyorum

donanım olarak eş dost arkadaşlardan ödünÇaldıklarım ve çanta dizilimim aşağıda anlattım

• btwin triban 540ın 32telli arka jantını kullandım benımkısı 24tellı :D tel kırılmasından cok korkuyordum
  • 11-34t 10s ruble(aynakolum 50/34t oldugu ıcın 28jantta 1*1 oran yeterlı geldı)
  • tiagra 4700 arka aktarıcı max32t desteklıyor 34tde sorunsuz olsun dıye aliexten çakma wolftooth aldım
  • 28c schwalbe maraton green guard lastik taktım
  • btwin matara kafesi adaptörü ile aynakolun oraya matara kafesi ekledim içine ağır olan alet tk yedek vs herşeyi ekledim
  • spd mtb pedal kullandım yol pedalı dusunuyordum ıyıkı degıstırmısım performans kaybı olsada yuruyebılmek ve tek ayakkabı ıle seyahat her molada terlık gıt ayakkabı gıy ıle ugrasmamak artıları oldu
ön gidon çantası
n11den aldıgım ceset torbası(21tl kargo beleş),mat olarak balonlu patlayan rulo(beyazeşyacıdan beleş), mavi branda zeytin brandası işte (egeliyim branda bol:),parmak arası terlik

ön çanta
powerbank elektronik vs para

kadro çantası
mini ocak, mini tüp,çay kahve çatal bıcak vs vs ağır eşyalar ve boş alan tabiki

kuyruk çanta
giyim vs hafif olan herşey(2dry bag aliexten 8tl),tabiki boş alan,çanta üzerine iplere 500ml cezve(sabah müsli,öğle makarna vs , kahve için ) ve büzgü çanta vardıgım sehırde konaklayacagım yere dek bol market alısverısını sehırıcı taşımak için

seyahati aslında kuşadası-kaş planlamıştım ama dönüşü otobüsle yapmak istemedim kıyamadım yol bisikletini otobüse vermeye ben çizilmesin diye onca uğraşmışken başına birşey gelmesi yamulma kırılma akord kaçma vs vs dedim pedalla dön hedef bitince dönüş yolunu salladım 3günde geldıgım yerı 4gunde geldim

• konaklamak vs için hiçbir ücret ödemedim(sahil park çimlik sote mekan hep buldum zaten egede sorun olmuyor)
  • beslenme için sürekli marketten alışveriş yaptım ve kendim yemek yapabileceğim ekipmana sahip olarak seyahat ettiğim için dışardan yemek yemedim( ama marketten ne yedim ya :D doymak bilmedim ) buna çay kahve dahil kendim yaptım ;)
  • karbon raylı sele ile kaliteli tayt forma eldiven kullandım lakin brooks b17 selemi aradım :) 4.günden sonra artık insan brooksu kaliteli tayta ragmen 80km sonra arıyor aga bır dahakıne brooksla cıkacagım kesin :D aksamları saga sola gıdecekken hep ayakta sür sür olmuyor :D aradakı fark 350gr varsın olsun beee dıyor ınsan
  • 1kere lastik indi oda sıcaktan yama attı sanırım 28cye gecınce cok genlestı ıc lastık ondan 1,5lt su tasıma yetti
  • eğimler zorlamadı 1*1 oran 28jantta yetti zaten %12/11/10 egımler cok nadırdı genelde 9/8/7 ve asagısı egımler vardı bryton310 ıle takıbını hep yapabıldım kadans dusurmeden nabızı fırlatmadan cıkıldı yanı
  • disk fren olmayısından ötürü ve benim inişlerde bol fren kullanmamdan kaynaklı sakarı 3kere mola vererek indim ki jantlar ısınıp lastiği patlamasın diye onun dışında mola hiç vermedim inişlerde yani illa disk olsun demedim ama olsa iyi olurdu o ayrı :)
1.gün AYDIN/KUŞADASI - MUĞLA/AKYAKA 183KM
2.gün MUĞLA/AKYAKA - MUĞLA/FETHİYE 101KM
3.gün MUĞLA/FETHİYE - ANTALYA/KAŞ 105KM
4.gün ANTALYA/KAŞ - MUĞLA/FETHİYE 105KM
5.gün MUĞLA/FETHİYE - MUĞLA/AKYAKA 101KM
6.gün MUĞLA/AKYAKA - AYDIN/MERKEZ 127KM
7.gün AYDIN/MERKEZ -AYDIN/KUŞADASI 104KM(GÜZELÇAMLI MİLLİPARK üzerinden)

(şehiriçi ulaşımlar vs ile stravada 850km üzeri olduğu görülmekte)

(link)
instagram storyde sıralı tüm resimler mevcut ;)

IMG_20180724_223849_908.jpg IMG_20180725_102634_750.jpg IMG_20180725_170504_911.jpg IMG_20180725_172332_682.jpg IMG_20180725_223913_074.jpg IMG_20180726_094307_583.jpg IMG_20180726_105821_929.jpg IMG_20180727_123854_197.jpg IMG_20180727_150242_409.jpg IMG_20180727_213109_655.jpg IMG_20180727_224014_382.jpg IMG_20180728_115138_837.jpg IMG_20180728_201025_822.jpg IMG_20180730_075304_827.jpg IMG_20180730_122948_671.jpg IMG_20180730_141619_923.jpg IMG_20180731_111857_497.jpg IMG_20180731_122836_648.jpg IMG_20180731_162923_188.jpg IMG_20180801_065533_320.jpg IMG_20180801_190749_607.jpg IMG_20180801_192026_113.jpg

Scudo
Tebrikler , baya zahmetli bir tur olmuşa benziyor.Konfor alanından uzaklaşmanın hakkını vermişsin.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Hasankaran
tebrik ederim

çadır ve tulum olmadan mı tamamladınız turu, geceleri sadece mat ile mi geçirdiniz?

@cihataktag

mat da yokmuş...
nerede ve nasıl uyudu ben de merak ettim...

@Noldor branda ve baloncuklu naylonu birleştirerek matını yapmış abimiz. peki ya çadır ve tulum?

Paylaştığı fotoğrafa not düşmüş yukarıda, çadır yok, tulum yok diye. Börtüsü var böcüğü var öyle sere serpe yatılır mı yahu :D Ne yaptı acaba çözüm olarak?

Enteresan vede enteresan ötesi fotoğrafların dışında seni bisiklette bir çağ açıp bir çağ kapayan davranışın nedeniyle tebrik ediyorum. şahsen dede turculuğu, onun ayrılmaz parçası heybeler, bagajlar, ağır ağır malzemeler ondanda ağır bisikletleri görmekten istifra eder duruma gelmiştimki seni görmemle birlikte ferahladım. Evet bu konsepte acilen geçmemiz bir gereklilik.
Hızlı hızlı tur
Buraya yazıyorum turunu. Şimdilik daha iyisi yapılana kadar ağırlık rekoru senin: 17 kg.

arkadaşlar resımde yokluklardan bahsettıgım fotoda kafamdan popoma tahmınen 50cm*120cm kadar kestıgım ayaklara kadar gerek olmayan patlayan baloncuklu matımsı sey gorunuyor (deforme oluyor evet ama herhangı bır beyaz esyacıda sagda solda cop konteynırında bulmak mumkun yenısını :D )

mat olayını yerde çimde yatsan da yaş oluyorsun bazen soguk olursa çiğ düşebiliyor diye mavi branda ile destekledim kozalak yapabılıyorum kendimi soguk ve çiğ olursa

kalacak yer aramada öncelik
ÇİM>KUM>TOPRAK>BETON
  • malum ege bölgesi eger çam iğnelerini ayagımla bır yere topladınmı güzel zemin oluyor
  • eğer karton bulursam kullanmamazlık yapmıyorum zemine koy :D
börtü böcek olayı şu şekilde ceset torbası yazmıştım yanı ben ceset torbası dedım ama siz isterseniz buna
bivak bivvy ya da uyku tulumu kılıfı vs diyebilirsiniz dağcılıkta aktıf kullanılan yöntemdir birçoğunuz biliyordur zaten ya da kulak aşınasıdır
su yagmur geçirmez değil tabi kullandıgım torba ama bırcok uyku tulumu kılıfıda oyle zaten isimleri tulum kılıfı bıvvy bivak olunca fıyatları ucuyor

herneyse torbanın ıcınde yatıyordum zaten kumas yapısıyla nefes alıyor bortu bocek vs gıremıyor kafa dısarda yatıyordum ben sıcak gelıyordu bazen o zaman kafama nınja stılı buff sarıyordum kulaklardan vs bırsey gırmesın dıye

torbanın lınkı budur
(link)

yaz zamanı ıcın ben kafamı cıkartmam buff falan saramam bana sıcakta gelmez zaten dıyen olursa torbanın ust kısmını keserek siyah tül yapıstırabılırsınız( bızım yama setındekı yapıstırıcı ıle oluyor ben oyle kocaman pencereler actım nefes alırlık olayı baya arttı gogus bolgesıne dek 2 dev pencere yanı(ısteyen dıker yapıstırmak daha kolay :D )

aliexten minnak bir tulum 22cm 15cm cıvarına kuculen bır tulum 5 derece konfor 120tl
bır o kadar kucuk sısme mat sıparısı verdım 100tl
su gecırmez termal bıvvyler (tulum kılıfları )var 100tl kadar onuda verecegım hele dolar az gerı gelsın :D
tum malzemeyle
kış kampıda yaparım ben bu olayı sevdım turcular hep der ama herseyı tasımıyorsun vs dıye geyık ulan her b**u kendım yaptım ucretsız kaldım yemek kap kacak cay kahve vs hemde amele stılı degıl o yuzden bunun tadı baska guzel 100km yol yapıp sabah cıkıp ogle sıcagına kalmadan turu bıtırmek ve tatılın tadını denız kum gunes olarak cıkarmak bambaska keyıf ;) nacızane ucuz yollu baykpek tavsıyesı verılır :)

sıze gıdın servet dokup apıdura alın demıyoruz :D cantalar ucuz zaten fıyatları bellı rosewheelden ucuz yanı daha ne olsun :D

kuyruk canta alıp sallanıyor dıyenlere ıpucum var ttcılerın kullandıgı sele altı matara kafesı alsınlar tas gıbı oluyor cancıncon cantası :D ıcıne drybagle doldur malzemeyı yagmur camur hersey ok;)

Tebrikler güzel bir tur olmuş. Yabancıların yaptığı mantık ile brandayı çeşitli kombinasyonlarla kullanıp çadır yapmış olabilir. Börtüsü böceği çok dert değilde sivri sinek gibi ısıran canlılar sıkıntı olur. Mat yerinde bende balonlu muşamba kullanıyorum.

Düzenleme: Bu linkte yer alan örnekler gibi. Zaten arkadaşta yazmış nasıl olduğunu.
(link)

@Karansouvenir09

Acaba tulum ile şişme matın linkini paylaşabilir misiniz ? Kuyruk çanta sallananlar için bahsetmiş olduğu aparat (link) budur. Daha önce bir kaç kişide de gördüm.

@historiyst evet tektim
@MakRo aynen arkadasim bahsettigim urun bu normalde sallaniyordu canta bununla birlikte tas gibi oldu hic sikinti yok yani ;)

uyku tulumu ve sısme matı henuz denemedım ben gelmedıler dahı gelmeyen urune referans vermek gıbı olucak ama
lınklerını paylasayım

(link)

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s ve MakRo
sabah sertliğinde çadır otamatik kuruluyor zaten. :) helal sana süper tur mükemmel tur. turların efendisi seninle gurur duyuyor :)

@Karansouvenir09 Valla helal olsun. Malzemelerde ceset torbasını görünce geyik yapıyor herhalde diye düşünmüştüm. Uyku tulumu niyetine kullanmak her babayiğidin harcı değil :D

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi ve MakRo
@Karansouvenir09 bivaklamak en mantıklısı. çadır da dışarıyı göremiyorsun ve boşuna yük kur kaldır da zaman kaybı. gökyüzünü izleyerek uyumak varken çadır tavannında gezinen böcekler çok tatsız oluyor .ayrıca tehlikeli bir durum olursa daha erken fark ediyorsun. çadırda sadece ses duyuyorsun her duyduğun sese bakmak da olmuyor. bir kaç kez kirpi gelip sürtünmüştü çadıra. yılan geçiyor sanıp zıpladım. birinde de bir horuldama duydum gece 3 4 gibi. yine çık bak o da kedi çadırın önünde mırıldanıyormuş. ya da bir çıtırdı duyuyorsun çadırdan ışığı açınca kaçıp gidiyor (bunda insan olmasından korkmuştum çünkü sarhoşun teki çadırıma işemeye çalışmıştı. gizli yere kurdum o kadar ama )

Geri