Kullanmadığımız ürünleri ücretsiz olarak ihtiyacı olanlara verelim

Scudo

Çetin ŞAHİNÖZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Temmuz 2013
Mesaj
1.538
Tepki
1.893
Yaş
56
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Sedona
@Serkan Mıstınoğlu Dostum bence illa da isteyeni sorgulayın demek istiyorsan buraya bu kriterleri yazmasaydın. Şimdi dürüst olmayan alıcılara bu kriterlere göre hazırlanın demiş oldun. Bana kalırsa sorgulamak isteyen istediği şekilde sorgulasın. Bana göre ciddi ihtiyacı olan kişi başkasına göre şöyle de yapsa olur durumundadır. Hayatın göreceli olduğunu unutmayalım, çok geniş genelleme ve kalıplardan uzak duralım.

Halil Halil, sanki herkesin kendi yaşamışlığı kendisine göre tecrübesi yokmuş gibi bana 5 satır dikte etmiş, ne diyeyim ne cevap yazayım bilemedim, cevapsız bırakıyorum. Fikir ve tecrübe paylaşmayı kabul ettirmekten ayırmadığımız için her forumda bilgi ve tecrübe paylaşımları tartışmaların arasında yüzde 50 den çok daha düşükte kalıyor.
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.964
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Eleştiriliyor,ki sakıncalı yönleri de vardır, ihtiyacı olan ihtiyacını yazsın; elinde fazlalık olan arkadaş hediye etsin.Tersi durumlarda bir kişi elindeki fazlalık ürünü buraya yazdığında ihtiyacı olan olmayan birçok kişi talipli oluyor.Kişinin neye ihtiyacı varsa onu istesin.

Öğrencinin zengini fakiri yoktur.Fuzuli harcama yapanı ile çok daha fuzuli harcama yapanı vardır.(İstisnai durumdaki öğrenci kardeşlerimizi ayırıyorum)
 

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.895
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
@Çetin ŞAHİNÖZ evet haklısınız. Başlık zaten çok hassas bir konu. Ama verdiğim örnekte olduğu gibi, talep eden kişinin forum geçmişine, ilanlarına vs. bakılabilir. 6-7 bin TL'lik bisiklet alabilen biri lütfen bu başlık altından ürün talebinde bulunmasın :snzdglsn:

@hamlet2006 böyle yaparsak başlık altında sadece ihtiyaç listeleri göreceğiz muhtemelen :(

Öte yandan kendi ürünlerimin açıklamasında "Genç bir kardeşimize vermek isterim" yazmıştım. Buradan tabi pek çok düşünce çıkarılabilir, ucu açık çünkü. Ama ben asla "30-40 yaşındaki kişilerin hiçbir şeye ihtiyacı olamaz, istemesinler" demeye getirmedim, böyle de düşünmüyorum. Bu, benimle alakalı bir durum. Kendim yol bisikletçisi olduğum için, genellikle yol bisikletine genç kardeşlerimiz merak sarıyor ve yol bisikleti de malzemeleri de çok pahalı. Ve buna genç yaşta bütçe ayırmak çok zor, bunu ben de yaşadım. Eğer tur bisikletçisi olsaydım ve elimde tur odaklı fazlalık malzemeler bulunsaydı bu durumda genç bir kardeşimize vermek istiyorum demezdim mesela. Çünkü tur bisikletçisi daha çok endurance bir etkinlik ve 30 yaş üzerinden başlayıp çok ileri yaşlara giden bir etkinlik. Bu durumda çok da seçiçi olmazdım, sonuç olarak pek de genç olmayan birine vereceğim ve bu ürünü ben kullanmadığım için vereceğim, vereceğim kişinin durumu kötü olduğu için değil. Ama öğrenci örneğinde öğrencinin durumu gerçekten kötü, eldiveni olmayan kaskı olmayan çok sayıda kardeşimiz var. Ayak pompası olmayan, aydınlatması olmayan pek çok genç kardeşimiz var. Derdim, bu ürünlerin bu kişilere ulaşması :harika: Yoksa kimseyi etiketlemek gibi bir niyetim yok (önceki sayfadaki ölücü hariç)


Ekleme:
@Çetin ŞAHİNÖZ bey hassasiyetinizi anlıyorum ama bu konu altından çok da büyütmeyelim, artık yavaş yavaş sonlandıralım. Benim de, sizin de, Halil Bey'in de niyetleri tamamen aynı: Ürünlerin ihtiyacı olanlara ulaşması ve bir kenarda boşu boşuna durmaması. Bazı cümlelerimizde kendimizi istediğimiz gibi ifade edememiş ve istemeden farklı şeyler kastetmiş gibi görünmüş olabiliriz. Ama niyetimiz ortak :harika: Eleştirdiklerimiz sadece ölücüler :snzdglsn:
 

Çetin ŞAHİNÖZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Temmuz 2013
Mesaj
1.538
Tepki
1.893
Yaş
56
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Sedona
@halil halil Dostum kusura bakma hiç yazmayacaktım sana ama, satırların gerçekten irite edici, yazdıklarını ve beğenenleri şu satırlarını yeniden anlamını sindirerek okumaya davet ediyorum.

Öğrenci, ailesinden bile olsa, parayı mecburen başkasından almak zorunda çalışmadığı için.
Zengin bir öğrenci bile olsa gençleri mutlu etmek ilk öncelik olarak gelir. Yaşlı adam mutlu olmasa da olur.

Öğrencinin zengini fakiri olmaz bunu da not alın.
 

halil halil

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesaj
986
Tepki
1.564
Yaş
40
Şehir
New Caledonia
@Çetin ŞAHİNÖZ
Hangi kısmı beğenmedin Çetin Abim?
Sileyim hemen.
 

Çetin ŞAHİNÖZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Temmuz 2013
Mesaj
1.538
Tepki
1.893
Yaş
56
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Sedona
@halil halil Benim tek başıma beğenmememin hiç önemi yok, başka forum dostlarımız da bana katılırsa ancak anlamı olur.
Cevabında dalga geçmek anlamı olmadığını varsayarak yazdım sana ama yanılıyorsam söyle ben bu mesajımı komple sileyim asıl. Çünkü aklın sıra dalga geçmeye çalıştıysan hiç bir cevabı hak etmiyorsun.
 

karanbatu

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Kasım 2017
Mesaj
424
Tepki
993
Yaş
41
Şehir
İstanbul
İsim
Batu
Bisiklet
Fuji
Bence bu konu başlığı başlığı açanın amacına ulaşmaktan çok uzak ve bu şekilde aksini sağlamak da pek mümkün değil. Muhakkak suistimal edenler çıkacaktır.
İhtiyacı olan birine para vermekle bir ürünü o ürüne ihtiyacı olan birine vermek benzese de aynı şeyler değil bu yüzden öğrenci tartışmasına da katılmıyorum. Maksadınız öğrenciye yardım etmekse ürünü satıp parasıyla yardımda bulunabilirsiniz yok ürünü gerçekten o ürüne ihtiyaç duyan ama bütçesi elvermeyen birine ulaştırmaksa illa öğrenci olması gerekmiyor. Kendi adıma konuşacak olursam bu şekilde bir ürün vermek istediğimde onun öğrenci olup olmaması değil vereceğim ürünün onun ne kadar işine yarayacağı onu ne kadar mutlu edeceği daha önemlidir benim için. Bunu sağlamanın en iyi yolu da market ilanlarını kullanmak olacaktır. Markete değerinde koyduğunuz bir ilanla birisi ilgileniyorsa zaten sıfırını alacak imkanı olmadığı için ilgileniyordur gönül rahatlığıyla verebilir ve istemediğiniz halde reklam olmak durumunda da kalmazsınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Afyon35

el_Aksa_1903

الأقصى
Kayıt
19 Ekim 2015
Mesaj
898
Tepki
1.255
Şehir
Konya
İsim
İsa
Bisiklet
Mosso
Aslında bir de şöyle bir problem var. İhtiyacı olduğu, bu konuya baktığı zaman aklına gelİp taleb eden tipler var. Biraz vicdan meselesine dönüyor durum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner

Superevo

Daimi Üye
Kayıt
3 Ekim 2018
Mesaj
269
Tepki
339
Şehir
Burdur
İsim
Arif
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu ihtiyaç meselesinde benimde acizane bir yorumum var polyannacılık oynayarak gözlerimizi kapatmayalım iyi insanların yanında kötü ve açgözlü olanlar da var burada ihtiyaç sahibi belirlemek oldukça zor ve gördüğüm kadarıyla bir parça veya herhangi birşey isteyene verildiğinde burda ben aldım tarzında pek fazla yazılmıyor yada şu kişiye verdim şeklinde, parça gönderildikten sonra şu kişiye verdim yazılsa ve bu konuya giriş üyeler arasında belli mesaj sayısını geçmiş olanlarda giriş izni olsa çözülebilir gibi görünüyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Afyon35

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.276
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Ne biçim bir halkız, gönül rahatlığıyla insanlara yardımcı olmanın mutluluğunu bile yaşayamıyoruz.

Oğlum doğmadan önce bir beşik almıştık. Neyse bir buçuk yıl kadar kullandık, normal yatak alınca beşik boşa çıktı.
Facebook'da ilan açtım, arayanların ve mesaj atanların sosyal medya profillerini inceledim, hatta bir kaçının sahibinden'de ilanlarına bile denk geldim. Vermeyeceğimi söyleyince ise gelen küfürlü mesajların haddı hesabı yok.
Sonunda çocuk beklediği için ihtiyacı olan birini buldum, bak dedim tertemiz, çizik dahi yok, hem de kaliteli marka, al kullan boşuna para verme dedim.
Ne dese beğenirsiniz?
"yok abicim ya, biz sıfır alıcaz".

Sonunda verecek birini bulamadık ve evde koyacak yer olmadığından attık çöpe. Beyler bu millete iyilik falan yaramaz. Ben bu işleri bıraktım, acayip maddiyatçı bir toplumda yaşıyoruz çünkü.
 

Veto8

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Mayıs 2018
Mesaj
959
Tepki
1.818
Şehir
Muğla
Farkli bir secenek olarak Givin adinda bir app var. Siz kullanmadiginiz urununuzu app uzerinden satiliga cikariyorsunuz. Urunu eklerken sizden o an aktif olan hayir projelerinden birini secmenizi istiyor. Mesela su an 6-7 tane proje var. Otizmli cocuklarin egitimiyle ilgili, sokak hayvanlari, kanser...etc.
Bunlardan gonlunuze eseni seciyorsunuz. Urununuzun satilmasi durumunda, alacinin verdigi para hayir isine gidiyor.

Kendiniz de bir arastirin aplikasyonu, akliniza yatarsa kullanin. Amac ihtiyaci olana yardimsa bu sekilde daha etkili olunur. Ayrica alici olarak da kullanilabilir, guzel kaliteli urunler var.
 

Mesut YB

Daimi Üye
Kayıt
7 Kasım 2013
Mesaj
327
Tepki
235
Yaş
45
Şehir
istanbul
İsim
Mesut
Bisiklet
b'Twin
@halil halilOlur olur. Ben yıllarca kolejde çalıştım. 2500 liralık ayakkabı giyiyor hatta bazısı 300 bin liralık araba ile geliyor ise demek ki öğrencinin zengini fakiri oluyor.(babasinin veya annesinin değil bizzat kendisinin arabasi, babasininki cok daha pahalı) Günlük cep haşlığı 200 lira olanla 5 lira olan hatta onu da bulamayan arasında mutlaka fark olur!

ASUS_X00ID cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Edip D.

HTFU!
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
3.625
Tepki
5.376
Şehir
Sarıyer, İstanbul
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
"İhtiyaç" konusunu bu kadar abartmamak lazım.
Bu başlık üzerinden 10'larca ürün verdim, tümü için de içim rahat :).

Eğer ben artık benim işime yaramayan bir ürünü verirken, biri bana gelip "ben alabilir miyim" diyorsa, hiç düşünmeden veririm. "İstiyorsa ihtiyacı vardır" diye düşünürüm. Sonrası beni ilgilendirmez. Kullanır mı, satar mı, o onun bileceği ve vicdani hesabını yapacağı şey.

Ben devlette çalışan bir mühendisim; halim, vaktim yerinde. 4 ay önce bir oğlum oldu. Eşimin çevresinden ve kendi çevremden, çocuklarını artık büyütmüş olanlardan, zibilyon tane ürün aldım. Çocuğun yatağına para vermedik, evde milyon tane kıyafeti olduğu için çocuğa beğendiğimiz kıyafeti alamıyoruz (ki kıyafet dediğiniz şey 10 gün kullandıktan sonra zaten olmuyor artık çocuğa); oda buhar makinesi, ana kucağı, bebek arabası, oto koltuğu, bisiklet arkası koltuğu ve sair her şeyi arkadaşlardan edindik.
Bunları kendimiz satın alamaz mıydık? Alırdık. Ama eşyanın dönüşümünü sağlamak bize daha doğru geliyor. Bu aldığımız ürünlerin hepsini, biz de, bizden sonra çocuğu olacak bir arkadaşa/bir tanıdığa veya hiç tanımadığımız birine vereceğiz.

(link)
(link) - (link)
 

Çetin ŞAHİNÖZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Temmuz 2013
Mesaj
1.538
Tepki
1.893
Yaş
56
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Sedona
@Edip Dinçer Dostum yukarıda dilenci örneği vererek demek istediğimi çok daha iyi anlatmışsınız. Bunun için minnettarım. Herkes kendi vizyonuna göre belirlediği kriterlere göre bir şey vermeye o kadar meraklı ki, hangi kriter doğru hangisi nasıl sorgulanır, işin içinden çıkmak imkansız. Sanki verdikleri şeye bir yandan da kıyamıyorlar mı nedir. Kimi, öğrencilikten girmiş, kimi önceki mesajlarına bakın, kimi yol bisiklet sporu şöyledir o yüzden demiş, kimi o yaşta muhtaç olunmaz demiş. Breh breh ne kadar çok emin ve meraklı herkes tanımadıkları ve durumunu bilmedikleri insanları kategorize etmeye inanın çok şaşırıyorum.

Tekrar bu vesile ile yazayım; verdiğiniz gönlünüzden kopmalı yoksa vermeyin, veriyorsanız da alanın dürüst olmaması sizin gönül zenginliğinizi azaltmaz.
 

Özcan

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2015
Mesaj
2.084
Tepki
6.862
Yaş
50
Şehir
Bursa
İsim
Özcan
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Specialized
@Edip Dinçer
@Çetin ŞAHİNÖZ

Serkan'ın mesajı için de empati yapmanızı öneririm. Özetlersek ilk isteyene hemen vermeyin diyor. Bekleyin ve birden fazla kişi talip olursa içlerinde bir nebze eleme yapmaya çalışın diyor. Sizin söylediklerinizle çelişen bir durum görmedim. Dolabımızı depomuzu gereksiz yere meşgul eden şeyler olabiliyor, bir an önce kurtulmak isteyebiliyoruz, o ayrı :) Serkan sadece öneri sunmuş. :harika:
Ayrıca buradan eşya bağışlamış herkesi takdir ve tebrik ediyorum.
 

Çetin ŞAHİNÖZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Temmuz 2013
Mesaj
1.538
Tepki
1.893
Yaş
56
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Sedona
@Özcan. Dostum tabii ki yapıyorum. Ancak burada kimse aksini iddia edemez ki bu konuda herkesin kabul edeceği tek bir doğru yok 2+2 4 eder gibi bir durum değil.
İsteyen istediği kadar sorgular, isteyen hemen vermez, isteyen anında verir vs. Sadece kendi bakış açımızı veriyoruz burada. Bir arkadaşımızın yazdığı kendi bakış açısı bazen çoğunlukta da olsa bize uymak zorunda olmadığı gibi çoğunluk olması doğru olduğu anlamına da gelmez. Tekrar yazıyorum ki empati yapmadığım sanılmasın, zira ben sadece örnekleme yapmıştım siz sadece Serkan beyin mesajına istinaden yazmışsınız.

Ben çok nadir olarak dilenciye para veren birisi olarak o an gelip te elimi cebime attığımda 50 tl gelirse onu geri koymam veririm. Bunun kendime göre bir çok sebebi vardır. Ama hadi gelin de bunu tartışmaya açalım, içinden çıkılabilir mi sizce.

Demek istediğim, sonuçta kimse benim bakış açım doğru siz yanlışsınız demesin, burada paylaşıyoruz sadece, kabul ettirip bizim gibi yapmasını bekleyemeyiz kimsenin.

Bir de bu konu çok uzadı bence artık amacını bozuyor başlığın. Çok önemli değilse konunun bu kısmını kapatalım lütfen arkadaşlar.
 

Kaan.Özçelik

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ağustos 2014
Mesaj
774
Tepki
2.025
Yaş
53
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
Schwalbe Lugano 700x25

Çifttir. Hiç patlamadı. Çok sert bir lastik olduğu için kullanmak istemiyorum. Tahminen 600-700Km kullanıldı.

Tercihen İstanbul Kozyatağı, Yenibosna semtlerinde elden teslim ederim. Kargo olacaksa karşı ödemeli gönderirim, katlanır olmadığı için ne kadar tutar bilemiyorum.

Her zamanki gibi, öğrenci arkadaşları tercih ederim. İlk gelen alır kuralı geçerli değildir. Genelde birkaç gün bekleyip, talep edenlerin forum geçmişlerine bakarak seçim yapıyorum, lütfen kızmayınız.

190653190653
 

Umtdgny

Daimi Üye
Kayıt
2 Mayıs 2016
Mesaj
277
Tepki
436
Yaş
30
Şehir
İstanbul
İsim
Ümit D.
Bisiklet
Diğer
@Kaan.Özçelik
Hocam lastik ihtiyacım var lakin şuan nakit nedeniyle değişim yapamıyorum. Bende michelin dynamic sport 700/23 kırmızı şeritli lastiklerim var bunları ben alsam başka bir arkadaşa benim lastikleri versem olur mu ? :)
Not: Bende ki lastikler de aşşa yukarı 300 km kullanıldı :)
 
Son düzenleme: